Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok
 
Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   2 / 58
(#) gyula166 válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Nah rámaszekoltam ez aksit egy k310i-re, a középső érintkezőt kihagyva, töltőre dugva elkezdi hogy töltés idegen akku de feltöltötte, szóval van egy jó akkum, egy rossz telóm, és ma lesz mégegy törött kijelzős x8 valamit csak össze lehet műteni belöle... nem olyan rossz teló, megér pár óra szerelgetést meg idegbajt...
(#) gyula166 válasza gyula166 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Megcsináltammm!!!! háá de örül a fejem nagyon tetszik, igenjó azon töröm a fejem hogy valami napelemes töltőt kéne csinálni hozzá, olyat amiben van aksi is... van 1 napelemem is, durván 6 voltot ad le, és a rövidzárási árama 119mA, valakinek valami ötlet hogy hogyan fogjak hozzá?
(#) robotka000 hozzászólása Júl 19, 2012 /
 
szia szerintem szerezz be 1 szolárlámpa napelemét, meg valami régi teló aksit és mhet a menet ha sikerül valamit kezdeni engem is érdekelne
(#) gyula166 válasza robotka000 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
a napelemes kertilámpa az gyenge, napelemem az már van, 6v 119mA, a telóaksi az nem jó, mert feltöltve is csak max 4,2v, a telót usbn lehet tölteni, és ahhoz 5v kell, hogy csinálok a 4voltból ötöt??
(#) gaben62 válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Akkor nem jól tudom, mert a Li-ion Li-po akkuban, 3,6V, 3.7V, mindegyikben van egy töltő+regulátor Ic, ami impulzusokkal tölti az Li-cellát, továbbá nem engedi a akku feszültségét 4,25V felé.
Vagyis amikor kezd full-ra feltöltődni, egyre rövidebb impulzusokat kapcsol, a cella sarkaira, majd mikor eléri a stby 4,25V-ot lekapcsolja azt a töltőről.
Ezért is lehetséges az, hogy pl,egy Nokia telefon akkumulátorát, fel lehet tölteni, akár egy samsung gyors töltővel, de akár egy univerzális Dc. adapterről is,pl. 6V, 9V, 800mA, és társai,
Mindenféle károsodás nélkül.
Az más kérdés, hogy az akku csatlakozását, csipeszekkel, vagy egy foglalattal oldom meg, forrasztás csak fix csatlakozó használatakor ajánlatos,pl. nem telefonhoz, hanem kézirádióhoz akarom használni,
(#) svgyula hozzászólása Aug 8, 2012 /
 
Tisztelt uraim!
Kérdésem lenne ismertek olyan alkalmazást amivel a telefon belső wifi vevőegységén lehetne az érzékenységen állítani?
Nem biztos hogy jól fogalmaztam az a lényeg hogy jó lenne távolabbról is biztonságosan netezni!
Előre is köszi a válaszokat.
(#) kisedison válasza svgyula hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Komolyabb antennával megoldható
(#) svgyula válasza kisedison hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Szia!
Erre én is gondoltam de pl a főtéren a padon egy yagi antennával a kezemben(amit a telóhoz nem tudok egyébként csatlakoztatni) biztosan hülyén néznék ki.
Ráadásul akkor amikor mellettem normál térerővel neteznek egy másik készülékkel. Otthon érdekes módon nincs sok különbség a laptop és a telefonom érzékenysége között!? De találtam "antennát" vagy legalább is annak kinéző "tárgyat" a telefonomban megpróbálom kicsit átalakítani hátha segít. Próbálok feltenni egy képet hogy mire gondoltam. A jobb oldali biztosan antenna mert változik a kártyák térereje akkor amikor ennek az ellendarabjára egy gémkapcsot ráteszek.
(#) lanti válasza svgyula hozzászólására (») Aug 11, 2012 /
 
Hmm milyen fele telefon is ez ? Az öntvény minőségéből én ne sok jót nézek ki de érdekelne! Amúgy jó ötlet az antenna méretezésével foglalatoskodni!
(#) svgyula válasza lanti hozzászólására (») Aug 12, 2012 /
 
Szia! Ez egy E60-as Andorid a "HTC" klónja. De rájöttem hogy közelebbről megvizsgálva ott van az antenna csak pont olyan színű fóliával van leragasztva és csak egészen közelről látni. Amúgy teljesen jól működik. Egy zavar csak hogy a skype mobil verziója nem akar elindulni. otthon és a tescoban teljesen jól működik a net. itt a bemutató link:
http://www.youtube.com/watch?v=425B8tCn6IU
(#) dyego hozzászólása Szept 11, 2012 /
 
Üdvözletem Mindenkinek!
Noh az én gondom a következő lenne!
Van egy xperia x8-as telefonom.
Minden klafa volt vele sokáig,mígnem elkezdte azt csinálni,hogy nehezen vette fel a töltést... végül máshogy nem,csak ha óvatosan az usb-kábelt a telefon hátlapja felé feszítettem! Kiemelném,hogy óvatosan,mivel tudom,hogy ez a gyengéjük.
A telefon root-olva van,bootloader van nyitva,és 2.3-as android van jelenleg rajta.Elég sokat szoftoltam,teszteltem új romokat.
sógorommal szétkaptuk a telót,meglesni,hátha a csatija ment tönkre,de elvileg nem,mivel rádugom a telót,és a következőket produkálja kissebb kábelmozgatás során :
- Piros LED 4-et villan gyorsan,majd időnként megismétli,vagy
- Piros LED félmásodpercenként folyamatosan villog,vagy
- Zöld LED folyamatosan világít ( ez eddigi munkásságom alapján flash módot jelent )

- Sajnos a rendes töltésjelzést sehogy se akarja behozni,ami ugye kb 2 másodpercenként 1 piros LED-villanás :S

Igazából az is felvet egy problémát,hogy egyszer egyik haveromnál hagytam a töltőmet,és csak az USB-kábelt találta meg,meg adott egy nagyobb feszkót leadó USB véget ( mármint ugye amit a konnektorba dugok. ),ami ugye nem a telefoné gyárilag

Gondoltam meghalt az aksi,de más telóban sikerült feltölteni,és ha visszarakom,minden klafa,de más teló aksiját nem sikerült ebben a telefonban feltölteni!

Ha valaki tudja mi a gond,esetleg valami ötlet? Alkatrész megoldható,mert van még egy forgalomból kivont x8-am,abból ki tudom nyerni,ha minden kötél szakad!

Jah,és ha nem muszály,nem szeretném az aksit mindíga másik telóban töltögetni

Üdv.: Dyego
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
(#) rockersrac válasza dyego hozzászólására (») Szept 12, 2012 /
 
Üdv a klubban, nekem is hasonlókat csinál, csak nekem nincs rootolva, és 2.1 van rajta(2.1, update 1 gyári, szervíz által felpakolt szoftver) Én erősen a TÖLTŐ csatlakozójára gyanakszom, mivel anya Galaxy Ace telefonjához jár egy ugyanúgy usb végű töltő, és azzal bár jobban ,,veszi" a töltést, azzal sem mindig akarja tökéletesen venni. Az én x8-am azt csinálja, hogy a piros led világít(vagy ha 90% fölött van az akksi töltöttségi szintje akkor a zöld) de a kijelző ikon szerint nem vesz fel töltést, és feltettem egy Battery Life nevű kis programot, ami elég sokszor írja ki a ,,good" helyett, hogy fail-t írt ki... :S
(#) dyego hozzászólása Szept 12, 2012 /
 
Köszönöm a gyors választ,de közben eljutottam addig,hogy kb 5 másodpercre behozza a kijelzőn a töltést jelző aksi képét,majd eltűnik,és nekiáll másodpercenként felvillanni a LED pirosan...
(#) pinkova válasza dyego hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Az X8-aknak tipushibája a töltőcsatlakozó. Fél, egy év alatt gallyra mennek használattól függően. Meglepő módon egy három éves LG GT500-as telefonomon ugyanilyen a konnektor és még a headset is ugyanezt használja, semmi baja. De erről a Sony(Ericsson)nál nem hajlandók tudomást venni. Egy rosszul, rossz helyre tervezett csatlakozó miatt képesek lettek volna alaplapot!!!!! cserélni közel 40.000 forintért, természetesen az én költségemre. No comment.
Jó dolog az hogy egységes lett a töltő csatlakozó, de az egy idegbeteg megoldás hogy a készülék tetejére teszik. Töltés alatti beszélgetéshez, használathoz a kábel is rendkívüli módon terhelve van meg az aljzat is.
Ha tudsz szerezz be másik, nem X8-ból mentett csatlakozót, aztán cseréld ki.
(#) dyego válasza pinkova hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Köszönöm a tanácsot,még annyit megkérdezhetek,hogy mi módon tudom kicserélni?
(#) mustang74 hozzászólása Szept 14, 2012 /
 
Sziasztok!
Az én Xperia X8-asommal az a gond, hogy bekapcsolás után pár perc használatot(játék,internet,menüben mászkálás) követően "fekete képernyő"-t produkál. (Teljesen sötétben azért látszik, hogy a kijelző háttérvilágítása nem kapcsol le.) Nem reagál semmire. Ezután:
-ha az akksit kiveszem és békén hagyom pár órára utána kezdődik minden elölről.
-Ha csak kb.10 percet pihentetem akkor csak rezzen egyet, esetleg csak a logoig jut el az indulás.
-Ha napokra békén hagyom előfordul, hogy napokig működik(nem vicc!!). Nyúzhatom játékkal, nettel melegszik ahogy kell és meg se kottyan neki! Egészen addig míg be nem áll újra a "fekete halál"

Korábban csinált olyat, hogy tölteni sem akart.
-Ha kikapcsolva dugtam a töltőre, a szokásos procedúra(logó,akkuikon) után kb 10 percet töltött és "fekete halál". Szokásos pihentetés után újra és újra. 4-5szöri ilyen ciklusban tudtam rajta tölteni valamicskét.
-Ha bekapcsolt állapotban kíséreltem meg a töltést szinte azonnal "fekete halál".
Aztán elhagyta ezt a töltési hülyeségét, viszont megmaradt a fent leírt jelenség.

Egyszer emiatt volt már szervízbe, meg is csinálták de rá fél-háromnegyed évére előjött újra.
Akkor azt írták a garancia papírra, hogy "alkatrész csere" meg "gyártási h"(gondolom gyártási hiba). Ennyit a szervízről!

Eredeti 2.3 szoftver van rajta.

Valakinek van ötlete mi nem stimmel?
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
(#) pinkova válasza dyego hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Ha már kérdezed, sehogyan. Vidd el maszek szervizbe, ott tudnak ilyent forrasztani.
(#) svgyula hozzászólása Szept 18, 2012 /
 
Üdvözletem Uraim! Nem egyedi a gondotok! Én már jártam így egy régebbi telefonnal a töltő olyan gyenge volt hogy soha nem töltötte fel az aksit aztán tönkre is ment (legalább is azt hittem). Én meg a gyártót szidtam! Csak akkor jöttem rá hogy mi a gond amikor egy gps-t akartam feltölteni azzal a töltővel! Egy egész nap rajta volt és utána még fél állást mutatott az akksi! Na gondoltam egyet és töltőt cseréltem! A gps töltőjével megküldtem a telefont és láss csodát két napig bírta az az akkumulátor egyébként meg kb fél óráig! Még egy dolog valószínűleg van szoftveres gond nálatok is nekem 1x csinálta a telefon akkor kivettem az akkumulátort és újra berakva már folyamatosan vette a töltést. De még kipróbálhatod az "Battery Booster" programot azt több üzemmódra lehet beállítani. Ahogy megfigyeltem a töltés sem csak olyan, hogy nyomja neki hanem kétfajta üzemmódban szokott tölteni.
(#) dyego válasza pinkova hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Oksam,köszönöm szépen! Esetleg olyanban tudsz nekem segíteni,hogy hol van ilyen maszek szervíz Veszprém közelében? lehet hülye kérdés,de én meg ehhez vagyok hülye :S
(#) pinkova válasza dyego hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Ment PÜ. . De itt van egy kis segítség!
(#) szvictor hozzászólása Okt 25, 2012 /
 
Sziasztok!
A tárgyban említett telefon leesett és betörött az érintője, de a kijelző ép maradt..
Na most én cseréltem kompletten a középkeretet+kijelzőt+érintőt, de háttérvilágításom sajnos nincs (eredetinél sem volt már az esés után) nagyon halvány és vibrál..
A képen kijelölt részen ha rá "koppantok" akkor valamikor megvan a háttérvilágításom.. Fellazulhatott egy alkatrész? (a képen már nincs rajta a "takaró" lemez!
Kérdésem az lenne, hogy merjem e visszaküldeni garanciába, vagy ne is próbáljam meg, hanem inkább keressek egy ügyes kezű smd-s emberkét aki megtudná csinálni?

A kép.

Előre is köszönöm! Üdv. Viktor
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
(#) szvictor hozzászólása Okt 25, 2012 /
 
Bocsánat..

A tárgyban említett telefon a következő: HTC one x!
(#) lanti válasza szvictor hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
Nem tartom magamat ügyetlenek de a kockázat az hogy a környezetében levő alkatrészek mennyi hőt viselnek el... mert ha nem sokat akkor mehet a levesbe a forrasztás után.
A garit mindenképpen érdemes megpróbálni mert ha meg is vonják még ott a lehetőség a forrasztásra.
(#) bitorlo hozzászólása Jan 9, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!

Igazán hálás lennék, ha egy becses felhasználó linkelne nekem egy xperia 8 készülék beültetési, vagy kapcsolási rajzát.
Sajnos nem bukkantam rá
Konkrétan egy lepottyant smd-t szeretnék pótolni, de nem tudom a paramétereit, a funkcióját..és hogy hová esett
A közvetlenül a micro usb csatijáról vitte a gnd-t egy mikrókapcsolón keresztül a telefon "földjére", ami akkor zár ha az alaplap a helyére van pattintva..fura mód semmilyen fogyaték nem jött elő ezen alkatrész hiányában, de nyilván szerepe van, nem csak dísz....

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) marty9228 válasza bitorlo hozzászólására (») Jan 9, 2013 / 1
 
Szia. Remélem, ez jó és meg is felel.
(#) bitorlo válasza marty9228 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Szia.
Igen, tökéletesen!
Nagyon szépen köszönöm!
(#) kkrisz75 hozzászólása Jan 22, 2013 /
 
Sziasztok

Szeretnék segítséget, tanácsot kérni.

Galaxy Gio.
Leesett és azóta nincs kép. Az LCD-n és az érintőn nem látok hibát, se repedést. Bekapcsolás után működik, mert a bootolás után a bejelentkező dallam szól. Ha hozzá érek a kijelzőhöz akkor reagál, legalábbis ha hagyom elsötétedni akkor utána kigyullad a háttér világítás ha hozzá érek.

Egyedül kép nincs, csak sima fekete felület. Recovery menű is megy legalábbis elindul, csak nem látok semmit. Downloadmód is megy, meg is próbáltam egy új gyári romot vissza tenni, meg is csinálta de kép ugyan úgy nincs.

Ha elindítom, és a szobában sötét van, akkor a jobb oldalán egy más árnyalatú fekete 1cm es sáv van, de csak nagyon halványan.

Van valakinek valami ötlete? Még garanciális, "elvileg".
(#) zolika60 válasza kkrisz75 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /
 
Idézet:
„Még garanciális, "elvileg".”
Vidd vissza, vagy a garanciális szervizbe. Történetet nem kell hozzá mesélni, csak odaadni a szervizesnek, hogy ilyen. Szerintem megoldják.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
(#) szitko hozzászólása Márc 28, 2013 /
 
Sziasztok.

Android 4.x.x bluetooth kapcsolódási problémára tud valaki valamilyen megoldást?
Konkrétabban: Írtam egy pár programot androidra, ami bluetooth-on kommunikál egy mikrovezérlővel, és amíg a 2.x.x verzió volt a telefonon, működtek is a programok. A telefont frissítettem a 4.0.4-es android verzióra, és azóta nem kapcsolódik a bluetooth.
Böngészve a netet, döbbenten olvastam, hogy nem csak én küzdök ezzel a problémával, hanem majdnem mindenki aki 4.x.x verziót használ. Találtam mindenféle root-os, és más megoldást, de sajnos ezek nálam nemigazán jöhetnek szóba.
Ha valaki esetleg tud valami egyszerű, könnyen megoldható dolgot erre a problémára, kérem írja meg.
Köszi.
(#) klaczy hozzászólása Ápr 18, 2013 /
 
Üdv Mindenkinek!

Olyan zene lejátszó alkalmazást keresek amely nem kapcsolja le a képernyőt, hanem folyamatosan látom. Autóban szeretném használni. Mikor folyamatosan töltőn van.Mikor a tartóban van macerás mindig feloldani a képernyő zárat.
Következő: »»   2 / 58
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem