Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zanussi zwn 286

Témaindító: gubi, idő: Júl 29, 2007
Lapozás: OK   1 / 1
(#) gubi hozzászólása Júl 29, 2007 /

Sziasztok. Segítségeteket kérném! Van egy: zanussi zwn 286 mosógépem. Nem találtam se rajzot, se hibák leírását a google-ban. Az a baja, hogy beszív egy kis vízet, aztán ki is nyomja. Ezt teszi és kész. A dobot meg sem forgatja. Ja és a programkapcsoló körbe forog. (középen a képen.kicsit keveslem a víz mennyiségét a dobban)Mi lehet a hiba?

IMG_0007.jpg

(#) zoz11 válasza gubi hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Ezzel csak azt tudod csinálni hogy kiveszed az elektronikáját, lehúzol róla mindent kb olyan 10 percig, meg kitakarítod a légcsapdáját, ha utána se jó akkor eldobandó a mosó gép!!!!!!!!!!!!!!
(#) gubi válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Hát én azért kicsit jobban foglalkoznék ezzel a kérdéssel.
De azért köszi. (defektes autót sem dobok ki)
(#) fongab válasza gubi hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Nem ismerem ezt a típust
Kérdések
A dobot szabadon tudod mozgatni? ( ha nyitva van az ajtó nem szorul, gondolok itt a csapágyra )
A program kapcsoló két részből áll egyik a ismétlődő művelet a másik, amit beállítasz amit le írtál olyan mintha a ismétlődő műveletett nem hajtja végre a programkapcsoló hátulján van a szinkron motor mellette egy mágnes kapcsoló ami a mechanikába megy, ha ez a mágnes kapcsoló rossz vagy akad akkor csinálja ezt a jelenséget addig nem szabad a következő programra lépnie míg a előzőt be nem fejezi. a program kapcsoló teljes kört leír tehát 360° és meg áll, ezt kb5-10perc alatt. akkor a második visszatérő programokkal van a gond.
Ha soha nem javítottál még hívj szerelőt, mert össze lehet kutyulni
Ha teljesen elektromos vezérlés akkor jó kérdés az új energia takarékos mosógépek 5 évre készülnek.
gyárnak is meg kell élnie.

üdv.
(#) gubi válasza fongab hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Köszi a választ.A dobot szabadon tudom mozgatni. Energomatot vezetékeltem ujra de ez egy cseppet más!
semmi semm változott mikor lehuztam a (hivatalos nevét nemtom) szintkapcsoló csövét és belefujtam akkor is engedett be vízet és ki is nyomta! Nekem ez gyanus (a képen:program kapcs) mert mintha nem foglalkozna semmivel csak hogy kis víz be és ki.
Nem tünik biztatónak! (program kapcs csere? de nem találtam még igazán legalábbis a neten üzletet ahol lehet)
(#) zoz11 hozzászólása Júl 29, 2007 /

Sajnos ezekkel nem lehet mit csinálni elszál a program IC-je azt vége. Házilag nem érdemes vele kisérletezgetni.
(#) makelele válasza gubi hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Hát én nem vagyok egy eloktromos szaki de ez a panel ránézésre sem bizalomgerjesztő.Gondolok itt egy normális hifi vagy hasonló elektronikára.Mintha kicsit összelenne okádva ez a cucc.Nem csoda ha beadják az unalmast. :eek2:
(#) zoz11 válasza gubi hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Ilyen alkatrészeket Bp-en az Orczy-ba lehet kapni de egy ilyen program kapcsoló kb 40ezer forint, vagyis felejtős a dolog. Én már ezt csinálom kb 6 éve.
(#) gubi hozzászólása Júl 29, 2007 /

Köszi mindenkinek ez nem valami jó hir, de ez van.
(#) gubi hozzászólása Júl 30, 2007 /

Hát harminc lehet hogy belefér
(#) zoz11 válasza gubi hozzászólására (») Júl 30, 2007 / 1

De ezt biztos hogy nem kapod meg 30-ért. Itt van az oldaluknak a címe ezen megtalálod a telefon számukat, kérdezd meg tőlük.
(#) gubi válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Köszi. Megérdeklődtem és 17500 Ft.
(#) gubi hozzászólása Aug 3, 2007 /

Keddre megvan hálás köszönet nektek! :yes:
(#) zoz11 válasza gubi hozzászólására (») Aug 3, 2007 / 1

Csodálkozom hogy csak annyiba kerül.
(#) gubi hozzászólása Aug 21, 2007 /

Végül müködik is eljutottam a beszerelésig. Igaz kicsit bonyolítottam magamnak: csavar a dob alatt meg ilyenek. Az egyetlenem jobban örült neki mint én, Energomat után, nem kell megfogni a fürdő ajtóban.
(#) zaza99 hozzászólása Dec 8, 2014 /

Sziasztok!
Majdnem minden fordulatnál csattok valami a dob környékén. Az szíjtárcsának kell valamennyit mozdulnia a tengelyen? Ez lotyog kicsit.
Észrevettem még hogy a dobban a szegecsek is lazák a szíjtárcsa felől. Szerintetek ez is okozhatja a csattogást.
(#) hobbyboby válasza fongab hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Az azért erős túlzás, hogy 5 évre készülnek.
A mi Electrolux mosógépünk például 7 évesen kezdett rosszalkodni. Aztán kiderült róla a szétszedése után, csak szénkeféket kellett cserélni a motorjában.
Azóta már alaposabban átnéztem néhány kidobott tipust.
Majdnem mindegyiknél a szénkeféje volt a hunyó!

Kb. 1500 - 2000 forintból simán javítható!
(#) zaza99 hozzászólása Máj 19, 2018 /

Sziasztok!
A képen látható bilincseket hogyan tudom oldani?

Köszönöm!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem