Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alkatrész ajánlás, avagy: Milyen alkatrész lenne jó ehhez?
Lapozás: OK   16 / 16
(#) uniman válasza attika hozzászólására (») Ápr 8, 2022 / 3
 
A töltőanyag a biztosítékokban: biztosítóelem gőze és a töltőpor közötti kémiai reakció nagy ellenállású anyagot eredményez, amely segít az ív kioltásában...és kapható .
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2022
(#) Gafly válasza uniman hozzászólására (») Ápr 8, 2022 /
 
Bár ez kicsit nagyobb, mert attikának ugye 5x20 mm-es kell, nem pedig 6.3x32 mm-es.
(#) attika hozzászólása Ápr 8, 2022 / 1
 
Köszi mindenkinek, a HQ lesz a nyerő.
(#) Bakman hozzászólása Szept 30, 2022 /
 
Estét!

Pneumatikus csiszoló, fali tartóban, lásd melléklet. Milyen módszerrel lehetne egyértelműen eldönteni, hogy a csiszológép a tartóban van-e vagy sem? Milyen kapcsolót használnátok? Elektronikusan kell valahogy detektálnom.

Játékszabályok: optikai szenzor nem lehet, nem lesz aki rendszeresen takarítsa. A csiszológép kb. 1 kg tömeggel bír. Ha lehet, bolondbiztos legyen, a kezelők finomkodására nem lehet építeni de szándékos vandalizmus, szabotázs azért nem jellemző. A tartó nincs kész, csak loptam az ötletet. Olyat készíttetek amilyet akarok, ha kell, akár 10 mm vastag lemezből is. Sok keresgélés után arra jutottunk, hogy ez a típusú tartó lenne a legjobb, ebből kell kiindulni.

A kíváncsiaknak: azt az időt kell mérni, amikor a kezelő ezt a bizonyos csiszolót használja. Semmi büntetés, a folyamatok optimalizálása a cél de ehhez tudni kell pár paramétert, köztük ezt is.

Csiszolo.jpg
    
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
Eszembe jutott nekem is. Cégnél találtam hasonlót de meglepően nagyon meg kell "hajlítani", hogy kapcsoljon. Ha jól tippelek, olyan 15-20°-ot, ami a rugó végén már túl nagy táv.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
A rugót visszavágnám és a rövid karra tenném a tartókonzolt ,kikisérletezném a konzol súlyával hol nem kapcsol még .... Vagy lehetne sima karos (görgős) mikrokapcsolót is használni 1kg tömegre már annak is üzembiztosan kell kapcsolnia. Vagy ha a csiszoló motorja állandómágneses még egy érzékeny reed patron vagy hall szenzor is jó lehet
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2022
(#) adapter válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
Mi használunk kapacitív szenzorokat, (pl műtrágyaszóróban -ott aztán minden is van) általában jól beváltak, széles tartományban működnek bár nem olcsók, pl Balluff-nak több terméke is van:
Ilyesmi

Konkrétabban
Léteznek állítható változatok is. (kapcsolási távolság, érzékelt anyag minőség, jelkimenet fajtája, állapota stb.)
(#) Bakman válasza adapter hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
A konkrét csiszolófej valamilyen műanyag, tépőzárral, azon van a csiszolópapír. Azt is érzékelik ezek? A szenzor lefelé (lásd móricka rajz), jobbra, balra kiállhat, másfelé nem nagyon, még a végén elakadnak benne.

szenzor.jpg
    
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
Egy mikrokapcsoló tökéletes a feladatra. Nem kell verébre ágyú.
(#) lelkes amatőr válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2022 / 1
 
Kipróbáltam egy érzékelőt, kb. 1 cm-ről érzékeli a csiszolóvásznat.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
Nem az ágyúról szól a történet, hanem az üzembiztonságról. Mikrokapcsoló nyelve elgörbülhet, a csiszológép tányérja kúp alakú, nem csak abba az irányba nyomja a nyelvet, amerre illik.
(#) Bakman válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
Köszönöm, úgy tűnik, ez (ilyen) kell nekem.
(#) lelkes amatőr válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
Van ez lapos (50x20x5mm) kivitelben is, ha azt jobban el tudod helyezni.
(#) adapter válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
Háát ezt így konkrétan száz öregasszony sem tudná talán megmondani, de pl olyat már láttam hogy egy műtrágyás zsák darab ami műanyag (talán PE) ráragadt egy ilyen szenzorra és folyamatosan jelzett ezért, úgyhogy annyit kijelenthetünk, hogy volt olyan állapot amikor látta a műanyagot.
(#) 06smici válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
A kapacitív szenzorok egyik nagy előnye, hogy anyagtól függetlenül detektálja a cél tárgyakat. Mivel esetedben nem egy sík felületet kell detektálni, ezért érdemes nagyobb kapcsolási távolságút választani. Az átlag szenzorok 10-30mm között mozognak, nem lesz nehéz megfelelőt találni. Illetve érdemes olyat keresni, amin állítható az érzékenysége egy kis csavar segítségével.
A kép alapján én M12-es méretben keresgélnék, de ahogy lelkes amatőr mondta, vannak hasáb alakúak is. lehet azok pont jobban illenek a tartódra.
(#) mrbini hozzászólása Nov 12, 2022 /
 
Üdv Mindenkinek!
Az alábbi alkatrészt vagy helyettesítőét keresem: LT1796.
Előre is köszönöm a segítséget.
Következő: »»   16 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem