Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Access Point
 
Témaindító: Tom-ee, idő: Szept 28, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Tom-ee hozzászólása Szept 28, 2010 /
 
Sziasztok!

Az egyik cimborámtól kaptam egy KTI KWB-1111 access point-ot, hogy ha gondolom, nézzem meg, vagy dobjam ki, mivel nem érhető el a felülete.
A vizsgálat során azt tapasztaltam, hogy a LAN és a Power LED - szerintem - megfelelően működik (Power folyamatosan világít, LAN villog, ha UTP kábelt helyezek a csatlakozóba, és nem világít, ha nincs benne kábel), viszont a WLAN LED folyamatosan világít. A kezelő felülete semmilyen úton-módon nem érhető el, nem lehet meghatározni az IP-címét, nem reagál semmire és a gép sem látja, sem kábelen, sem wifin keresztül. Néhány komolyabb resetelés után a WLAN is villogni kezdett és vezeték nélküli módban csatlakozni is lehetett hozzá, de a felülete így sem volt elérhető, és újraindítás után az első állapotba tért vissza. (nem látta a gép, WLAN folyamatosan világít)
A gyártó oldalán találtam hozzá firmware-t, bár az nem derült ki, hogy újabb-e a fent lévőnél. Forrasztottam bele JTAG csatlakozót, de a meglévő flash programozóm (Skynet) nem kompatibilis a benne lévő IC-vel.
Mivel egyszer már rászaladtam egy ilyen fw frissítésre, és nem túl kellemesek a tapasztalataim, csak végső esetben folyamodnék ehhez a megoldáshoz, de amennyiben csak ez járható, úgy belevágnék. Tudna valaki segíteni? (akár ötlettel, hogy miként lehetne normális működésre bírni, akár programmal, amivel újra feltölthető rá a gyári fw)
Előre is köszönöm!
(#) erobi82 hozzászólása Szept 28, 2010 /
 
Próbáld esetleg meg, hogy kihúzod a tápját, majd benyomod a reset gombot, majd ezzel egyidőben ráadod a tápot. Már nemtudom milyen típus volt az amelyiknél így kell resetelni. Ha ez megvan akkor az alapértelmezett IP-vel próbáld meg, természetesen a gépedet is ebbe a tartományban kell állítani, de gondolom ezt Te is tudtad.
Illetve pl,: Senaoknál van amelyik csak kereszt kábellel megy. Azt is megpróbálhatod. Több ötletem nincs sajnos.
(#) Tom-ee válasza erobi82 hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Sajnos nem jutottam közelebb a megoldáshoz. Nem tudom, hogy a resetre, vagy valami másra, de a wlan néha pislogott párat, azután viszont semmi. Az ip beállításokból kipróbáltam párat - amiket neten találtam, mint lehetséges megoldások - de nem jártam sikerrel. Marad a jtag?
(#) Tom-ee hozzászólása Szept 29, 2010 /
 
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a Skynet Repair Kit-et hogyan lehet bővíteni? (mintha valahol ezt olvastam volna, gondoltam, kibővítem, ha nem túl bonyolult, és megpróbálom azzal kipofozni) Sajnos nem találtam eddig olyan programozót, ami jó lenne...
(#) lanti válasza Tom-ee hozzászólására (») Szept 29, 2010 /
 
Ez a téma engem is érdekel de én eddig csak sima jtag kábeles rs232-es összekötéseket láttam pl linksys wrt sorozat okosításánál.
(#) Tom-ee válasza lanti hozzászólására (») Szept 29, 2010 /
 
Igen, a Linksys már nekem is megy, de sajnos ez a Skynet úgy tűnik csak ahhoz passzol, a KTI-hez nem nagyon. A fájlok is mások, legalábbis amit letöltöttem a gyártótól. (érdekes egyébként, hogy fw-t feltesznek, de programot, amivel fel tudod tölteni, azt nem... oldd meg )
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
Milyen prcoi van benne?
Kérlek dobj egy képet a benne lévő nyákról, mert a google barátunk nem ismeri ezt a típust.
(#) Ricsi89 válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 1, 2010 / 4
 
Tessék egy kép róla.

P1050268.JPG
    
(#) Tom-ee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
Beelőztél
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
Induljunk ki abból, hogy a flash tartalom magától nem illan el hacsak nem ezt kierőszakolja az ember (elrontott fw frissítés). Mint írtad néha megjelenik wlanon is ez más jellegű hibára utal (akár hardweres pld. forrasztási). Tehát a JTAg ez esetben nem biztos hogy célravezető.

A LAN link led az független dolog a cucc nagy részétől, azt az ethernet chip intézi hardweresen.

A komolyabb resetelés alatt mit értessz? Pin10 trick és hasonlók, vagy csak resetelgeted és hopp villog a wlan led?

Van egy 2*3 csati a proci mellett az valószínűleg soros. Én próbálnék rá esetleg, hátha kiderül, hogy csak valami embertelen ip az alapértelmezett.
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
A gond az vele, hogy az ipconfig parancs se ír semmit, egyszerűen üresen hagyja az ip-címmel bárminemű kapcsolatban lévő sorokat. Az említett "néha wlanon megjelenik" dolgot kicsit elkiabáltam, egyszer sikerült, azóta nem. A reset többféle módon is ki lett már próbálva, fél-1 perceket tartom nyomva ki-és bekapcsolt állapotban egyaránt... :S Ennyit találtam róla a neten...
(#) Tom-ee hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Hétvégén nem volt nálam a cucc, de most újra kézbe vettem. Túláramból származó égést, vagy egyéb komoly gondot nem látok rajta, szerintem frissíteni akarták, abba pusztult bele. (csak ez más felépítés, másképp jelzi a hibákat is, mint a Linksys, gondolom én) Próbáltam kideríteni, hogy mi idézhette elő ezt az állapotot, de nem kaptam választ.
Ezt a soros dolgot el tudnád mogyorózni kicsit részletesebben?
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
No, némi segítséggel leteszteltem ezt a soros portos megoldást, de nem jártam sikerrel, a gépen nem jelent meg semmilyen adat, akárhogy kötögettem a kanócokat.
Viszont egy újabb hiba lépett fel, az eddig rendesen működő LAN LED most már nem reagál a kábel csatlakoztatásra... Szerintem lassan egyáltalán nem bootol be... Hogyan tovább?
(#) hg5cwu válasza Tom-ee hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Szia!

Mielőtt bármit rátöltesz, szerintem olvasd el a doksiját.
Én találtam egyet ezen a címen:
http://www.ktinet.hu/ftp/manuals/Archive/kwb-1111.pdf
Talán a tiédhez való. Igaz angol nyelvű, de szerintem mindenképpen segítség.

Üdv!
Laca
(#) Tom-ee válasza hg5cwu hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Köszi szépen, bár ez nekem is megvan egy bővebb kiadásban (32 oldal ) Sajna feltölteni egyelőre nem tudok rá, soros porton se nagyon veszem az életjeleit
(#) Tom-ee hozzászólása Okt 11, 2010 /
 
Üdw újra!

Hosszas tanakodás és kísérletezgetés után kiderült, hogy az AP adapterében lévő kondi kicsit meghalta magát, így nem mindig sikerült ellátni megfelelő energiával a szerkezetet. A kondit kicseréltem, ez annyi javulást, hozott, hogy most már - a LED-ek szerint - szépen bootol, a LAN kapcsolatra is reagál, és a gép is látja wifi formában. Az eredeti probléma azonban még mindig fent áll, nevezetesen, hogy a felülete nem érhető el. Nincs valami trükk az IP meghatározására? (sajnos a soros kommunikáció sem jött össze, valami miatt nem ad át információt a PC-nek... )
(#) Tom-ee hozzászólása Okt 14, 2010 /
 
Úgy fest meggyógyítottam, nem kevés segítséggel. Vannak még érdekes dolgai, de betudom annak, hogy kici, occó szerkezet.
(#) andpet hozzászólása Júl 7, 2011 /
 
Helló Mindenkinek!

Van egy TP-lynk TL-WA601G V1.1 access pointom. Firmwaret szerettem volna frissíteni rajta, mert gyengén látta a jeleket, meg sok baja volt... Le is szedtem a hozzá tartozó fw-t, és elkezdtem rátölteni (hálózati kábelon keresztűl), de felénél megakadt, 3 óra várakozás után meguntam, és áramtalanítottam.
Most meg nem csinál semmit, csak a power világít rajta. Mit lehetne vele kezdeni? Szétszedtem, megtaláltam a soros porti csatlakozóját, tüskesort is forrasztottam rá. De nagyon kezdő vagyok, és nem tudom h mit kell rátölteni, vagy hogy hogyan... Hallottam olyat is hogy nem is 5V-al megy csak 3.3 al :S
Kérlek Benneteket hogy segítsetek.
U.i: a reset nem használ neki, mivel gondolom nincs mit visszaállítani, ezzel ne is jöjjön senki... :S
Előre is köszönöm
(#) laacika hozzászólása Aug 3, 2014 /
 
Sziasztok.Van egy Acces Point-om,eddig nem volt vele gondom,de mostanság nyöszörög,a böngésző cimsorába irva bejön az Ap menüje de nem rendesen tölti be,van hogy csak tölt tölt de nem tölti be rendesen,pl:félig üres marad a mező,vagy a wifi listát nem tölti be.Valakinek valami ötlete?Megköszönném mert már kiakaszt.
(#) tomipap válasza laacika hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
Nyisd meg masik bongeszobol is. Firefox a legjobb ilyenkor. Talalkoztam mar hasonloval aminek valamiert kompatibilitas gondjai voltak. Persze ha ezen mar regen tul vagy akkor szerintem nezz egy uj firmware-t ra. Ezek az eszkozok szinten hajlamosak "elfaradni". A FLASH tartalom van, hogy serul es nagyon nyugosen olvassa mar a FLASH ic-t. Aztan talalkoztam mar RAM hibassal is. Nezz bele mert az is lehet, hogy a kondik mind kinyiltak mar benne es emiatt instabil. Sok minden lehet. Az biztos, hogy en reset - uj firmware - kondi ellenorzessel kezdenem.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem