Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor

Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   184 / 292
(#) erdgab válasza ROBIN666 hozzászólására (») Máj 2, 2015 /

Ezeket az értékeket használd:R1=530-560 Ω,R2=2,2k,T1=E13007,kis trafó=230V/9V/4W,P1+R5=1,8M,C4-C5=összesen 1 darab 22nF/630V,TR=BT151/800,Cx=16µF/450V (motor üzemi kondi),C3=22µF/63V,gyújtótrafó=Zsiguli gy.trafó,szikraköz=10-12mm.Ha nagyobb a kondid (22uF) nem baj,az is jó.Feszültséget C6 (Cx) kondin mérj,lesz ott 4-500V között szerintem.A frekvencia kb. 3kHz körül lesz.
(#) kozso31 válasza ROBIN666 hozzászólására (») Máj 2, 2015 /

Szia:A gyújtótrafó ellenállása 3ohm körül van ha raksz bele másikat javaslom mérd át.
(#) ROBIN666 hozzászólása Máj 5, 2015 /

Kezdem feladni. Jó a gyújtótrafó is. Mondjuk két gondom van ami lehet a nem jó működésre utal. A 22uf kondin nem mérek semmit. A sorba kötött kondi a gyújtótrafóval csak 130-40 volt között mértem,és annyi látszik rajta ahogy a tirisztor vezetni kezd,mozog 3-5V még pluszba.
(#) zosza18 válasza ROBIN666 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Akkor az 1M-os ellenállásod, vagy a poti szakadt, mert ott lenni kell feszültségnek.
(#) kozso31 válasza ROBIN666 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Szia:Vedd le a 230/9voltos trafóról a 230-as részét és rámérsz a 230-as részre akkor mit mutat a műszered.
(#) deak francis hozzászólása Máj 6, 2015 /

Szia.Szeretnék készíteni egy riasztot a villanypásztorra ami a szakadást illetve a rövidrezárást indikálja.Ha valakinek lenne egy kacsolási rajza ..hálás lennék.A pásztorrajz az a klasszikus kapacitiv kisülésű lenne.Köszönöm.
(#) Engii hozzászólása Máj 14, 2015 / 1

Én ezt építettem meg villanypásztor visszajelzőnek.
Előnye,hogy nincs kontaktban a vezetékkel és a led kikapcsolt azaz sötét állapotában az áramfelvétel 0 mA.
Az elkó azért kell, hogy kicsit hosszabb ideig világítson a led.
De az egész egységet személyre lehet szabni.
Én egy műanyag ruhacsipesszel oldottam meg azt, hogy az antenna közel legyen a karámvezetékhez.
Meglehet oldani hogy kapcsolatban legyen a vezetékkel, de akkor egy osztót kell tenni a bemenetre.
Az egész egységet belelehet tenni egy cateye vagy hasonló elemes bicikli lámpa házába
(#) deak francis válasza Engii hozzászólására (») Máj 15, 2015 /

Szia.Az elko elektrolitik,polarizált??? +-???mégis milyen közel legyen deróthoz??
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2015
(#) Engii válasza deak francis hozzászólására (») Máj 16, 2015 /

Helló!
Igen polarizált a pozitív van a bázis fele.
Már 5 centiről érzékeli.
A leddel lehet párhuzamosan kötni egy piezzo zümmert is akkor hangja is lesz.
(#) Dpower hozzászólása Máj 17, 2015 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy villanypásztor működhet e úgy, hogy a ház falán van körbevezetve a stablondeszka alatt? Nyestek elleni védelemre kellene, elég jó mászók és a deszkát kirágva jutnak be, tehát a földön körbevezetve nem működne. A falon szoktam látni a sáros lábnyomokat tehát 90%, hogy nem ugranak át fákról a tetőre, hanem másznak, de a környező fákat is megritkítanám.

Köszi előre is.
(#) erdgab válasza Dpower hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Szia!
Lehet,de a testszálat is ott el kell vezetni 5-10cm távolságra párhuzamosan az áramszállal.
(#) Dpower válasza erdgab hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Értem, akkor ha én 3 szálasra szeretném mert kb 15-20 cm szélesre kinyúlva szeretném vezetni akkor úgy lehet hogy az első kerámiaszál a középső test és még egy kerámia? A testelt is lehet a gyári vezeték vagy ahhoz fémdrótot használjak?
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
(#) villanyipi hozzászólása Máj 17, 2015 1 /

Üdv!
Érdeklődnék vajon egy 12v 1A trafó graetz-el pufferrel elbírná-e ezt a villanypásztort, valamint mivel én elsőre építek ilyet a panel kész van, de kérdezném tudom-e csak ezt tesztelni trafó nélkül? Valamint a 2 potit hogyan kell állítani?
Nagyon hálás lennék minden válaszért köszönöm
ipi
A kapcsolás!
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
(#) hjan válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Elbírja, az enyém is ilyen dugasztáppal megy.
(#) villanyipi válasza hjan hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Ok! De a 2 poti mit állít mert egy ic-vel tudom de itt kettő van ? A kitöltést mindkettőnél igazítani kell? Sajnos éles próbát nem tudok csinálni, igen messzi lesz ez felhasználva, villanyszerelő tulajdonában lesz neki kéne megmondanom hogy állítsa be.

Jó lehet a megoldás,testnek inkább fémszálat javasolnék,de lehet négy szál is test-karám-test-karám megoldásban,azt kell figyelembe venni,hogy ezek az állatok bújva közlekednek.
(#) Dpower válasza erdgab hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

köszönöm szépen!
Mekkora az a távolság ahol még nem húz át a test és a karám között? Akár 2-3 centire is tehetem egymástól a drótokat?

Attól függ mekkora a kimeneti nagyfeszültség és mekkora szikraközt tettél,ha nem nagyobb a szikraköz 10mm -nél akkor akár 3cm távolságra is teheted.
(#) gergocz14 hozzászólása Máj 17, 2015 /

Sziasztok! Építettem egy villanypásztort, egy hozzáértő rokon segítségével, és működött is. Az egyedüli baj az, hogy nem elég erős (medve ellen is kellene működjön), és még a kutyáimat sem rázza meg annyira, hogy ne jöjjenek fel a teraszra. Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki tudja-e, hogy hogy lehetne felerősíteni a gyújtótekercset?
Kapcsolási rajzot még nem tudok mellékelni, még le kell rajzoljam, és be kell szkenneljem. Előre is kösz a segítségért!
(#) deak francis hozzászólása Máj 17, 2015 /

Szia.Visszatértem egy pár kérdéssel a villanypásztor riasztó kapcsán.Meg akarom csinálni az alábbi kapcsolást,el is készítettem a nyákot is.A relé vezérlésére kicserélem a bc-t.... bd -re de nem vagyok tisztába milyen diódát tegyek az optokapcsoló bemenetére,5v1 zéner -e vagy 1n5408?A másik kérdés a Pc 817helyébe tehetek 4n25 avagy a MOC szériábol?Köszönöm mindenkinek előre is a válaszát.Üdv. Deák Ferencz.
(#) asdasd. válasza deak francis hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Nem véletlen raktak oda TVS diódát zener helyett. 1N5908 van a hestore-ban is. Optó típus nem lényeges.
(#) villanyipi válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Üdv!
Bocsánat a türelmetlenségért, de már holnap használatba kellene állítanom a panelt, így sürgős volna hogy a potikat hogyan kell beállítani mik a szempontok amihez mérten kell tekergetni?
(#) erdgab válasza gergocz14 hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Mutasd meg a pontos rajzot,akkor talán tudunk segíteni.A gyújtótekercset magát nem hiszem,hogy valahogy is fel lehetne erősíteni,máshol kell az okot keresni.
(#) erdgab válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Ha jól értelmezem a kapcsolást akkor az elsővel (47k előtt) kell azt az időt beállítani,hogy milyen időközönként adjon a kimenet (gyújtó trafó) szikrát (az IC kimenetén-3 láb kell másodpercenként egy jelnek lenni),a szabvány 1mp időt javasol.A másodikkal az IRFP250 nyitási idejét kell optimálisra beállítani,hasraütésre,ahol a trafó a legkövérebb szikrát adja és a fet nem melegszik s az áramfelvétel is a legkisebb.Ne várj ettől a kapcsolástól sokat,bár nem tudom milyen nagyfesztrafó lesz a végén,de még akkor is.......
(#) villanyipi válasza erdgab hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Köszönöm, nem kell sokat vigyen egy veteményes, egy neveletlen szobakutya kútfúrási késztetéssel, és egy idős gazda esete lesz, ha picit megcsípi a kutyát és elmegy a kedve a veteménytől már boldogok vagyunk
(#) erdgab válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Hát,majd a próba eldönti,jó minőségű vezetékkel talán 25 méteren működhet a dolog.
(#) villanyipi válasza erdgab hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Esetleg skóp nélkül tudok ennek a kimenetén mérni ha nem teszem rá a gyújtótrafót vagy terheletlenül kijön a drága füst?
(#) erdgab válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

Nem jön ki a füst,miért tenné.Mutatós műszerrel láthatsz változást,de a rövidség miatt nem lesz látványos.
(#) frob válasza deak francis hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

A MOC széria opto triak, egyen áramra nem jó, ide csak tranzisztoros optocsatoló jöhet számításba
A relé tranyója meg mindegy, csak pnp legyen ahogy a rajzon is
(#) deak francis válasza frob hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Köszönõm szépen.
Következő: »»   184 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem