Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Állítható értékű csillapítás kábeltévéhez
Lapozás: OK   1 / 1
(#) patexati hozzászólása Aug 30, 2006 /
 
Sziasztok!Engem egy olyan dolog érdekelne,vagy inkább valami rajz mivel tudnám állítani a kábeltévé jelszint erősségét 0-15,20decibellig!A kábelmodememhez kéne mert nem lép midíg fel és unom a csillapítók cserélgetését Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
(#) Inhouse válasza patexati hozzászólására (») Aug 30, 2006 /
 
És gonodolod, hogy túl erős a jel az a baj?
Lehet kapni speckó csillapító potit 75ohmra, érdeklődj elektronikai boltban, de nem tudom elképzelni, hogy akkora jeled lenne, hogy az már sok....

Üdv
Inhouse
(#) patexati válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 30, 2006 /
 
De pont ez a baj!Valamikor túl magas a jel ha csillapítom akkor pedig jó!Azért kéne,hogy be tudnám kalibrálni a legoptimálisabb csillapítást!
(#) dbase válasza patexati hozzászólására (») Aug 30, 2006 /
 
A jel magátool nem szokott változni max hideg meleg időben.Ha ténnyleg szorakozoik akor szolj a kábeleseknek mert vacakol az erősítőjük.Ha te beteszel egy csillapítot akor az oda visza csillapít, és nem a legjobb a modemnek ha jobban kell erölködnie.Méresd be a szakikkal mrenyi a bejövö, és tuti van grafikonjuk megtudják nézni menyivell ad fel a modem is.lehet kontakthiba is, beázás is , de az enm állapot h te tekergetnéd.
Pl:egyik nap javítottam 3szorra egy háznál, nem akart a modem felmenni, mindnet kicseréltem lassan, átkapartam kontaktra 2 oszlopközt is és mégsem,utoljára maradta teszt oszlop alat felment bent nem, és találtam is egy hibát.Az egér elrágta a kábelt, de épphogy csak, a külsö fekete védő részt de a fém hálo, és a fólia ép volt de mégis mikor kiiktattam azt a részt toldoval azóta jo.Nem gondoltam volna hogy enyire érzékeny szerintem a pára belehatolt.Érdemes mindent átnézni!!
Egyébbként is honna tudod hogy tul magas,méred?Vagy csak mert pont akor megy fel ha lecsillapítod?Akkor másnál is kéne bajnak lennie szomszédba is mert egy portrol kapjátok a magasat.Amugy a modem elvisel 80-85db-t is mert sokszor méröpontba van bekötve lakás, és smán bírja.tuti nem kapsz anyit.
(#) patexati válasza dbase hozzászólására (») Aug 31, 2006 /
 
Nálunk egy helyi szolgáltató adja a kábeltévét , az internetet egy másik szolgáltató a a kábel hálózaton keresztül (nem upc vagy t kábel!) adja.Mikor megy rendesen akkor 4 megabit körül van a sebesség,de mikor gondol egyet nekiáll villogni a modemen (Coresma tipús) a két szélső led!Egyszer megmérte a szolgáltató és 30 decibel jelet mért mi sok a modemnek mert 15-30-ig működik a visszirányú jel rajt!Ez tényleg így van mert mikor egyáltalán nem lép fel ha beteszek egy csillapítót amit a kábelesek adtak mikor bejelentettem a hibát akkor fellép,megy is valamikor napokig és egyszer csak megint nem lép fel,ha kiveszem a csillapítót akkor pedig felmegy!Ez a hiba fennáll a tőlem 100 méterre lakó havernál is,ő most kapcsoltatja majd ki mert megunta és 15000-ezer sok egy kicsit havonta ezért a szolgáltatási minőségért de ez van sajna nincs még adsl sem így ha kell net ez van vagy a 56k betárcsázós!
(#) dbase válasza patexati hozzászólására (») Aug 31, 2006 / 4
 
Nekem kevésnek tünik a 30 max.Itt az én modemem jelenlegi adatai most kértem le:
DownChannel Frequency: 111000000 hertz
DownChannel Width: 6000000 hertz
DownChannel Receive Power: 12.6 dBmV
DownChannel Signal Noise: 35.3 dB
DownChannel Microreflections: 23 dBc

UpChannel: Cable Upstream - 0/3
UpChannel Frequency: 28000000 hertz
UpChannel Width: 3200000 hertz
UpChannel Transmit Power: 41.4 dBmV
UpChannel Receive Power: 15.5 dBmV
UpChannel Signal Noise: 23.6 dB
UpChannel Microreflections: 0 dBc
Pl ha én éppen erősítő elött laknék, akor erősítő utáni első leágazó 26 vagy 23 as.Ami azt jelenti oda visza anyi a csillapítás.De utca végén meg már csak 8 as van ott meg a kábel csillapít
Szal ők lehet csak a központba beérő adatokat monták szerintem, mert láthatóan enyém is 41 el ad, és szokott coresmám is lenni, az is, és max amit mértem az kb 52db volt.Gőzöm nincs mi a baj felétek.Fel kel gyujtani a hálózatot
(#) patexati válasza dbase hozzászólására (») Szept 1, 2006 /
 
Igen bentről mérték!Hogyan lehet lekérdezni az adatokat? Kívváncsi lennég rá én is
(#) Ferkógyerek válasza patexati hozzászólására (») Szept 1, 2006 /
 
Hali !
Nálam is kábeles internet van és a jelszintjeim:

Downstream Value
Frequency 115000000 Hz
Signal To Noise Ratio 42.8 dB
Power Level 9.1 dBmV

Upstream Value
Channel ID 3
Frequency 55000000 Hz
Power 48.7 dBmV

Ha pedig a kábeltévé szolgáltatód egy csillapítót adott hogy tedd be a modem elé akkor ott bajok vannak.
Milyen a kábeltv hálózat?
Nálunk HFC hálózat van kb 5 éve és a jelszint tuttommal pár decibelt térhet el a számított értéktöl.
Ha szar a hálózat akkor nem fog megszünni ez a hiba akármit is csinálsz.
Amugy nálam a 192.168.100.1 IP címen elérhető a modem de lehet hogy máshol más ez a cím, azért egy próbát megér.

ÜDV
(#) Ferkógyerek válasza patexati hozzászólására (») Szept 1, 2006 /
 
Hali !

Ezt a mondatot pedig nem értem:
"Egyszer megmérte a szolgáltató és 30 decibel jelet mért mi sok a modemnek mert 15-30-ig működik a visszirányú jel rajt"

Visszirányu jelnek hívják ami a hálózat egy végponja felől megy a fejállomás irányába.
Tehát a visszirányu jelet a te modemed állítja elő!
A visszirányu jel szintjének beállítása úgy történik hogy a fejállomáson lévő szerver megméri az oda beérkező jelszintet és a modemednek utasítást küld hogy növelje vagy csökkentse a kimenő teljesítményét.
Ha te csillapítót iktatsz a hálózatba annak mindaddig nem lessz semmi hatása a visszirányu jelszintre amíg el nem éred a modemed maximális kimenő teljesítményét.
Tehát a szolgáltatód csak mondott valamit hogy lerázzon ( merthogy a laikus úgysem tudja miről van szó).
Két lehetőség van
1 a kábeltévé szolgáltatód sötétben tapogatózik
2 tudják hogy mi a gond csak túl sokba lenne megjavítani
Azt javaslom hogy írj egy levelet és a haverod is az Internet szolgáltatódnak hogy ilyen szolgáltatásért nem vagy hajlandó fizetni.
Ők erre biztos számonkérik a kábeltv szolgáltatódat így talán több esélye van annak hogy valami megoldás születik az ügyben mintha 1-2 előfizető panaszkodik náluk.
Remélem megoldódik a gondod és élvezni tudod a felhőtlen netezést.

ÜDV
(#) dbase válasza patexati hozzászólására (») Szept 1, 2006 /
 
Ezt itt nálunk csak én tudom mert mi csináljuk.Meg a haver.Más nem tud belépni.Amugy megtudtam h az első modemek stabilan adtak, lehet a tied is anyira régi?
Ferkogyerek jol mondja a témát
ip-t azt nem tom honnan vetted, meg ezeket az adatokat Te mint felhasználo?
(#) patexati válasza dbase hozzászólására (») Szept 1, 2006 /
 
Szereztem ma egy 8decibeles csillapítót ezzel megy eddig rendesen!Csillapító nélkül nem tudtam fellépni ma rendesen mert mindíg ledobott vagy el sem indult!A mit adtak hozzá az 15decibelt csillapít szerintem az meg sok neki.Valahogy meg lehet a szervert pingelni vagy mit a futtatásban csak nemtudom hogyan?
(#) dbase válasza patexati hozzászólására (») Szept 2, 2006 /
 
Ping -t (ide ugyan az mint a te ip-d csak az 1 es szerintem mert nálunk router van és az az 1 es)Nálunk így kell.
(#) pet hozzászólása Máj 6, 2010 /
 
Sziasztok!

Jó rég írtak ide is és lenne egy kérdésem

Végfokba kéne egy 50 ohm 3dB-es csillapító tagot raknom... Van valami képlet hogy pí tag építéséhez milyen értékű ellenállásokat használjak?

Másik: Egy csillapító tagot szigorúan hullámimpedanciára gyártanak, nem? Akkor miért nincs egyik ilyesmihez se odaírva, hogy 50 vagy 75 ohmos vagy egyéb?

Előre is kösz
üdv: Pet

pi.JPG
    
(#) burgdavid hozzászólása Júl 14, 2014 /
 
Sziasztok!

Egy autós FM transzmittert szeretnék FM szignálgenerátorként (javításokhoz) és házon belüli "kábelrádióként" használni. Mindkét esetben az a gondom, hogy a kimenő jele túl nagy. Arra gondoltam, hogy az egészet egy tuner fémdobozába építem, és a kimenetére egy állítható csillapítótagot kötök.
Mit javasoltok erre a célra? Találtam pár PIN diófás kapcsolást, de nemigazán találtam hozzávaló, beszerezhető alkatrészeket.
(#) burgdavid hozzászólása Júl 14, 2014 /
 
Na közben megtaláltam, TDA1053 lesz a barátom! Akinek esetleg van tapasztalata ezügyben, szívesen várom az ötleteket!
(#) Inhouse válasza burgdavid hozzászólására (») Júl 14, 2014 /
 
Nem találkoztam még ilyennel, hogy az FM transmitter jele túl nagy lenne...
Lehet kapni ilyen állítható csillapító tagot.
(#) pucuka válasza burgdavid hozzászólására (») Júl 14, 2014 /
 
De Ha szignálként szeretnéd használni, akkor az egészet jól árnyékolt dobozba kell szerelned, olyasmibe, mint amilyet az Inhouse kolléga is linkelt. A kisfrekvenciás bemeneteket is RF szűrni kell. A PIN diódás kapcsoláshoz a diódán kívül milyen beszerezhetetlen alkatrészt nem találtál? A legnagyobb probléma ilyen esetekben a megfelelő árnyékolás, a diódákon kívül.De 200 MHz alatt használhatsz integrált 4/4 szorzó áramkört is, pl LM1496
(#) burgdavid hozzászólása Júl 14, 2014 /
 
Ezt a TDA ic-t később találtam meg, előtte teljesen más diódával, de áramkörileg hasonló megoldást találtam.
Van néhány bontott videóm, aminek a tunerkockáját terveztem kibelezni és abba építeni a cuccost.

A transzmitter jele olyan erős, hogy a kis Orion tuner térerőmérője maxot mutat akkor is, ha 2-3 méterre van a cucc a rádiótól és nincs bedugva antenna gyanánt semmi.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem