Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Elektromos dobókocka PIC 12F629-cel (Video pályázat)
Elektromos dobókocka PIC 12F629-cel (Video pályázat)
Szerző: hadnagyakos, idő: Nov 30, 2010, Olvasva: 30310, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 8
Egy elektronikus dobókocka készítése lépésről-lépésre. Nagyon olcsó, energiatakarékos és ami a legjobb: nagyon jól néz ki! A dobókocka egy PIC12F629 típusú mikrovezérlőre épül.

Bevezető:

Ez a kapcsolás végső soron első PIC-el felépített áramkörömként, a videó pályázat apropójából készült. Célom az áramkör elkészítésén keresztül bemutatni a NyÁK készítést, forrasztási trükköket és a PIC programozás alapjait.

Miért is?

Mostanában már egyre több a mikrovezérlővel kivitelezett kapcsolás és ezzel én lépést szeretnék tartani, így kénytelen voltam építeni egy programozó áramkört. Hamar rájöttem, hogy után építeni a mások által elkészített projecteket nem olyan jó móka, ezért rászántam magam a PIC Assembly nyelvének a megtanulására, hogy saját kütyüket fejleszthessek. Ebben a munkámban, a Topi nulláról a robotokig című cikksorozata volt a segítségemre.

Az első "áldozatom" ez az elektromos dobókocka volt. Mivel a legelső komolyabb PIC-es áramköröm, ezért nagyon sok utánaolvasás, kérdezgetés eredménye.


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 8
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem