Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villamosmérnöki vállalkozási ötletek
Lapozás: OK   1 / 1
(#) jodajedi hozzászólása Jún 29, 2018 /
 
Sziasztok!

Villamosmérnökként szerintetek melyik szakirány lenne a legjobb, ha az ember vállalkozó akar lenni, vagy esetleg távmunkában dolgozna szívesen otthonról?

Külföldre szerintetek egy villamosmérnök is vállalhat távmunkát?

Most állok szakirány választás előtt, és jelenleg az automatika tűnik nyerőnek, de számomra a fő szempont a választást illetően a fentiek lennének, mivel az érdeklődési köröm elég tág.

Abban bízom, hogy a fórumot olyan tapasztalt kollégák is látogatják, akik nem restellik megosztani velünk az ötleteiket, tapasztalataikat, és ezáltal az itteni hozzászólások mindenkinek hasznos iránymutatást adhatnának.

Köszönöm előre is a konstruktív hozzászólásokat!
(#) Gafly válasza jodajedi hozzászólására (») Jún 29, 2018 /
 
Imformatikus.
Management.
Networking (máj bánja, long term).

Alapelv: Angol folyékonyan, aki nem tud angolul, az dögöljön meg...

Szerintem ennyi, pár buzzword nem árt:
- teamwok agile contimuous short release cycle short feed back cycle free and open source reuse git open source 3pp
(#) vargham válasza jodajedi hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
Beágyazott fejlesztés. Erős hardveres ismeretek mellett szoftveres tudással is. Automatizálás, buszrendszerek, kommunikációs rendszerek, CPU architektúrák, encryption, trusted platform, IOT, stb.

Minden eszköz összeköttetésben áll egy csomó másikkal, és lassan mindennek lesz internet kapcsolata. Ehhez implementálni kell a kommunikációs protokollokat, majd meg kell védeni a kommunikációt, különben előbb-utóbb fel fogják törni.
Lassan már egy sima vágódeszkában is két-három processzor van, egy perifériavezérlő, egy applikációs, és egy kommunikációs. Aki ezt meg tudja tervezni, és még programozni is tudja, annak biztos munkája lesz egy ideig.
(#) kristikoma válasza jodajedi hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
Jó dolog az automatika, de erősáramra(villamos energia ellátásra, installációra, villámvédelemre, stb.) mindig szükség lesz. Bármelyik szakirányt választod, tervezésre van igény. Persze kivitelezésre is, mint Felelős Műszaki Vezető. A helyedben elvégezném az erősáramú és az automatikai szakot is, egymás után, tetszőleges sorrendben.
(#) Gafly válasza vargham hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
Ebben igazad van, ANSI C-ben értelmesen alkotni tudókat még lasszóval sem találni, pedig a referral bonus lassan hét számjegyű...
(#) Ven válasza jodajedi hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Szerintem teljesen mindegy mit választasz.
Angol kötelező, még a szakmai tudásnál is fontosabb, mert annak hiányában azt sem kérdezik meg, hogy mit tudsz.
Viszont először el kell menni dolgozni, látni mit lehet, mit hogyan kell és hogyan nem szabad.
A külföldi távmunkával kapcsolatban azt láttam eddig, hogy a senior-tól fölfelé keresik őket általában, fejlesztőket és tesztelőket (informatika).
(#) Ven válasza Gafly hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Azért, mert nem éri meg C-ben programozni. Aki tud C-ben az nagy valószínűséggel tud C++-ban is. Abból meg a Java már gyerekjáték és annak a piacnak nagy húzóereje van. Sokkal jobban fizet, mint a C/C++-ben való programozás és könnyebb is.
(Így marad a főiskolán tanultak hobbinak, a C és a beágyazott rendszerek.)
(#) vargham hozzászólása Júl 1, 2018 /
 
Friss történet, kis cég most vesz fel beágyazott (C/C++) fejlesztőt. Végzettsége szerint villamosmérnök. Öt éve szerezte a diplomáját, de már közel 10 év szakmai, multis tapasztalata van. BSc alatt gyakornoki programokon vett részt, az MSc-t pedig egy multinál dolgozva végezte el. Közben pedig még TDK és saját projekteket is csinált. Ezek sokat számítanak egy felvételi folyamat során.

Nem biztos, hogy mindig ilyen marad a munkaerőpiac, de erre a beágyazott fejlesztői hirdetésre 0 jelentkező volt. Fejvadász cég tudott szerezni néhány jelöltet (pl Linkedin megkeresés), akik amúgy nem kerestek munkát, csak körülnéztek. Közülük sikerült az egyiket elcsábítani a jelenlegi mukahelyéről.
(#) duckee hozzászólása Júl 10, 2018 /
 
Szia,

Az a szomorú hírem hogy amit te szeretnél pályakezdő villamosmérnökként az elég necces. Addig nem vesznek komolyan amíg nem szerzel terepi tapasztalatot. Utána jöhetnek a home office feladatok, tervezés, plc, stb, de ameddig nem látod és ismered a maguk fizikai valójában az eszközöket addig sokra nem mész vele.
Utána viszont tiéd a világ, lehetsz tervező, DCS szakértő, programozó, és még ezer más szakértő. De azok akik csak papíron tudják miről beszélnek nagyon hamar kiperegnek.
A korábbi hozzászólók említették az angol nyelvtudást is. Az legalább olyan fontos mint a szakmai ismeretek, ha külföldre akarsz menni akkor javaslom az IELTS vizsgát, amin illik 7 pontot elérni. És nem elég levizsgázni, szinten kell tartani, folyamatosan fejlődni. A mi szakmánk az ami 4-5 év alatt megújúl, ami ma korszerű az 10 év múlva őskövület lesz. Ez a nehézsége, és a szépsége is.
Mindezek mellett Jó Szerencsét és kitartást kívánok neked!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem