Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   73 / 82
(#) VIM válasza M62-501 hozzászólására (») Aug 26, 2022 / 1
 
Szia! A tágulásitartály nyomásbeállítás már lerágott csont. Bővebben: Link Azt ne kelljen már leírnom, hogy miért is kell utántölteni levegővel a gyárilag nitrogén töltet időközbeni elillanását pótolva. Talán ennek a nyomás problémának lehet még a következménye a víznyomás kapcsoló (piros vezetékek csatlakoznak rá) nem megfelelő működése is amit a szivattyúnak kellene működésbe hoznia. A kis stiftnek ki kellene tolódnia és a mikrókapcsolót nyomva tartani a szivattyú működése közben (vízhiány kapcsoló). Ha a motoros szelepmozgató nem állna át azt kézzel ki lehet tapintani, hogy nem megfelelő irányba megy a kazánból a melegvíz. A motort ha leveszed a háromutú szelepről a működését meg tudod figyelni. A szeleptestet pedig a motor által működtetett rudat kézzel meg tudod nyomkodni, hogy nincs e akadályoztatva a mozgásában.
(#) kovy74 hozzászólása Aug 27, 2022 /
 
Üdv mindenkinek.Nem hiba csak felvilágosítást kérnék.Van egy Westen energy 240fi gázkazánom.A kérdésem az lenne,hogy ha a visszatérő körbe közvetlenül a kazánhoz bekötök egy 2kw-os fűtőpatront az beindítja-e a kazán keringetőszivattyúját ? Mert éjszakai áramról szeretném így üzemeltetni Válaszokat előre is köszönöm....
(#) Dreamer hozzászólása Aug 30, 2022 /
 
Hello, az a kérdésem, hogy a képen látható szivárgásnál elég tömszelencét cserélni, vagy egy másik mögötte lévő tömítés áteresztése is okozza a hibát?
(#) merlingerin válasza Dreamer hozzászólására (») Aug 30, 2022 /
 
Szia!

Tömszelence csere.. meg a rudazat pucolása, vízálló szilikonnal megkenve, mert a vízkő az újat is megeszi.

Ha nem tudsz szerezni, kitekerve a végét lereszelve ki lehet húzni a teflon betétet, alatta sima pici O gyűrű van, filléres tétel.
(#) VIM válasza Dreamer hozzászólására (») Aug 30, 2022 /
 
Szia! Csak annyit szeretnék az előzőekhez hozzátenni, hogy ha kapni lehet ezt a tömszelencét és adnak vele tolórudat is az a lényeg, hogy Te a régi rudat told bele a tömszelencébe vagy ellenőrizd le a rúd hosszát, hogy egyezik e hosszuk, mert különben nem fog kapcsolni a mikrókapcsoló.
(#) kovy74 hozzászólása Szept 3, 2022 /
 
Üdv.Westen energy 240fi gázkazánt lehet üzemeltetni PB palackról?
(#) VIM válasza kovy74 hozzászólására (») Szept 3, 2022 /
 
Szia! Szerintem másik fúvókákat kell becsavani mint a földgázhoz .... és még mást is be kell állítani a 15. oldalon leírtak szerint.
(#) Tomi111 hozzászólása Szept 7, 2022 /
 
Sziasztok! Látom vannak itt gázos szakik. Olyan kérdésem lenne, hogy a Westen Pulsar Condens 24 gázkazán előlapi kezelőjét ha felszereljük szobatermosztátként, akkor modulál a szobahőmérséklet függvényében? Ha igen, akkor egyáltalán van jelentős megtakarítás vagy csak a komfortérzet jobb. Milyen hosszú lehet a vezeték a kazán és a kezelője között? Köszi! Üdv. Tomi
(#) VIM válasza Tomi111 hozzászólására (») Szept 7, 2022 /
 
Szia! Miért is tenné ha nincs a kazánba bekötve szobatermosztát. Ha az nincs bekötve akkor folyamatosan megy és feltételezhetően a lángmoduláció is folyamatos az előremenő és visszatérő ágak hőmérsékletéből adódóan. Erről nem sokat lehet tudni hacsak meg nem figyeli az ember a működését. Ha ki-be kapcsolós termosztátot kötsz be akkor is csak két pont "szabályzás" valósul meg. Ennek a készüléknek nincs "buszos" lehetősége de külső hőmérséklet érzékelőt lehet hozzá applikálni ami egy Siemens akármi az az 1kΩ-os NTC bedobozolva. Ekkor van lehetőség a 34. oldal szerinti görbék közül választani egy megfelelőt.
(#) Tomi111 válasza VIM hozzászólására (») Szept 7, 2022 /
 
Az biztos, hogy a kazán elejében lévő kezelőegység kivehető és mindössze két szál vezetékkel használható szobatermosztátként a kazántól távolabb. Ilyenkor méri a szoba hőmérsékletét. Csak azt nem tudom, hogy modulál-e ennek változására vagy csak ki-be kapcsol. ill mekkora lehet a max vezetékhossz? ( Azon kap tápot és a jel is azon megy)
(#) VIM válasza Tomi111 hozzászólására (») Szept 7, 2022 /
 
Akkor minek kell (vagy csak lehet?) hozzá külön szobatermosztátot kötni az átkötés helyett?
(#) sakrafi válasza Tomi111 hozzászólására (») Szept 9, 2022 /
 
A Westen Pulsar Condens 24 előlapi kezelője nem vehető ki és nem használható szobatermosztátként.
(#) Tomi111 hozzászólása Szept 11, 2022 /
 
Sziasztok sakrafi és VIM! Ez tényleg nem kivehető valószínűleg. A kijelzőjén sem látom azt az ikont, ami a modulációt jelzi. ( lángnyelv felett a három vonal) Nekem fogják a napokban felszerelni, és ki akartam vezetékezni. Azt hiszem egy Baxi-val kevertem össze. Elnézést a 'keverésért' ! Tomi
(#) Taviferi hozzászólása Szept 12, 2022 /
 
Üdv mindenkinek. Westen 20 fi kazánom vezérlőlapján elszállt egy varisztor, sajnos olyan szerencsétlenül, hogy az adatok rajta megsemmisültek. Tudtok-e segíteni, milyen típusút rendeljek hozzá? (Mellékelem a képet, nyillal jelölve a kérdéses alkatrész - kék, VDR.) Nem szeretném az egész vezérlőpanelt kicseréltetni, ha megoldható gombokból...Előre is kösz a segítséget..
(#) VIM válasza Taviferi hozzászólására (») Szept 12, 2022 /
 
Szia! EZ egy hasonló olasz kazán gyújtótrafó melleti védelmét szolgáló VDR aminek a feliratozását jól lehet látni. Az átmérője és "vastagsága" határozná meg az áramerősséget de ha a gyújtótrafó védelmét szolgálja akkor ez a méret nem túl meghatározó de a feszültség az igen ami 420V a képen látható alkatrészen. A hálózati trafók körül lehet látni 300 voltosakat. Nem lehet hogy a darabjai még ott vannak valahol a panel alatt vagy a kazán alatt valahol?
(#) vyky hozzászólása Szept 17, 2022 /
 
Sziasztok.
Egy Westen energy 1.240fi kazánom van.
Sajnos a hőfokjelzője megállt a 20 foknál,ezt ,hogy lehet orvosolni?
Mi kell hozzá?
(#) VIM válasza vyky hozzászólására (») Szept 17, 2022 /
 
Szia! Ha erre a kettős műszeregységre gondoltál akkor a hőfokmérője az kapillárcsöves (gőztenziós) mérő amiből feltehetően a gáz elillant és a mutató azon az értéken állt meg. Csak egyben tudod cserélni a kettőt.
(#) vyky válasza VIM hozzászólására (») Szept 17, 2022 /
 
Szia VIM!
Hasonló,csak nálam az elrendezés egymás alatti.
Ahogy nézem szerencsére jó ára van
(#) VIM válasza vyky hozzászólására (») Szept 17, 2022 / 1
 
Ezt is csak feltételeztem, hogy hasonló lehet beépítve, mert ez a kazántípus család ilyeneket használ. Ez a (feltehetően) legolcsóbb ami fellelhető a neten amihez még hozzáadódik a szállítási költség. De van más megoldás is. Ebből ha kettőt veszel is olcsóbban jössz ki. Ha megfelelő helyre rakod fel akkor tályékoztató jellegét maximálisan betölti.
(#) vyky válasza vyky hozzászólására (») Szept 17, 2022 /
 
Link
Gon
dolom ez is jó bele?
(#) VIM válasza vyky hozzászólására (») Szept 17, 2022 /
 
Azt nem tudom de belegondoltál, hogy ha a hollandere nem megfelelő átmérőjű vagy menetű, már nem is tudod használni. Ez a másik Baxi/Westen kettős mérőmű.
(#) vyky hozzászólása Szept 17, 2022 /
 
Ja igen,Erre nem is gondoltam
Köszönöm a segítséget.
(#) zorika hozzászólása Szept 18, 2022 /
 
Üdvözlet mindenkinek
Energy 240 fi kazánom van és 1éves hibázos előélete.
A váltószelep egy éve átengedi a fütést a melegviz használatakor
Időrendben a továbbiak.
1 éve csöpögés miatt cserélve az itt használt terminus szerint az UFO" azaz a differenciál.
Fél éve a felső ventillátor nyomáskülönbség érzékelője és a venturi cső, mert ki - be kapcsolgatott fütés és a melegviz használatakor. az NTC is cserélve. A ventillátor kiatakaritása.
Nyár csak melegviz használata, hibátlan.
És az ominozus szeptember, Fütés bekapcsolása, próbajárat 2-3 napig, egyszeri 1-2 fokig plussz hőmérséklet emelkedésig fütés.
Az utolsó próbajáratnál, kb 4 . fütés bekapcsolás után a láng megérkezik nagy csattanással, aztán piros lámpa. A melegviz megy, bár elég sürün ki be kapcsol mig el nem éri a vizhőmérsékletet.
Váltószelep cseréje, hogy ne fűtsön melegviz használatakor. Jó is lett.
Vajon mi történhetett ennnyi próbafütés után?
Ami még fontos, a mikrokapcsolok mennek, Fütéskor a Differenciálban levőt nem nyomja ki, a melegviznél kijön mind a kettő. Ha fütésnél a Differenciánál kézzel meghúzom a mikrokapcsolót, akkor elindul a fütés.
Köszönöm a válaszokat
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
(#) VIM válasza zorika hozzászólására (») Szept 18, 2022 /
 
Szia! Mit cseréltél ki az "ufó" (hidraulikus differenciál presszosztát) környékén? EZ a "lelke" ill. így együtt vannak beszerelve a hidrováltóba. kis videó végén említi meg, hogy az "ufós" változatban ugyanazok az alkatrészek vannak beszerelve, mint a modernebb motoros változatba. A víznyomás kapcsolónak mindkét esetben ki kell jönnie és kapcsolnia kell a mikrókapcsolónak amelyikre a piros vezetékek csatlakoznak, hiszen az ellenőrzi le a szivattyú működését, hogy megfelelő-e a szállító teljesítménye. Fűtéskor az "ufón" lévő fekete-kék-barna vezetékkel cstlakozó kapcsolónak nem kell kapcsolnia (a stiftnek nem kell kijönnie) DE az alphelyzetébe vissza kellene húzódnia a stiftnek, hogy a mikrókapcsoló átváltson fűtés funkcióra. Ez fontos, mert ez a kapcsoló az üzemállapot váltó (HMV ill. fűtés között), innen "tudja" a vezérlő, hogy melyik üzemállapothoz kell a gázszelepet indítani, mert nem egyformán indítja őket. A HMV-hez teljes terheléssel a fűtéshez részterheléssel.
Lehet, hogy csak az "ufón" lévő mikrókacsoló nem állt át az alaphelyzetébe? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
(#) zorika válasza VIM hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Kezdjük a mikrokapcsolókkal: A piros- piros a váltón az alaplapon mérve vált. Melegviz és fütés esetén is kijön a tüske váltószelepnél. Tehát renben müködik.
Az "ufo"-n lévő, nyugalmi helyzetben fekete barna rövidzár, meghuzva fekete kék rövidzár, csak melegviznél jön ki. tehát jó.
(ha meghúzom az "ufo"-n levőt akkor elindul a fütés. emlékeim szerint régen az "ufo"-n is kijött és ugy volt fütés, de csak emlék).
Komplett csere: Ufo váltószelep, felül a nyomásérzékelő ami ventillátort figyeli, az NTC

Ami a videón van olyan rész nincs, vagy nem látom ? igy néz ki belülről.
KÜldtem 4 képet tipus Westen Energy 240fi
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2022
(#) VIM válasza zorika hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Idézet:
„A melegviz megy, bár elég sürün ki be kapcsol mig el nem éri a vizhőmérsékletet.”
Ez a viselkedése a kazánnak lehet az NTC hibás működése miatt de lehet a HMV lemezes hőcserélő vasiszappal való (primer oldali) elrakódása miatt is. Az NTC-t meg kellene mérni, hogy milyen értékű: Bővebben: Link Bővebben: Link
Akkor most az a probléma, hogy a fűtés nem akar indulni, nem megfelelő a gyújtáskor a gázszelep nyitás és emiatt letilt?
(#) Rockrobert hozzászólása Szept 20, 2022 /
 
Szép estét kívánok mindenkinek... segítséget kérek.... 240 fi kazánom a meleg íz elzárásakor nem kapcsol ki a kazán... Fűti a vizet.... Manuálisan kell kikapcsolni középállásba..
Mi lehet a baja? Köszönöm a segitséget....
(#) merlingerin válasza Rockrobert hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Szia! A melegvízhez tartozó áramlásérzékelő rudazata akad, szorul. Vagy a mikrokapcsolója ragad be.
(#) Rockrobert válasza merlingerin hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Szia.... Arról tudnál nekem küldeni fotót? Köszönöm
(#) merlingerin válasza Rockrobert hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Szia! Teljesen felesleges, itt van feletted pár hozzászólással... A hajlított lemezen a mikrokapcsoló... alatta a rudazat..

Bővebben: Link
Következő: »»   73 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem