Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Milyen motiváció miatt akarod ezt használni? Ha a Parsic-ot használod, van ebben lehetőség kijelző meghajtaásra. Tettek fel a kollégák módosítást, ami jól működik. Egyébként, szerintem léptető regiszter jellegű adatmozgatásra van szükség, vagy inkább a régi telefonkártya adatkezelése jut eszenbe róla...
Sziasztok!
MC14489-el szeretnék dolgozni. Valaki készített már hozzá parsic-es progit? Ha igen, megköszönnék egy példát, ha nem, valaki hozzáértőbb rá tudna nézni, hogyan lehetne vele kommunikálni? Soros adatot igényel, talán jócskán átgyúrva pl lm75 szubrutinjával is meg lehetne oldani...bár ott igencsak mindent át kell írni. Előre is kösz
Igen, pontosan. Ebből már ki tudom hámozni, amire szükség van. Nagyon köszönöm még egyszer!
Hogyan lehet azt megoldani, hogy gombnyomásra az EEPROM-ból visszatöltődjön az adat a "ZV1"számlálóba? (Reset és a kütyü kikapcsolása nélkül)
Lényeg röviden: Egy óra számlál visszafelé és ha eléri a 00:00-t, akkor egy komparátor billen, aminek a kimenete magas szint lesz és ezzel valahogy visszaírni a "ZV1"számlálóba a korábban beállított értéket. Ez a komparátor magas szint egyfajta vezérlő jel, hogy mehet a visszaírás a "ZV1"számlálóba. Köszönöm szépen!
Szia!
Lehet. Ha parsicból akarod, dcsabi tett fel korábban példát. Valahová eltettem, ha nem találod meg elővadászom neked.
Szia!
Lehet az LCD-nek definiálni saját karaktereket ( ha jól emlékszem 8-at ) és azzal azt írsz ki, amit akarsz ( ékezetest, mikro-t, lambdát a felbontás határain belül! )! Ki tudod próbálni pl. az OSHON szoftverével, virtuális kijelzőn ( izmos gép kell a "valósidejű" végrehajtáshoz --> késleltetéseket le kell csökkenteni! ) ! A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
LCD kijelzőre magyar ékezetes betűket ki lehet írni? Most sajnos nincs LCD modulom, nem tudom kipróbálni, gondoltam megkérdezem, hátha kipróbálta már valaki.
A pic fájlt parsic-kal, a hex fájlt pedig a pickit2 , vagy más pic égető programjával.
automata ajtó vezérlése. Az ajtómozgató mechanikája jó, kontroller kártyája hiányzik. Szénkefés 24 voltos motor hajtja, Teljes hídas pwm vezérlést akarok építeni neki, a pic-el egy A4973 áramkört vezérelnék. Kezdetnek ennyi (teljesen kezdő pic programozóként), de természetesen tovább fogom fejleszteni. Várom a konstruktív kritikákat.
kedves kaqkk, kérlek szépen töltsd fel még egyszer a parsic-ot, én is le szeretném tölteni és későn láttam a linkedet, már nem volt meg.
Köszönöm, Balázs
Azért érzem jónak a multiplexes beállitást mert csak a gomb lenyomásakor változtat az beállítot értéken.de jobb volna egy MX-el megoldani több számláló egymástol független változtatását.Csak két időzitöt használtam 1 a PWM nek 1 az óra jelnek ez zavaró lehet?
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
Gondolom a menű esetében. A menűpont kiválasztás BV-és call -TAB variációkból, ha és kapukkal csinálod egyszerűbb. A kapukat lehet több bemenetűre is állítani, illetve a bemeneteket invertálni, ezekkel is jól meg lehet oldani és nem zabálja a kapacitást. Az értékek határolását a limiter modullal előnyösen meg lehet valósítani. Látom az enkódered nyomógombos, ezzel a ki-be lépést, a menűpont kiválasztást és az érték változtatást nagyon könnyű lekezelni, olyan mint három nyomógomb.
Köszönöm!
Szerencsére nem kell pontos óra.Az enkoderes beállitás miatt is bonyolodot nem tudom meg lehetne-e egy multiplexel is oldani azt hony a kivánt számlálora kuldje a be állitott értéket.
Nos én belenéztem... Tényleg egy kicsit bonyolulutnak tűnik. Ez azért is van mert, ahogy a proli007 kolléga is jelezte egy oldalra sok mindent rajzoltál. Lehet akár 8-10 oldalra is rajzolni, aztán az összekötő zászlókat célszerű átnevezni valami célszerű rövid szóra vagy kifejezésre. Egy oldalon lehetőleg annyi legyen, ami a képernyőn van, hacsak ven 30 colos monitorod van. Ha lefordult, az azt jelenti, hogy a PIC-be működőképes program lesz. Az már egy másik tény, hogy azt fogja-e csinálni amit szerettél volna. A kijelző jó segéd, oda minden változót ki lehet iratni... Az igazi teszt a valóságos környezet. Néhány tanács: a sok időzítést helyettesítsd 1db 100ms timerrel és ZV modulokkal osztogasd amennyi kell. Az idő nem fog pontosan járni, ehhez RTC ic kell, Pl PCF8583, vagy 5c372 ezekre tettem fel kiolvasási példát Parsiccal a fórumra, -még az elején...
Igen.Ez nekem is gondom,még fejben nemlátom át progit igy menetközben mindig rákell füznöm.Lényeg egy hőntartás lenne PWM teljesitmény szabályzással,a kivánt hőfokot beállitás után memorizálná,2 óránként fórgatna,bizonyos napokon viz permetezne ill. beállitot napok szerin a hütési idöt vissza számolna és hangjelzéssel figyelmeztetne.
Hello!
Hú ha! Ezt nem tudom ki fogja átnézni, de türelme lesz rengeteg. A Parsic azért áll több oldalból, hogy használd. Ha egy feladat blokkokra bontott különálló működésű részeit más-más lapon helyezed el, akkor átlátható, ki-bemenetei és azok funkciói érthetők, lapozhatók. De így minden egyben? Ide-oda tologatva, igen nehéz eligazodni. Valamint részegységekről sem árt néhány szavas magyarázat, mi mi tesz, vagy is mi a szándékod. Ez tipikusan olyan mint a rossz ASM program, ami mindenféle rutin nélkül, valahol elkezdődik, és zsinórba megy mindenféle ugrásokkal ezer soron át. Én azt sem olvasnám el.. üdv!
Sziasztok!
Új vagyok köztetek, bár régóta lesem töletek a Parsic használatát.Most egy keltető vezérlést szeretnék erre készitettem egy programot,le is fordult de őrülnék ha szak avatottabb szemek is látnák. vélemények,tanácsok érdekelnének
Sziasztok!
Bocs, hogy csak az utsóra válaszolok, de köszönöm. Üdv: Zsolt
Egy egészen friss PIC-Parsic termés, ha valakit érdekel. Működik is...
Az időzítésekhez. Ha a "rajzolós oldal" mellé megnyítjuk a forrásfájl is ott simán látható, hogy egy processzor freki átírás után az adott időzítést milyen osztásokból állítja elő a Parsic.
A 4Mhz tudtommal csak az Uart esetén kötött. Használtam 20Mhz-ről is párban PIC-et 19200-as beállított sebességgel, de nyilván az ötszöröse volt. Itt párban találkoztak... Az is működik, ahogy már említettétek, hogy 4Mhz-t írok be és közben 20Mhz teszek a PIC-hez.(a HS bejelölve) Vagy esetleg egészen alacsony értéket is írhatok akár 500Khz-t is és közben 20Mhz-t használok ekkor tényleg rövid időzítés is előállítható. Így még nem próbáltam az LCD-t. Amit a programba beírok és azt használok, abban az esetben biztosan működik az LCD, tudtommal egyedül az UART esetén sérülnek az idők... A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Oké, de pont azért akar hazudni neki, hogy gyorsabban járjon a program. Hiszen alapfelállásban bármit teszel bele, és megmondod mi az, visszaállítja a működési időt. Ez a program, olyan mint egy PLC, mindig azonos ciklusidővel hajtja végre az összes programsort.
A programban állítható a kvarc értéke , nem kell" hazudni "neki Beállítható a 20Mhz is .
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Hello!
Az a gyanúm nem ez a helyzet. Az időzítő tagokat nem lehet 2ms alá vinni a programban. Ha 20MHZ-es kavicsot használsz, abból is 2ms-ot állít elő. Ha azt hazudod neki, hogy 4MHz a kavics, közben 20-ast teszel bele, akkor ugyan ötször gyorsabban fog járni a program, csak éppen a beépített LCD rutinok időzítése nem lesz megfelelő, hiszen azt is 4MHz-haz számolja... üdv!
Szerintem eleve a legnagyobb frekvenciákhoz méretezték a függvények időzítéseit .
Akkor hogy lesz jó 5-ször olyan gyors gépi ciklussal ( nagyon túl van méretezve eredetileg a késleltetés vagy már az előbb általam emlegetett 'busy-t' használja ?! ) ?
Tényleg nem neked szántam a hsz-t .A parsic a kristály frekvenciájából számol mindent , de a beépített függvények időzítéseit nem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

--> késleltetéseket le kell csökkenteni! ) !