Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Visual Micro (Arduino keretrendszer Atmel/Visual Studio-ra)
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Zaustuv hozzászólása Márc 15, 2014 /
 
Üdv!

Gondolom nem én vagyok az egyedüli, aki átkozta már az Arduino keretrendszerét a csapnivaló szerkesztője miatt, amivel se nem emeli ki külön színnel a változókat, megkülönböztetve őket az operátoroktól és egyéb írásjelektől, se nem segít a beírásuknál, kidobva a már meglévő változókat, amik hasonlóan kedődnek, amivel nem tudnád félregépelni a kódodat, de még ha kijelölsz egy változót a kódodban, arról se fogod rögtön tudni, hogy hol van még a kódodban.
Egyszerű programoknál ez mind nem gond, de ahogy a programod nő, úgy lesz egyre nehezebb Arduino alatt szerkeszteni.

Pár hete találtam erre egy megoldást. Minden Arduino felhasználónak, aki komolyabban akar programozni, ajánlom a Visual Micro Plugin-t Atmel Studio-hoz (azt hiszem 6.1-től felfelé működik).
Innen lehet letölteni: Bővebben: Link

Ezenfelül pedig az USB-n keresztüli debugolást is lehetővé teszi ez a plugin, amivel rá lehet vizsgálni a belső változókra a töréspontoknál, ki lehet írni velük bármilyen üzenetet, függvényt, meg lehet mondani, hogy csak bizonyos feltételeknél végezze el azt a parancsot, amit a töréspontnak megadtunk. Bár ez eredetileg fizetős, ki lehet próbálni ezt a funkciót is 15 napig.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
(#) Zaustuv válasza Zaustuv hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Ezzel a debugolással kapcsolatban merült fel az a problémám, hogy az alapbeállításokkal az Expressions ablakban nem jelenik meg a milis() és a hozzá tartozó érték, és a Micro Debug Trace is üres. Min kéne változtatnom, hogy működjön?
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
(#) tcsonka hozzászólása Jún 28, 2014 /
 
Sziasztok
A képen látható vezérlőnek mi a neve Visual Basic-ben (a kis piros körnek)

vezerlo.jpg
    
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem