Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » MIDI kontroller Minimoog-hoz
MIDI kontroller Minimoog-hoz
Szerző: Medve, idő: Nov 18, 2020, Olvasva: 8473, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   5 / 5

A kontroller tehát az Arduino Nano USB felületén keresztül csatlakozik a PC-hez. Ezt a PC egy újabb (ha volt másik eddig) UART "COM" portként ismeri fel. Hogy ebből az adatfolyamból MIDI üzenet legyen, kell két, a PC-n futó alkalmazás. Az egyik Tobias Erichsen munkája a "LoopMIDI", amely létrehoz egy virtuális MIDI-portot, például loopMIDI Port néven . A másik alkalmazás a "Hairless MIDI to Serial Bridge" Angus Gratton-tól, amely a COM port adatfolyamát irányítja át az előbb említett virtuális MIDI-portra.

loop-hairless_midi520.jpg

Hogy elegánsan használhassuk hangszerünket, kell egy hagyományos MIDI bemenet is, amire a MIDI-keyboardot csatlakoztatjuk. A minimoog V-ben ezek után, mint MIDI forrás, be kell jelölnünk mind a billentyűzet, mind a kontroller MIDI forrását. A kezelőszervek tanítása a jobb felső sarokban lévő MIDI learn gombbal történik. Megnyomása után a kívánt kezelőszervre kattintunk, majd a kontrolleren aktiváljuk, megmozgatjuk a neki megfelelőt. Az ennek hatására beérkező MIDI kódot a szoftver a kijelölt kezelőszervhez rendeli. Itt is fontos, hogy a kontroller, ha nyugalomban van, ne adjon ki adatot, mert ennek téves betanítás lehet az eredménye.

Letölthető mellékletek

hairless_mukodese.jpg
minimoog.ino
moog-2_500.fpl
schem2.jpg
Következő: »»   5 / 5
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem