Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Visszaszámlálós időzítő
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Tarbur hozzászólása Máj 3, 2014 /
 
Közben arra gondoltam, nem lehetne-e megcsinálni a vezérlést egy mp3 lejátszóval. Csinálni egy tetszőleges néma hangfájlt amiben adott időközönként pl egy sípolás adná a jelet egy kapcsolásnak, és a sípszó idejére a kamera indítógombja záródna. Így még videót is lehetne indítani. Bár gyanítom, hogy ez a megoldás már nem a visszaszámláló topikba való.
(#) Massawa hozzászólása Márc 30, 2018 /
 
Van egy marék kinai visszaszámlálos idözitöm. És most nagyon jol jönne egy berendezésbe csak van egy kis bibi a dologban.
Arrol van szo, hogy egy motor ide oda tologat egy kocsit. Amikor eléri a végállást ott van a végálláskapcsolo ami átkapcsolja az irányt és egy bizonyos idö mulva visszafelé kell indulnia. Nos erre akartam használni azokat az idözitöket, ahol akár 999 mp is beállithato. Az egyetlen baj, hogy a triggerelésük más. A triggernek elöször magas szintet kell adni, majd annak a megszünése után kezd el számolni.
A motor hajtotta kocsi viszont amint eléri a végálláskapcsolot megáll, a polaritás váltás megtörténik, de az idözitö nem indul, mert nem szünik meg a végálláskapcsolo jele. Azt meg nem akarom, hogy a kocsi azonnal visszafelé menjen a végállásbol (igy volt eddig). Pontosan az lett volna a cél, hogy ez ne történjen meg, hanem várja meg a beállitott idö leteltét és induljon vissza.
Van valami ötlet, mit lehetne ezzel kezdeni?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem