Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Wiznet W5100 Ethernet

Témaindító: Totya_TNG, idő: Aug 1, 2013
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Totya_TNG hozzászólása Aug 1, 2013 / 1

Sziasztok!
Kaptam egy ethernet shieldet egy ismerősömtől. Mielőtt kipróbáltam volna, a biztonság kedvéért szemrevételeztem, és azt vettem észre, mintha egyes lábak a W5100-n össze lennének forrasztva. Nem tudom, h ez gyárilag lenne-e ilyen, v csak vki belekontárkodot? Kérdésem az lenne, h használható-e így a shield, vagy próbáljam meg megszüntetni a jelenséget? Előre is köszi a válaszokat.
(#) eyess válasza Totya_TNG hozzászólására (») Aug 1, 2013 / 1

Igen használhatod nézd a képet.Bár más ethernet kapcsolásban , de ha össze hasonlítod ,
hogy mely lábak vannak neked összekötve , és itt is össze van e akkor egész nyugodt lehet .
Használhatod.

WS5100.PNG

(#) uniman válasza Totya_TNG hozzászólására (») Aug 1, 2013 / 1

Hello!
Ez segíthet.
(#) Totya_TNG hozzászólása Aug 1, 2013 /

Köszönöm a gyors és megnyugtató válaszokat!
(#) _vl_ válasza eyess hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Azért függetlenül attól, hogy a konkrét áramkör ill. a bekötés szempontjából rendben vannak-e azok az összekötések így, azaz használható-e, ez azért nem a korrekt kivitelezés.
Az összekötéseknek a panelon kéne lenniük csak, a lábakat a IC-n már nem kéne összekötni. Kicsit olyan ez, mint amikor valaki véletlenül valamivel kitöri az autóján az egyik oldalablakot, majd agresszív kismalac stílusban azt mondja, hogy tulajdonképpen jó az úgy is, mert szellőzik az autó...

A címben is említett W5100 lábai általánosságban és feltételezhetően egységesek ethernet shieldekben (hivatalos és "kompatibilis" verziókban). "Természetesen ezt mertem én is feltételezni, ezért nem tettem fel fotót a shieldről, de ezt most pótolom.
Nem vagyok elektronika guru, ezért (is) inkább kérdezek. Köszönöm az építő jellegű kritikákat, és segítő jótanácsokat!
(#) _vl_ válasza Totya_TNG hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Valószínűleg rossz minőségű gyári forrasztásról van szó. A panel gyártása is határeset (az Ethernet aljzat és a TQFP tok között az egyik luknál pl. nem koncentrikus a furat és a forrasztásgátló lakkon levő kivágás), a nyákterv is határeset (a SOT223-as AMS1117 pl. elfordult a gépi forrasztás közben, mivel a lábaihoz feltétlenül szükséges méretűnél nagyobb a kivágás a forrasztásgátló lakkon). Ha ezt valaki hobbistaként követi el, akkor azt mondom, hogy szép munka. Gyári termék esetében viszont ez azért nem nevezhető korrekt színvonalnak. Szerintem.

Alap Uno R3-mal ismerkedek, majd utánaolvasok.
Köszönöm!
(#) eyess válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Mint írtam nem pont abban az ethernet kapcsolásban lett feltéve a rajz.De ha az ic felhasználhatóságából , és összehasonlításából adódóan lehet ugyan az sőt.
(#) tomipap válasza Totya_TNG hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Biztos, hogy jo lesz. Nekem is van ilyen ethernet shieldem is, ugyan igy nez ki.

_vl_: abban igazad van, hogy nem extra minoseg, de negyed annyiba kerul SD slot-al mint a gyari Arduinos valtozat. Gondolom 10$-os eladasi arert nem viszi tulzasba a kinai sem a tervezest.

Nekem is van egy par ethernet shield, bar eddig nekem a Seeed fele volt a legmegbizhatobb.
Ethernet shields
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
(#) Totya_TNG hozzászólása Aug 2, 2013 /

Éjjel ki is próbáltam: hibátlanul működik...
(#) eyess válasza tomipap hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Egyébként ami rajzot feltettem az pont az Arduinos változat séma rajza , csak nem akartam oda írni nehogy keveredés legyen belőle.

Totya_TNG Örülök , hogy jó lett már csak azért is , hogy kiderült , hogy azok az áthidalások még is csak valósak.
(#) Totya_TNG hozzászólása Aug 2, 2013 /

Mielőtt kipróbáltam, elkezdtem keresgélni, és asszem', h az általad linkelt rajzrészlet teljes egészére bukkantam (ethernet shield v3 ???). Ezek után "egy próbát megér" alapon kipróbáltam. A mac címmel szívtam picit, de végül is sikerült egy ledet ki/be kapcsolgatnom.
Szóval köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) kukuri hozzászólása Máj 3, 2015 /

Üdvözletem.

Nem akartam új témát nyitni mert az én kérdésem is a wiznetes kártyáról szól.

Szerverhez akarok vele csatlakozni. A google mintakódja működik. Ha kicserélem a domain neveket a saját honlapomra akkor csak a 404 hiba jön vissza.
Korábban működött. Igaz a szerver pár napja lett költöztetve.
Böngészőből működik a honlap. Viszont az ethernet shield nem látja.
Valamit még a szerveren be kell állítani?
(#) geri12 hozzászólása Dec 30, 2016 /

Sziasztok!

Észrevételnek írnám meg, hogy a Hestore-ból vásárolt Ethernet Shield panel egy TP link SF1005D típusú 100M-ás switch-el nem hajlandó együtt dolgozni. (COL LED nem világít a shielden ilyenkor) Az érdekesség az, hogy nekem van korábról Ethernet Shieldem, amit máshonnan vettem, de kinézetileg ugyanez. Na az a panel ezzel a 100M switchel is megy. Meg persze minden más eszközöm, mint RPI, PC, stb... Ez a most vásárolt Hestore-os meg csak a Gigabites eszközeimmel megy (gigabites ASUS router és két különböző típusú TP linkes switch-ek). Szóval igazából nem gáz, csak furcsa. Nem tudom hogy az ic hibás vagy újabb gyártású, és valami miatt nem tetszik neki az adott switch-em, de gondoltam megírom, hátha valaki jár még így.
(#) hmli hozzászólása Feb 6, 2022 /

Sziasztok.

Geri12 5 éves hozzászólásában írtakba én is belefutottam. Itt a megoldás: https://forum.arduino.cc/t/wiznet-w5100-repair-info-cheap-board/371965

Dióhéjban: az ETH aljzat melletti 4 tagú ellenállás háló 51 ohmos kell legyen, de sokat szereltek 510 ohmossal.
HEstore-ből vettem már 510 és 511 jelölésű ellenállás hálóval szerelt példányt is.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem