Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   276 / 308
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Júl 18, 2014 /
 
Az látszik, hogy te dolgozol itt és nem csak dísznek van. Azért azt a kötést legalább becsövezném, és bedobozolnám a helyedben. Nem egy ökör ára és mégiscsak biztonságosabb.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2014
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 18, 2014 /
 
A tiéd is szép. Sok jó szerelést kívánok benne.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2014
(#) botesz válasza zosza18 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /
 
Szia!Köszönöm! Nos igen nemrég vettem a forrasztóállomást mert már nagyon szűkségem volt de ezzel keltettem életre a képen látható whirlpool gépet is.Mondhatni ez volt az első komoly elektronikai javításom.Hát igen van egy két dolog de most is megfogtak egy LG géppel mert nem volt hozzá semmim se.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /
 
A kötéssel az a tervem hogy felteszek oda egy táblát amire menne egy egyfázisú villanyóra(kíváncsi vagyok mennyivel terhelem meg az amúgy is sok villanyszámlát) 2-3 kismegszakító leválasztási célzattal ugyanis ha gáz van akkor veri a kintit is szóval mindenhogyan ki kéne mennem visszakapcsolni,és esetleg egy FI relé menne oda bár szerintem az is felesleges mert az is van a nagy elosztószekrényben.Bár a tervem az volt hogy hozok be még egy fázist és akkor egyszerre akár 2 gépet is tudnék tesztelni így meg csak sorbaállás van.Bár annyi gép azért nincsen!
De köszönöm a kritikát!
(#) Schnitt válasza janikukac hozzászólására (») Júl 19, 2014 /
 
Szuper lett!
A neoncső feléd eső oldalán a külső búrát fesd vagy ragaszd le, hogy a szemedbe ne világítson, csak az asztalra, de azt még teljes felületen világítsa be. csokkal kevésbé fárasztja a szemet úgy.
(#) granpa válasza Schnitt hozzászólására (») Júl 19, 2014 /
 
Igen, a fénycső elé én is javasoltam.
(#) yulo5310 hozzászólása Júl 19, 2014 / 1
 
Hali mindenkinek! Már régóta ígérgetem,most mivel nagyon meleg van semmi kedvem dolgozni,és nagyjából rend van. Íme a műhelyem egyik része,jön a többi is!!!
(#) yulo5310 hozzászólása Júl 19, 2014 / 1
 
A következő képek!,sajna csak így tudom fotózni mert épp annyi hely van,hogy állva elférek!
(#) yulo5310 hozzászólása Júl 19, 2014 / 1
 
Ezt úgy képzeljétek el,hogy a lakásom konyharészéből alakítottam ki!
(#) yulo5310 hozzászólása Júl 19, 2014 / 1
 
Ez csak a belső műhely,de az előszoba,és már sajnos az ebédlő is el van foglalva általam!
(#) CIROKL válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 19, 2014 /
 
Itt megtalálni valamit ...
(#) yulo5310 válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 19, 2014 /
 
A zseni átlátja a káoszt,de én nem! Néha fél órát is nyitogatom a dobozokat,mire megtalálom a keresett alkatrészt! Úgyhogy nálam mindig karácsony van a dobozbontások miatt!
(#) CIROKL válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 19, 2014 /
 
Igen ez így van ahol ilyen sok cucc ott szinte átláthatatlan az egész , néha nálam is sokáig tart egy adott cucc megtalálása .
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 19, 2014 /
 
Mindenkinek köszönöm a szép szavakat, jól esik!
(#) elektroncso hozzászólása Júl 20, 2014 /
 
Én is mutatok képet a mechanikai műhelyről. Mielőtt a képet megnézed ülj le, a látvány úgy is leültet. Ma egész nap apámmal a képen látható polcvázakon dolgoztunk, holnap még folytassuk mert kettő még egyáltalán nincs kész, a harmadik is csak félig. A falat tegnap koszoltam úgy össze, reggel kilenctől csiszoltam a képen látható csöveket. Gondolhassátok hogy néztem ki estére.

Janikukac: jó lett a műhelyed. Szép tiszta. Mondjuk az enyém is tiszta, de csak az amelyikben elektózom. A tiszta alatt azt kell érteni, hogy nem ilyen poros mint a képen lévő. Viszont halmokban áll a mindenféle ketyere.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014

műhely.JPG
    
(#) yulo5310 válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
Látom nálad minden vasból van,csak nem lakatos műhely lesz?
(#) elektroncso válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
Nem teljesen, a műhely apámmal közös, folyik itt mindenféle munka, fa ás fémmegmunkálás is. Mikor mit kell. A polcok régen fűtéscsőrendszer voltak, le kellet őket csiszolni. A képen nem látszik, de készül egy cirkula is, az meg a régi építkezési bódé anyagából. 2,2 kW-os motorból, olyan lesz...csak legyen végre befejezve. Mindenféle munkát szeretek, imádom a fenyőfa forgács illatát, de szeretem nézni miközben a sarokköszörűből repülnek ki a szikrák. Szeretek hegeszteni, de mindenféle fából készült dolgokat is szeretek összerakni. Persze legjobban az elektrotechnikát kedvelem, viszont úgy vagyok vele, hogy nem rossz dolog ha az ember ezermester. Tanulgatom hogyan kell glettelni, vakolni, festeni. Minden érdekel ami műszaki dolog. Szerintem ez így van jól. Nálunk a családban mindenki ilyen. A házat is saját magunk építettük, úgy mint a reklámban alapoktól a tetőig. Amúgy nincs minden vasból, csak mivel ez van kéznél ebből épül javarészt minden. Papámék sokig foglalkoztak virágozással, de sajnos mostanra mindenki a művirágot preferálja jobban, szépen lassan bontsák éle az üvegházat, annak az elemeiből építkezünk.
(#) yulo5310 válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
Akkor nézd meg egy oldallal előbbi képeimet! Így néz ki egy igazi vegyes műhely egy lakás konyhájából. Ilyenkor jól jön a műhelykocsis gyakorlat,minden dm3 ki van használva! Én ezért szeretek fából építkezni,mert havonta variálok,és a szögbelövő gyorsabb mint a hegesztés. De ha elektronikával is akarsz foglalkozni,akkor nem árt neki,ha leválasztod! Nekem amíg megvolt a nagy műhelyem, direkt le volt választva egy 3x3 méteres üvegkalitkával az órás és elektro műhelyem. A por be tud ám férni minden zúgba!
(#) elektroncso válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Láttam őket, jól be van lakva. Amúgy külön van választva a két műhely, ez a pincében a másik meg a tetőtérben. Itt végzem a koszolós munkákat, ott a tisztát. Az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy apámnak kevés ideje van, sokat dolgozik, én meg 15 éves vagyok, csak egy éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a fémmegmunkálással, fával kb. két éve. A nyár elején takarítottam ki a műhelyt ezért ilyen üres. A pince másik fele viszont kb. hasonlóan zsúfolt mint a tiedé. Az elektrotechnikai műhely ilyen:
Azért az embert nem kell mindjárt lehurrogni.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014

műhely 2.JPG
    
(#) yulo5310 válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Ezaz!,ilyen csendes zug kell a finom munkákhoz,az a nagy fehér az micsoda ott középen?
(#) elektroncso válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Az egy szekrény, abban vannak az RT-k és az Amatérske Radio-k elrakva (akad ott Ezermester is). Meg még egy két doboz alkatrész is. Ezt a képet most fotóztam, máskor sem szokott sokkal több hely lenni, bár egy kicsivel azért több szokott lenni.
(#) elektroncso válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Itt vannak még képek:Bővebben: Link.
(#) yulo5310 válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Úgy kell kialakítani,hogy a forgószékből minden elérhető legyen!
(#) elektroncso válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Javarészt elérhetőek a dolgok, csak a nagyon ritkán kellő alkatrészeket raktam máshova.
(#) yulo5310 válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Úgy is kell csinálni,nincs annál dühítőbb ,mint mikor fel kell állni valamiért,amit nem készített oda! Rántottam már le köpenygombba akadt mérővezetékkel egy 50 ezer forintos műszert!
(#) elektroncso válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Ú, hát gondolom örültél. Nálam mondjuk esély sincs ilyen drága valami lerántani, az összes műszeremet magam készítettem, kivéve a multiméteremet, bár ezeknek sem örülnék ha lerántanám. Mondjuk sok mindenem olyan oroszos, hamarább letépi rólam a ruhát minthogy lerántanám.
(#) yulo5310 válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Jók az orosz műszerek,működnek hőben,fagyban,úgy kell lelőni őket,különben sohasem romlanának el! Csak hát darabosak,mint öreganyám szilvalekvárja!
(#) SzervízMacska hozzászólása Júl 21, 2014 /
 
Nálam évtizedekig ez a komód volt a műhely. A tetején sorakoztak anno' a műszerek egymás hegyén-hátán,és a lehajtható ajtaja volt a munkaasztal. Idén felszámoltam, mert most más a nyerő nálam. (Lásd a másik képen.) Ez egy 6 négyzetméteres szoba, amiben lakom. Ezért sok minden nem fér el egyszerre...
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
(#) elektroncso válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Jól néz ki ez a szintetizátor, de most hol szerelsz? Amúgy nem volt az az ajtó instabil? Nálam néha még az asztal is mozog, miközben a panelt pontozom fúrás előtt. Pedig jó stabil asztalom van.
(#) SzervízMacska válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Igazából nem túl erős, de még bírja. Ilyen ütés- vágásra a folyosón kint volt egy szekrény, annak a tetején. A komód ajtaja csak az alkatrészek és eszközök lerakásához kellett, mivel többnyire a térdemen forrasztottam. Máshogy nem is tudtam volna, mert a komód és az ágyam közé egy szék már nem férne be. Ekkora az egész cella tokkal-vonóval, amit a képen látsz. A zenesarok régen is megvolt, tényleg egy vendéglátós szinti volt azon a dohányzó asztalon. Ez a mostani, amit az előbb mutattam, "csak" egy midi billentyűzet, de abból az egyik legjobb.

És mostanában nem nagyon szerelek, csak ha konkrét megrendelés van. Változatlanul itt, csak a hozzávalókat máshonnan kell összehorgásznom. Csütörtökön forrasztottam két- három órán keresztül utoljára. De nem azért, mert sok volt a munka, hanem mert már alig látok...
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014

image.jpg
    
Következő: »»   276 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem