Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ZC-18 kazán
 
Témaindító: szabó valéria, idő: Feb 3, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 31
(#) Gafly válasza maffia hozzászólására (») Okt 12, 2014 /
 
Idézet:
„zc-18 kazánban a víz armatúra picit csöpög mi lehet a gond és végül is neki mi a szerepe?”

Komolyabb fűtési idény előtt javíttasd meg
A szerepe pedig az, hogy. Na jó, nem az én szakmám, meghagyom inkább a mestereknek...
(#) maffia hozzászólása Okt 13, 2014 /
 
igen meg fogom de azért mégis kíváncsi volnék a szerepére.
(#) zoszka válasza maffia hozzászólására (») Okt 13, 2014 /
 
Hogy érthető is legyen...... A szerepe, hogy a gázarmatúrát kinyitja, ha meg van a rendszerben a megfelelő áramlás. Másnéven vízhiány biztosító.
(#) maffia hozzászólása Okt 14, 2014 /
 
Köszönöm a választ.
Azért is kérdeztem mert van egy radiátor ami csak akkor hajlandó menni ha az összes többin nagyon sokat szükitek és nem levegős, azt hittem ehez van köze de akkor nem.
(#) VIM válasza maffia hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Szia! Amire szükséged lehet az az armatúrának a tömszelencéjében lévő "O" gyűrű amit 10-11 villáskulcs segítségével lehet kicsavarni és cserélni. Újabban kompletten árulják de ekkor figyelembe kell venni a rúd hosszát, mert ez fogja nyitni a gázszelepet és ha nem megfelelő hosszúságú akkor ez nem fog megtörténni. Tehát ha újat veszel akkor a rúd hossza ellenőrizendő, adott esetben átrakható a régi az új helyére és beépíthető. A radiátorod el lehet iszaposodva vagy eredetileg 50%-os bekötésű egy másik radiátorral. Ha nem akkor le kell szerelni és kénytelen leszel megkeresni a szűkület okát. Eddig nem volt ilyen probléma?
(#) maffia hozzászólása Okt 14, 2014 /
 
Értem,ez egy új radiátor és bekötés a régi rendszer mellé colos hálózat rakattunk egy plusz radiátort amit félcolos csővel kötött,lehet ez a gond? iszapos nem lehet mert át mosattam az egész rendszert.
(#) VIM válasza maffia hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Nem tudom milyen radiátort vettél de tartok tőle, hogy az alsó bekötésben benne maradt a korlátozó gyűrű és ez okozza az 50%-os hatást.
(#) maffia hozzászólása Okt 14, 2014 /
 
nincs benne semmi egyforma radiátorok.
(#) escape82 hozzászólása Dec 17, 2014 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a ZC 18 cirkóban hová kell tenni a hőmérő végét?
A kazántesten kiképzett lemez "hajtásba"?
Köszönöm a segítséget!
(#) Atis41 válasza escape82 hozzászólására (») Dec 17, 2014 /
 
Igen oda becsúsztatod és kész , ha kicsúszna 1 darab vékony huzalt dugj mellé hogy szorítsa,
vagy fogóval nyomd össze egy kicsit a hajtást.
(#) escape82 válasza Atis41 hozzászólására (») Dec 18, 2014 /
 
Köszi!
(#) mosospityu hozzászólása Jan 1, 2015 /
 
Sziasztok. Fég zc 18.3 kazánom van. megégett a vezérlőpanel és kicseréltem ujra , működik is majdnem tökéletesen de 1 probléma akad azért. mikor a beállított hőmérsékletre felfűt a főláng kialszik és az utó keringés is megtörténik. pár percig még üzemel gyújtólángon és a mágnes szelep lekapcsol.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
(#) Gafly válasza mosospityu hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Elsőként 10-es villáskulccsal óvatosan a hőelem gázarmatúra bekötötését utánhúzni...
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
(#) VIM válasza mosospityu hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Szia! Ha az őrláng kellő nagyságúnak bizonyul (kb. 2.5cm) és mégis lekapcsol a termoelem, akkor a termomágnest kell majd kicserélni, ha kicsi az őrláng akkor pedig a fúvókát kell kitisztítani a berakodott kosztól. Ezt lehetőleg alulról felfelé fújva a levegőt szívószállal vagy fordítva de akkor a fúvókát le kell takarni, mert eldugulhat a ráfújt kosztól. Ha a termoelem repedezett vagy oxidos, nagy valószínűséggel cserélni kell ha a csatlakozását utánhúzva sem javulna a helyzet. Van még egy biztonsági termosztát is ami viszont sorba van kötve a termoelemmel ami szintén meghibásodhat vagy izonytalanná teszi a működést. Bal oldalon felül fekete érzékelő két vezeték "megy rá". Átkötni szigorúan tilos!.Ha óvatosan "megkoccintod" és elalszik az őrláng akkor ennek van baja és csak cserélni lehet.
(#) mosospityu hozzászólása Jan 1, 2015 /
 
Köszönöm a gyors választ. kitisztítottam a fuvókát utána huztam a termoelem csavarnak am az ujj .
a biztonsági termosztát pedig csak erős koccintásra tilt. van egy ugyanilyen bontott kazánom abból a mágnesszelepet átraktam most tesztelem
(#) mosospityu hozzászólása Jan 2, 2015 /
 
3 fűtést megcsinált normálisan és utána kikapcsolt. ma kicseréltem a komplett armatúrát jónak is bizonyult de estére megint meg adta magát. a szobatermosztátnak nem lehet köze a dologhoz? mert már mást nem tudok kicserélni vagy pucolni mert már csak ez maradt.
(#) zoszka válasza mosospityu hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Félfordulat megvan a szivattyúnál mikor a kazántermosztátot letekered?
(#) mosospityu hozzászólása Jan 3, 2015 /
 
igen meg zoszka. a vésztermosztátot a bal felső sarokból lentebb raktam 30 cm, plusz az utókeringtetási potit visszatekertem két harmadra . most ugy néz ki hogy működik és remélem h az nem baj hogy lentebb raktam a termosztátot
(#) VIM válasza mosospityu hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Idézet:
„a vésztermosztátot a bal felső sarokból lentebb raktam 30 cm”
Ez így nem lesz jó! Ha a hőkorlátozó termosztát oldott le minduntalan és ezt most azzal korrigáltad, hogy lentebb raktad a kritikus zónából, csak rontasz a helyzeten! Talán túl nagy a főégő lángmagassága és ezt nem tudja elvezetni az utókeringetési üzem, így a felhalmozódott hőtől kiold a korlátozó elem aminek vész üzemben kellene ezt megoldani. Valami oknál fogva túlmelegszik a kazán hőcserélője, amire kiold a védelem. Ez lehet elkoszolódástól (a lamellák közötti részen), vízkövesedés belülről és a láng nem megfelelő magasságától (teljesítmény helytelen beállításától).
(#) mosospityu hozzászólása Jan 3, 2015 /
 
Köszi VIM holnap visszarakom a helyére és még a vizkövet megnézem . a külsejét kifuvattam kompresszorral . de az a fura hogy felfűt akkor a kijelzőn 60-65 fokos a viz szépen el is alszik a nagy láng beindul az utókeringés kb fél perc és megy gyojtólángon tovább . amit sikerült megfigyelnem kb 50 fokos vinél kapcsol le, de ettől függetlenül reggel szétkapom és megcsinálom a vizkövezést. meg a lángból visszább veszek. még 1x köszönöm a hasznos infokat
(#) Gafly válasza mosospityu hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Kazán termosztátot tekergetted. Armaturát cseréltél. Az előrelátó védelmet is piszkáltad. Jó, fúvattál is meg savazni is fogsz. Remélem nem hírekből hallunk legközelebb mint nagy durranás
(#) mosospityu hozzászólása Jan 3, 2015 /
 
csak nem. én akarom a kazánt az utcsó utjára elkisérni (MÉH) telepre. remélem h nem ő fog engem.
(#) robis01 hozzászólása Jan 16, 2015 /
 
Sziasztok!
FÉG ZC 18 típusú kazánom van. És mivel a villanybojlerem végleg megadta magát arra gondoltam talán megérné HMV készítéshez egy indirekt tárolót rákötni a kazánra. De azt nem tudom hogyan lehet megoldani a kazánon az előremenő hőfok vezérlést. A fűtéshez az előremenő hőfok (65C), a HMV készítéshez előremenő hőfok (80-85C). Ehhez új vezérlőpanel kell? Vagy lehet a gyári vezérlőt is használni? Ha igen akkor hogyan?
(#) zoszka válasza robis01 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Mit értesz gyári vezérlőn? Amit te gyártasz le? Egyébként mindent meg lehet oldani, csak kérdés megéri e...
(#) Gafly válasza zoszka hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Van benne kazán termosztát gyárilag, csak arrébb kell tekerni kicsit. Ettől függetlenül és sem javaslom...
(#) zoszka válasza Gafly hozzászólására (») Jan 19, 2015 /
 
Tehát ha melegvizet akar, odébb tekeri a KT-t és át nyitja-zárja a csapokat.... kényelmes megoldás... Bocsánat a cinizmusért, de nem a tekergetés volt a kérdés, hanem mindezt hogyan lehet úgymond autómatizálni. És meg lehet oldani, csak sokkal többet veszít, mintha venne egy új bojlert.A ZC nem a jó hatásfokáról híres, ezért a gázt is hozzá kéne szabályozni, vagy rétegtöltést kell kialakítani és így mindjárt többe kerül a hús mint a leves.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2015
(#) robis01 válasza zoszka hozzászólására (») Jan 19, 2015 /
 
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos abból kell főznöm ami van. Házzal együtt vettem. Gázkazánt cserélni lenne a legdrágább megoldás mivel a mostani parapetes, de az újhoz már kéményt kér a gázművek. A készülék nem régi, 3 éve tették fel. Azért gondoltam HMV készítésre 2 hőcserélés indirekt tárolót mert arra később ráköthetek napkollektort is.
Elektromos háromjáratú szelep megoldaná a fűtés és HMV készítés közötti átváltását. Amint néztem a kazántermosztátban egy potenciometer van. Ha ezt lecserélném egy digitális poti-ra amit egy AVR vezérelne, az működhetne? Ha a gázt nem szabályozom az miért gond?
(#) zoszka válasza robis01 hozzászólására (») Jan 19, 2015 /
 
Mert 18 Kw-tal kb 5 percig fogja fűteni a tárolót, mivel kb a csövekkel együtt 10-12 l vizet kell felfűtenie, aztán ki be kapcsolgat. Minden bekapcsoláskor 10% gáz elégetlenül kimegy, terheled a kazánt, a szivattyút. És van még pár hátránya. Semmiképp nem javaslom. De ha minden áron, akkor olyan tároló kell ami puffer 2 hőcserélővel, amiből az egyik szolár a másik direkt hmv.
(#) escape82 hozzászólása Márc 25, 2015 /
 
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy kazántermosztát hiba zc18.3 kazánon okozhatja-e a következő jelenséget: őrláng tökéletes, amint a főláng gyújt, pár mp múlva kialszik. A sztemkot rövidre zártam, nem tűnik hibásnak. A vízarmatúrában lévő tüske induláskor keményen áll, utána visszaesik. A szivattyú mindeközben jár.
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2015
(#) somtibi hozzászólása Ápr 9, 2015 /
 
Sziasztok, üdvözlök minden fórumozót!
ZC-18H típusú kazánom van, a vezérlő CH-12-40 névre halgat.(Digitális kijelző, mikrovezérlős panel)
A probléma a következő: az utókeringetés az előírt 1 perc után sem áll le, hiába nem kér a szobatermosztát fűtést. Folyamatos, halk morgással a szivattyú folyamatosan üzemel.
Nem találtam semmilyen állítási lehetőséget az utókeringetés beállítására.
Ha valaki tud segíteni, akár tanáccsal, vagy kapcsolási rajzzal, köszönettel venném, nem szeretnék új vezérlő panelre költeni...
Következő: »»   8 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem