Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Tartályhőmérő
Tartályhőmérő
Szerző: Bakman, idő: Aug 20, 2022, Olvasva: 8945, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   2 / 4

kapcsolasi_rajz.jpg

Katt a képre a nagyobb méretért.

 

Különösebb alkatrészt nem tartalmaz a rendszer, pár szó néhányukról.

U2: Optocsatoló. Riasztás kimenetek, túl meleg vagy túl hideg esetén aktiválódnak. A típus nem kritikus, kinek mi lakozik a fiókjában.

Buzzer: Riasztás esetén szaggatott sípoló hangot ad. Saját elektronikával rendelkező példány kell, tehát a csak a piezo lapkát tartalmazó egyedek nem jók ide. A kontroller kimenete elvileg 50 mA-t tud kisajtolni magából, ezt semmiképpen ne haladja meg a zümmer fogyasztása!

LDR: Fotóellenállás. Szerepe a kijelző háttérvilágításának beállításában van. A különböző típusok eltérései korrigálhatóak a beállítások menüből így nem kritikus alkatrész, éppen amilyen kéznél van.

DP1: Nextion, 3.5"-es alap HMI kijelző.

U1: Viszonylag új, PIC18F16Q40 jelzésű mikrokontroller. PICKit2-vel, tudomásom szerint, nem programozható!

U3 - U7: DS18B20 típusú szenzorok. Érdemes a táplábakra egy-egy 100 nF-os kondenzátort forrasztani ha a kábel hosszabb, mint 5 m. 1206 méretű SMD kivitelűek ideálisak a feladat ellátására de THT társaikkal is megoldható a dolog. A kábelben, amennyiben van, a nem használt ereket és az árnyékolást egyszerűen vágjuk ki, ne kössük árnyékolás gyanánt se a GND-re se a +5 V-ra!

ds18b20.jpg


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   2 / 4
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem