Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor mi a hiba?
 
Témaindító: Szpidi, idő: Jan 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   32 / 32
(#) ITI47 válasza manao hozzászólására (») Jún 7, 2019 /
 
Ne add fel ilyen könnyen. Nem írtad, de gondolom hogy a kommutátorhoz menő vezetékek szakadtak el. Ha körbe forgatod, megtalálod hogy melyiket hova kell forrasztani, a csomópontot is.
(#) kgv1 válasza ONKYOS hozzászólására (») Júl 2, 2019 /
 
Nálam az a probléma, hogy porszívózás közben kezdtem el égett szagot érezni. Persze a porzsák már megtelt, gondoltam az a probléma, de kitakarítás után a motor hangja is megváltozott.
Igazából minimum és közepes fordulaton semmi gond, de amint még feljebb tekerem, már erőteljesebb szikrázás és szag keletkezik. Bár megcsiszoltam a kommutátort, szénkefét is ellenőriztem, kimérni sajnos semmit se tudok./mincs mivel/ Ha mondjuk valami szakadás vagy zárlat lenne, az csak nagyobb fordulatnál jön elő. Mert végülis, a gépet tudom használni, eddig se nagyon használtam max fordulaton, mert akkor bár szép sűvítő hangja volt, most már kicsit "recseg". Amugy nem nagyon volt poros.
(#) lapar hozzászólása Júl 2, 2019 /
 
Talán ez az alkalmasabb topic, itt is megkérdem:
Van egy ütvefúróm (Baumaxos), ami elgyengülés, és égett szag kiséretében leállt (füst nem)
Szénkeféket megmozgatva, ki be szerelve, elindult, de nagyon szikrázik, és érezhető telj. csökkenése van.
Kérdés, lehet-e ez csak kefe hiba, vagy jó eséllyel más is, mert akkor valszeg kuka lesz.
Ha jó eséllyel más hibája is van, akkor a kefékre sem áldoznék, mert tekercselni biztos nem éri meg.
Ja és van egy piros ledje kívül, ami a kopott kefét jelezné, de tudtommal a kefe elkopása nem jár égett szaggal. Vagy lehet?
(#) VIM válasza zoli200 hozzászólására (») Júl 2, 2019 /
 
Szia! A kattanás az indítás elején az a féktárcsa lenne amit a forgórész húz magához az áramfelvételkor. A tekercsek ellenállása volna fontos, hogy megfelelő értékűek-e, mert akkor vesz fel túláramokat a motor ha a tekercsek ellenállása lecsökken valami oknál fogva (összemelegedik a tekercsfejben a fő és segédfázis tekercs. Ha "Fevill"-es a motor és az értékek megegyeznek az ITT leírtakkal akkor több mint valószínű, hogy olyan baja van a motornak amit ott leírtam. Az automata leoldása az akkor a legvalószínűbb ha az 10A értékű ahonnan működtetted a fűnyírót, ugyanis a rossz motor az 20A-nál is többet képes felvenni.
(#) VIM válasza lapar hozzászólására (») Júl 2, 2019 /
 
Szia! Azt csak Te tudhatod, hogy mit ér meg még ez a fúrógép, hogy áldozol-e egy szénkefe garnitúrára vagy hagyod veszni így ahogy van. Az égett szag az lehet a szénkefe rossz kommutációjától is ami pedig adódhat a forgó ill. állórész hibájából is. Ha nem látható a forgórészen a kommutátor szeleteknél beégés vagy nagyobb mértékű kopás és az állórész tekercsek ellenállása is rendben találtatik, akkor még meg lehet próbálni egy kefe cserét. Így csak egy kefepár ára veszik, amúgy pedig egy még használható gép.
(#) sixtysix hozzászólása Aug 27, 2019 /
 
Vettem egy villanymotoros gépet, és az a hibája, hogy búg, és nem indul. Hol kezdjem el a hiba keresést, és van e remény arra, hogy nem kell újra tekerni a gépet. Kösz a segítséget.
(#) pipi válasza sixtysix hozzászólására (») Aug 28, 2019 /
 
Hali!
Előbb azt kellene tisztázni 1f-3f, és milyen típusú motor van benne...
Következő: »»   32 / 32
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu