Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 230V-os mágneskapcsoló üzemeltetése 400V-ról...
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   3 / 3
(#) (Felhasználó 17788) válasza damkodav hozzászólására (») Nov 12, 2009
A jövő héten megpróbálok szerezni egy közepes kapcsolót és megmérem a tekercsáramot nyitott és zárt állapotban, utána számolok, meg számolok majd kísérletezek és ujra számolok, hogy a leégetett megszakítót menyiből fogom pótolni.
Az azonos keresztmetszetre emlékszem csak, az okot felejtettem el.Üdv
(#) dizi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 12, 2009
Itt a rajz nem tudom ez jó lenne e ?
Ha ez sem jó üzenem annak az ürgének aki azt mondta neked ,hogy BARKÁCSOLJ, oldja meg ő ne csak az észt ossza.

DSC01574.JPG

(#) szamóca válasza damkodav hozzászólására (») Nov 13, 2009
A gányolás, házi barkácsolgatás, szerintem sem egy jó megoldás. Érintés védelmileg elfogathatóra sem egyszerűbb kialakítani, mint tisztességesen megcsinálni. Való igaz hogy ha mindent felszámolunk, 10 alatt nem jön ki, de ezért nyugodtan aludhatunk.

Íme az árak.
(#) erbe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 13, 2009
Váltakozó áramú mágneskapcsolónak jelentősen változik az árama helyzetétől függően. A behúzás pillanatában nagy a légrés, kicsi az induktivitás, megugrik az áram. Behúzott állapotban zárt a légrés, nagyobb az induktivitás, csak az örvényáramot tartó rövidrezárt menetek terhelik. Ez a tartóáram jóval kisebb. Ha a tartóra méretezzük az ellenállást, nem fog behúzni. Ha a behúzóra, melegedni fog. Épp ezért javasolták a megfelelő megoldást adó trafó mellett a soros égőt, mert annak a bekapcsolási karakterisztikája hasonló.
(#) erbe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 13, 2009
A kolléga korábban (554369) MO kapcsolóról írogatott, azokban komoly méretű tekercsek vannak. Mindenképpen meg kell mérni behúzott állapotban az áramát és ahhoz kell igazodni. 10-15 W-os égőket lehet kapni, akár 2-t sorba is lehetne kötni 5W-os reléhez, de az MO kapcsolóhoz inkább 25-ös való.
(#) dobo válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 13, 2009
Megnéztem a mágneskapcsolóm behuzó tekercsét sajna 220V-os 3300 menet 0.2-es huzallal.
Amugy tényleg lehet kapni a vaterán dil 0-52-es mágneskapcsolót 1000 forint + postaköltség.
Szerintem ez még belefér a költségvetésbe.
(#) ekkold válasza damkodav hozzászólására (») Nov 13, 2009
(#) kalmi.kalmi válasza erbe hozzászólására (») Nov 13, 2009
Megmértem az áramfelvételt... 230V-on 90mA ! És akkorát ugrott a kapcsoló, hogy a frász jött rám!!!
(#) kalmi.kalmi válasza dizi hozzászólására (») Nov 13, 2009
dizi rajza nagyon tetszik, de mi van ha ki ég az izzó?
(#) kalmi.kalmi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 13, 2009
Ez tetszik !!! Az izzót használhatnám kontrollámpaként is, és ha kiég akkor legfeljebb nem megy a motor (izzócsere).
Csak nem tudom mennyi hőt fejlesz az izzó, mert ez egy asztalosműhelybe lenne, és a fűrészpor igen gyúlékony Szóval ez jó ötlet végszükségre, de az izzó nem fér el a dobozban...
(#) kalmi.kalmi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 13, 2009
Ha egy LC soros rezgőkör részeként lenne a tekercs, mekkora kondenzátorra lenne szükségem, hogy 90mA follyon 400V 50Hz-en ?
(#) harald válasza dizi hozzászólására (») Nov 13, 2009
Nyáron dolgoztam a Szegedi szabadtérin ott kb 600 reflektort állítgatunk a különböző darabokhoz kb 40 DIMMER volt ami ezeket vezérelte és mindegyiken közösítve volt a nulla meg a védő föld.

Az megint más 10 mm2 engedélyezett sőt nincs is külön nulla és védőfőld csak ugynevezet PEN vezeték
(#) dobo válasza harald hozzászólására (») Nov 13, 2009
Oké rendben de akkor biztos nem is volt bekötve áramvédő kapcsoló!
Ha a kapcsoló után összeérinted a nulla és védőföld vezetéket akkor le kell oldania az áramvédő kapcsolónak.

(#) dobo válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 13, 2009
Asztalosüzemben ne gányolj!
És figyeljél a tömítetségre könnyen berobban a fűrészpor.
(#) (Felhasználó 17788) válasza harald hozzászólására (») Nov 13, 2009
KEDVES KOLLÉGÁK!
Annyi ötletet okosat, butaságot írtunk már itt össze!!!
Kérem akárki akármit tanácsol már rövid távon is csak a mágneskapcsoló csere a legkifizetődőbb!!!
Az MO fogyasztása akkora, hogy ha hozzáadunk egy plussz soros fogyasztót még akkor arra fog elmenni az inge-gatyája.
A neten vesz egy dil-t (ami játszva elviszi a 3 KW-t,) ezresért, mondjuk motorvédővel plussz kettőszázért és hosszú évekre le van tudva a probléma.
A dobozt felhasználja mert az jól véd por,porrobbanás ellen, ami az asztalosműhelybe ugye követelmény.
Szóval EZ A MEGOLDÁS!!! (Mindenféle barkácsolás főleg,hogy nem elektromos szakiról van szó...ÉLETVESZÉLYES!!! Üdv:
(#) damkodav válasza (Felhasználó 17788) hozzászólására (») Nov 14, 2009
Teljes mértékben egyetértek, nevetséges az hogy már egy asztalosműhelyben sincs pénz egy megfelelő minőségű mágneskapcsolóra.
Nem beszélve a biztonságról.
Belegondolva abba, hogy ha egy üzembiztos kialakítású kapcsoló van ott akkor talán dolgozni is tudnátok már, nem csak a hozzászólásokat olvasgatni
én erre is gondolnék.
(#) (Felhasználó 17788) válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 14, 2009
Szia! A "Teszvesz"-n ...818337475..számú aukcióazonosítóval
találsz megfelelő kapcsolót. (Részemről ezzel lezárva.)
(#) kalmi.kalmi válasza (Felhasználó 17788) hozzászólására (») Nov 15, 2009
Mindenkinek köszönöm a segítséget... de egy elektrotechnikai megoldást szerettem volna....!
Kell, hogy legyen valaki, aki tud segíteni...

(#) Moderátor hozzászólása Nov 15, 2009
Úgy látom, a téma elérte azt a pontot, amikor a lehetséges megoldások tárháza kiürült.
Kalmi.kalmi felhasználó megkapta a lehetséges hasznos válaszokat, további válaszokra nincsen szükség.
A témát lezárom.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem