Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Frekvenciaváltó
 
Témaindító: sultann, idő: Feb 15, 2008
Lapozás: OK   91 / 91
(#) Peter65 válasza szidom hozzászólására (») Jún 12, 2021 /
 
Szia!
Analóg bemenete, és néhány digitális vezérlő bemenete minden frekiváltónak van. Ha csak minimum/maximum értékeket kell állítani, akkor egy vezérlő PLC-ben, vagy egyéb vezérlő eszközben ezt elintézheted. Az ehhez csatlakozó HMI-n keresztül a felhasználó tudhat egyszerűbben beavatkozni, illetve valamilyen ethernetes felületen te bárhonnan.
(#) bandika válasza szidom hozzászólására (») Jún 12, 2021 /
 
Miért kell állítani? Amiket én csináltam az nyomásra szabályoz (ezt az adott öntözőfej határozza meg) és ha nincs vízelvétel elmegy szuszókálni. Illetve ha nincs víz leállítja magát. A vezérlés tulajdokképp az öntözőfejek (mágnesszelepek) nyitásából zárásából áll.
(#) szidom válasza pipi hozzászólására (») Jún 12, 2021 /
 
Szia!
Rosszul írtam le a feladatot,vagy a problémát amit meg akarok oldani, megpróbálom pontosítani.
Egymástól több(10) kilóméterre lévő földetületeken vannak önálló öntözőrendszereink, különböző teljesítményű szivattyúkkal, különböző frekiváltókkal, mindegyiknek saját kezelőfelülete van.
Szeretnék egy saját, egységes kezelőfelületet kialakítani(fejleszteni) hogy mindenhol ugyanazok a "menüpontok" beállítási lehetőségek legyenek.
Minden eszköz saját vezérlőt kapna, nincs rá igény hogy hálózatba legyenek kapcsolva. Egyenlőre arra sincs igény hogy távolról kezelni tudjam.
Azt hittem hogy a "márkásabb" eszközökön van valami szabvány port(rs232, rs485 (nem külön opciós panelként beépíthető bővitmény)).
Azt már írtam hogy tisztában vagyok vele hogy minden gyártónak más a menürendszere, az egyes beállítások mindegyiknél más memoria címen vannak. Nem is ezzel van problémám, mert elég jól dokumentáltak, kitudom bogozni melyiknek mit kell küldenem.
A kérdésem van -e egyáltalán szabvány kommunikációs csatorna? Vagy mindegyik gyártó mást tart szabványnak.
Tudom hogy pontos típus hiányában nehéz bármit is mondani de én hülye szabi alatt is azon gondolkozok hogy tudnám a munkámat megkönnyíteni.
(#) szidom válasza Peter65 hozzászólására (») Jún 12, 2021 /
 
Szia!
Az öntöző rendszereink nagyjából úgy néznek ki hogy (csak egy példát mondok) egy szivattyuval öntözünk három földet. Szezononként más beállításra van szükség. Pl.: a spárgához szükségünk van max. 3 bar-ra, (de ha csak 1,5 bar a nyomás akkor lekapcsol mert valószínüleg törött a cső)
az áfonyához max. 4 bar-ra van szükségünk(2 bar alatt lekapcsol) ha viszont krumplit vagy kukoricát öntözünk a vízágyuval, akkor 8-10 bar (5 alatt lakapcsol) .
Hogy még bonyolítsam van egy feltöltési szakasz, (mikor vízmentes a rendszer) kb. 10 percig nem veszi figyelembe a minimum értéket.
(#) szidom válasza bandika hozzászólására (») Jún 12, 2021 /
 
Szia!
Köszönöm hogy segítesz,
Peter65-nek Írt válaszomban leírtam miért kell állítani, állítgatni.
(#) Peter65 válasza szidom hozzászólására (») Jún 13, 2021 /
 
Ezek nem a frekvenciaváltó közvetlen jellemzői. Sokkal inkább egy felettes plc felé megfogalmazott elvárások.
Több részletet kellene megosztanod. Van nyomás szenzor, vagy ezek tapasztalati értékek? Ha van szenzor, akkor az hová van bekötve? Van jelenleg a frekvenciaváltón kívül más vezérlő/plc? Van jelenleg valamilyen ember/gép kapcsolat (kijelző/tasztatúra)?
Következő: »»   91 / 91
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem