Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 110V/60Hz-es készüléket itthon hogyan lehet működtetni?
Lapozás: OK   2 / 11
(#) kadarist válasza secmaxx hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
Én ekkora marhaságról nem is hallottam. Biztosan a brummelnyomás miatt jár a hálózatról.
(#) secmaxx válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
Semmi köze a brummelnyomáshoz, a vonali szinkronizáláshoz használja fel. Így van a kamerákon feltüntetve:LL azaz Line Lock. Ez több kamera szinkronizálása szolgál külömböző váltófeszültségü táplálásnál !

Köszönöm a hozzászólást !
(#) secmaxx válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget ! Ez valóban az amire nekem szükségem van !
Nagyon köszönöm mégegyszer !
(#) kadarist válasza secmaxx hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
Köszönöm, most már értem, de ennyi erővel vehetné ezt az időalapot egy kvarcgenerátorról is. Végső soron a földhurkos zavarok elnyomása miatt szinkronizálnak a hálózathoz. De egyébként ez nem egy önkiszolgáló bolt, hanem egy fórum. Én is köszönöm!
(#) secmaxx válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
Van a kamerákban az is , és ha egyenfeszről működik akkor kizárja a kűlső szinkronizálási lehetőséget .Ez az ntsc darab egyenesen követeli a 60hz meglétét sem alatta sem felette és ha nem szinuszos , elsem indul.
(#) duffbeer hozzászólása Aug 23, 2011 /
 
Sziasztok!
Hasonló problémám van nekem is, szerintem nem is lesz rá megfelelő megoldás, de azért felteszem, mielőtt szétbontom alkatrésznek a készüléket...

Szóval, adott egy ébresztőóra. USA-ból rendelt, elég speciális eszköz, nagyothallóknak, párna alá rakható vibramotorral, stb...
Már régen rendeltem, de úgy emlékszem, hogy árulták EU-s és USA-s adapterrel. EU-s adapterrel kértem, de USA-val kaptam. Gondoltam nem lehet gond, majd szerzek egy EU-s AC adaptert. Persze a félelmem beigazolódott, a hálózati frekvenciából méri az időt, így óránként 10 percet késik...
Mivel mindkét adapterrel árulták, ezért naívan azt gondoltam, van esetleg a készülék belsejében egy kis kapcsoló, amivel át lehet kapcsolni 50Hz-es üzemre. Természetesen nincs semmi.

A kérdésem az, hogy létezik valami megoldás erre a problémára, racionális anyagi keretek között?
A másik, amit nem értek, hogy ugye ebben is van hely 9V-os elemnek. Ha arról üzemel áramszünet esetén, akkor hogyan méri az időt?
(#) kristikoma válasza duffbeer hozzászólására (») Aug 23, 2011 /
 
A második kérdésedre talán tudok válaszolni: a 9V-os elem feszültsége elég ahhoz, hogy vagy egy fesz. átalakítót működtessen, vagy az óra tekercsének vezérlését oldja meg IC. Remélem, tudtam segíteni.
(#) duffbeer válasza kristikoma hozzászólására (») Aug 23, 2011 /
 
Igen, köszönöm, az elméleti kérdésemre kaptam választ!
(#) moltam válasza duffbeer hozzászólására (») Aug 23, 2011 /
 
Led kijelzős digitális? Lehet, hogy LM8560 IC van benne. Ebben az esetben a 26 os láb földelésével az IC átállítható 50Hz re. Amikor nincs áram, az óra RC oszcillátorról jár. Ez jóval pontatlanabb, mint a hálózat, de arra alkalmas, hogy áthidalja a kisebb áramkimaradásokat. IC adatlap
(#) fury hozzászólása Szept 18, 2011 /
 
Jó estét!
Szeretnék Amerikából egy aszalógépet rendelni, 110V 60Hz, mellesleg 600W. Funkciójából adódóan a gép levegőt melegít és fúj.
Itthon már van egy szintén USA turmixom, 1500 W-os, amit transzformátorral használok minden gond nélkül.
Csakhogy...
Amíg az turmix és a transzformátor 50/60Hz-es, addig a az aszalónál csak 60Hz van feltüntetve. Jelenthet ez problémát?
Ugyanis az aszalógép honlapján az a figyelmeztetés áll, hogy a transzformátorral működtetett 110V-os gép motorja tönkre mehet, inkább vegye meg mindenki a 220-240-es nemzetközi modellt. Van ennek valóságalapja, és valóban ne vegyem meg a 110 V-os készüléket, vagy ez csak riogatás?

Köszönöm a válaszokat!
(#) foxi63 válasza fury hozzászólására (») Szept 19, 2011 /
 
Hali!
Alacsonyabb frekihez arányosabban kevesebb feszültség dukál motornál, tehát a transzformátornak csak 92V feszültséget kell adnia 110V helyett. Ekkor némi teljesítményromlás ugyan van, de biztos, hogy nem ég le a motor...
(#) laszlo987 válasza fury hozzászólására (») Szept 19, 2011 /
 
50 vagy 60 Hz az mindegy ne törtődj vele. Feszültség a lényeg!
(#) pucuka válasza laszlo987 hozzászólására (») Szept 19, 2011 /
 
Nem egészen. A fűtésnél, és az univerzális motornál (turmix) mindegy, de a ventilátor asszinkron motorjának már nem. A 60 Hz -re méretezett motor az 50 Hz -es hálózatból nagyobb áramot vesz fel, ezért a feszültséget csökkenteni kell, ahogy azt foxi63 írta.
(#) fury válasza pucuka hozzászólására (») Szept 20, 2011 /
 
Köszönöm a válaszokat!

Csakhogy a transzformátoron én semmit nem tudok változtatni, vagyis a feszültséget nem tudom csökkenteni.
Ekkor mi van?
(#) pucuka válasza fury hozzászólására (») Szept 20, 2011 /
 
Tekersz(tetsz) egy trafót külön a venti motorjának 110/90 V (esetleg 100, 80 V leágazással), a valószínűleg nem nagy teljesítményre, szintén autotrafót. Még nagy méretre sem lesz szükség, így be tudod építeni a szerkezet házába, és akkor kompakt is lesz. Nem kell két trafóval külön bajlódnod.
(#) kanoc86 hozzászólása Feb 5, 2012 /
 
Sziasztok!
Akarok venni az USA-bol egy airless festögépet (Graco ProX9) Na ugye ez 110V/60Hz és kb 1000-1500W, ha veszek hozzá egy 230v-110V-os átalakítót vagy trafót attól még gondom lesz a frekvenciával (szerintem), mivel az adatlapján irja hogy 110v/60Hz. Nincs esetleg valakinek egy frekvencia átalakító kapcs rajza?Itt a használati utasítása
Elöre is köszönöm!
(#) Gafly válasza kanoc86 hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Szerintem attól csak kicsit lassabban (60/50 Hz) fog berregni, de használni lehet...
Mondjuk ha lehet én kicsit alább venném a feszültséget, de a tűrésbe belefér...
(#) kanoc86 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Csak én attól tartok hogy mivel van benne egy vezérlö elektronika és DC motor van benne nehogy leégjen. Mondjuk máshol árulnak olyat ami ugyan ez csak adnak hozzá egy konvertert és úgy árulják, hogy Európába meg Ausztráliába 230v-os. Csak az a kérdés hogy milyen az a konverter amit adnak hozzá. Hja és persze jóval drágábban adják.
(#) kanoc86 válasza kanoc86 hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Itt egy 3000 W-os átalakító toroiddal. Én erre gondoltam hozzá, ez biztosan elbírná azt az 1000-1500W-ot.
(#) stoky hozzászólása Ápr 4, 2012 /
 
Üdv !
AC110V-os illetve DC 110V-os reléket (amelyik könnyebben megoldható) szeretnék üzemeltetni tekercselés nélkül AC 230V-ról.
Ez megoldható AC esetében egy diódával?
Megoldható ez minimális alkatrész és helyigénnyel (relé házába építve)?
Köszönöm a segítséget!
(#) stoky válasza stoky hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
A diódás megoldás nem fogja majd rángatni a relét?
(#) Herrgeneral hozzászólása Dec 3, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy gitárerősítőm, Kanadában vettem és most szeretném itthon is használhatóvá alakítani. Egy egyszerű transzformátor cserére gondoltam, de elbizonytalanodtam a frekvenciakülönbség miatt. Jelent ez valamiféle problémát egy erősítőnél?
Ha a csere megoldható milyen trafót érdemes venni? A kapcsolási rajz szerint 20,3V AC áram jön ki a trafóból és 38W-ra van szüksége (power requirements). Én ezt és ezt találtam.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) Herrgeneral válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2012 /
 
Köszi a gyors és lényegretörő választ.
(#) Repvez hozzászólása Máj 17, 2014 /
 
Tud valaki tanácsot addni, hogy ezt a tv késuüléket ,hogy tudom itthon használni a legegyszerübben és legolcsobban?
jvc tv
egy ilyen átalakitó elég lenne hogy használni tudjam minden gond nélkül?
átalakitó
(#) kérdező válasza Repvez hozzászólására (») Máj 17, 2014 /
 
Szerintem ez a TV több, mint 100W. Egy nagyobb trafó kellene neki. Az 50Hz-el nem tudom, mi lesz, mert elvileg nem okoz gondot, de a kapcsolóüzemű táp pufferkondija lehet, hogy kicsit kisebb benne. Persze majd az okosabbak megmondják, mert nekem egy amerikai cuccom sincs.
(#) uniman válasza Repvez hozzászólására (») Máj 17, 2014 /
 
Az a TV 248 Wattot "fogyaszt"...azaz 110V, 300 VA leadására képes trafó biztosan jó hozzá.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2014
(#) Repvez válasza kérdező hozzászólására (») Máj 17, 2014 /
 
az adatlapja alapján 248w a fogyasztása, de nem is ez a lényeg,mert átalakitót kapni nagyobb teljesitményűt is,de hogy a feszültségek és a frekvenciák jók lennének e hogy müködjön a hátlaja 120v/60hz-et ir? Meg a TV adások sugárzásűba van e valami olyan akadály ami megakadályozná a lejátszást? Mert az Pal/ NTSC különbség gondolom azért már nem okoz gondot ,de hátha valami más eltérés is lehet.
Elvileg Digis beltéri menne rá meg mediabox.
(#) pucuka válasza Repvez hozzászólására (») Máj 17, 2014 /
 
Mivel a TV -t csak monitornak használod, lehet, de csak lehet, hogy szerencséd lesz. Már akkor, ha tud szinkronozni 50 Hz -re is, a 100 Hz miatt. Pont TV -t videókat nem érdemes amerikából hozni az eltérő hálózati frekvencia miatt, mert a vídeó eszközök a hálózati interferencia miatt a hálózattal szinkron működnek. Ez az alapvető a különbség a PA/NTSC között. Ha RGB -vel (SCART) tudod csatlakoztatni, akkor ez a különbség nem érdekes, de a szinkronozás az igen.
A táplálással valószínűleg nem lesz gond, a kapcsolóüzemű táp miatt.
(#) Repvez válasza pucuka hozzászólására (») Máj 17, 2014 /
 
Ahogy nézem a csatlakozásokat komponens , DVI és S video RCA csatlakozások vannak a hátulján ,de arra nem találtam utalást, hogy a szinkronnal hogyan bánik.ÉS nem már itt van a készülék,csak beüzemelésre várna,de mivel még bekapcsolni sem tudom igy az sem derült még ki hogy egyáltalán jó e. egyébként mit kéne benne kicserélni és mennyibe kerülne, hogy az európai szabványal müködjön?
Egyébként ha a szinkronizálással gondja van az miben mutatkozik meg? kárt tehet a készülékbe vagy csak a képen okoz torzitást?
(#) pucuka válasza Repvez hozzászólására (») Máj 17, 2014 /
 
A komponens, vagy DVI válhat be, a hiba olyan, hogy vagy összeáll a kép, vagy nem. Lehet, hogy csak csíkokat fogsz látni. Átalakítani akkora munka, hogy biztos nem éri meg. (gyakorlatilag újra kellene építeni) Tönkre nem fog menni, de használni nem lehet, de legalábbis jó nem lesz.
A beüzemeléshez vásároljál egy 220/110 V -os (auto)trafót. (ma már ez a 230 miatt többet fog adni, de ez nem gond) Ha van több amerikából származó háztartási eszközöd, akkor erre amúgy is szükséged lesz.
Következő: »»   2 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem