Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alkatrész ajánlás, avagy: Milyen alkatrész lenne jó ehhez?
Lapozás: OK   14 / 14
(#) Peter65 válasza szepi003 hozzászólására (») Okt 3, 2020 /
 
Szia!
A kiváltás/beszerzés előtt tájékozódni kellene. Melyik az eredeti típus, és ki gyártotta? A d-re végződő típusokba egyrészt szabadon fotó dióda van beépítve, ezért a sima típusok csak úgy jöhetnek szóba, ha a diódát külsőleg pótolod. Másrészt a d-re végződő típusok egy részébe antiszaturációs áramkör is van építve (Bővebben: Link), így a kikapcsolási idő "storage" tagja lényegesen kisebb lesz. Ez még inkább számít, ha a tranzisztor névleges áramánál lényegesen kisebb áramra használják ki (ez egy 4A-es tranzisztor, 0,5A-es áramnál nagy lesz a kikapcsolási idő különbség), és a kapcsolás technika olyan, hogy valami önrezgő konvertert építettek fel.
(#) szepi003 válasza Patópali hozzászólására (») Okt 4, 2020 /
 
Köszönöm a válaszokat .Ezeket én is megtaláltam ,de ezek nem tartalmaznak beépített diódát.Közben megoldódott a SINI -nél találtam igaz jó drágán,de legalább van.köszi mindenkinek.
(#) Szárnyas hozzászólása Okt 20, 2020 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy IC foglalatból melyik fajta bírja jobban a foglalatba történő IC-k ki-be rakosgatását, a lemezes, vagy a precíziós foglalat? Vagy másként feltéve a kérdést, ha sokszor kell cserélgetni a foglalatban az IC-ket, akkor melyiket érdemes használni?
(#) pucuka válasza Szárnyas hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Ha sűrűn kell az IC -t váltogatni (mérés, programozás), akkor ilyesmit kell használni.
(#) X-Wing válasza Szárnyas hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
A precidip jó választás, főleg ha aranyozott.

Prec. DIP

Ha nagyon sok ki/behelyezésről van szó, pl: uC programozás,
akkor inkább textool foglalat a nyerő.

Textool
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2020
(#) Gafly válasza Szárnyas hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Én a foglalat nélküli áramköröket szeretem.
Aztán jön a "fekete kereklyukú" precziós.
Utolsó a sorban a "lemezes, piros gatyás".
Ha meg sokat kell mozgatni (mondjuk EPROM programozó), akkor természetesen TEXTOOL.
(#) Szárnyas válasza X-Wing hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Köszönöm a választ mindenkinek!
Egy AVR Fusebit Doctort építettem, amihez a foglalatok még hiányoznak, ezzel lett volna kapcsolatos a kérdésem. Textool foglalatot nem szeretnék hozzá venni, egyrészről, mert több foglalat található az panelen, másrészt meg remélem, olyan sokszor nem lesz szükségem az eszköz használatára, arra a néhány alkalomra meg úgy gondolom, hogy megfelelő lesz a hagyományos IC foglalat is. Általában precíziós foglalatot szoktam használni, de a használat kimerül annyiban, hogy belehelyezem az IC-t és annyi, maximum, ha tönkremegy az adott IC, akkor kicserélem azt, de azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom, hogy a sűrűbb ki-be rakosgatást hogy viseli a foglalat.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2020
Következő: »»   14 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem