Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » USB EXPLORER
USB EXPLORER
Szerző: pici, idő: Aug 13, 2009, Olvasva: 50261, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 9
Az USB EXPLORER pár száz forintból kezdők által is könnyen elkészíthető PC-ről irányítható USB-s 8 bites port ATTINY2313-al. Ennek az eszköznek a megtervezését (EAGLE) elkészítését (NYÁK/forrasztás) installálását/programozását (DELPHI) és használatát mutatja be.

Egy nagyon egyszerű, de annál hasznosabb eszköz tervezését, kivitelezését és programozását mutatom be. Az USB EXPLORER nevet kapta, amely segítségével PC-ről különböző eszközöket lehet vezérelni, kommunikációjukat felfedezni. Bár a bemutató kezdőknek készült, hasznos segítség lehet a haladóknak is.
Úgy választottam meg az alkatrészeket és szerszámokat, hogy a kezdők is némi gyakorlattal el tudják készíteni.

Ha kevés az időd, vagy csak nem szeretsz olvasni, akkor nézd meg a 3. videót, ott a lényeg

Az első részben a panel tervezés folyamatát mutatom be EAGLE programmal. Ehhez le lehet tölteni a http://www.cadsoft.de oldalról a demo verziót. Ez korlátozott használatú, de ehhez a projecthez megfelelő. Használata könnyen megtanulható, bár pár trükköt jó ismerni. Nekem is vannak még kérdéseim.

A második részben az elkészült NYÁK tervet készítem el. Lézernyomtatós/vasalós technikával.
Ehhez szükség lesz pár dologra, amit könnyen be lehet szerezni.

Végül a harmadik részben jön a lényeg, az USB EXPLORER telepítése után a DELPHI-ben megírt vezérléssel mutatom be pár eszköz direkt, SPI, I2C kommunikációját.
Remélem, felkelti érdeklődéseteket a bemutató és sokat segít majd a digitális elektronika felfedezésében.

Kérdéseidre választ találhatsz a fórumban: www.hobbielektronika.hu/forum/topic_9068_from.html , ha nem tedd fel kérdésed.


Videók:

 


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 9
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem