Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   9 / 56
(#) Joe_001 válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 10, 2021
Kevés a 32A már csak a sütő 6,6 kW én nem gondolkodnék ebben. És a többi fogyasztó? Hálózatfejlesztés lehetséges? Utána gondolkodnék új sütőben.
(#) vladcepes válasza Joe_001 hozzászólására (») Feb 8, 2021
Fi relé nem volt csak ajánlották. Én úgy gondoltam hogyha mindenképp vezetékezni kell akkor mi lenne hogyha a csengő helyett (képen baloldalt) pont beférne egy megszakító a dobozba. Nincs meg a sütő bekötési rajza(gondolom a régi meglévő sütőre gondolsz) de rákeresek a netten. (de ennél csak a sütő része elektromos a felső az gáz). Neve Indesit K3G51S Bővebben: Link ha jól látom Max. elektromos teljesítmény: 2100 W . Igen az egész társasházban mindenkinél 1 fázis van és mindegyiknél 32A -ir.
(#) Joe_001 válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 8, 2021
A fi relét nem kell cserélni, a sütő bekötési rajza nincs hátul? vagy esetleg típusszám? Lentről tényleg 1 fázis 32A jön fel?
(#) uniman válasza orosztamasadam hozzászólására (») Feb 7, 2021
Szia! Valóban...teljesen másképpen működnek ezek az akkuk, totál téves az elképzelésed!
Ennyi "jártassággal" inkább vegyél bele új akkupakkot.
Persze, ha mégsem az "akksit" akarod helyettesíteni, hanem a laptop tápegység/töltőjét egy akkuról működtetett 19V táppal...annak semmi akadálya, azzal bizonyos laptoptípusok esetén működhet. Az az Asus sima 19V 6.32A táppal működik

A bluetooth hangszórós problémád, meg ne itt, hanem másik fórumon írd le. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2021
(#) vladcepes hozzászólása Feb 7, 2021
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a kombinált(gáz+ elektromos sütő) tűzhelyet egy Indukciós főzőlapra + sütő. Amit kinéztem az kb 7Kw-os a főzőlap ,a sütő az aszt hiszem 2900 W-os. A kombináltat még én kötöttem be de az ujjal most nem szeretnék kísérletezni. A ház egy úgymond 10 éves újjáépítésű társasház. Lent egy 32A-es doboz van,ami a lakásba van mellékelem a képet,azt is hogy a kombinált mire van kötve. A kérdés hogy ide beköthető e az amit szeretnék vásárolni,vagy be kell húzni esetleg még drótot. Nem szeretném fölöslegesen megvenni. A válaszokat előre is köszönöm!
(#) zsolt58 hozzászólása Feb 4, 2021
Sziasztok.
Ehhez a cikkhez jó egy 39V 12A + 13V 1A trafó?
És ha igen milyen alkatrészeket kell megváltoztatni, ha kell.
Üdv.
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Feb 1, 2021
Lemértem! Az elektronika egy LED panelt (20W-os!) 2,8V-ot és 0,37-0,4 amperrel táplálja.
Ha direkte rákötök egyet a 3,2V-os akkura, akkor 1.6A az áramfelvétele (ezt csak rövid ideig próbáltam). Ha a lámpaelektronika "szunnyadó" világításra kapcsol, akkor 0,02A a panel áramfelvétele. 2 db panel (40W) pedig dupla ennyit fogyaszt, de ezekben már 2 db párhuzamosan kötött akku van (10Ah)...
(#) tib12 hozzászólása Jan 23, 2021
Sziasztok! Egy nagyon egyszerű állítható áramkorlátot kellene készítenem egy kocsiakksi-töltőhöz. Jól gondolom hogy egy megfelelően méretezett fet, egy poti és néhány ellenállás elég a kapcsoláshoz? Kb 0-12A közt kellene állíthatónak lenni. Egy eajzot tudna valaki küldeni?
(#) morzsa15 válasza ferci hozzászólására (») Jan 14, 2021
Igazából én ezt kizárnám mert ez kétszer van megcsinálva, 2 külön csarnokba és mind a kettőbe ugyan ez a hiba. Foglalatok is 32A mágneskapcsoló 100A főkapcsoló 63A fésűs sin 63A.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2021
(#) Gafly válasza Spaten hozzászólására (») Jan 4, 2021
Annyira nincsen ám elszállva az árazás. Az meg hogy használt, nem azt jelenti hogy szakadt...
(#) xpedient hozzászólása Jan 2, 2021
Sziasztok
Otthon elég sok eszközöm megy már 12V-ról, annyi tápegység volt már a házban, hogy inkább kiépítettem egy 12V-os hálózatot. Minden arról megy(riasztó, kamerák, switch-ek stb.) Elég sok már a fogyasztó, úgyhogy egy 32A-es táp biztosítja nekik az áramellátást. Működik is szépen, de most szünetmentesíteni akarom. 20-30 Ah-s akkumlátorra gondoltam. Ehhez kellene egy akksitöltő, ami akár teljes lemerülés után is fel tudná tölteni. Nem kell rá semmi szabályzó, meg kijelző, minél egyszerűbb és olcsóbb legyen. Mit javasoltok?
(#) Imi68 hozzászólása Dec 29, 2020
Sziasztok!! Volna egy nagy kérésem! Van egy Reszursz-1 töltőm ,aminek teljesen tönkre ment az áramköre. Szeretném újra építeni,de sehol nem találok olyan rajzot amin a nálunk használatos alkatrészek vannak. Tirisztort már vettem 12A-ost és legtöbb diódát is azonosítottam már. De ha valakinek esetleg van ilyen rajza ,azt megköszönném!!

reszursz.gif

(#) Kovidivi válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 27, 2020
A PAS részével nem ismerem ki annyira magam. Van amelyik szabályzónál választható, hogy csak a pedál szenzorral, vagy csak a gázkarral, esetleg mindkettővel működjön. Nincs a szabályzódnak PAS bemenete? Mert akkor nem hiszem, hogy a PAS szenzort rá lehet kötni.
Az nem baj, ha 250W-os a szabályzó. 11-12A van ráírva max. áramnak? Akkor kicsit könnyebb a dolgod, az akksik nem lesznek nagyon túlterhelve. Viszont ha ezeket a munkaakkukat is meg kell venned, inkább lithium akksi irányába nézelődnék. Kb. 3 hónapig használtam ólmos akksit e-scooterben, napi szinten, 2x9km-t mentem vele 300W-tal (22km/h max. ). 2db 12V 12Ah sorban, direkt lemértem az akksi valós kapacitását, 3 hónap után lefeleződött Az elején még kb. 17km-t tudtam megtenni, 3 hónap után éppen hogy csak elvitt a melóhelyig (9km). Ez még májusban volt, szóval az idő csak melegebb lett, nem hidegebb.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Dec 8, 2020
Üdv!

Adott egy LG mikró.
Valamiért folyton kiveri a 12A -os biztosítékot. Ha kicserélem és lehuzom a magnetron csatlakozóját, akkor minden funkciója működik, (a melegítést leszámítva) ha visszadugom morgó hangot ad és kiég a biztosíték. (A nagyfesz biztosíték nem ég ki). Ez biztos, hogy magnetron hibája vagy lehet más is? (Nem akarok feleslegesen újat venni)
Köszi!
(#) Chipmunk1960 válasza peter1001 hozzászólására (») Dec 1, 2020
Szia, Szerintem nem. Főleg a bekapcsolási áram nagy, míg a kondikat feltölti, ha ráadásul öreg a kismegszakító, sokkal érzékenyebb lesz, s hamarabb leold hegesztés közben. Az EON, ha még az a neve, ingyen lecserli 32A -re, ha a ház többi része öreg, legfeljebb egy erős vezetéket kell kíhúzni a hegesztési helyig.
(#) peter1001 hozzászólása Dec 1, 2020
Sziasztok! Szakvéleménye lenne szükségem.
Iweld vagy Mastroweld?
Két gép között vakarózok, az egyik Iweld 153, a másik Mastroweld 160Fs
Főleg a megbízhatóság és javíthatóság érdekelne.
A másik kérdésem, hogy ezeknél a gépeknél a tájékoztatóban úgy írják a szükséges biztosíték méretet hogy 16A (25),az Iweldnél pedig max/effektív 22/12A áramfelvétel.
Nekem 16A bizti van a házban, elbírja vajon?
(#) Macsek71 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2020
Köszi a gyors választ !

A 32A betáp a "felár" nélkül elérhető maximum (ha teljesülnek az egyéb feltételek)?

Van valami szabály, hány "áramkört" kell telepíteni egy lakásba ? Vagy szerelő-megrendelő megállapodás kérdése ?

Jártam 2 szoba + konyha-fürdő + iroda kialakítású lakásban ahol 16 db kismegszakító szolgált ...
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2020
(#) Macsek71 hozzászólása Nov 25, 2020
Kis segítséget kérek !

Előzmény : párommal szeretnénk másik lakásba költözni, nézelődünk - keresgélünk... Itt a városban anno 16 A volt a megszokott lakásbetáp... Láttunk pár lakást, ahol már átépítettek és bővítettek 32A-ra.
Most néztünk egy lakást, állítólag 2002-ben lett felújítva ( elektromosan is), a digitális villanyóra alatt 27 (vagy 28 ? ) A-s kismegszakítót láttam. Ha a színek jelentenek valamit, fekete billenő fölött zöld matrica...

Nézem a katalógust 20, 25, 32 A a sor Lehel rosszul láttam, vagy ~20 éve még volt más érték is ?

Másik gondolat : egy 4 szoba + konyha + vizesblokk lakásban nem karcsú egy kicsit 4 db áramkör ?
(#) GPeti1977 hozzászólása Nov 22, 2020
Van itt nálam javításon egy 36V kefés régebbi elektromos kerékpár, az a baja hogy nagyon gyenge a motorja, mivel nehezen forgott így szétszedtem és 3 mágnest vissza kellett ragasztanom, a mágnesek érzetre nagyon erősek voltak a tekercs nem volt leégve, a kereket forgatva nem fékeződik a kontroller 12A nél szabályoz le de mégis gyenge, a gyengülés már a mágnesek leesése előtt fokozatosan jelentkezett, brushless motort meg nem árul senki, egy hibás hall jeladós is jó lenne a kínai vezérlők már azokat is jól kezelik.
Mi lenne a megoldás?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2020
(#) Kenderice hozzászólása Nov 16, 2020
Sziasztok.
Kis segítség kellene.
Adva van egy konyha, amit be kéne vezetékelni.
Egyik ismerősöm kért, hogy segítsek ebben.
(Hosszú, hogy miért Ő csinálja, de a vírus szólt bele).

Szóval lenne a konyhában egy gáz-elektromos tűzhely, egy hűtő, egy mosogatógép, egy páraelszívó, 6 konnektor a kisgépeknek és a világítás.

Négy körben gondolkodik.
1. Tűzhely 3x2,5mm2 (dupla szigetelésű kábel vagy MCu vezeték, védőcsőben),
2. Hűtőgép és mosogatógép (külön konnektorokon) 3x2,5mm2 MCu,
3. Konnektorok 3x2,5mm2 MCu,
4. Elszívó és világítás 3x1,5mm2 MCu.

Megfelelő lesz ez így szerintetek?
Mekkora kismegszakító kell az egyes körökhöz?
Egy fázis 32A a betáp.

Köszönöm.
(#) sanko26 hozzászólása Nov 15, 2020
Sziasztok! Ahogy azt tanácsoltátok, vettem egy Rievtech frekiváltót,hogy az egyfázis 32A hálozatomról tudjam üzemeltetni a 3 fázisú marógépem és esztergám. A maró motorját át is kötöttem deltába, de az eszterga motorján nem találtam azokat a lemezeket,amik a csillagkötésre utalnak,illetve az adattáblán is csak az szerepel,h 380V nem az, h 220/380. Szerintetek valahogy összelehet hozni a frekiváltóval vagy motorcsere?
(#) laca99 hozzászólása Okt 13, 2020
Hello
Adott egy 15 amperes 3500 wattos egyfőzőlapos ipari indukciós főzőlap villásdugóval
Adott egy lakás amiben 32A a maximum ami mehet összfogyasztásként
Adott egy elektromos kiállás beépíthető elektromos sütőnek amihez 20A -es biztosíték es 4mm2 vezeték van a falban hozza es nem konnektoros hanem ilyen csavarozós.

A kérdésem: Hogy tudnám rákötni a villanykiállásra az indukciós főzőlapot? Sajna a többi konnektor csak 13 amperes kismegszakítóval rendelkezik es feltételezhetően nem elég vastag kábellel a falban.
Értelemszerűen a sütő es a főzőlap NEM menne egyszerre egy időben hisz tudom, hogy nem bírná a vezetek es a bizti.
(#) mpisti válasza erbe hozzászólására (») Okt 12, 2020
Béla, én úgy nézem hogy 1 fázisról fázisjavítással is 76A az áramfelvétel, fázisjavítás nélkül 90A. Ez hogy fér bele a 32A-ba? Én inkább a 400V-os megoldással próbálkoznék, hiszen erre is adott a lehetőség. Nagy eséllyel még így sem lehet használni a gép felső teljesítménytartományát.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2020
(#) csatti2 válasza Skori hozzászólására (») Okt 11, 2020
Szerintem ne kezdjünk el itt vitatkozni, mert kitörlik. A többit privátban ha válaszolni szeretnél.
Szétszedtem anno egy gyári JBC-t, találtam vhol annak idején egy félbereszelt C245-ről készült képet (sajna nincs meg), illetve egy ezzel foglalkozó fórum is megerősített a bekötés helyességéről.
De további indokok még:
- Ha a föld vezeték is vezető ág lenne, akkor működés közben viszonylag nagy feszültségkülönbség lenne a páka és a védőföld között (nálam 10-12A csúcsáramok vannak, ott már a pici vezeték-ellenállás is számít), ami károsíthatja az alkatrészeket.
- A hegy bedugásakor csak felütközéskor épül fel a tényleges áramkör, addig nem tud rövidre záródni semmi sem.
(#) szs válasza gyulank hozzászólására (») Okt 3, 2020
Ilyenre volna szükséged? :
Kapcsoló
(#) berez hozzászólása Okt 2, 2020
Sziasztok ,bocs,hogy megint visszahozom a témát,de megvettem a hozzávalókat,12A -os graetz hidat ,és a triakokat BT151 típusút.Szeretném az eredeti állapotot visszahozni.
Kérdés: 1. a képen látható piros keretes Graetz híd már rajta van a panelon,akkor az enyém
nem kell?(a panelon kis diódák vannak,ezek szemre sem bírnak el 10 Ampert)
2.A triak anódja közös hűtőbordán lesz,ez lesz a biztin keresztül a negatív kimenet
A másik lábakat meg akkor csak símán a trafó kimenetre rátehetem?
A kapu lábaknak van kivezetése a panelról.
Köszi ha időt áldoztok rám.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2020
(#) Firefighter1 hozzászólása Szept 27, 2020
Sziasztok!
Keresek egy ideje 12-24v betápos PC tápegységet. De csak 100-150W-osat találtam!

Elég elvetemült ötlet lenne saját magam megcsinálni? Ha jól látom kell nekem -12v, -5v, 0, +3.3v, +5v, +12v
Oké kell valamiból 10-12A.
De elvileg csak stabilan elő kell állítani a feszültségeket, szűrni a zavartól és az áramerősséget "mőgérakni"!

Vagy nagy esélyel a működtető varázsfüst bánná?
(#) _BiG_ válasza Bakman hozzászólására (») Szept 25, 2020
Valamikor nemem butaság, kényszer.
Nemrég szereltem egy mérőhelyet, ahol a kérés 32A - 6A - 32A volt. Magyarázat: egy nagyobb lakást osztottak ketté fizikailag, de telekkönyvileg egy maradt. Az Elmű nem engedélyez egy lakásra két mérőhelyet, így almérőkkel oldják meg a fogyasztás szeparált fizetését. A lakások kicsik voltak (időszakos bérlemények), 1-1 fázis elég volt, de kétfázisú kialakítás nem megengedett (Upd: egy tarifán belül nem lehet) . Minek fizessen a harmadik fázisra is annyi fejlesztési díjat a tulaj? De ki kell alakítani a mérőhelyet szabványosra. Így a középső fázis a legkisebb lehetett, 6A.
Fura, de előfordul.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2020
(#) usane válasza Atis57 hozzászólására (») Szept 25, 2020
Értem én, de maximumra illik tervezni. De még ha nem is akkor is kevésnek tartom a 25A-t. A 32A még talán elég. Volt ismerősöm aki panel 1f lakásba vett ilyet, és nyafogott, hogy állandóan leveri a 25A-es megszakítót ha süt-főz. Nem tudom hány lapon főzött, meg mik mentek mellette neki. Mindegy, csak megjegyeztem, hogy szerintem egy mai modern lakásban már nem 1f-t kellene preferálni, de kinek mi.
(#) Atis57 válasza _BiG_ hozzászólására (») Szept 25, 2020
Szia!
Sokszor a 32A is .-- De nem megoldhatatlan !

Mint ahogy láttam már Óra alatt 3X80A NOL betétet is .Magánházban !
Következő: »»   9 / 56
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem