Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés
 
Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   78 / 78
(#) kendre256 válasza Attilawap hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Idézet:
„a képeken látható antenna működne-e?”

Azt nem tudom, hogy ez antenna-e egyáltalán. (Bár miután a saját szememmel tömegével láttam hengerfej tömítést TV antennaként működni, akár ez is lehet antenna.)
Mindenesetre én inkább a hagyományos utat választanám, ilyen kis nyílásszögre parabola antennával próbálkoznék. Ekkora nyílásszöget 5GHz-en kb. 80 cm-es átmérőjű, 30-32 dBi nyereségű antennával lehet megvalósítani (2,4 GHz-en nagyobb átmérő kell).
Minden antenna úgy sugároz, hogy a nyílásszögön belül sugározza a teljesítmény "nagyját", de sokfelé szóródik is a jel. (Egy fényszóró fénycsóváját is lehet látni "oldalról" is, nem csak akkor, ha ránk világít. ) Azt nem tudod az antennával megakadályozni, hogy más ne tudja venni a jelet a közelben (még akár "hátulról" is). Ezért igazából felesleges kis nyílásszögű (nagy nyereségű és ezáltal nagy méretű) antennákat használni. Ekkora távolságra bőven elég térerőt ad egy 30x30 cm-es panelantenna is, az illetéktelenek kizárását pedig elegendően erős titkosítással, szűréssel, rejtett SSID-vel kellene megpróbálni.
(#) Attilawap válasza ferci hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Ez a kalkulátor pontos? Bővebben: Link Elvileg itt meg lehet adni az átmérőt.
(#) ferci válasza Attilawap hozzászólására (») Jún 3, 2020 /
 
Azt nem tudom, hogy mennyire pontos, de a kivitelezés biztos sokat variálhat rajta.
A menetek száma legalább 12 legyen, mert kis menetszámmal semmi értelme: nagy a nyílásszög és a nyereség is kicsi lenne.
Tanulmányozd a Rothammel féle antennakönyvet ebben a témakörben, mégis többet láss.
Egy kis részt becsatolok.

helical.JPG
    
Következő: »»   78 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu