Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Nézegetem a generált asm forrást. Parsic 4 demo, 8 bites szorzás. 16F szérián van egy sysmul8 nevű szubrutin, azt használja. Ugyanakkor a 18F8722 alá fordított kód is ugyanezt a rutint használja, holott a 18-as sorozat tudja a 8x8 bites hardveres, egy ciklusos szorzást.. Még nem érkezett meg a vásárolt példány, akinek van, az megnézhetné, hogy annál is ugyanez-e a helyzet, mert ha igen, jelezni kellene a fejlesztőnek, hogy dolgozzon már kicsit.. annyira azért nem olcsó a progi, hogy ilyen lazaságot benne hagyjon..
A gyakorlatban elképzelhető, hogy a projekt P4 alatt való újbóli összerakásakor az ...INC tartamakat újra be kell másolni az aktuális file-ba és lementeni az adott projekt könyvtárba.
Remélem minél többen tudjátok használni. Bocs, a bakizásokért, sebtében, melegével megosztottam egyből mindent. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Igazad van, föltettem újra a régebbi változatot.(?) Ezt írd még a DEF... végére. " #define DS18B20_outlatch LATB,0". Közben szépen méri a kinti mímuszokat, éppen -4,3750 C van (Z.eg.) egy 5m-es kábellel megvalósított gyári kivitel, "vízhatlannak" mondott...
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
A szkóp kép, egy kis "faragás" után...Csak tájékoztatás és segítség képpen. Ha más processzort használunk, illetve más órajelet, akkor a már említett időzítéseket esetleg módosítani kell a 1W_SIM.INC file-ban.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Módosítom. nem jó file-t küldtem. Közben 3-4 változattal játszadoztam, és nem jó könyvtárból jelöltem ki küldésre. Azóta betettem egy másik változót, az eredeti kiolvasott adat megőrzésére, ezt is kiíratom, hogy lehessen látni a negatív érték átalakítását, továbbá fel lehet használni szenzor olvasás hiba, vagy szakadás detektálására. Felteszem a szkóp képet is.
A 18B20 olvasás kiegészített változata negatív hőmérséklet kezelésére is.
Az adatok továbbküldése Uart-on (9600 8N1). Ez itt 20Mhz-re van. A mellékelt INC fájlokban lévő időzítések változnak. A teljes olvasási procedura 10ms körül van... A fájlokat mellékelem, a kijelzőn meghagytam a bináris kijelzést, ha csupa egyest látunk,akkor nincs kapcsolat a szenzorral. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Régebben tettem fel egy menű struktúrát, több lépcsőset. Komolyabb munkánál mindig ezzel kezdem. A kijelzés, a használandó változók az EE-prommal együtt. erre van egy keretem, ha nem használom fel őket, akkor nem engedem a menüt odalépni és nem veszek róla tudomást. Általában kitöltöm a 8-10 oldalt, ha van kijelző használat. A menü kijelzésképe párhuzamosan halad a változók állítási lehetősőgével beállításkor.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
Az a gond hogy mindennel ez a helyzet... de akkor nincs más hátra mint előre és bíbelődni a nevek átirkálásával minden egyes elemnél.
Pl: ha előzőleg Te magad adsz nekik nevet. Teszem azt, SZA1, SZA2, SZA3... mondjuk 15-ig.
Utána használj más betűkombinációt. Pl: SZAM1, SZAM2, ...ezeket nem számozza át automatikusan. Én inkább a ZV-ket használnám, de ennél is ugyanez a helyzet...Vagy a neve legyen a feladat rövidítése (ékezetek nélkül) A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
Van valami megoldás arra a rettentő idegesítő problémára, hogy ha én leteszek mondjuk 20 számlálót és mondjuk az 1-est törlöm akkor ne nevezze át a számozásilag utána következő 19-et? (ekkor ugye a ZR2-ből lesz a ZR1, ZR3-ból a ZR2 stb...) emiatt az összes hivatkozás ami a számlálók nevére mutat hibás lesz, hiszen a program szépen átnevezgette őket....
1-2 hónapja igértem egy 1Wire olvasó cuccot. Egy 18F-re való (P4), témaindítónak a hideg napokra. Ez működik, itt fut kezem alatt. A gyári példához még nem volt elég időm, hogy megszelidítsem. Az 1820-hoz van. A 18B20-hoz mellékelem a szükséges file-okat.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Ezekkel próbálkozz: Talán köztük van a működőképes...Nehéz volt az orosz oldalról visszafordítani...
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
Szupi, köszi!
Remélem meglesz a forrása is..
Nem biztos, hogy ebben a topic-ban van. A rajza megvan...A többi... ha előkerül felteszem. De ez csak ASM.
Idézet: „16F628-al is csináltak 3F. frekiváltót PWM kimenetek nélkül. A fájlt régebben feltettem ide, vagy valamelyik Frekiváltós topicba. Kipróbáltam, működik 1-99Hz-ig.” Ezt elő tudnád esetleg keresni, ha van időd? Most futottam végig a topicot, de nem találtam a *.pic fájlok között. Persze 155 oldalnál lehet, hogy elsiklottam felette..
Kérdésem lenne, valaki ilyent tapasztalt-e,hogy win xp alatt rendesen működik a parsic4, de win8 alatt (gépet cseréltem) nem megy a multiplexer és a bit to byte dispatcher? Ha rákattintok nem engedi, hogy változtassak rajta.
Szia!
Köszönöm szépen. Kipróbálom és jelentkezem majd.
Ok. Én csak a legördülő menüt néztem...
A leírtak szerint nagyon jó lesz. Előre is köszönöm a fáradozásod.
Várom a terveket. Amit még megjegyeznék. Nekem pickit 2 programozóm van. A device listában 12F és 16F-es PIC-ek vannak. Esetleg lehetne módosítani a kontrollert,hogy a pickit 2-vel tudjam majd felprogramozni a picet?
Köszönöm a tippet.
Oldalt a csati elkerülte a figyelmem...
Nálam 300W os 48v os motort tápol és pices vezérlővel (cncusb) PC ről állítható a fordulatszám .Valószínűleg egyenfeszültséget kiván a bemenet amit a picről a pwm kimenet egyenirányításával pufferelésével könnyen megoldhatsz.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2014
Egyszerűen !Ott az oldalán a vezérlő bemenet .........
Szia!
Köszi a linket. De ezt hogy fésülöm össze a PIC-el?
Ne kinlódj vele ennyi pénzért nem éri meg ..
Szia!
Azért nem jó ( nekem ),mert a 3KHz-től nagyon sípol a motor,a magas freki zavaró. Illetve azt vettem észre,hogy egy 555-el felépített kapcsolásnál,ahol 100-200Hz a freki,alacsony fordulaton nagyobb a nyomaték,mint a PIC-es 3KHz-nál. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
Szia! Miért kell neked 100-200-Hz-es PWM? Ha jól értelmezem DC motor fordulatszámát akarod szabályozni, arra meg a PARSIC által generált (ha jól emlékszem 4MHz-es óránál olyan 3KHz) miért nem jó. Én korábban csináltam ilyet motorszabályozásra és tökéletesen működött 0-100% kitöltési tartományban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |