Fórum témák

» Több friss téma
Lexikon
Keresés

(együttfutó). 1. Két digitális jel egymáshoz viszonyítva szinkron, ha jellemző időpontjaik között előírt fáziskapcsolat van. Vagyis amikor az előállításukra alkalmazott órajelek azonos frekvenciájúak, fázishelyzetük pedig előírt tűrésen belül állandó. Ha a fáziseltérés nem szabályozott, akkor a két jel már nem szinkron.

2. Két adatvégberendezés közötti adatátviteli üzemmód szinkron, ha az adatvégberendezések órajelei úgy vannak vezérelve, hogy ideális esetben ugyanazon adatátviteli sebességgel vagy átlagsebességgel járnak előirt tűrésen belüli fáziseltéréssel, azaz, ha az órák maguk szinkronok (gyakorlatilag mezokronok is lehetnek).

3. Az adathálózat akkor szinkron, ha szinkronozás-t alkalmaz az adathálózat végállomásainak vonalcsatlakozó berendezése és az adathálózati kapcsolóközpont között, valamint a kapcsolóközpontok között. Ilyenkor az adatátviteli sebességet az egész hálózatban időzítő (órajelkeltő) berendezések vezérlik, a hálózaton belül szinkron üzem van, és a berendezésekben szinkron órák végzik az időzítést.


Lásd még:
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu