Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás (Kőrösi Csoma Rádiós) börzék időpontjai: Bővebben: Link

Mostanában aktuális:
Balatongyöröki találkozó, Balatongyörök-Becehegy, Vadrózsa u. 17., 2026. május 15-16-17. (péntek-szombat-vasárnap)

Korábbi:
» VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2025. június 14 (szombat), Békéscsaba
Lapozás: OK   282 / 282
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 23:24 /

Nem egyszerű szakma ez.
Jár hozzánk tűzoltó, szoktam vele beszélgetni (ez nem a parancsnok, hanem aki olt és beavatkozik). Például közúti balesetnél akkor is darabokra vágják az autót, ha erre nem lenne szükség, mert ez a megszokott protokoll. Azaz nem elég az esetleges sérülés miatti kálvária, még az anyagi kárt is megsokszorozzák. Másik élő példa, amit a biztosítási ügynökkel történő csevegéseim során hallok, hogy az oltással okozott kár, az akár tízszerese is lehet annak, mint amit a tűz okozott volna.
Ezek persze nem álltalánosíthatóak minden esetre, de akit baj ér, az a saját esetén keresztül tud véleményt formálni. A katasztrófavédelemmel való egységesítésnek biztosan van/volt előnye is, de sajnos az új vezetési struktúra szó szerint katasztrófát csinál ott is, ahol elég lenne egy kis szakaszerű beavatkozást elvégezni.
(#) szs válasza Alkotó hozzászólására (») Szo, 23:58 /

Ennyire nem véres ez.
Áramtalanítani kell, oké. És igen, ők sem tudják azonnal minden típusnál, hogyan nyílik a motorháztető (én a sajátomnál is 10-15 másodperc után tudtam, mert nem naponta használaos volt), azaz: le kell vágni a motorháztetőt olyankor, hogy hozzáférjenek az akkukábelhez.

Az utólagos okoskodás (az oltással okozott kár tízszerese a tűzkárnak) utólagos baromság.

Persze, vannak alkalmatlanok, kik az utólag kiderült alkalmatlanságuk ilyen dumákkal igyekszenek védeni.
Következő: »»   282 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem