Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 2,5" HDD mobil rack
 
Témaindító: asprey, idő: Júl 30, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) asprey hozzászólása Júl 30, 2009 /
 
Sziasztok szép nyári napokat mindenkinek!
Lenne egy nagy problémám amiben segitséget szeretnék kérni.

Vásároltam egy 2,5 külső hdd(sata) rack-et és szeretnék külön tápotrol(5v) használni hozzá.
Alapbol usb-n kapja az 5v-t, működik is rendesen de sajnos ha össze dugom a DVD lejátszommal akkor fel sem pörög. Dvd lejátszom támogatja az usb hdd-t.
(#) punkkazy válasza asprey hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
Üdv!
Hát keress rá egy USB lábkiosztásra, azt hiszem a két szélső a + és a GND. Kelleni fog egy tápegység, akár lehet dugasztáp is, szóval adapter, ami bírja az 1A-t. A számítógép USB-je 500mA-t bír, ettől többet nem lenne neki szabad fogyasztania, de azért nem árt a tartalék, legalább nem fog melegedni. A leadott feszültsége akár lehet 12V is. Illetve kelleni fog egy 7805-ös stabilizátor IC, esetleg egy pár kondi. A 7805 kacsolása megtalálható az adatlapjában. Bővebben: Link Hogy ne én csináljak mindent !
Minél nagyobb feszt kapcsolsz a stabkocka bemenetére annál jobban fog melegedni, szóval egy kicsi borda sem ártana.
(#) baloghzoli1 válasza asprey hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
Nekem ilyenben van a 2.5" wincsi ennek van külön tápcsatija mert megy USB 1.1 -röl is és ott is külsö tápot kell neki adniBővebben: Link
(#) lapose válasza asprey hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
Szia!

Szerintem neked ilyesmi kellene.
(#) bazsoo válasza asprey hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
Hali! Ha 2 USB port van a DVD lejátszódon és miniUSB-s a külső HDD-d, akkor lesz esély kókányolás nélkül is megoldani a dolgot.
Kép a kábelről

Ehhez hasonló kábelt kell keresned. A lényeg hogy legyen egy miniUSB-s dugasz, meg kettő darab normáls USB-s dugasz rajta. A kettő normált bedugod a DVD lejátszódba a minit meg a hdd-be. Azért jó ez a kábel mert így több áramot akaszt le a HDD a csatiról. Természetesen csak annyit amennyi neki kell, ebben nem fog tönkremenni.
Sok sikert!
Ha valami nem tiszta írj nyugodtan.
(#) asprey hozzászólása Júl 30, 2009 /
 
Mindenkinek nagyon köszönöm a választ! Tápegység megvan, de nem tudom hova csináljak bemenetet. Nem szeretném a dvd-t tönkrevágni. Ha ráforrasztom a megfelelő helyre az 5v ot a dvd nem megy tönkre mivel ott kap kivülről 5v-t?
Pár kép hova is forasszam az 5v-ot.
(#) asprey válasza bazsoo hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
Sajna csak 1 usb van a dvd-n, gyárilag ilyen kábelt kaptam.
(#) lapose válasza asprey hozzászólására (») Júl 31, 2009 / 4
 
Szia!

Azért raktam föl a rajzot, hogy ne forrasztgass azon a panelen semmit. A rajz jobb oldalán két USB csatlakozó van. Az 5V csak a HDD-re megy a DVD-re nem, ezért nem is fogja hazavágni.

Egyszerűbben is megcsinálhatod, ha van stabilizált 5v-od(nem gagyi dugasztáp). Ekkor csak az összekötő USB kábel szigetelését kell megbontani, meg kell keresni a GND és a +5V erét. A GND-re ráforrasztod az 5V-os tápod negatívját. Az USB kábelben pedig elvágod a pozitív eret, és arra a végére amelyik a HDD-hez megy rákötöd a +5V-ot.

Csak akkor kezdj neki ennek az egésznek, ha tisztába vagy azzal mit csinálsz, mert akár tönkre is teheted a kis HDD-et, ha rosszul kötsz be valamit, vagy rossz tápot használsz.
(#) jencee hozzászólása Okt 1, 2010 /
 
Sziasztok! Segítsetek! Van egy laptop vinyóm, és vettem egy külsö házat hozzá, amihez van egy kábel is és az eggyik végén van két usb dugó. Gondolom, hogy a vékonyabb az külsö táphoz van.Ha összedugom a dvd lejátszóval, akkor működik, de kis idő múlva leáll ezért én csináltam neki egy külön+5v-os tápot, és azt szeretném tudni, hogy így a külön táppal, nem fog e kapni dupla tápfeszt, ha öszedugom a dvd vel?
(#) jog27 hozzászólása Jún 9, 2015 /
 
Sziasztok!

Van egy külső USB 2.0 csatlakozós házban lévő SATA csatis 2,5" HDD-m. Gyárilag csak egy sima USB 2.0 dugó - dugó kábelt kaptam hozzá. Gépen megy is szépen, de szeretném a TV-hez is csatlakoztatni. LG 32LN5400 a TV típusa. Rádugom, világít a külső ház LED-je, de a TV azt mondja, hogy nincs csatlakoztatva külső eszköz. Pendriveról simán megy minden tökéletesen.
Több helyen olvastam, hogy az lehet a gond, hogy nem ad elég tápot a TV USB portja a HDD-nek.
Az lenne a kérdésem, hogy, ha veszek egy USB Y kábelt, aminek 3 USB apa dugója van, és a szimpla vége megy a HDD házába, a másik végéből az egyik a TV-be, és a maradék 3. párhuzamos ágat (ami eredetileg is táplálásra van a kábelen) egy külső 230V-os hálózati USB töltőn át megtáplálom? Okozok ekkor valami bajt? Mert az világos, hogy a dupla vég a PC-nél két szabad USB portba menne, de a TV-nél ugye csak egy van.
Köszi szépen!
(#) bazsoo válasza jog27 hozzászólására (») Jún 10, 2015 /
 
Szia!
Elvileg nem lesz baja. A lényeg, hogy 5V-os legyen és minimum 500mA-es. Ha az áramerősség nagyobb az nem baj. USB dugón szabványosan 5V 500mA jön ki. Az újabb telefontöltők tökéletesen tennék a dolgukat szerintem.
(#) zoszka válasza jog27 hozzászólására (») Jún 10, 2015 / 1
 
Szerintem meg ne közösítsd a tápokat, mert a visszáram gondot okozhat, bár ez tápfüggő. Minimum le kell diódázni, vagy a tv-ből jövő 5V-ot szakitsd meg és csak a segédtáp 5v-ját használd. Test közös.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2015
(#) uniman válasza jog27 hozzászólására (») Jún 10, 2015 /
 
Ismerünk ilyen gyári USB elosztókat...
(#) jog27 válasza uniman hozzászólására (») Jún 14, 2015 /
 
Na ez érdekes. Magyarán itt van egy külső tápja az elosztónak, ami adja az 5V-os tápfeszt és nem terheli a lengő csatlakozót?
(#) uniman válasza jog27 hozzászólására (») Jún 14, 2015 /
 
Hello!
Igen, valahogy úgy...nem terheli túl az USB csatlakozó áramát, mert a csatlakoztatott eszközt a saját tápegységéről látja el tápfeszültséggel...
(#) vision61 válasza jog27 hozzászólására (») Jún 14, 2015 /
 
Szia!
Nem biztos hogy a táp miatt nem ismeri fel a TV.
Ha NTFS-re formáztad a HDD-t, azt nem minden TV kezeli.
(#) jog27 válasza vision61 hozzászólására (») Jún 14, 2015 /
 
Igen, de a pendriveot simán látja és kezeli, pedig az is NTFS-re van formázva.
(#) jog27 válasza zoszka hozzászólására (») Jún 14, 2015 /
 
Ilyesmire gondoltál?
Gondoltam teszek rá egy kapcsolót, így lehet az eredeti állapotban is használni, pl. pendrivehoz , meg átkapcsolva a külső tápra is a HDD-hez.
Ez így jó lehet?
(#) janitoth hozzászólása Okt 10, 2018 /
 
Sziasztok!
Segítség kéne:adott egy Seagate Momentus 5400.6-os, 500GbB-os laptop hdd. Laptopban működik szépen, de ha külső USB-s házba rakom nem látja a laptop. Azt írja ki a laptop,hogy külső USB3-as eszközt érzékel, de az intéző nem látja. Kétféle külső házban is próbáltam sikertelenül. Valami ötlet,tanács,magyarázat jól jönne.
Jani
(#) pipi válasza janitoth hozzászólására (») Okt 11, 2018 /
 
Hali!
Eszközkezelőben látszik a lemezmeghajtók között?
Lemezkezelőben látszik?
Lehet az is baj hogy valami GPT partició van rajta, és azt nem tudja kezelni usb-n, próbáld letörölni a particiót és újraparticionálni. Ha esetleg nem engedi a win particionálni, akkor használj valami partició manager progit (pl hirens cdről)
(#) janitoth válasza pipi hozzászólására (») Okt 11, 2018 /
 
Köszi a gyors választ.
(#) janitoth válasza janitoth hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
A win7 particionálója törölte a nem win particiót,majd újra particionált most már wint. Azóta működik ahogy illik.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem