Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor mi a hiba?
 
Témaindító: Szpidi, idő: Jan 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 34
(#) Joe_001 válasza zspzs hozzászólására (») Feb 2, 2020 /
 
Látom, a fő problémát megoldottad, Nekem nagyobbakkal, más fajtákkal volt gondom. A búgás erőssége lehet a motor rögzítése miatt is. Ha nem volt sokáig az álló motor fesz alatt ki szokta bírni.
(#) Olits hozzászólása Feb 3, 2020 /
 
Sziasztok.Lenne egy kérdésem,Van egy villany láncfürészem,amely már egy éve jól végzi a dolgát.Azonban a hétvégén az történt vele, hogy az ereje felére csökkent és látható, hogy a szénkeféknél folyamatosan szikrázik, de nagyon.Lágy indítással indul, de most már érződik hogy ez sem tökéletes.Mi lehet a baja?
Még annyit hozzá kell tegyek, hogy van neki egy szellőző nyilása a motornál és egy a szénkeféknél.Mivel annyire hideg levegőt fújt ki a szénkefe szellőző nyíláson,pont ott ahol kell fognom, hogy a kezem fagyott le, ezért ezt a nyilást félig leragasztottam, de azért maradt rés szellőzni.Ez okozta volna a bajt?
A motor hosszában van a láncfürészben, nem keresztben.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) VIM válasza Olits hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Szia! Ha "nagyon" szikrázik az még nem biztos, hogy a vég, talán csak ki kellene cserélni a szénkeféket. A terheléstől kilágyulhat a nyomórugó, beéghet a szénkefe és megnő az ellenállása, így csökken az áramvezető képessége és gyenge lesz a motor. Ha még nem körtüzes akkor még bizakodni lehet a forgórész épségében. A kommutátort is ki kellene tisztítani ha van benne kefepor maradvány. A szellőzőnyílás letakarása az nem tesz jót az öntisztulásnak, mert a szennyeződés és a kefepor az nem fog "kiszellőzni". Ha fázik a kezed, húzzál kesztyűt.
(#) Olits válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Attól tartok, hogy már körtüzes,mert fényes nappal is folyamatosan átvilágítja a szikrázás a láncfürész műanyag tokját.De hogyan történhetett ez, a motor sem melegedett fel, épp csak langyos volt,szellőzés is volt,nem is használtam sokat.Még garanciában van,remélem megjavítják.
(#) VIM válasza Olits hozzászólására (») Feb 3, 2020 / 1
 
Akkor ne késlekedj a vásárlói jogaidat érvényesíteni. Ha még nem nyúltál hozzá egy csavarjához sem, nem látszik a "belepiszkálás", akkor jó eséllyel bízhatsz egy cserében vagy ingyenes javításban. Tisztogasd meg egy ecsettel, vedd le a takarást, kicsit fúvasd ki levegővel és NE mondj semmit ha bármiről érdeklődnek majd az információs pultnál csak annyit, hogy "egyszer csak erőtlen lett és elkezdett szikrázni".
(#) Olits válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Így fogok tenni.Köszi.
(#) Bkrisz válasza Olits hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Még lehet egy lehetőség az pedig az hogy olajat kapott a szénkefe, bár most nem számít mert garis
(#) Olits válasza Bkrisz hozzászólására (») Feb 5, 2020 /
 
Ez lehetséges, mert tényleg érződött égett olajszag, miközben a fát vágtam?De hogy kerülhetett olaj oda? Az olajtartály tényleg a szénkefék közelében van.Lyukas lenne?

Közben már visszaküldtem gyorspostával az üzletnek.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2020
(#) Bkrisz válasza Olits hozzászólására (») Feb 6, 2020 /
 
Nekem egy Alko rettenettel volt ugyan ez, előtte már többször javítottam a csövét mert mindig leesett asszem a szivattyúról. Már drótoztam meg már ragasztottam is. Amikor vége lett bár hallottam a szénkefe tipikus hangját de elvágtam már az a néhány fát....hiba volt. Megégett a szénkefetartó is. Amúgy alapos tisztítás után kefetartó meg kefe cserével meg lehetne még csinálni(meg megkeresni miért kapott olajat) de már beleuntam, lett benzines helyette
(#) zspzs válasza ferci hozzászólására (») Feb 10, 2020 /
 
Szia!
Mivel a fő probléma megoldódott, visszaszereltem az egészet a helyére, hogy használhassuk. (Maradt a 7uF.) Tesztelni így már nemigen tudom sajnos.
Köszi a sok segítséget. Megint tanultam új dolgokat
(#) zspzs válasza Joe_001 hozzászólására (») Feb 10, 2020 /
 
Igen, szerencsére már használható. Végül csak kitisztítottam a motorokat, ahogy VIM javasolta, de a búgás nem szűnt meg sajnos, viszont talán egy kicsit jobban szív. Mindegy, így marad. Köszi a tanácsokat!
(#) Olits válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 9:56 /
 
Végül is megoldódott a probléma.De valami nagy baja lehetett, mert nem megjavították, hanem küldtek helyette egy teljesen újat.
(#) Epu2 válasza Olits hozzászólására (») Kedd, 12:15 /
 
Ezt nem értem. Rájöttél, hogy hibásan működik, de tovább használod? (Nem csak Te.). Ez oloyan mint ha a fuldoklónak egy nagy kővel segíteni a felszínen maradni. Ez minden géphibásodásnál igaz. Az esetleg apró hibát kár tetézni.
Következő: »»   34 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu