Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Walkie Talkie ból mozgásérzékelős riasztó
Lapozás: OK   1 / 1
(#) huszek hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Sziasztok.
Arra gondoltam hogy veszek 5db egyforma Walkie talkie-t,ebből négyre kötnék elemes vagy aksis mozgásérzékelőt a hívás gombra.Az egyik walkie talkie lenne a vevő,ha hívás érkezik akkor mozgás van.Vagyonőrként dolgozom ezért érdekel a téma.Olyan mozgás érzékelőt szeretnék ami mobil"műszak után elrakhatom) és nem kell 220V. Kirakom őket a területen ahova akarom és ha mozgás van akkor jelez az ötödik Walkie talkie.Lehet hogy * azért írtam ide mert ha nem lehet megoldani akkor neki se állok.
válaszokat előre is köszönöm.
(#) Zsolt36 hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Nem * de ha veszel egy ilyet: http://www.hestore.hu/prod_10024717.html meg 4 darab ilyet: http://www.hestore.hu/prod_10027958.html akkor ezekkel is megoldható.
Az első egy olyan vevő amit lehet programozni az adat frekije szerint például az első 1khz a második 2khz a harmadik 3 khz a negyedik 4khz. A másikból ami egy adó is kell 4 azokra 1-1 darab négyszögjelgenerátor például ezzel: NE 555 és ez adja az adók bemenetére az 1, 2, 3 illetve 4 kiloherzes jelet. A vevő mint mondtam programozható ami nagyon egyszerű ha érdekel ez a megoldás leírom.
Módosítva: beírtam a linkeket a nevek helyett.
(#) Zsolt36 hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Meg lehet oldani másképp is úgy ha veszel egy olcsóbb vevőt meg egyforma frekije lenne mindnek. Csak ez jobb mert programozható és látod hogy hol van mozgás. A 4 kimenetre megy 1-1 led és ha mozgás van jelez. persze ha mindegyik adóra 1 khz oszcillátort teszel és egy kimenetre konfigolod őket akkor egy led fog világítani.
(#) Lac364 hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Ez engem is érdekelne.Pl hogy ennél a tipusnál a vevőt külön rá kel hangoni a vevőre illetve mivel ez egy négycsatornás vevő igy négy különböző kimenettel rendelkezik a beazonisitás végett?S vajon mekkora lehet ennek a tipusnak a hatósugara vagy hatótáva.
(#) Lac364 hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Vagy esetleg ehez a tipushoz melyik vevő való.Bővebben: LinkBár már látom hogy a topik cimét nagy valószinüséggel másra kellene cserélni
(#) proba válasza huszek hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Ha nagyon akarod GSM telefonokkal is megoldható.(hátrány éves kártya díj) A gyorsindító gombra kötsz párhuzamosan egy mozgásérzékelő kimenetet.Így tudod honnét hívnak,bár sűrű mozgás esetén eléggé macerás.A Walkie talkie is működőképes szerintem,bár akkor nem tudod honnét hívnak.Előny élő hang közvetítést kapsz,néhány másodpercig..Amire vigyáznod kell mindkét esetben,az a lehető legrövidebb vezetékezés (néhány cm max.)
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Ja és a Walki Talkinak van egy olyan mellékhatása ,hogy a nem "mozgós" helyen is "zörög" .
(#) istvanstvn válasza huszek hozzászólására (») Aug 23, 2012 /
 
Talán még érdekel valakit a téma (mármint egy csendesriasztásos rendszer): belépésjelző kell hozzá és vezeték nélküli csengő (mindkettőből ugyanannyi darab). A belépésjelzőbe beépíted a csengő kültéri egységének elektronikáját (pl a hangszóró helyére) és kész is a riasztórendszer. Tápot akkor kap a csengő ha a belépésjelző mozgást érzékel és vezérelné az audiorészt, de erre kötjük rá a csengő elektronikáját. Gyárilag (persze ez márka függő) ezt a csengő nyomógombja teszi meg (12V majd ezt redukálja 4-4.5V-re, a belépésjelző ennyivel hajtja meg a saját audio részét). Több darab érzékelőegység esetén, mind ugyanarra a vevőegységre "csörög" rá (tehát ebből csak egyet használok). Hisz ha jelez, mindegy melyik egység az, úgyis körbe kell járni az objektumot. Lehet cifrázni fizikai korlátozással a belépésjelző érzékelési körét, vagy az erzékelőjét kicserélni LED-re (korlátozott érzékelési fok, de cserébe nagyobb érzékelési távolság (nálam ez jelentkezett). PAX tolbetét fémcsövének a LED-re való ráhúzásával és ellenvilágítással fénysorompó vagy fénykapu (ki hogy hívja) készíthető (nálam ez egy 40W 220V-s mignon izzó, foglalatostól beépítve egy dezodoros flakonba a fejrész helyén jön ki a fény, az adott 1.5sm-s lyukon, persze plexin, igy zár le egy közel 80 méteres szakaszt). Fejlesztések: a csengő adórészének antennáját érdemes / szükséges a dobozon belül meghosszabbítani, a vevőegység antennáját pedig egy banándugóval kivezetni a dobozából (így a piaci, 250Ft-s, kamu 100 métert garantáló vezetéknélküli csengővel szerelt egységpár 80-100 métert bír ideális körülmények között). A vevő / beltéri egységet (3x1.5V baby) egy telefontöltőről (5V-s piaci ára 1-200Ft) üzemeltetve, legalább ott elkerülhető a gyakori ellemcsere. Mivel én legtöbbször építkezéseken használom a rendszert (5db kültéri és 1db vevő) áramkimaradás ellen (kis hazánkban ez gyakori) meghagytam a vevő rész eredeti betápját, akkura módosítva (az 1.2V miatt 4db AA-s) diódával védve (nem szeretem a tüzijátékot). És miután a váltótársamnál lelopták a keritésen végigvezetett hálózati kábelt (4 x 3mm x 200m), szabotázs ellen beépítettem egy nyitás érzékelőt (az a mágnesrelés fajta sziréna) a telefontöltőbe (a trafó mágneses mezeje simán behúzva tartja a relét) a tápja pedig a vevőegység 4db akkuja (gyárilag 3db gombelem). Persze a fénysorompó úgy is bejelez ha áramkimaradás van, hiszen megszűnik az ellenfény, de az egy későbbi "fejlesztés" volt. Mindez alig haladta meg a 10.000Ft-t (belépésjelző (H.me): 1800Ft /db (Tecso akció, máshogy nem is tudták volna eladni, csengők darabja (vándorárustól): 200Ft, LED: innen-onnan, telefontöltő (Sie.): 1ft-s aukció. És végül gy.k.: 220V-s részeknél ÉRINTÉSVÉDELEM (főleg a kültéri (ellen)világításra gondolok), és a kültéri egységeket (a mozgásérzékelők) is érdemes/szükséges a csapadék ellen védeni. Nos ennyi. Bocs a szószaporításért, de remélem nem lett "sok beszédnek, sok az alja".
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem