Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vízsebesség és -mennyiség mérése induktív áramlásméréssel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) micimacko9 hozzászólása Feb 13, 2006 /
 
segítséget kérek nyílt vízfolyások sebességének és az átfolyt folyadék mennyiségének meghatározására nem mechanikus jeladós módszerrel . induktív átfolyásmérő , konduktivitás mérő stb.érdekel komplett kapcsolás is
(#) (Felhasználó 1273) válasza micimacko9 hozzászólására (») Feb 13, 2006 /
 
Helló!
Már meg is nyitottad, sajna fenti témádba nem tudok segiteni mert még Én ott tartok hogy áramló mennyiségeket csak forgó mozgást végző jeladók jelimpulzusainak erősitésével ,számlálásával, analóg digitál átalakitásával lehet mérni.Nézd meg a Rádiótechnika 2005/1 számát /csónakcomputer kerékpár sebességmérő felhasználásával cikket/
Lehet hogy valaki más módszert is ismer?
(#) micimacko9 válasza (Felhasználó 1273) hozzászólására (») Feb 13, 2006 /
 
létezik zárt terek csövek mágneses indukció elvén történő mérése. Ezek mind mozgó mechanikai alkatrészt nem tartalmazó eszközök.
a forgó mozgás azért nem jöhet szóba, mert a folyók álltal szállított anyagok /szilárd/ eltömítik megakasztják
(#) Kera_Will válasza micimacko9 hozzászólására (») Feb 13, 2006 /
 
Ultrahangos áramlásmérő nem érdekel ?

csövek oldalárA láttam már szerelve ... jóóó régen 10enX éve
(#) micimacko9 hozzászólása Nov 30, 2006 /
 
Kösz mindenkinek a hozzászólásokat. A problémát azóta megoldottam. 3 db nyomásmérővel./ezek is induktív tipusóak/ Egy áramvonalas test elejére 1 db oldalára 1-1 db ebből 1 db a mélység nyomását méri. Az elején és az oldalán lévők az áramlás sebességéből adódó külpnbségi nyomást méri. Üdv mindenkinek.Ha van más ötletek is adjátok közzé.bagy írjatok janos.csore@gmail.com ra
(#) minmax hozzászólása Ápr 4, 2007 /
 
Régóta agyalok egy áramlásjelzőn, de nem pattan ki az isteni szikra. A gyáriak aranyáron vannak. Amelyeket én ismerek azok olyan elven működnek, hogy a folyadékba benyúlik egy fűthető patron amelyben benne van a hőérzékelő is. Amikor áramlik a víz folyamatosan hűti a patront, amint megáll az áramlás elkezd emelkedni a patron hőmérséklete. Természetesen egyedileg kell beállítani és nyilván csak akkor működik ha a közeg hőmérséklete alacsonyabb mint a patroné. Na mindegy ezt csak azoknak írom akik ezen a vonalon próbálkoznának .
Ha valaki tud egyszerűbb, házilag megépíthatő áramlásérzékelő ötletet azt szívesen venném. Igazából egy keringetőszivattyó működését szeretném figyelni. A felvett áram mérése nem jó, mert ha esetleg beáll a motor vagy valami belső mechanikus sérülés miatt leáll a keringetés de a motor mégis forog akkor becsap.
(#) kyrk válasza minmax hozzászólására (») Ápr 4, 2007 /
 
Hali!

Ha pontos aramlasi ertek kell csinalhatod igy is :

Folyadokba belenyul egy futopatron (kis idoallandoju) es egy homerseklet erzekelo (szintes kis idoallandoju). Ezek egymastol d tavolsagra legyenek.

A futopatron leadott teljesitmenyet modulalod mondjuk szinuszosan(nyilvan eltolva, mert huteni nem tudsz), vagy fureszfogjellel.

A rendszert nyilvan ugy kell meretezni, hogy a leadott homerseklet valtozas erzekelheto legyen. Tehat pl adott futopatron eseteben az aramlasi keresztmetszet ne legyen tul nagy. Ebben csak tippeket tudok adni.

Most jon a lenyeg. A leadott teljesitmenyt es a mert homersekleted korrelaltatod egymassal. Igy megkapod az aramlasi sebesseget. Nyilvan a ket mertekegyseg nem egyezik tehat valahogy ossze kell hozni oket. Pl PWM kitoltesi tenyezoje lehet 0-255, homersekletet pedig szinten 0-255 koze kell skalazni.

Korrelaciorol itt talalsz infot:http://en.wikipedia.org/wiki/Correlation
Lenyeg, hogy van ket meresi sorozatod. Kepezni kell valamilyen szorzatukat, majd ugyan ugy, hogy eltolod az egyik sorozatot 1-el. Aztan megint kepzed es eltolod 1-el. Igy kapsz egy grafikont amirol megallapithato, hogy hol van korrelacioa a ket adatsor kozott. Na az a ketto kozotti ido elterest jelenti. Nalad ez az aramlasi sebessegre lesz visszavezetheto.
(#) csanaszb válasza kyrk hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Sziasztok,

engem is érdekelne az áramlásérzékelés megvalósítása melegvíz rendszerhez.
Nem tudom hogy ez a patronos rendszer itt is képes lenne megfelelően működni?
Létezik más, de nem mechanikus megoldás?

Köszi, üdv:
SzB
(#) hgy válasza csanaszb hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Létezik mozgó alkatrész nélküli sima áramlás mérő nyomás alatti csövekhez, ezek ipari cuccok, viszonylag drágák, de profik. Vagy a csőbe építenek mérőrészt, vagy kívülről teszik rá, az átfolyási keresztmetszet változása nélkül, 1-100 cm közötti csövekre, anyagtól függetlenül. A hőmennyiségmérő ezt még kombinálja egy hőmérővel, kijelzővel, szoftverrel. Nem olcsó. Arad, Danfoss, Grundfos, stb honlapok.
Szerintem nem létezik olcsó, barkács megoldás.
(#) csanaszb válasza hgy hozzászólására (») Nov 2, 2010 /
 
köszi a gyors választ.
A problémámra megoldása lehetne nagy pontosságú (mbar) nyomásmérés is. Erre létezik PIC-el, vagy AVR-el kezelhető megfizethető megoldás?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem