Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - 2022. 11. 17.
MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - 2022. 11. 17.
Szerző: sany, idő: Szept 12, 2022, Olvasva: 7536, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   3 / 3

FONTOS INFORMÁCIÓK

A Gyakorló és Karbantartó Központhoz és az Atomenergetikai Múzeumhoz az Atomerőmű Északi portáján keresztül juthatunk be. Ezt a portát Paksot déli irányban elhagyva, a 6-os számú főútról lekanyarodva, az Atomerőmű Északi bejáró útján keresztül érhetjük el. Lekanyarodás, majd egyenes útszakasz után egy körforgalom következik. A körforgalom első kijáratánál lekanyarodva az Észak-déli összekötő útra jutunk. Erről az útról érhető el az Északi porta előtti parkoló - lásd térkép -, közel a körforgalomhoz.

Az Északi porta előtti parkoló, a gyülekezőnk helyszíne is, ezért kérnék mindenkit, hogy ebbe parkolóba jöjjön.

Ha mindenki megérkezett, akkor 9:40 körül elindulunk a parkolóból a gépkocsikkal az Atomerőmű Északi portájához. Ekkorra már várni fog bennünket a Karbantartó és Gyakorló Központ munkatársa. Itt a biztonsági szolgálat ellenőrizni fog minket.

Az ellenőrzés végeztével léphetünk be az üzemi területre. Az Atomerőmű munkatársának útmutatásával, megyünk a Karbantartó és Gyakorló Központ előtti parkolóba. Az épületbe kisebb tárgyakat be lehet vinni, nem kerülnek elzárásra dolgaink, de pl. hátizsákot már nem lehet bevinni. Az épületben fényképezni nem lehet, azonban az épület előtt csoportkép készítése megengedett, természetesen ez is csak kijelölt helyen. Látogatásunk kb. egy órás tárlatvezetéssel indul kb. 10:00 órai kezdéssel.

A Karbantartó és Gyakorló Központ bejárása után, visszaülünk a gépkocsijainkba, és elindulunk az Energetikai Múzeum parkolójába, szintén irányítással. A múzeumban előreláthatóan már nem lesz külön biztonsági ellenőrzés. Fényképezni megengedett, mosdóhasználtra itt is lehetőség van. Kb. 11:00 órai kezdéssel kb. egy órás tárlatvezetést kapunk.

A múzeumlátogatás után, az üzemi területet elhagyva az Északi-déli összekötő úton megyünk tovább a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. kiállításának - lásd térkép - helyszínére. Az épülettől nem messze lesz parkolásra lehetőség. Itt kb. 12:30 kezdéssel kb. 45 perces tárlatvezetést kapunk.

Ezen programok után - ha valaki szeretne - a Paksi Halászcsárdában lesz lehetősége étkezésre önköltséges alapon. (Az Atomerőmű látogatásától teljesen független program, külön szervezés alapján.)

 

Minden résztvevőnek kellemes időtöltést kívánok!

 

 

 

Borítókép forrása (nagykép): Wikipedia    
Címkép forrása (kiskép): Wikipedia    
Térképek forrása: Google Map

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Következő: »»   3 / 3
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem