Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Igen van 32A-m, és tudom hogy ilyen teljesítményen betyár nagy áramok folynak a trafó felé.
Szóval mivel csak tényleg keveset értek a számoláshoz, de lásd hogy akarok, nem csak elvárok, ezért kiszámoltam mit is kellene majdan a trafóra tekernem, remélem sok hülyeséget nem írtam, kérlek ellenőrizd as dolgokat. Mind ahogy a dokumentumban is írtam, most nem tudom az 1 menetre jutó feszültséget,ezért nem tudok vele számolni, de meg tudom nézni ha a nyaralásból hazaérek. A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2014
Akkor 2x3,16=7,32A , legyen 8A(audiócél miatt, ne legyel túlhasználva a trafó) és akkor kb 10,000µF puffer ?
Ha tudnék 1200ft olyan amit írtál, már rég megvettem volna, de amíg egy vacak 6 fokozatú 32A-ost adnak 15nettóért, addig ez is jó lenne.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
Kivettem a kondenzátort, a hálózati áramfelvétel 10A ről 12A re növekedett, látszólag csekély változás de teljesítményben vagy 400W többlet is lehet, egyenlőre hagyom békén akkor a gépet, még megcsinálom a polaritás változtatás lehetőségét rendes huzalhoz, meg megtöltöm a palackot és akkor meglátjuk milyen lesz, ugyanis a képlet szerint a CO2 védőgázban az ívfeszültség kisebb mint amit most mértem, Argonos gáznál még kevesebb.
Találtam egy futár céget aki visz ki házhoz palackot, csak a töltet nem lenne olyan drága csak nem tudom elfogadják-e az üres Biogon palackot cserének ami nem tőlük van (ilyen kaptam legutoljára a gázlerakatból barkácsolni az is jó... gondolták).
Ha egyfázisról táplálod, csak három eres kábelt használj, 3x6mm2-t, 25A-re biztosítva! Nézvén a bejelölt linken a teljesítmény adatokat, 10,3kW a beépített teljesítmény. Hogy ebből egyidejűleg mennyi kapcsolható be, az nem derül ki az adatokból. Ezek alapján a 32A 10mm2 kábelen is kevés lenne.
A 25A-hez 6mm2 keresztmetszet tartozik, nem pedig 4mm2! A tűzhelynél kell a három fázis pontot lepárhuzamosítani (L1,L2 L3). Öt eres kábellal bekötve úgy, hogy ebből egy a nulla, a "három fázisvezető" meg három azonos fázis külön-külön biztosítva, az kimondottan tűzveszélyes! Azért mert ekkor mindhárom kör nulláját egy 2,5mm2 vezeték biztosítaná melyen összeadódna a három kör árama ami akár 32A is lehetne. Belátható, hogy ez az érték ezen a keresztmetszeten jelentős túlterhelés, azaz tűzveszélyes. Ha viszont valós három fázisról táplálnád a tűzhelyt, 3x16A-re biztosítva már megfelel a 5x2,5mm2 kábel.
Szia!
A 32A elég lesz, mivel soha nem megy egyszerre az egész (nem is tud). Én 10kW-ot saccoltam summa.Legalább 3×4mm2-es kábelt vezess oda, egy külön 25A-os biztiről. Helyben leosztod 10-16A-osokra, és a 3~ helyére külön-külön kötöd be a villanyt, a terhelőágnak megfelelően. Vihetsz 5×2.5-est is, de mindenképpen legyenek külön biztosítva, a főtáblán. Ha már villanyt szerelsz; ajánlott minden helységet külön biztosítani, világításra, és dugaljra is. A nagyokat: bojler, tűzhely is külön. Nem tudom milyen a csövek, kábelek állapota, de érdemes jól megnézni, és ha kell, újrahúzni, bővíteni. Szia: Kálmán
Sziasztok!
A közelmúltban sikerült vennünk egy családi házat.Egy fázis van benn egy 32A-s főmegszakítóval,meg pár kisebb 10en Amperes.Ezt a modellt néztük ki a konyhába. Kérdésem a következő: Mik a méretezési szempontok,szokások...azzal kapcsolatban,hogy elég lesz-e a 32A? Az összteljesítmény,ha minden megy,akkor 8,7 kW.Ebből ki tudom számolni,hogy nem.De ez csak egy osztás szorzás,nem pedig a gyakorlat. Köszi a válaszokat előre is! Üdv! István
Esetleg ilyenből 2db.Vagy ez.
Magasnak valami tölcséres drivert kellene választani , piezo-t meg messze elkerülni. Ne gondold azt ,hogy a hangváltó alkatrészek olcsók. Kb 8-10000 Ft-ra számíthatsz dobozonként.
Köszönöm a gyors választ!
A helyzet az, hogy LED táblát csinálok amin 600 led van, 3 van sorba kötve és ebből a soros kapcsolásból van 200. Ezt akkor ellenállás nélkül hogyan tudom megoldani? A másik kérdésem amit nem értek: Egy LED ugye 0.02A, jelen esetben 600 db van a kapcsolásban, nekem ez értelem szerűen 600*0,02=12A, viszont megtáplálva az áramkört, ML317-el (9,2V mellett) 2,5A vesz fel. Hol van a számításban az a maradék majdnem 10A? A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2014
Köszi! Hálózatról megy, 3 x 32A. Igen, frekvenciaváltó. Véglegesen van a futóra rögzítve.
19V 4,74A. A lenovo gyárija meg 3.42A. Csak áramerősségben nagyobb az asus töltő.
Korábban leírtam hogy a 817 és a 857 ugyanaz belülről csak a végfok más tranyókkal van szerelve ezért QRP. A 857-nek is le lehet venni a powerét 5W-ra és nem kell külön dobozokat (végfokot) kábeleket (koax összekötö és tápfesz) még pluszban cipelni QRO-s meetingre.
A napelemes megoldást én is használom, igaz még elég drágák az összehajtható napelemek. Viszont nem szabad teljes mértékben arra hagyatkozni, bármikor beborulhat és borult minden terv. Véleményem szerint, a kerekes megoldás SOTA kitelepüléseken valóban nem mindig javallott ! Egy csővázas hátizsákban viszont be lehet rendezni kényelmesen a technikát. Elférnek az akkuk alul majd egy rétegelt lemezt vagy dobozkartont betéve mehet a rádió a többi hozzávalóval. csak legyen aki cipeli..... Gábor! Nekem van egy 24A/h zselés akksim, amit sokkal nehezebb cipelni mint 2db 12A/h -t. Ugyanis a hátizsákot sokkal könnyebb kibalanszírozni 2 akkuval mint egy nagyot a közepén vinni. Ráadásul ha útitárs is van, annak oda lehet adni az egyiket, vigye egy kicsit. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2014
Köszönöm a hozzászólásod!
Lejjebb írja, hogy "Constant current range :0.2-12A ( adjustable )" és hát két potméter van rajta ebből gondoltam. Nem állítom, hogy az egy kínai * hanem kérdem. Csinálni is csinálhatnék na de hát ha van készen és nem is olyan drága és tegyük fel nem * akkor megéri jobban készen megvenni szerintem. *Nem a kocsmában vagyunk, és te mit szólnál, ha mások reánk mondanák ugyanezt? A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2014
Hali.
Ilyen áron tényleg kapni lehet egy rendes állítható áramerősség és feszültségű stabilizátort? Bővebben: Link Vagy a felét se fogja bírni? Írja h kell rá ventilátor ha jobban megterhelem az nem is gond rögtön lecserélném a bordát sokkal nagyobbra meg löknék rá egy nagy ventit na de megbízható ez? Van csak egy kínai sz.r ami fog menni két napig? Ha van ilyesmiről tapasztalatotok akkor szívesen meghallgatnám! ![]() Köszönöm!
Sziasztok!
Van egy Motorcraft akkum 43Ah. A gond vele az, hogy tölteni lehet, de a töltőfesz. nagyon nehezen megy 12V felé, nagyjából 11.5V körül álldogál. Ha leveszem a töltőt rögtön elkezd csökkenni és kb 10V-ig (mikor hogy... néha 9.8-nál áll meg néha 10.4V körül). Cellazárlatra gyanakszok, de terhelhető nem is kicsit, 18A terhelést órákig bír (4 óra minimum, tovább nem mértem). Szulfátoldó (40V) sem viszi nagyon 12V felé, max 12.8V -ig sikerült felmennie töltés közben, de levettem és le is esett a fesz. Töltés közben kiakad a 12A-es műszer ezért nem tudom mekkora áramot vehet fel, ezért 3x55W korlátozással töltöm, így 6A vesz fel csak (nem tudom miért). Hogy így viselkedjen egy akku ezt még nem tapasztaltam, lehet csak nekem furcsa. Lehet ezzel kezdeni valamit? Villanypásztorhoz kellene csak.
Szia! Haladtam egy kicsit az erősítővel kapcsolatosan. Szétbontottam elég rendesen, mert meg a fület is kikell kicsit egyenesíteni. A 12A sekunder biztosítékok kivoltak lőve, és egy pár tranzisztor vezetett mint egy szál drót. Képzeld úgy volt párhuzamosítva, hogy volt 3 darab njw0302 és hozzá párhuzamosan 2sa1302. Szerintem nem is gerjedt, hanem csak szimplán egymásra nyitottak. Panelt nézegettem, még nem találtam szakadást. Azért mellékelek néhány képet.
Mivel csak saccolni lehet ebben az esetben is, mert a táblázat két teljesítményhez is 25mm tengelyátmérőt ad meg, így 1100-1500W a teljesítmény és a kihajtásból ítélve (szivattyúra tippelek) a fordulat 2900f/perc lehet. A névleges áramok 10-12A közöttiek, ha működtetni akarod, ezekkel az értékekkel kell számolnod! Ez a motor nem indul meg akárhonnan.
Ezt nem így kellene mérni, a csatolást az egyes csatornán AC-ra kellene átállítani. Így kisebb osztásarány kapcsolható be és a kis mértékű változások sokkal jobban látszódnak. Ez ahogyan ezt a szkópábrát készítetted, pont elfedheti a kis mértékű gyors tranziens ugrásokat. Pláne hogy így is az osztást 5V/DIV-re állítottad, csupán kb másfél DIV az egész jel amplitúdója. Ezen így nem sok minden látszik. Minimum azt megtehetted volna hogy egyel lejjebb, a 2V/DIV-be kapcsolod.
Idézet: „Én jónak tartom ezeket az értékeket. És ti?” Én ilyen mérést nem végeztem hogy hogyan viselkedik a táp ha a terhelt kimenetről terheletlen kimenetre vált mert tudtommal R2R méréseket szoktak végezni ezért én is így tettem. Tehát én csak olyan adattal tudok neked szolgálni hogy hogyan néz ki amikor a táp feszgenerátoros üzemmódban van, 15,00V a kimeneti feszültség és az áram kb 1,12A és 2,24A közt váltakozik. Ha szeretnél valamiféle összehasonlító mérést akkor javaslom hogy egy ilyen mérést végezz el és akkor hasonló tudok adatokkal szolgálni. Én építettem direkt az ilyen mérések céljára egy műterhelést ami 2x7db párhuzamosan kötött 47Ohm/10W-os söntből áll és a két 70W-os blokk sorba van kötve. Az egyik blokkra jön egy powerfet amit egy kis 555 rövidre zárogat 40Hz-en. A 10W-os ellenállásokon pedig van egy nagy hűtőborda: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Jóvá van hagyva és a 12A-es triak is jó. Csak ez a téma megint nem az.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014
Ez jó lenne? BT138-600 TRIAC 600V 12A/95ap Igt/Ih<70/30mA
Igen ez 62Kg, nem gond az 1fázis mert van itthon 32A-r,elméletileg nincs lakkozva a szekunder, a primert én is csak részben akarom vissza szedni és csapolásokat rátenni.
Szerinted mekkora áramot lehet ebből kicsikarni, akár 25-ös BI-vel?
Szia
"A rajzban lévő graetz híd (80V 25A), " Ha nagyobb a feszültség és a áram, akkornem leszgond Kissebet át kell gondolni. "A 18V helyett 22,5V az sok lenne az IC-nek? " Itt van az IC adatlapja (pdf formátumba ) Ott leolvashatod a ICre menő max feszültséget:Bővebben: Link "Esetleg valamilyen ellenállással lehetne csökkenteni rajta 4,5V-ot? " mekkora legyen az a ellenállás? Ha 2A tölteszakkor 2.25 ohm kell, de ha 12A töltesz, akkor 0,37 ohm kell eszt hogyan állitod be? Akkor a hőtermelésről ne beszéljünk ami a 12A nál 54W. "Nem értek az elektronikához, ez lesz az első próbálkozásom." Valahol ell kell kezdeni. Ha a trafó szétszedhető (kilemezelés) egyszerübb lenne letekerni a12.5V tekercsből ( én ugy látom hogy 2...4menet/V (100W os trafonál 4..5menet jelent 1V ot) ha asz nézem hogy 18V és 12A az 200W felett van ) tehát ki kell lemezelni letekerni 6menetet majd ujra vissza lemezelni és mérni a kivezetésen ha jó a feszültség akkor ha be tudod füzni a szigeteláést akkor rakd vissza ha nem sajnos ujra szétszedni szigetelés vissza összerakni. Ha nem jó mivel mérted szétszedés előtt majd méred a letekerés után a letekerés számát ismered ki lehet számolni mennyit kell le vagy vissza tekerni. Pl.: 6menet az 1,5V al kevesebb feszültség lett. 1,5/6=0,25 neked még kell 1 Val kisseb 1/0,25=4 tehát még 4menetet le kell tekerni. stb. stb. Ezt a megoldást csak akkor választanám ha a 10V tekercs is olyan átmérőből készült mint a 12,5V os tekercs Ha valamelyik vékony akkor az határozza meg a kivehető áramot. Szerény elgondolásom szerint 2,2mm átmérőnek kellene lenni. ha vékönyabb akkor egyszer használatos füstgép lesz belőle ( a vékonyat azt a 12A nál a 2,2mm alatt étem. pl.: 2mm huzal az csak 10A bií) üdv.
Nem tudom, számomra egy rendes, megfelelő keresztmetszetű csavaros kötésnél jobbat nem igazán találtak ki. Ha ez rendesen van kivitelezve, örök élet szerintem. A forrasztást lehet dicsérni, de ha alatta nincs rendesen összesodorva a vezeték, mindenképpen rosszabb mint egy csavaros.( már csak azért is mert az ón fajlagos ellenállása rosszabb a réznél mellékesen jobban öregszik.
Egyébként ha rendes nagy áramú elosztódobozt megnézel, forrasztás egy darab sem , annál több csavaros kötés (rugós alátéttel). A másik kérdés számomra, mindenki be szokta linkelni a Wagós olvasztás tesztet, de olyat még nem láttam, ahol pl 32A felmelegedett, visszahűlt , ismét 32A.... ezt meddig tudja- esetleg párás környezetben... (szerintem ez durvább is és az élethez több köze van.) Bár még a wagóval nem voltak rossz tapasztalataim.(talán egy két után gyártottal, ami már a kezdeteknél sem fogta meg rendesen a vezetéket.
Üdv! Csak az lett volna a kérdésem, hogy a kapcsolásodban az U2a egyben integrátor és komparátor szerepet is betölt? Vagyis ugyanilyen értékű kapcsolás érhető el 2 OPA-val, ahol az egyik a kimenő PWM jelet integrálja (a beállított értékkel együtt), majd a kimenőjele mehet a másik részegységből jövő jellel egy komparátorba (hibajel erősítőbe)?
Más. A véleményeteket szeretném kérni, hogy vonalvezetés/elhelyezés szempontjából a képen látható nagyáramú panelrész megfelel-e a nagyfrekvenciás tervezésnek, vagyis használható 12A-es PWM motorszabályzóhoz?
Szia!
Azt megnézted, hogy a régi kábelek helyére a falban be tudod-e húzni a vezetéket? Falikábel van, vagy védőcsőben megy? Azért kérdem, mert a kábelcsatornás szerelés nem lesz valami szép. De ha nem zavarja a szemed akkor jó. Minden szerelvényhez menni fog egy kábelcsatorna. Nagyon ipari kinézete lesz. A vésést miért vetetted el? Azon kívül hogy drága. Statikailag nem megengedett? Az is egy jó kábelezési módszer, ha rögtön a kismegszakítótól egyetlen kábellel mész a különböző szerelvényekig. Pl. van egy szoba, van benne mondjuk 3 konnektor. Akkor a kismegszakítóba bekötsz 3 kábelt, és elviszed a konnektorokig kötés nélkül. Így nem kell külön gerincvezeték, nem kell Wago kötőelem, és nem kell kötődoboz. Nincs hibalehetőség, és még szabványos is. Egyik villanyszerelő tanár ismerősöm ilyen módon kábelezte be a házát. Igaz, így több kismegszakító kell. A nagy fogyasztókat mindenképp érdemes külön körre tenni. Azon gondolkoztál-e esetleg, hogy mielőtt nekiállsz szerelni, kérhetnél órabővítést 32A-ig. Ez azért is jó lenne, ha mondjuk a későbbiekben szeretnél például klímát. A Konnektorokhoz nyugodtan tehetsz 16A-os "B"-s karakterisztikájú kismegszakítót, a világítási körre pedig elég a 10A-os. FI relét mindenképpen tegyél.
akkor az, hogy LED tápnak van írva nem dob rajta semmit?
![]() itthon fölösbe egy laptop töltőm van, 19V / 3.42A. Ebből lehetne valahogy egyszerűen hekkelni pl. 5x 3W/3,5V/700mA-os LED sort? persze anélkül, hogy kigyulladna a ház
Es mi lesz az aramforras? (kb 10-12A fog kelleni 12V-on)
Igen elvileg tekercsekre ír 150 burkolatra 60 fokot. Tegnap nekiálltam aktivan használni a motort közel nem melegszik úgy mint üresen. Viszont a 6-14re állítható gmv motorvédő 6ra van állítva,de nem kapcsolt ki.
Pedig 12A van a motor tábláján és volt, hogy megfolytottam a motort. Miért lehet ez?
Én nem tudom, hogy mit akarsz csinálni, de az IRF630 egy 200V és 9.3A MOSFET. Ami azt jelenti, hogy max 9.3A DC áramot tud 25 Celsius fokon, ami lecsökken 6.5A-re, ha a félvezető tokhőmérséklete 100 Celsius fokos. Általában nem illik 80 Celsius fölé vinni a hűtőborda hőmérsékletét, tehát a Tc (case) hőmérséklet 100Cmax reális. Kettő párhuzamosan tud kb. 12A-t DC-ben. Ha elkezded kapcsolgatni, akkor a kapcsolási frekvenciával arányos lesz a kapcsolási vesztesége, amit szintén el kell disszipálni, tehát az áram, amit a két MOSFET tud biztosan jóval kevesebb lesz, mint a DC áram. Szerény véleményem szerint 80kHz-en ez nulla közeli.
Helló. Van ittohn egy laptopom töltő nélkül és az lenne a kérdésem hogy találtam egy másik töltőt,ami nem megy bele ebben ugyan,de át tudom hozzá alakítani és hogy jó lessz-e hozzá a töltő vagy sem. A töltő adatai: 19V 3,42A
A laptop adatai: Input: 18,5V DC 3,5A or 19,0V DC 4,74A A válaszokat előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |