Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » NYÁK lemez tisztítása
NYÁK lemez tisztítása
Szerző: jimitek, idő: Aug 15, 2019, Olvasva: 7626
Lapozás: OK   4 / 4

Miután szépen barnára kifényesedett a lemezünk, helyezzük nem feltétlenül meleg vízbe. Áztassuk néhány percig, majd észrevehetjük, hogy az oxidálódott réteg egyszerűen levállik. Ennek mindenképpen majd rá kell segítenünk, máskülönben nem fog maradéktalanul lejönni. E célból én fültisztító pálcát, vagy valami hasonló, de mindenképpen puha eszközt használok.
Ez a művelet ugyan kihagyható, de csak így garantált a tökéletesen tiszta, sima felület.

Ez után a lemezt 20%-os sósavba helyezzük át. Itt is fontos az áramoltatás, ennek hiányában nem fog eltűnni maradéktalanul a megmaradt oxidáció, bár ha jól csináltuk, áramoltatás nélkül is azonnal a kész eredményt kapjuk. Ez a folyamat azonnal végbemegy, és igen látványos.

kész panel

Ha kész van, vizes öblítés, és lényegében teljesen készen is vagyunk.
Öblítés után azonnal töröljük szárazra, és zsírtalanítsuk (persze ha megfogtuk de mindenképpen érdemes), máskülönben hajlamos rövid időn belül oxidálódni. Ezzel kész is vagyunk, és most már garantált a kiváló tapadás, és forrasztás.

Ezt a műveletsorozatot a már kész, kimaratott rajzolatunkon is alkalmazhatjuk.

Ha nem sikerülne elsőre a képeken látott eredményeket elérni, nem kell kétségbe esni ugyanis nekem több mint egy évembe telt, mire kitaláltam ezt a folyamatot, ezekkel az arányokkal.

Remélem sokaknak hasznára lesz ez a cikk, és sok, sikeresen tisztított panel fog készülni!

Következő: »»   4 / 4
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu