Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkutöltő hiba
 
Témaindító: snakesix, idő: Nov 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 7
(#) Sinike válasza proli007 hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Ahha. Kezdem érteni?: tehát akkura kapcsolva az áram beindulása indítja el a programot a chip-ben? És legyen az bármennyire jó és feltöltött akku, mindenképp vesz annyi áramot?
Akkor ma megyek arrafelé, de van ott egy opto, amit nem ismer gugli - V627Y
(#) proli007 válasza Sinike hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Az hogy ez így van-e, csak akkor tudnád meg, ha ismernéd a programot. Mindenesetre a PIC az AN1-en látja az aksi feszültségét és ez szerint dönt. Aztán ha kiadja a PWM jelet a PC1-en, az összehasonlításra kerül az aksi feszültséggel. Ha a PWM (átlagértéke) a nagyobb, akkor nyitja az optót az pedig szabályozza a tápot.
Nem tudom melyik optóról van szó, de lehet ami figyeli a hálózati feszültség meglétét. Mert a panelen az AC jel erre utal. Aztán hogy ez a primer 50Hz -et, vagy az egyenirányított DC-t figyeli-e, azt csak Te fogod tudni ha megnézed hova megy.
És van még egy opto a panel szélén, aminek nem tudni még a szerepét.
(#) Sinike válasza proli007 hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Itt az opto-s rész, itt már alig látni egy-egy elbújt alkatrészt, remélem, jól sikerült... Ez a panel bal szélén lévő, a másik kettő a táp primer részét nézi.
(#) Sinike válasza Sinike hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Még annyi van hozzá, hogy a relé a plusz-t kapcsolja elvileg kifele, és van rajta 2 nagy kondi persze...
Ha az opto rossz lenne, nem menne ki feszültség, ugye?
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2020
(#) proli007 válasza Sinike hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Elég vicces.. Az opto egy terhelést kapcsol az aksira. Gondolom, hogy tényleg ott van-e az aksi. Csak az a mókás, hogy talán azért használ hogy az 1k tényleg az aksira kapcsolódjon. Lehet hogy az aksi negatív pontja és a táp GND között ott van a sönt amin áramot mér a proci. A táp és az aksi pozitívja meg közös. De így egy PNP pranyóval ugyan ezt a hatást lehet elérni.
Az is fura, hogy az opto egyik felén egy 1k, a másik oldalon meg egy 10k van? Ezek sorba lennének így kapcsolva. Vagy az opto nem is "opto"..
Úgy néz ki, hogy a relé a kondi miatt,kicsit később kapcsol be. Tehát nem azonnal, ahogy az aksit ráteszed. De a dióda vagy fordítva van, vagy az egy zéner. Utóbbira tippelnék, mert így azt is megoldja, hogy ha az aksi nem 12V-os nem kapcsolja rá a töltőt a relével.
(#) Sinike válasza proli007 hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Akkor majd rajzolok tovább, így próbálok segíteni magamnak, ezzel a rajzzal.
Persze picik az alkatrészek, néha mérek mert nem látom, hogy piros vagy narancs... Ezért beleszólhat az ÁK belső ellenállása is
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem