Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hello!
(Nevezzük ezt az áramkört zárlatvédelemnek.) Hát a QUAD-nál kicsit más a helyzet. Ott kvázikomplementer a végfok, és a sönt ellenállások máshol vannak. Ha a felső-re kötöd akkor nem lesz a zárlatvédelem visszahajló karakterisztikájú. Tehát csak maximális áramon fog csak működni. (A QUAD 405-ben egyébként eleve visszahajló karakterisztikájú a túláram védelem.) Ha ez jó, akkor is át kell számítgatni az ellenállásokat. De van egy kis ellentmondás a dologban. Ha a zárlatvédelmet a QUAD túláramvédelme fölé helyezzük, akkor az gyakorlatilag, míg a QUAD jó, nem fog megszólalni, tekintve, hogy a túláram védelem nem engedi meg hogy fölé menjen. Ha meg alá, akkor meg nem engedtük meg, hogy a QUAD kimenő árama elérje a túláramvédelmi határt. Ha figyelted, a Sony-ban nincs túláram védelem. Ezen azért gondolkodni kellene. Amúgy a Sony-ban valami el van írva. Mert ha számolom, akkor nulla kimeneti feszültségnél, kb. 6,5A a védelem, teljes kivezérlés mellett, meg 66A. Az egy kissé soknak tűni. 48V tápfesz mellett és 4ohm terhelésnél a csúcsáram, kb. 12A. Ha az R524 15kohm-ot 150kohm-ra "cserélem", akkor az már közelebb van a valósághoz. Akkor kb. 15A a védelem határa. üdv! proli007
elírtam az akukat
20 db 12V 12A akku lesz rajta!igy a napelemeket a lehető legjobban használom ki! a 12-24-48V rendszereket túl vagyok,semmit nem érnek!!!! egy normális rendszernél KW mennek kukába!!! miért? mert ha a napelemeket párhuzamosan kötöd egy töltésvezérlőbe mikor az akku elkezd pezsegni már veszi is vissza töltőfeszt és kezdi rövidre zárni a napelemeket! pocsékba megy az áramod,viszont ha valamit tudunk az az hogy a feszültséget kis áramal könyebb kezelni kis veszteségel,mint a kis feszültséget hatalmas áramal! vagyis most kiprobálom a közvetlen 220V rendszert! ugyanis 220V 1A beletölteni egy akuba ugye csak 1 orácska és egy 12A akkunak 1 A töltöfesz tökéletes 10% alatt van tehát beharapja azonal!
lenne egy olyan kérdésem,hogy tudna e nekem valaki segíteni egy olyan dologban,hogy 220V egyenáramból 220V váltoáramot készítsek?! stabi starpabíról és tiszta átalakításra lenne szükségem!
az átalakítás azért lenne szükséges,mert 6 tábla 45V napelem sorbakötéséből lenne 270V 1A -amit 12DB 12V 12A akkukba töltenék bele! de nekem 220V váltóra kellene egyszerűen átalakítani a kakaót! és persze alapálapotban nem kéne sokat ennie! ![]() valakinek van jó ötlete?
Na most vagy 36V 4A, vagy 12V 12A...
3×380/220 V-os hálózat már régóta nincs, helyette 3×400/230 V van. Ideje lenne már megszokni! Az inverterek hatásfoka jó, de az sem 100% Ez szerintem túl nagy falat lesz neked, inkább vegyél egy UPS-t. Ferci: nem feltétlenül kell szeletekből összerakni, lehetséges 4/4-es szaggatóval is ellenütemű üzemben, csak érdemes szűrni a felharmonikusokat, ami egy jónagy adag veszteség, mivel azt csak elfűtjük.
Szia!
Egy ellenállással kibirod sütni. A kisütőáram az akksi kapacitásának egytizede. Az akkumulátor feszültséget el kell osztani a kisütőáram nagyságával. 16 órán keresztül kell rákötni az ellenállást az akksira. 1,2Ah/10=0,12Ah Szóval 8,4V/0,12Ah= 70ohmos ellenállást kell keresni és 16 órán keresztül kell a kisütést folytatni. Ja és ha nagyobb akksit sütsz ki, akkor a teljesítményt is figyelmbe kell venni, ami kapocsfeszültség*kisütőáram. P=Uk*I = 8,4V*0,12A = ~1W-os ellenállat kell.
Udv,
talaltam egy fet-mehgajto IC-t a HIP4082-t es a fiok melyen 8 db 12A-es 60V-os n-csat. Fet-et ami kifejezetten motorvezerlesre es PWM-re lett tervezve. Ezek MTD3055VL tipusuak. Talaltam neten egy kacsplasi rajzot, amiben osszehozzak a H-hidat. Vetnetek ra egy pillantast, hogy erdemes-e megepiteni? Ugyan az ember megcsinalta es allitolag mukodik, de buktam mar be ilyenen. A kerdeseidre valaszolva, kell az iranyvaltas, a rele kizart mert pwm vezerelt lesz.
Udv, a tranzisztorok 15A telj. voltak, a motor max arama nem lepte tul a 12A-t teljes terhelesnel (lefogva). A diodakat bekotottem, de nem mukodott. Utananeztem es ahogy a TIP120 tokozasaban van ugy kotottem. Ugy mukodott, de dierkt vezerlesnel is eppen csak forgott a motor. Probaltam 1N4004 es valami kinai tapbol kiszedett gyorskapcsolasu diodakkal is. A nevuket nem tudom, de 1A 1000V es 150ns
Valoszinu, hogy az indukcios fesz tette tonkre az egyik fel hidat, mert levettem a diodakat az egyikrol. Viszont sehogy sem mukodott akarhogy kotottem a diodakat.
Módisitás_MMV_-02.JPG-ban benne van minden...
Nédz meg a linkemet. Szerintem nem bonyolult! Az ellenállás értékét úgy kapod meg, hogy a két led nyitófeszültségét összeadod (ez esetünkben 2*3V = 6V) és kivonod a tápfeszültségből. 9V - 6V = 3V Mivel pontos paramétereket a ledről nemtudsz, ezért egy norlál led áramával célszerű számolni, azaz 20mA lesz az I (áram)... Mivel az ÓHM tövény értelmében az R = U / I, azaz R = 3V / 0.02A (20mA). Tehát az egy soros led-füzér ellenállása 150 ohm lesz. Ha három fűzérrel terhelsz egy tranzisztort akkor 3 * 0.02A = 0.06A azaz 60mA fog a tranyón átáramlani. Mellesleg ha az első módosításomat készíted el, akkor ott is csak 6*0.02A=0.12A (120mA) lesz az egy tranyón átfolyó áramerősség. Tehát azt is nyugodtan el lehet készíteni!
Kis hazánkban az érintésvédelmet elég komolyan veszik. Nagy általánosságban elmondható, hogy a házak villamosenergia felhasználása az utóbbi időben megnövekedett. Ennél még fontosabb, hogy a fogyasztók egységteljesítménye is jócskán megemelkedett, pl mosógép: '60-as évek--->300W, manapság--->2kW. Ez magával vonja az 1. túláram védelmi szerv ( az óra előtti kisautómata ) értékének a növelését, 6-10A-ról akár 32A-ra is. Egy olyan hatékonyságú védőföldelést készíteni, amelyik képes a 32A-es kismegszakítót igen rövid idő alatt kikapcsolni (ez közel 100A-os áramot jelent), nagyon nehéz feladat, és nem feltétlenül időtálló. Áramvédő kapcsoló alkalmazása nélkül hatékony megoldás csakis az lehet, ha a testzárlati áramokat fémes kapcsolattal vezetjük le.
A képen látható ipari trafónak a színesfém tolvajokkal gyűlt meg a baja. Az egyik transzformátorállomáson már éppen a cserét tervezték, mikor az éjszaka leple alatt a jól felkészült csapat lecsapott rá. Mivel még nem került üzembe, a "lemészárlása" nem volt életveszélyes. Viszont okoztak az áramszolgáltatónak száz millió HUF nagyságrendű kárt, a trafót sem sikerült elvinni (felgyújtani sikerült, lángvágóval), és jó nagy környezetszennyezést is sikerült okozni.
Igazad van. Én, még leragadtam, 80A nál. Általános a 42A.
Kocsiba 6000W van kb 10db a világon. Külön építették. Az utastérbe nem hiszem hogy élvezhető a zene ( nincs tér ) Én próbaként 2x250W erősítőt hallgattam 120m3 helységbe. Zavaró volt, a falakról, vissza verődő hang. ( nem csupasz falak ) Kb.:60….70W környékén, kezdett visszaverődni. ( nem mértem ) A kocsiba nincs ekkora hely. A levegőt, kellene mozgatni. Ehhez, hangszóró felület kell. Biztos csinálnak 2KW hangszórót is. ( nem néztem ) De ha a kocsit körbe rakod 80…..100W hangszórókkal, és ahhoz készül 40…60W erősítő. Szerintem, nagyobb eredményt lehet elérni. És ha 6KW veszem figyelembe a 60W erősítőből kell, 100db. Egy meghibásodik, észre se veszi a ember. Egyedi erősítők, árama kiépítése, márt könnyebben megvalósítható. És télen is, letekert ablak, és fürdő ruha lenne, a menő. Szerintem értelmetlen, ekkora teljesítmény. De mint írtam, vannak fanatikusok. Márt, csak abba reménykedem, hogy nem az ablakom alatt lesz, a próba.
Csak szólnék, hogy létezik erősebb generátor is egyben, mint 42A. Link
Hogyan kell az ilyet csinálni. Kiválasztod a kapcsolást, beszerzed az alkatrészeket, meg építed, beméred, ha jó, örülsz neki.
Gépkocsiba építés: eldöntőd hogy a leadott teljesítményhez mekkora a betáplálni kívánt energia. Számolsz 1000W hoz kell 2000W bemenő teljesítmény, ha a 12/ x V átalakítót is figyelembe veszem. 2000W/12V=166.7A álló motornál, ha jár a motor akkor 2000W/14V=143A. A gépjárműbe beépített generátor 42A leadására képes. Tehát el kell helyezni még, 3 generátort. És nem lehet sokszor beindítani a kocsit, mert az erősítő elveszi a töltést. Ha álló motornál is akarod hallgatni akkor 300A/h akkumulátort kell bele tenni 1 óra zene hallgatásért. A széria kocsikba 150A/h a legnagyobb, benzin üzeműnél 55A/h. Kábeleket kell kiépíteni, a akkumulátor és az átalakító között. Olyan ujjnyi vastagot. Az erősítő, hangszóró, generátor, kábelek, átalakító, súlya 1000W ként eléri a 60kg. A teljesítmény felvétellel együtt elkezdheted a motor teljesítményét is növelni, mert nem lesz olyan dinamikus a kocsi, mint volt. Jobban jársz, ha veszel egy áramfejlesztőt 2KW –ost márt 25000 Ft lehet kapni óránként megeszik 2,5 ….4 liter benzint. Ott a 220V . És mind ez csak 1000W ha te 6000W akarsz 6X kell. Meg éri? A másik kérdés hogy mikor ölöd meg, magad. 140dB márt halálos. Ha csak fél hangerőn hallgatod napi 5órába egy év múlva, nem kell a szerkezet. Mert örülni fogsz annak, hogy füledbe tett készüléken valami hangot hallasz. És megbecsült tagja lehetsz, a siketeknek. Ha nekem ennyi felesleges tőkém lenne, ingatlanba fektetném. Annak az értéke nem változik, vagy inkább nő, mint csökken. Elektronikába, amit ma megveszel, az márt a felét se éri, holnap. Kb. ezek miatt nem harapnak az emberek, az ilyen kézenfekvően jó témára. De léteznek fanatikusok.
19 volton most 3,42a van, nekem lehet hogy jó lenne mert a laptophoz kellene és a laptopnak a rá írt 4,5 a akkor kell ha aksit is töltenie kell .én igy tudom szoval olyan 3,5- 4 a közöt maradjon
Mi a különbség két elem között pl, egy AAA 800mAh és egy AA 800 mAh között?
Az ember első ránézésre azt hinné ugyanazt tudja a kettő akkor meg jóhogy a kisebbet veszem meg. A Bébi meg hasonló elemkről nem is beszélve. (nem értem miért kell 5000 Ft-os aksi a repülőmbe ami 1100mAh-ás 11 V-os miért nem elég mondjuk egy 9V-os meg egy 1,5 V-os) Na jó a motor 12A-t vesz fel és gondolom ez is számít, de tényleg ez az oka?
A tartály oldalán van egy túlnyomás szelep ami 10bárnál nyit, vagyis megvédi a kompresszort a túltöltés miatt
Eredetileg PIC12F675 volt benne de abból nem tudtam kiolvasni a programot. Végül is azzal meg oldható az is hogy mikor áramot kap, akkor egyből meghúzza a relét, és akkor engedi el amikor 8 bárnál van. A hővédeleme meg a tehermentesítője külön panelon van, vagyis a vezérlője, és az működik is. A tehermentesítője az 24v-os FESTO szelep. 3 darab 32A-os ipari relé volt benne, találtam róla annyi infót hogy egy behúzó tekercse 65mA-t vesz fel, vagyis pont elég annak a 200mA.
BT151-800R: 800V 12A igt:2-10mA Ihold6-10mA közepesen érzékeny tirisztor. Ami pl.nagyon érzékeny:TIC106 Igt 0.2 mA. Szerintem a fesszabályzó kapcsolásoddal az a gond, hogy nagyobb fordulaton a fesz úgy felmegy, hogy a tranzisztor Uce letörik, és ez begyujtja a tirisztort.A tranzisztor talán azért nem megy tönkre, mert a bekapcsolódó tirisztor kisöntöli, bár spiccen lehet szegény. Én nagyobb feszültségü kisméretü kisteljesitményü tipust javasolnék:MPSA42, MPSA44 (TO92tokozás), Uce300-400V
bocs, hogy bemásolom, de nagyon jól kifejezi a hozzászólás íroja, hogy mire is gondolok!
" locsemege válasz | megnéz 2008.01.03 18:31:32 Creative Commons License (697) A LED feszültség-áram karakterisztikája igen meredek. Tegyük fel, egy LED nyitófeszültsége mondjuk 1.85V, 20 mA áramnál. Ez a feszültség az áramtól kis mértékben függ csak, így mondjuk 15 mA áramhoz tartozik 1.8V. Ekkor a belső ellenállása du/di= 50mV/5mA= 10 ohm. Mit is jelent ez? Azt, hogy ha feszültség kényszert alkalmazol, akkor igen kis feszültségváltozás igen nagy áramváltozást fog okozni a LED-en. Mi több, nem tudod, mekkora a LED nyitófeszültsége, mivel az hőmérsékletfüggő. Így nem igazán tudod megmondani, pontosan hány voltos egy LED, noha éppen a meredek karakterisztika miatt ez igen fontos lenne. Mi akkor a megoldás? A megoldás az, hogy nem feszültségkényszert alkalmazol, hanem áramgenerátorosan hajtod meg a LED-et. Azaz építesz egy olyan szerkezetet, ami a LED-en eső feszültségtől függetlenül állandó, mondjuk 20 mA áramot folyat rajta. A feszültség pedig kialakul a LED-en, éppen akkora, amekkora ki szeretne alakulni rajta. Ha változik a hőmérséklet, kicsit változik a nyitófeszültség is, de az áram akkor is 20 mA marad. Persze egyszerűbb alkalmazásokban nem kell nagyon elbonyolítani. De egy előtét ellenállás mindenképpen kell. Egyrészt kellene tudni, milyen LED-ről van szó. Ha nincs katalóguslapja kéznél, akkor mérni volna jó. Mondjuk veszel egy 560 ohmos ellenállást, sorbakötöd a LED-del, 12 V-ra kapcsolod, s megméred, mekkora feszültség esik a LED-en. Mondjuk ez 2V lesz. A rajta folyó áram pedig (12V - 2V)/560 ohm = 17.9 mA. Ebben az esetben az elkészítendő áramkörben sorba kötnék 4 LED-et, az ugye 4*2V=8V nyitófeszültség. Marad az előtétellenállásra 12V - 8V = 4V. 20 mA áramhoz az Ohm-törvény alapján 4V/0.02A= 200 ohm tartozik. Válasszuk az ehhez közel álló 220 ohm-ot a szabványos sorból. (Tudom, valamelyik sorban a 200 ohm is megtalálható.) Az ellenállás disszipációja P=(4V)2/220 ohm = 73 mW, tehát 100 mW-nál nagyobb teljesítményű ellenállás már megfelelő lesz. Konklúzió: 1) LED-et nem táplálunk feszültséggenerátorosan. Ebből az is következik, hogy LED-eket sohasem kötünk párhuzamosan!* 2) A konkrét esetben 4 db LED sorba, ezekkel még sorba egy 220 ohm-os ellenállás. Ezt kötheted 12V-ra. Ha 8 LED kell, csinálsz még egy láncot. Viszont nem spórolhatsz úgy, hogy a 4-4 LED-ből álló láncot párhuzamosan kötöd, majd ezekkel sorba kötsz egy 110 ohm-os ellenállást. Mégpedig azért nem, mert az egyik 4-es csoportnak a nyitófeszültsége nem pontosan annyi lesz, mint a másiké, így az egyik ág halványan, a másik fényesen világíthat majd, hiszen a kisebb nyitófeszültségű csoporton fog elfolyni majdnem a teljes áram. Gondolj arra, amit a meredek karakterisztikáról írtam. Ezek természetesen példák voltak, nem véletlenül javallottam előbb a mérést, s csak a mérési eredmény birtokában a méretezést. *: Ha van kedved kísérletezni, próbáld ki, hogy két különböző színű LED-et párhuzamosan kötsz, majd ezt sorba egy előtétellenállással, s rá a tápfeszültségre. Azt fogod tapasztalni, hogy csak a kisebb nyitófeszültségű világít majd, a nagyobb nyitófeszültségűn nem folyik áram, vagy csak minimális, hiszen az ő kinyitásához nem elegendő az a feszültség, ami a kisebb nyitófeszültségűnek igen. Ha sorba kötöd őket, meg persze az előtétellenállást, mindkettő világít. Előzmény: ezustgolyo (696) Forrás
Sziasztok!
Találtam egy 220V/ 8000V-0,02A es trafót. Arra gondoltam, hogy ebből elég vad villanypásztort lehetne csinálni. Csak nem találok sehol 230-as meghajtású kapcsolást. Ha valaki tud egyet az légyszi tegye fel. köszi üdv: peti0227
Kezdjük a második kérdéseddel, szekunderpárhuzamosítás ügyben. A trafó szekunder tekercseit gond nélkül lehet práhuzamosítani, ha a feszültségük azonos. Nálam ez a feltétel megvalósult, és az egyenként 6A es tekercsekből így lett 12A terhelhetőség.
A másik felvetésed már kényesebb probléma. Ugyanabba a csoporba tartozik, mint a "jók a tranzisztorok" kérdés. A tranzisztorok jók, a bekötés jó. Persze nem lehet kizárni az ilyen tévedéseket sem, de azért túlzás innen kezdeni a problémamegoldást. Ha konkrétan látsz valamilyen hibát a bekötésben, azt nevesítsd és meg fogom nézni, és ha én tévedtem akkor revideálom az álláspontomat. Más. A rajzod számomra éppen azonos az enyémmel, eltekintve az egyetlen áteresztőtranyótól. (és természetesen az "elhagyható" alkatrész nélkül). Az-az mégse mert éppen az a kritikus 100ohm itt már csak 10. És azt el se tudom mondani, mennyivel jobban tetszik ez az érték. Viszont adódik a kérdés, ha nálad frankón működik, nálam miért nem? (mondja valaki, hogy a 100ohm miatt!!) Alkotó
Hello ferci
A 12V és a 24V egy időben is kell, mivel ez egy állófűtés, a 12V az előizzításhoz kell, ez kb 12A max. A 24V a motor és az üzemanyagszivattyú. kb 7A.max ill kb 4 A folyamatosan. A negatív közös mint test. üdv.
1., A 12v 12A és a 24V 7A egy időben is kell? (ha csak rövid ideig, akkor is érdekes..)
2., a két rendszer negatívja vagy pozitívja közös-e vagy nem ?
Hello Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy milyen teljesítményű toroid trafóra van szükségem, egy időszakosan 12VDC-t és folyamatosan 24VDC-t igénylő fogyasztóhoz. A 2x12V toroidra gondoltam, de nem tudom mekkora teljesítményűt vegyek, ha a 12V terhelés kb.12A de csak időszakosan, majd az ág terhelése megszűnik. A 24 V ág indításkor kb 7A, ( motor ) majd kb. 4 A- re esik, és folyamatosan órákon át megy. Milyen egyéb problémáim lehetnek ilyen asszimetrikus terhelésnél? Köszi előre is!
Most hétvégén , mivel szép volt az idő, és az Asszony sem nyaggatott, beépítettem a maradék akksipakkot is a csomagtartóba. A váltóérintkezős mágneskapcsoló hátra került. Ha nyomom a Gázpedált, /villanypedál/ akkor egy fokozatkapcsolót tologat, Keresztreteszelve két mágneskapcs. kapcsolja a 24v-ot, ez egy jó erős alapjáratnak felel meg, majd a másik MK átvált, hátra a 48v-os leágazásra, majd a hátsó MK átvált a 48v-ról a legvégére a 72v-ra. Naggyából feltöltöttem/12v-onként/ mert még nem dobtam össze a töltőt, de már meg van minden hozzá.:1000VA-es 76v /12A-es trafó, árammérő 25A-ig, Fázishasítós teljesítményszabályzó a primerre, és így akár 6v-tól 100v-ig lesz változtatható, bármekkora akksi tölthető vele 12A-ig.
No szóval kiálltam, nyomtam a pedált, és meglepődtem, mert abszolút nem érződött megugrás a feszültségléptetésben, nem győztem váltani! Így alig töltött akksikkal, 4-esben közel45-el ment, amíg el nem fogyott a szomszéd utca, és fékeznem kellett. Bizonyára kiforgott volna 50-ig, ha van ideje felgyorsulni, hátmég ha fel lesz normálisan töltve. Bence, ha már te ily jártas vagy az e-autó építésben, kérdés.: jót tenne az én jó kis párhuzamos gerjesztésű motoromnak, ha kisebb gerjesztőfeszültséget engednék rá véggázon, merthát akkor jobban felpörögne??Csak nem tudom, hogy ott van-e elég nyomatéka, és, hogy nem.e árt neki??
Pedig elég"combos" Fet-ek vannak benne,megnéztem az adatlapokat és ha jól emlékszem egy fet 12A-t képes elviselni és van belöle 8 de a nyákba akár 10-et is lehet tenni.
Ezért zavart meg ez a teljesítményadat mert én 2 ohmon szeretném hajtani és nem tudom a pontos kimenöteljesítményt igy nem tudom h mekkora trafót vegyek hozzá ![]() Ezért kértem h valaki aki jobban ért az erösitökhöz mint én vizsgálja meg h mégis mit tud és h mire számítsak!! Elöre ie köszönöm!! Üdv!!
Uraim, egy kicsit tévednek, hogy 9V/(4*20mA). Ez hibás megállapítás!
Soros kapcsolásnál: R = U / I, ahol U a tápfeszültségből levont, sorosan kapcsolt LED-ek nyitófeszültsége, I pedig egy LED árama! Tehát 9V - (4 × 2.1V) = 0.6 V. Ezt kell 20mA-ra korlátozni, tehát R = 0.6V / 0.02A = 30 Ohm. Szükséges teljesítmény P = U × I = 0.6V × 0.02A = 12mW. Tehát még egy 1/8W-os ellenállás is elég!
Vagyis a gyári leddel kötöttél párhuzamosan még egy ledet? Akkor nem csoda, hogy gyengébben világított. Mert akkor két led lesz párhuzamosan kötve, és velük sorban egy alaplapon lévő ellenállás, és mivel ennek az értéke nem változik, ugyanakkora áram fog folyni a körben.
Azért kell vele sorosan egy ellenállás, mert az korlátozza a leden átfolyó áramot. Ha a megengedettnél nagyobb áram folyik rajta, akkor tönkremegy a led. Az ellenállás értékét úgy lehet kiszámolni, hogy a tápfeszból kivonod a led nyitófeszét, aztán osztod a ledárammal (pl 20mA=0,02A).
A neten rengeteg olyan kapcsolás van, amiben feteket tesznek a végfokba, úgyhogy szerintem akkor erre is használható, ha már valaki megtervezte. Tegnap találtam egy Marshall kapcsolást, amiben meg IRF fetek voltak. Mondjuk ezek a fetek egyáltalán nem voltak párba válogatva, adtak egyet az üzletben az egyikből meg egyet a másikból, én meg beletettem. Amúgy az IRF530 12A-t, az IRF9530 xsak 12A-t bír ki.
Hellosztok!
Szereztem egy autó generátort. Tán egy IFA-é volt, de nembiztos, mindenesetre 14V és 42A-es. Meghajtottam egy fűnyíró motorral, satuba befogva, ékszillyal. Forgott rendesen, de feszültséget nemmértem rajta. Itt egy kép róla mértem több helyen is de semmi. Szerintetek milehet a baj? Vagy melyik lehet a kimenete ahol feszt kéne látnom?
tic126d 12A 400v to220
bt151-800r 12A 800v to220 és sot-78 90,80Ft 2n6508G 25A 600v to220 154,70FT bt145-800R 25A 800v to220 211,50FT a lomexnél.
Hát Én egyszerűsíteném a helyzetet, az ábra szerint.
A potival kb. 3 és 10A között beállíthatod a kimenőáramot. A dióda, csak azért kell, mert ha a poti kontakthibás lenne, akkor sem menne a töltőáram 12A fölé. Így nem kellenek külön shunt ellenállások. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |

20 db 12V 12A akku lesz rajta!