Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 35kHz előállítása PIC16F84-el
 
Témaindító: sanyo, idő: Júl 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) sanyo hozzászólása Júl 25, 2006 /
 
Mivel nem vagyok valami jártas a programozásban ezért segítséget kérnék, abban hogy egy PIC16F84 egyik kimenetén egy 35kHz jelet szeretnék előállítani.
(#) Moderátor hozzászólása sanyo hozzászólására (») Júl 25, 2006
 
Topic címét javítottam.
Nem kell odaírnod hogy segítség, meg sok-sok felkijáltójel. Aki itt topicot nyit általában segítséget kér...
(#) gtk válasza sanyo hozzászólására (») Júl 25, 2006 /
 
Ezt tudom ajanlani,ha akarsz PICeket progizni:--LINK--
(#) Gory válasza sanyo hozzászólására (») Júl 25, 2006 / 4
 
Mivel nem írtad le konkrétan hogy négyszög meg milyen kitöltéssel ezért csak az általános képletet írom le neked. Timer interrupttal lesz pontos a 35 Khz. Tegyük fel hogy 14Mhz-es kristállyal üzemelteted.Fogod a timer0-t például. Beállítod az előosztót úgy hogy ne osszon, CLK/1 értékre. Ez 3,5Mhz. Ezután beállítod a compare match-hez a regiszterbe az 50-et. Azért kell a 14Mhz, hogy kerek szám jöjjön ki ebbe a regiszterbe, úgy lesz pontos. A regiszterneveket fejből nemtudom az adatlapban ezeket megtalálod.Ekkor kapsz 70Khz-enként interruptot. Ezután az egyik interruptban magasba állítasz egy lábat, a következőben meg alacsonyra. Ha AVR-rel kéne előállítanod 35Khz-et akkor pontosan leírnám a kódot, de így most fejből nem vágom.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem