Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   41 / 179
(#) benko_balazs válasza Szammer hozzászólására (») Dec 9, 2013
két motorra megoldottam, jól működik, úgy, hogy az l298 enable( kettő darab ilyen bemenete van, mivel kettő darab teljes híd van benne) bemeneteit kapcsolgatom a pwm jellel, RC.1, és RC.2 kimeneteken, a forgásirányt pedig, stabilon szinten tartom, ehhez nem kell pwm. Ez idáig ok, de azt kell kipróbáljam, hogy egy harmadik impulzus kimenettel hogy működik a dolog, mert ha igen , akkor elméletileg több motort is lehetne vezérelni, nem csak kettőt. Az lenne a kérdésem lényege, hogy ilyent csináltatok-e. A Parsic helpje ugyanis azt írja, hogy ameddig fut a kimenő impulzus, addig a program többi része le van állítva, az impulzusképzés pontosságának növelése érdekében.
(#) Szammer válasza benko_balazs hozzászólására (») Dec 9, 2013
Szia!
Hallgass Dcsabira, én is megpróbáltam szoftverből megkapusni a PWM-et (két motorhoz kellett volna). Szimulációban ment, a gyakorlatban meg teljesen blőd inpulzusokat adott ki. Impulzuskimenettel működött.
(#) dcsabi válasza benko_balazs hozzászólására (») Dec 8, 2013
Próbáld ki a valóságban mit csinál, egy leddel vagy műszerrel, vagy szkóppal, stb...
A rajz sok mindent elbír...
(#) benko_balazs hozzászólása Dec 8, 2013
megpróbáltam, átnevezhető, így be tudok tenni három kimenetet, de nem igazán értem miben különbözik a két beállítás.
(#) dcsabi válasza benko_balazs hozzászólására (») Dec 8, 2013
A modulnál meg tudod választani, hogy HW, vagy sima impulzus kimenet. Az utóbbiból többet is lehet használni. Próbáld ki megfelel-e a feladatodhoz...
(#) benko_balazs hozzászólása Dec 8, 2013
Tisztelt fórumozók. egy pic16f877-el szeretném megoldani 3 darab egyenáramú szénkefés motor pwm vezérlését. Az adatlapjából látszik hogy csak 2 pwm kimenete van. Szerintetek ezt hogyan lehet megoldani. Három darab l298 hídat szeretnék vezérelni.
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Dec 8, 2013
Már 1 napja működik.
(#) Szammer válasza dcsabi hozzászólására (») Dec 8, 2013
Kicsit bonyolultnak tűnik, de meggondolandó megoldás.
(#) Szammer válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 8, 2013
Hát igen. a 3. variáció ráadásul 0°C alatt is jó (legjobb emlékeim szerint).
Ha tévednék javítsatok ki.
(#) kaqkk válasza klaszlo61 hozzászólására (») Dec 8, 2013
Tessék
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
(#) klaszlo61 válasza dcsabi hozzászólására (») Dec 8, 2013
Tudom ,16f873-ra menne,és Parsiccal készülget.Azért köszönöm
(#) dcsabi válasza klaszlo61 hozzászólására (») Dec 8, 2013
Ez a modulrendszerű PIC topic. Felerősítés után egy PIC-et akarsz használni? A Google keresőbe beírod LM35 amlifier (képeket keress) és tetszőlegesen válogathatsz...
(#) klaszlo61 hozzászólása Dec 8, 2013
Üdv mindenkinek.Egy kis hardveres segítségre lenne szükségem,igazából egy kazánvezérlést építgetek amihez szükségem lenne valami hőmérő erősítőre,LM-35 vagy MCP vagy KTY érzékelőhöz. Mintha régebben láttam volna itt a fórumon , de most az istennek se akadok rá. Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) dcsabi válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 8, 2013
Hasonló módon, az összeadás "tagjait" is MX-el léptetném. A limiteres megoldásra én is teszek fel egy példát.

TBL01.PIC

(#) kaqkk válasza dcsabi hozzászólására (») Dec 7, 2013
Így gondoltad??

NONAME.PIC

(#) dcsabi hozzászólása Dec 7, 2013
Bocs, hogy beleszólok. Egy-két ötletet adnék a táblázatok kezeléséhez. Egy táblázatban kell megírni az összes variációt. A kivánt szakaszt kell kijelölni valamilyen módszerrel. Példák: számláló és MX variációval és adott esetben összeadással-vagy kivonással emelni az értéket a kívánt tartományhoz. Legpraktikusabb a limiter alsó és fölső határértékét egyszerre módosítani két MX modullal, egy számlálóval léptetve az adott programra. A limiter vezérelheti a lépés számlálót,..
(#) kaqkk válasza Szammer hozzászólására (») Dec 7, 2013
Tessék egy 6 táblázatos futófény automatikusan váltja a táblázatokat , ötletadónak biztosan megfelel

knight10.PIC

(#) Szammer válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 7, 2013
Szia!
Csak a több táblázatos verzió nem ment, de most nincs kedvem egy másik típusú procival kipróbálni, pedig egyszerűbb és áttekinthetőbb lenne a vezérlésenkénti külön táblázat.
Ha jutok valamire pl.: 628-al, jelzem.
Igaz: A Proli féle megoldás kevesebb helyet igényel a prociban.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2013
Rájöttél hogy az előző két verzió miért nem működött nálad ??
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Dec 7, 2013
Pl. egy működőképes verzió. A táblázat, igény szerint átírható.
Köszönöm.

0_4.PIC

Tulcsordul a táblázat. Javítva, még nincs kész, de lefordulva működik.

prolitol.PIC

A 3. lépés után hibát dob a parsic , valami nem tökéletes ebben a programban...
(#) Szammer válasza proli007 hozzászólására (») Dec 7, 2013
Köszönöm.
Ez jó ötlet, megnézem kitöltve a táblázatot és lefordítva, mit mutat.
(#) proli007 válasza Szammer hozzászólására (») Dec 7, 2013
Hello! Ó dehogy. Csak leírva tűnhet ez komplikáltnak, a valóságban egyszerűbb. (Persze én a táblázatot nem töltöttem ki. Egyel több elem a táblázatban pedig azért szükséges, mert a számláló törlésekor, egyel továbblép a számláló, míg törlődik.) üdv!

0_3.PIC

(#) Szammer hozzászólása Dec 7, 2013
No de hagyjuk, ezek tényleg az UFO-k. Majd megnézem másik proci típussal (de nem most).
Én mindkettőt kipróbáltam 877 re átállítva működik, tehát a programok jók . A hiba az ön készülékében van ...
Megegyezik.
Kísérlet képpen kivettem a beállító nyomógombot is (elsőnél nincs), nem változik a helyzet.
Elővettem a másik PICKIT-emet azzal is ugyanez a helyzet.
A portlábak jelölése ??
A működő verzió beállításai megegyeznek. A pover on bekapcsolása nem segít.
Nézd meg a működő verzió beállításait .....
Következő: »»   41 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem