Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 230V/400V-os áramfejlesztők
Lapozás: OK   10 / 12
(#) Ódenka válasza Bakman hozzászólására (») Jan 1, 2020 /
 
Ok, köszönöm, de a "csinálni" megfelelő elektronikát még mindig rosszabbul hangzik, mint egy egyfázisú generátor.
A trafót venni se hangzik jól számomra...
De olyan nyitott vagyok már minden újra, hogy le a kalappal.
Tehát?
(#) Ódenka válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 1, 2020 /
 
Idézet:
„A trafót venni se hangzik jól számomra...”

Aztán vettem egyet mégis az imént. Olyant, ami bármi másra is jó lehet, szünetmentesben szolgált.
(#) pucuka válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 1, 2020 /
 
Nem igazán értelek, miért ragaszkodsz egy ilyen idejétmúlt unformer használatához. Javasoltam hálózati szűrő használatát. Nincs forgó, mozgó, kopó, zajos alkatrész, és az eredményt, a kívánatos zaj-, és zavar mentes hálózatot biztosítja.
Annak idején egy rádiótechnikai mérőlabor árnyékolt szobájának tápellátását oldottuk meg ilyennel. Ez annyira jó lett, hogy nagyobb volt az a zavar, amit az árnyékolt szoba ajtajának kilincse vitt be a belső térbe, mint ami a hálózatból átjött. Ebben a szobában vizsgáltuk a műsorvevő, és egyéb rádió készülékek zavar érzékenységét.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2020
(#) Ódenka válasza pucuka hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Elállítási leírásnak örülnék inkább - generátor.
Értem, egyelőre függesztve...
(#) Ge Lee válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Egy ilyen Karesz féle megoldás miért nem jó? Igaz hogy ez nincs 300W talán csak a fele, de meg lehet csinálni nagyobbra is, és még generátor sem kell hozzá.
(#) Karesz 50 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 9, 2020 /
 
Ezzel ment "vala" minden gond nélkül a 2x200W/8Ohm-os végfokom, amiben 800VA-es trafó volt és most is erről szól a "földelt kimenetű". 2x130W-nál még nem tilt le a védelme.

A kapcsolási- és nyákrajza több éve ott van Ódenkánál, csak valami miatt nem halad az építés..
(#) neuron77 hozzászólása Okt 29, 2021 /
 
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni áramfejlesztő vásárláshoz. Alapvetően áramkimaradás esetén szeretném használni keringető szivattyú, világítás, számítógép meghajtására. Ez kb. 500W. De időnként jó lenne egy 2kW-os aszinkron motor meghajtásához is használni. Valami megbízható, 1 fázisú kellene.
Előre is köszi.
(#) Atis57 válasza neuron77 hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Szia!
A fából vaskarika--a lúd legyen kövér stb együtt nem megy.

Az aszinkron motorhoz a szinuszus generátor kell.
A; az 500W hoz elég lenne a 800-1000 W aggregát.
B; a 2kw aszinkron motorhoz a 3,5--4kW minimum szükségeltetik.

Ezek már nem az olcsó árkategoriásak ,a "B" meg még húzósabb.

A megbizhatóság ? HONDA v valami Taivani.
A feszültségszabályzása meg elektronikus.
(#) dB_Thunder válasza neuron77 hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Hol a kócban laksz, hogy ezzel számolni kell?? Milyen sűrűn és mekkora időre vannak áramszünetek?
(#) szs válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Bármelyik tanyán, ami nem pont a település mellett van -előfordul ám. Ha nálunk árambaj van, azt órák alatt oldják meg. És elég sűrűn van áramkimaradás. Érthető, hiszen a szolgáltató a tömeget, a városokat-falvakat teszi előtérbe. Mi a végére maradunk.
Tehát: számolni kell vele.
(#) Atis57 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Szia!

Miskolc Belvárosában is van ilyen klassz hely. A heti áramszünet normális.

A hétvégi a rossz mert akkor Egerból jönnek a hibaelháritók. S nincs helyismeretük.

de azért ide elég egy szünetmentes ,autóakksival.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2021
(#) neuron77 válasza Atis57 hozzászólására (») Nov 2, 2021 /
 
Köszi.
Igen bennem is hasonló fogalmazódott meg. Találtam egy 3kW-os szinkron motoros generátort honda motorral, csak vacilálok rajta. Lehet az aszinkron motort kellene másra cserélni vagy keresni hozzá valami lágyindítás megoldást.
(#) neuron77 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 2, 2021 /
 
Egyelőre nem parás a helyzet, de régóta tervezek beszerezni egyet. Csak próbálom a felmerülő igényeket és lehetőségeket összehozni.
(#) opelt hozzászólása Dec 2, 2021 /
 
Szép estét kívánok!

A segítségeteket kérném. Vettünk egy Strauss 8500w-os 220/380 aggregátort. A próba során amit először csak egy hosszabbítóval és mtk kábelra szerelt sima égővel végeztünk el. A próba során az égő fénye vibrált. (hosszabbítónál mérve 229-230v-ot mértünk) Ugyan ez a helyzet hosszabbító nélkül is csak az égővel. Kis flex ( nem tudom hány wattos lehet, nem néztem meg) is rá lett csatlakoztatva, ekkor az égő nem volt az aggregátorhoz csatlakoztatva. A flex indításakor nagyon leesett a motor fordulatszáma, majd kb 1-2 sec alatt vissza állt. Kérdésem az lenne,hogy miért vibrál az égő fénye? (szerintem folyamatosan kéne világítania mint a sima hálózatról. ) Merjem így használni hűtők áram ellátásra áramszünet idején, vagy vigyem vissza ahol vettem? Segítségetek előre is köszönöm!
(#) Bakman válasza opelt hozzászólására (») Dec 2, 2021 /
 
Vidd vissza, vegyél az árából valamilyen hasznos dolgot. Csak a név más, minden másban egyező, katasztrófális minőséget lehet venni ennyiért. Némi infó: Bővebben: Link.

szerk.:
A témában nem említettem: nem csak a szénkefetartó képvisel óborzasztó minőséget.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2021
(#) mpisti válasza opelt hozzászólására (») Dec 2, 2021 /
 
Vidd vissza,és vegyél egy 1 fázisút. Egy 8500W-os áramfejlesztő súlya 150 kg, nem pedig 30-40 kg, mint az ominózus gép esetében. A te géped jó esetben 7-800W-ot tud fázisonként, 3 fázisú motort meg se próbálj elindítani mert nem fog menni. Veszel egy 1 fázisút, ami pl. 2,5 kW-os, és azt tudni is fogja amíg túl nem terheled.
(#) opelt válasza Bakman hozzászólására (») Dec 3, 2021 /
 
Vissza vittem ma. Nem volt ott az eladó gyerek, majd kedden lesz. Úgyhogy kedden lesz még egy menetem. de attól tartok,hogy pénzem nem fogom vissza kapni. Csere darab lesz.
(#) opelt válasza mpisti hozzászólására (») Dec 3, 2021 /
 
Vissza vittem! Eladó nem volt ott. Vissza is hoztam. Milyen az egyfázisú? Sajnos én "sügér" vagyok az elektronika világában.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2021
(#) mpisti válasza opelt hozzászólására (») Dec 3, 2021 /
 
Áramfejlesztőben létezik 1 fázisú(220V-os az érthetőség kedvéért) és létezik 3 fázisú ami elvileg ipari áramot generál (380V) Amit vettél/visszavittél ez utóbbi kategóriába esik. Az egyfázisú azért jobb, mert azonos teljesítmény mellett lényegesen nagyobb árammal terhelhető, azaz nem hörög le a motor ha kap egy kis terhelést. Mielőtt a szakavatottak megtámadnának a szakmaiatlan megfogalmazásért, nem gondolom hogy -az ő szóhasználatával élve- egy "sügért" szakkifejezésekkel kellene traktálni. Az említett kifejezések(220V;380V) terjedt el a köztudatban, így elsőre megérti a mondandómat az is, aki nem szakavatott . Az eladó bizonyosan tudni fogja hogy neked milyenre lesz szükséged, de semmiképp ne vegyél helyette másik 3 fázisút. Egyébként küllemre erősen hasonlók, az 1 fázisún viszont nincs 5 pólusú dugalj.
(#) Bakman válasza opelt hozzászólására (») Dec 3, 2021 /
 
Ezt nem teljesen értem. Csak egy eladó van az üzletben? Mindegy is.

Másik ilyet semmiképpen ne hozz el a boltból, inkább vegyél rajta papírzsebkendőt.
(#) uniman válasza Bakman hozzászólására (») Dec 4, 2021 / 2
 
Az, hogy "üzletben" lett vásárolva nem látom leírva... Az efféle bóvlikat inkább a piacokon szokás árulni, a "gyerek" meg pont akkor nem volt ott (lehet már többé nem is megy arra).
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2021
(#) opelt válasza Bakman hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
Románoktól lett vásárolva.
(#) Kowy hozzászólása Dec 9, 2021 /
 
Sziasztok.
Sok jó dolgot is olvastam már ezen a fórumon, ezért fordulok hozzátok, egy (számomra) igen érdekes, és egyben zavaró jelenséggel, és ahhoz fűződőkérdéssel. kérdéssel. Kaptam egy használt benzinmotoros aggregátort, amely a jó 235 V feszültség mellett 1.4 kHz körüli frekvenciájú áramot produkál. Ami még meglepő, hogy működik róla egyfázisú motor, kis gépek, hősugárzó,... Csak nem merem üzemeltetni. Gyakorlatilag, már a generátorhoz közelítve a multimétert, elkezdenek a számok szaladgálni több száz Hz-eken, és amikor mérek, 1.4 kHz körül szaladgálnak a számok. Ellenőriztem az eszközt, máshol normális adatokat mutat. A generátor borításához érintve a multiméter érintőjét, 50 Hz-et mutat, viszont a generált áramnál már,... Mitől lehet ez, mi a hiba, és mit lehet tenni ellene? Ha tudtok segítsetek. Előre is köszönöm.
(#) uniman hozzászólása Dec 9, 2021 /
 
Azért nem ártott volna annak a "csodaműszernek" a típusát leírni (a generátorét szintúgy) !
(#) moltam válasza Kowy hozzászólására (») Dec 9, 2021 /
 
Szerintem csak mérési hiba lesz. Bezavarja valami a műszert. Erre nagyobb az esély ha az aggregátor újabb fajta inverteres.
(#) proba válasza uniman hozzászólására (») Dec 9, 2021 /
 
Majdnem mindegy. Az 1,4Khz terhelhetősége nagysága fontosabb volna.( az meg multiméterrel segédeszközök nélkül nem mérhető.) A digit multik nagy része zavaros környezetben zavaros adatokat szolgáltat. Szerintem a laikusok jó része a generátorok jó részét mérés nélkül arra használja amire való. Ha nem működik akkor lehet mérni, de legtöbbször az is csak időtöltés részükről.
(#) uniman válasza proba hozzászólására (») Dec 9, 2021 /
 
Én inkább ezt furcsálom: "...közelítve a multimétert"
Ugyan az én multiméterem is méri a frekit, V-AC módban használva mindig ki is írja (persze ez egy komolyabb DMM)...
(#) erbe válasza proba hozzászólására (») Dec 9, 2021 /
 
Terhelés nélkül nem mérés a mérés. Mint ahogy sok más esetben is fals eredményt ad. A zavar pl. produkálhatja a DC gerjesztés szabályzója is, hiszen terhelés nélkül csak szapora kapcsolgatással tudja szabott értéken tartani a kimenő feszültséget. Lehet, hogy egy rezsó már csökkentené a szabályzás frekvenciáját és intenzitását.
(#) Skori válasza Kowy hozzászólására (») Dec 10, 2021 /
 
Ha minden működik róla, akkor az 1,4kHz csak mérési hiba, valamitől megőrül a műszer.
(#) hzsiga hozzászólása Aug 16, 2022 /
 
Üdv Mindenkinek. Keresgéltem hova is tehetném fel a kérdésem remélem jó helyen lesz itt. M.L Tools a generátor. A feszültség mérője 0-400 V-ig ugrál Mi lehet a baja? Vadi új de alakítottam rajta egy kicsit hátha igy tovább bírja. 12 V az nincs de, hogy átverjenek a dizájn az meg van pedig gondoltam akkutöltésre vagy világítani jó lesz. A nem túl vastag vezetékek lógnak össze vissza. A vezetékek gumi kivezetései nincs meg, minek az ha valaki nem orvosolja minél előbb tönkre is megy. A levegő szűrőbe a betét úgy volt bele hajítva, hogy a szívórést nem is takarta. A kipufogó és az aggregátor közzé tettem egy lemezt a kevesebb hő át adás miatt.
Következő: »»   10 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem