Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Frekvenciaváltó
 
Témaindító: sultann, idő: Feb 15, 2008
Lapozás: OK   77 / 77
(#) Tom-ee válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 26, 2019 /
 
Indításnál nem lesz vele gond? (nem tudom, mennyire terheli meg a frekiváltót, csúnya lenne, ha a kölcsön jószág is kilehelné a lelkét)
Amúgy péntekre ígérték, addig valószínűleg pihen a projekt, hacsak nem száll meg az ihlet.
(#) laacika válasza elektroton hozzászólására (») Feb 27, 2019 / 1
 
Köszi.
Nem mertem megvenni ezt.
Helyette vettem egy Omron yaskawa V1000 est újat.
Ebben nem fogok csalódni azt hiszem.
Ez 3kw/2,2kw,a héten megérkezik hozzám.
(#) laacika hozzászólása Márc 1, 2019 /
 
Sziasztok.
Egy kis segitséget szeretnék kérni.
Hová kössem a potmétert?
Köszönöm a segitséget
(#) laacika válasza laacika hozzászólására (») Márc 1, 2019 / 1
 
Én úgy látom hogy a +V ,A1,A2-re kell és az A1 megy a poti középső lábára.
Talán 1-től 20kohm os potmétert lehet rákötni,de lehet nem jól látom.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2019
(#) naptukor válasza laacika hozzászólására (») Márc 1, 2019 /
 
Nem!
A potméter két végét a +V és AC kapocsra kell kötni, a csúszkát meg az A1 kapocsra! A rajzon ez van. Az A2 a második analóg bemenet!

20kOhm-os potit kell rákötni. Szerintem a 2k-t elírták, de 1k biztosan kevés (nem tudom azt honnan olvastad ki).
(#) elektroton válasza naptukor hozzászólására (») Márc 1, 2019 /
 
Nekem az a gyakorlati tapasztalatom általánoságban, hogy akár 1-20kohm közötti potikkal is működnek a frekvenciaváltók. Nem csak azzal egy értékkel amit oda írnak. De ki kell próbálni a kéznél lévő értékű potival.
(#) laacika válasza naptukor hozzászólására (») Márc 1, 2019 / 1
 
Köszi.
Teljesen igazad van,ezt nem jól néztem.
Most beüzemeltem egy 2kOhm-os al,tökéletesen működik.
(#) elektroton válasza laacika hozzászólására (») Márc 1, 2019 /
 
A H1, H2-re figyelj! Fontos biztonsági, indulási feltétel! Ezeknek zárva kell hogy legyenek induláshoz. Ezek biztonsági stop körök.
(#) laacika válasza elektroton hozzászólására (») Márc 1, 2019 /
 
Köszönöm hogy figyelmeztettél.
Ezek gyárilag össze vannak hidalva.
H1 a H2-vel és a HC-vel.
(#) naptukor válasza elektroton hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Működhet az akár 10 Ohmmal is ha elég nagy a poti teljesítménye és a 10V-os feszültség kimenet terhelhetősége.
Általában nem egy értéket írnak oda hanem egy tartományt amin érdemes belül maradni különben még ha látszólag rendben működik is, előfordulhatnak "hoppák" ami nagy szívás tud lenni adott esetben...
(#) laacika hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
Az lesz a legjobb ha felhivom az Omron magyar forgalmazót,leveleztünk már,biztos elárulják mi az igazság.
(#) Mike199999 hozzászólása Márc 3, 2019 /
 
Sziasztok!
A problémám a következő. Van egy danfoss VLT6000 2.2 kw-os frekvencia váltóm ami bekapcsolásakor leveri az aramvédő kapcsolót. Az ÁVK-t megkerülni nemtudom. Mit lehet ez ellen tenni?
Segítő válaszokat előre is köszönöm!
(#) bandika válasza Mike199999 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Próbáld ki RFI kapcsoló OFF állásában. Ha egyéb feltételek megvannak kikapcsolhatod. Gépkönyv a barátod!
(#) Mike199999 válasza bandika hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Szia!
Sajnos ezen a típuson nem kapcsolható az RFI. Más megoldás esetleg?
(#) naptukor válasza Mike199999 hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
- Arra alkalmas típusra cseréled az AVK-t. Szóbeszéd alapján felmerült hogy létezik ilyen csoda
- AVK barát frekiváltót alkalmazol ami nem veri le.
- Nem alkalmazol frekvenciaváltót azon a helyen
- Nem kötöd be a védővezetőt a frekvenciaváltón

Az utolsót nem javaslom, csak mint műszaki szempontból működő lehetőség került a felsorolásba.
(#) GPeti1977 válasza naptukor hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
100mA ÁVK használata.
(#) bandika válasza Mike199999 hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Akkor szedd ki a szűrő "PE" csavarját, de csak a szűrőét! Ha lötyög a panel tegyél bele műanyag csavart. Igaz nem lesz olyan hatásos a szűrő, de valamit valamiért.
(#) Mike199999 hozzászólása Márc 9, 2019 /
 
Köszönöm a segítő hozzászólásokat. Rendeltem egy “frekiváltó barát” ÁVK-t. Jövőhéten kipróbálom. Jelenleg normál A típusú 100mA-es van, amit bekapcsolásakor le is old. Remélem megoldja a problémát mert nem igazán alkalmazhatok szabványos kialakítástól eltérő megoldást.
(#) GixerZsolti válasza naptukor hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Sziasztok!
Arra van valami ötlet, miért ugrik a poti 0-ról 26Hz-re, utána szépen lehet tekerni, semmi probléma... 20kOhm, 5menetes huzalpoti. Yaskawa V1000.

Köszi a segítséget.
(#) elektroton válasza GixerZsolti hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Mérj feszültséget az analóg bemeneten, hogy lineális-e a feszültség emelkedés.
A potit ohm mérővel kimérted-e már, hogy nem-e szakad meg az alsó tartományban.
Esetleg próbáld meg kisebb értékű potival is, pl. 4,7kohmossal.
(#) Bakman válasza GixerZsolti hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Huzalpotik, a fizikai kialakítás miatt, sokkal durvábban szabályoznak, szinte lépcsősen, mint a szén-réteg kollégáik.
(#) naptukor válasza Bakman hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
Nem szeretem a fél igazságokat.

Az hogy a huzalpoti lépcsőzetesen szabályoz, igaz.
Az hogy itt ez okozza a problémát az hülyeség.

Egy 20k-s huzalpoti szerinted mekkora lépcsőket dob a teljes értéktartományra vonatkoztatva?
Szerintem pár tized százalék.

Itt mekkora lépcsőről beszélünk?
52%-ról!!
(#) c27 válasza GixerZsolti hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
Pár tipp: a poti alsó tartományában szakadás van (ahogy említették), a huzalok meglazultak és valahol összeérnek emiatt valahol hézag alakult ki, így ugrik egyet a hézag után, valamilyen oknál fogva hibás az érintkezés a csúszó rész és a huzalok között a kérdéses pontban.
Ellenőrzés ahogy írták is multiméterrel ellenőrizni kell az ellenállását a potinak forgatás közben vagy egyszerűen egy hasonló 10K-20K szénréteg potival helyettesíted és megnézed úgy mi a helyzet.
Az "5menetes huzalpoti" az 5 körbefordulásra utalna? Esetleg a belső áttétel hibája miatt is előfordulhat.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2019
(#) staci123 hozzászólása Pé, 17:22 /
 
Szevasztok,
kaptam egy ALLEN BRADLEY 0.4kwos invertert 1 röl 3 fázisra amelynek f013 a hibaüzenete.Ez ara utal hogy a villanymotor tekercse átütött a testre.Szétszedtem, nincs látható hibanyom, az erõsáram rész az IGBT modulig ok, és motor nélkül is marad az üzenet. Melyik menüben lehet kitörölni?Kösz ha valaki segítene...
(#) kissi hozzászólása Pé, 17:26 /
 
Sziasztok!

Nem használtam még frekvenciaváltót és az lenne a kérdésem, hogy egy 1 fázisú bemenettel, 3 fázisú kimenettel rendelkező frekvenciaváltóra lehet tenni terhelésként 1 fázisú motort ( nem figyeli a kimenetek eltérő áramára ?!), esetleg ez típusfüggő ?

Előre is köszi az infót!
(#) naptukor válasza kissi hozzászólására (») Szo, 10:52 /
 
Szia!

Nem tanácsos ilyet csinálni, szívás lesz a vége, meg sok kidobott pénz.
Létezik 1 fázisú aszinkron motorhoz való frekvenciaváltó is, de elég ritka (nekem nincs velük tapasztalatom).
(#) kissi válasza naptukor hozzászólására (») Vas, 1:10 /
 
Szia!

OK, köszönöm, sajnos nekem is ilyen információim voltak !
(#) bandika válasza staci123 hozzászólására (») Hé, 20:55 /
 
Vannak tipusok melyeken a földzárlatfigyelés kikapcsolható, de nem javasolt. Hibamenüben zézz körül. Az hogy IGBT zárlatot nem mértél az attól még lehet rossz, sőt a meghajtás is.
(#) staci123 válasza bandika hozzászólására (») Kedd, 15:25 /
 
Idöközben rátaláltam, A100 ban lehet törölni a hibaüzeneteket, de sajnos a frekiváltó hibás...Azért még kiforrasztom az IGBT modult, és megvizsgálom a környezetet.A fejleményekröl írok a hét végén, köszönöm a válaszodat!
Következő: »»   77 / 77
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu