Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés
 
Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 83
(#) exian válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
De megtudod osztani a mobilnetet is. Van olyan router, ami tud mobilnetet megosztani (a routerhez csatlakoztatod az USB Stick-Modemet, és már megy is). TP-LINK-nek is van ilyen routerje. Pl. ez: Mobilnet Router. Bár ez régebbi típus, nem tudom, kapható e még, de biztos beszerezhető valamilyen.
(#) laszlo29 válasza exian hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Majd elgondolkodom, rajta, de akkor, ez a router, működik wifi-ként is, meg kábelen keresztűl is a gépek közti usb-s netem megosztására? Szóval, ha tp link-eset (használt) veszek, akkor, arra kérdezzek rá, hogy van-e rajta usb?
Más: nézelődtem a használt cuccok közt, a neten, wifi keresőszóval, aztán azt látom, hogy wifi-s egér, (ilyent használok az egyik asztali géően) na már most egy lakótelep kellős közepén lakom, alkalmas ennek az egérnek a gép felöli apró kis alkatrésze, hálózat keresésre, ha igen, akkor milyen szoftverrel? (bocs a hülye kérdésekért, de ehhez tényleg nemértek)
(#) exian válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Nem, az egeredhez lévő adó-vevő egység nem alkalmas wifi hálózatok keresésére és használatára.
(#) laszlo29 válasza exian hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Na egy használt 3g-s router, pofátlanul 10k-ba kerül, mennyi lehetett újkorában!!! Egy 4portos wifi router viszont kedvező árú, ha nem ha felteszem a padlásra, akkor, alkalmas az "eredeti céljaimra" illetve el lehet vele kezdeni kisérletezni, majd ha szükséges, akkor antennát építeni?
(#) pucuka válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Újkorában 30 e felett
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Üdvözöllek! jó hogy te is itt vagy! Köszi a választ, amikor már a kutyának se kell majd akkor megveszem olcsóbban.
(#) laszlo29 hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Hahó, választ várnék!!!
(#) pucuka válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Az a baj ezzel, hogy egy kissé bonyolult. Majdnem egy komplett számítógépet kell az USB csatlakozó mögé építeni, hogy kezelni tudja a 3G adaptert.
Kísérletezni mindennel lehet, legalább megtudod hogyan működik. Az antennák dolgaihoz bizonyos szempontból egyszerűbb, más szempontból nehezebb fajsúlyú mérő szerkezetek kellenek, egy kész AP, vagy routerből nem biztos, hogy ki tudod nyerni a megfelelő adatokat.
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Most tegyük félre, a 3g-netemet, Maradjunk annál,hogy ha veszek, egy wifis, routert, és találok vele nem jelszavas hálózatot, akkor legalább két gépen tud-e működni? Még az is lehet, ha lejár a hűségidőm, akkor köttetek be telefonos netet, és akkor mindhárom gép megy a routerről! Ja igen mindkét gépben van hálókártya, sőt a laptopban is, csak wifi nincs.
(#) exian válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Először is: nem használjuk más, nyílt hálózatát Több okból: nem etikus dolog (talán az illető nem is tud róla, hogy nem védte le a hálózatát (vagy hogy egyáltalán le kell védni...), de ettől még nem szabad használnod). A másik, a Te saját védelmed: amit te forgalmazol egy ilyen nyílt hálózaton, azt más is láthatja, magyarul, neked sem a legjobb. Az más tészta, ha egy hivatalos, ingyen használható hotspotot kapsz el, azt használhatod, de a biztonsági része ugyanúgy nyitott, vagyis nem nagyon csinálnék semmit egy ilyen hálózaton, ami mondjuk https-t igényel... arra jó, hogy megnézd a híreket, tv műsort, esetleg chatelj tök hétköznapi dolgokról a barátoddal, de ami bizalmas vagy titkos adat, azt ne szórd ilyen hálózaton.
(#) laszlo29 válasza exian hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia! Már az elején leírtam, hogy e-magyarország pont, éttermek stb, eszem ágában nincs a másét lopni, különben sincs értelme, mert így is úgy is fizetek a net-ért.
És csak böngészésre kellene, szinte csak egyirányú lenne a forgalom. Érdekesnek találom ezt a technológiát, jó lenne megismerkedni, kisérletezni vele.Üdv:Laci!
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia, Pucuka! A következö kérdésem főleg neked szól, te vagy jártas ezen a területen. Találtam, egy kedvező árú wifi-s router-t, aminek nincs meg az antennája, csak a csatlakozó. Elnézve ezeket a gyári "bot"antennákat, a működési frekvenciához képest igen hosszúak. Mi lehet bennük? Talán, egy rövidke kábel végén, egy félhullámú dipól? Szabványos ezeknek az ajzatoknak az impedanciájuk, ha igen, akkor mennyi? Ilyen magas frekin már számít a kábel csillapítása is, milyen való hozzá, és maximum milyen hosszban? (egyenlőre egy egyszerű félhullámú dipollal kisérleteznék) Köszi:Laci!
(#) kadarist válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia!
Ez egy ilyen aranyos kis dipólantenna.
(#) laszlo29 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia! Köszi, gyanítottam, hogy valami ilyesmi lehet benne (jó hogy megadták a méreteit nagyon megkönnyíti a dolgot). A kábelről tudsz valamit mondani, vagy ilyen hosszban mindegy? (lehet hogy leírja, de csak rápillantottam a linkre fontos lenne gyorsan eldöntenem, hogy megvegyem-e antenna nélkül) Nekem gyanus, hogy csak kábellel használták, azért vették le róla az antennát, nehogy valaki felcsatlakozzon, kérdés: Ki lehet ezeken a wifit kapcsolni, vagy ha nem kapcsolták le, és antenna nélkül használták, akkor tuti halott a wifi része? Rákérdezek még, te tuti azt mondják, hogy mindene működik! Köszi:Laci!
(#) kadarist válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Vegyél inkább egy antennát, mert nem érdemes kínlódni vele. Látod van benne egy ilyen fémgyűrű is bonyolításnak. De ha mindenképpen építeni akarsz, akkor csinálj egy irányított konzervdoboz-antennát. A koaxkábel legyen kis veszteségű, 50 ohm-os típus
(#) laszlo29 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Bocs, hogy zaklatlak, de a másik kérdésemre is szeretnék választ kapni, kipróbálni kéne csak ez az antenna, később biztosan kell majd egy nagyobb nyereségűt kreálnom, vagy vennem.
(#) kadarist válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Ebben az esetben dugj egy megfelelő hosszúságú vezetékdarabot a csatlakozóba, vagy forraszd fel a nyákra.
(#) laszlo29 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Félreértettél, arra lennék kíváncsi, hogy véletlenül antenna nélkül haza tudták-e vágni benne a wifit, mert akkor számomra értéktelen.
(#) laszlo29 válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
közben nyálazom át az ötven oldalt, és eddig két szóbajöhető nagyobb nyereségű antennát néztem ki, ezek korrektűl működnének, egy méteres rg58-al?
(#) kadarist válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Olvass vissza, mert exian is ilyen bikvadot épített.
(#) laszlo29 hozzászólása Aug 27, 2012 /
 
A méteres rg58 csillapítására lennék kíváncsi, mert a tizenvalahanyadik oldalon azt írják, hogy, ezen a frekin nagy a csillapítása és "elviszi az antennanyereséget.
(#) exian válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Én az első (biquad) antennából csináltam duplát és 2db-ot, azzal, ahogyan korábban írtam, 700m-es teszt tökéletes volt. Gyakorlatilag ugyan olyan volt az eredmény, mint szobában 5 méteres távolságban. Számomra nagyon meglepő eredmény született, de örültem neki. Ugyanakkor azt is írtam, hogy ez patyolat tiszta környezetben volt, csináltunk városban is tesztet, igaz, csak az egyik oldalon volt saját, dupla méretű antenna, a másik oldalon csak egy sima gyári biquad volt, ott érezhetően gyengébb volt, de ott más zavaró tényező is volt. A lényeg, hogy ott nem volt különbség az én nagyobb és a gyári biquad antenna között. De mint írtam, a másik oldalt nem módosítottuk. Lehet, hogy ha oda is ment volna a nagyobb antenna, akkor jobb eredmény született volna.
(#) laszlo29 válasza exian hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia! Az antennával kapcsolatban nincsennek kétségeim. A kábel érdekelne, hogy te milyet használtál, és, hogy meg merjem-e venni, az említet routert, mert már el kéne döntenem.
(#) exian válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Én (Draka) H155 kábelt használtam és RPSMA csatlakozókat. 3 méteres kábeleket raktam az antennákra.
(#) pucuka válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Mivel minél vékonyabb egy koax kábel, (még ha kis csillapítású is, annál nagyobb a méterenkénti csillapítása. Ezért használunk rövid vékony átalakító kábelt, pig-tail, (malacfarok) és ha szükséges a hosszabb szakaszon vastag, kis csillapítású kábelt.
Bővebben: Link
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Köszi! Háát az rg58-nak száz méteren 2,4gigán már száz decibeles csillapítása van, egy-két méteres szakaszon kell ezmiatt aggódnom?
(#) Kera_Will válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Az 1 2 méteren 1 2 dB jelent + a csatlakozók kötéspontokra is lehet számolni 1 1 dB veszteséget.
Felejtős rg-58 mikrohullámra .
(#) gg01 hozzászólása Szept 3, 2012 /
 
Sziasztok.

Hogy lehetséges ez a furcsaság: ( Lényege: Most a vevőantennám a ruoter takarásával vesz jól)

2 év óta egy közvetlen szobszédságomba lévő nyílvános intézményből jön a netem, kb. 5Mbps/0.5Mbps. Egy botantenna köré tettem 1 félkörívvé hajtott sörösfémdobozt a jelerősítéshez, felülnézetből úgy mintha egy 'C' betű közepén lenne egy pont; amelyik nyílván arra irányítva, amerre a router helyezkedik el. Így eddig : a wifi szoftverem mindkét jelerősségmutatója (Link Quality , Signal Strength) 100 %-ot mutatott, és mindkét irányba folyamatos 54Mbps sebességgel komunikált a routerrel.
Tegnap már annyira vacak volt a net (talán ADSL túlterheltség), hogy megnéztem , nálam mi lehet; és a wifi szoftverén a vételi oldal 54Mbps sebesség helyett 11Mbps és 48Mbps között ugrándozott és a Link Quality is visszább volt esve , a netsebességmérő éjjszaka is 'csak' max. 4Mbps-ig tudott felmenni.
Kínomba poénból megfordítottam a sörösdobozt, hogy takarjon a router irányába, gondolván : hátha túl erős a jel; és láss csodát: azóta ismét 5Mbps sebességeket mérnek a sebességmérő oldalak; a wifi-Router kapcs vételi oldal is 48Mbps leggyakrabban.
Az intézménynek van még egy adója másik sávon. Bezavart volna eddig?
Aki tud valami magyarázatot a furcsaságra, és kedve hozzá az ilyen laikusnak megmondani véleményét, kérem tegye meg. Köszönettel: Egy laikus
(#) Novak válasza gg01 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /
 
Könnyen előfordulhat, egy kicsit arrébb tették a routert, és így egy visszaverődő jelet veszel.
(#) gg01 válasza Novak hozzászólására (») Szept 3, 2012 /
 
Kösz a gyors választ.

Jó, persze értem én, hogy így is tapsikolhatok örömömbe, hogy ingyen ilyen netem van.
Mivel a router, kb. 12-15 méterre lehet; ha mondjuk 2 méterrel arrébb tennék a routerüket; a gagyi sörösdobozomat kb. 1 centiméterrel kellett volna jobbra-balra forgatni, de az semmit sem segített a helyzeten; csak a teljes 'takarás'. Így viszont totál takarja az antenna szemszögéből az egész épületet, ahonnan jön a net; és mégis így javult meg a vétel.
Könnyű nektek, akik esetleg értitek a fizikáját; de ha esetleg valaki megosztana velem valami olyan magyarázatot, amit én is megértek, és józan paraszti ésszel kipipálható, mint realitás; vagy ha más nem, egy ötlet, hogy mit tehetnék még, hogy ez a dolog stabil legyen, mert elég közel van a két kommunikáló eszköz.
Nehogy épp akkor szakadjon meg valami interferencia zavar miatt, mikor épp felteszek egy verhetetlen top sorra (10-J-Q-K-A) 10 dollárt, és az ellenfél vissza allin 15 dollárjánál megszakadva az online fogadóiroda eldobja helyettem a tuti lapot.

Köszönettel: Egy laikus.
Következő: »»   50 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem