Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » NYÁK lemez tisztítása
NYÁK lemez tisztítása
Szerző: jimitek, idő: Aug 15, 2019, Olvasva: 9630, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 4
Bizonyára sokan tárolnak hosszú ideig nyers NYÁK lemezeket, amik sajnos idővel a környezeti hatások által gyengén, vagy erősen eloxidálódnak és/vagy karcosak lesznek. Ez a cikk azoknak szól, akik szeretnék vadi újjá varázsolni a lemezük felületét.

Ezt az eljárást leginkább azoknak ajánlom, akiknek a lemez rézfóliája különösen oxidálódott, vagy karcos, ill. főleg HiFi rendszer építőknek lehet hasznos, mivel teljesen tiszta és sima rézfelületet érhetünk el vele. Így nem csak jó vezetővé válik, még a forrasztás és egyéb festékanyagok felvitele is meglepően strapabíróvá fog válni!

Persze érdemes odafigyelni, hogy - mivel ez az eljárás a réz feloldásával történik - mindenképpen csökkeni fog a rézfólia vastagsága, így lehet, hogy ez problémához vezethet bizonyos áramköröknél!

Mielőtt belekezdenénk, szeretném felhívni a figyelmet, hogy a cikkben leírt vegyi eljárások rendkívül veszélyesek, így felelősséget nem vállalok érte!
Gumikesztyű és védőszemüveg használata feltétlenül ajánlott!

Kezdjük a kellékekkel:

  • 1000 finomságú csiszolópapír
  • Vasklorid alapú gyorsmarató (Wolf TN 150), vagy Nátrium-perszulfát (ez utóbbi hatásosabb)
  • 20%-os háztartási sósav
  • 35%-os hidrogén-peroxid

A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 4
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem