Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok
 
Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   3 / 59
(#) toca02 válasza klaczy hozzászólására (») Ápr 18, 2013 / 1
 
Hali!
Szerintem a telefonról vedd le a képernyő kikapcsolását, meg a képernyőzárat. Mert szerintem nem a program kapcsolja ki a kijelződet.
(#) konderbarna hozzászólása Máj 16, 2013 /
 
SZiasztok!
Nemrég voltam motorozni és zsebbe volt a telóm ( SOny Xperia T) tokba és mégis valahogy érintkezhetett vízzel mert sajna eláztam!
DE amikor be akarom kapcsolni pirosan villog a LED!
Szerintetek mi lehet a probléma?
Aksi csatlakozó , vagy töltő elektronika lehet * vagy az alaplap megadat magát?
Próbálkozzak szárítással úgyhogy darabjaira szedem?
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
(#) zolika60 válasza konderbarna hozzászólására (») Máj 16, 2013 /
 
Szárítással próbálkozhatsz, de lehet, hogy már késő. Ha agy masina elázik azonnal szét kell szedni akkut kiiktatni, mert az elektrokémiai korrózió csúnya munkát végez.
(#) pinkova válasza klaczy hozzászólására (») Máj 16, 2013 / 1
 
Az Androidnál be tudod állítani hogy töltésnél ne kapcsolja ki a képernyőt. Nem a lejátszó akadályozza meg az elsötétülést.
(#) SzervízMacska hozzászólása Máj 18, 2013 /
 
Sziasztok! Csak egy figyelmeztetés Xperia Z tulajoknak. Megjelent az első szoftver frissítés, de rövid úton levélnehezékké változtatta a készülékemet. Valószínűleg beteg a gyári flashelő program. Ennek elkerülésére célszerű szervizben elvégeztetni a procedúrát, ami ráadásul többnyire ingyenes...
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2013
(#) rockersrac válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 19, 2013 /
 
Javaslom te is vidd vissza szervízbe, nővérem feltette a gyári frissítő által felkínált programot, és totál meghülyült a telefonja, meg állandóan fagyogatott, a pc nem látta, hiába próbáltuk 3 másik különböző gépen, 3 különböző adatkábellel. Nagy nehezen rá bírtam venni hogy vigye el szervízbe, ahol igazából közölte vele a szervízes, hogy elvileg ez nincs is engedélyezve a t-mobilenál(mármint az a szoftver verzió amit a gyári sony cucc telepített rá) és visszarakták rá azt a programot, ami eredetileg a t-mobile által fel volt téve rá. Egyébként egy Xperia U-ról van szó. És a szoftver frissítés tudtommal mindenhol ingyenes, ahol pénzt akarnak elkérni érte azt ott kell hagyni, és másik szervízt keresni. (eddig akármikor gondom bajom volt telefonnal, mindig megkérdeztem, hogy a szoftverfrissítés mennyibe kerül, de mindig mindenkitől az volt a válasz, hogy ingyenes) Szóval javaslom mindenkinek hogy a frissíttetést szervízben csináltassa meg! Remélem tudtam segíteni ezzel nektek!
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2013
(#) SzervízMacska válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 20, 2013 /
 
Nekem végül sikerült elindítani, de nem tudnám elmondani, hogyan. Ezen csak a hangerő gombok vannak a bekapcsolón kívül, s az akku sem kivehető. Ezért túl sok variáció nem jöhetett szóba. Minden mindegy alapon nyomkodtam össze-vissza, közben néha feldugtam a gépre. Egyszer csak előjött egy szoftverjavítás nevű ablak, amit leokéztam. Ekkor el kezdett homokórázni, meg várjak türelemmel, de fél óra alatt semmi sem változott. Mivel már csak két órám maradt az aznapi alvásra, kihúztam a madzagot belőle. Mire megmosakodtam a lefekvéshez, feléledt a telefon. Ráadásul az új szoftverrel...
(#) bgsf válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 20, 2013 /
 
Szia! A legtöbb androidos telefon szervíz menűjébe úgy lehet belépni: kikapcsolod a telefont majd egyszerre megnyomod a bekapcsoló gombot és a hangerő fel gombot. Nyomva tartod addíg míg be nem jön a szervíz.
Nekem a smart II-nél ez jön ki: "All data vill be lost continue?" OK. Ezután újraindul a telefon. Vissza áll minden a gyári beállításokra.
Ezt most úgy írtam le hogy közben csináltam is.
Egy jótanács! Én kivettem az sd kártyát mert azzal nem tudom mit csinált volna...
(#) SzervízMacska válasza bgsf hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Nálam a világon semmi nem jött be a sony feliraton kívül, pedig próbáltam minden létező kombinációt a 3 gombbal. Amúgy nem az első androidos készülékem. Az első kettőt szana széjjel hekkeltem, rootoltam, mindent kipróbáltam rajtuk, amit csak lehetett. Szinte az összes megvan a mai napig, és hibátlanul működnek. Jelenleg 3 telefon, 1 tablet és egy fényképezőgép. Ezért is álltam magabiztosan a dologhoz, pláne, hogy a pc is alig múlt két hetes...
(#) Csupasz hozzászólása Máj 24, 2013 /
 
Sziasztok! Sony xperia p telefonhoz szeretnék néhány tanácsot kérni.2+F konnektorból töltöm ( a többi telót is ), és nem mindig indult el a töltés.Aztán kiderült, ha megfordítom a fázist és a nullát megy.Időnként téves jelzést ad, pl.e-mail érkezett, pedig nem.Hiába állítom be, nem tudom lezárt képernyőnél előcsalni az értesítéseket.
Ezek ilyen apró, de bosszantó dolgok.Mivel garanciális, érdemes szervízbe vinnem ezekkel a hibákkal?
(#) Gafly válasza Csupasz hozzászólására (») Máj 24, 2013 /
 
Ez egy fajta típushiba. Mellettem ülő kolléga kölcsönkérte a mögöttem ülő kollégától a töltőt. Rádugta és akkor elkezdett a telefon villámgyorsan mindenféléket bepögyögni magának, csak úgy villódzott.
Érintő képernyő hátrányai...
El volt vele aztán egy napig amíg nagyjából mindent vissza állítgatott (szerencsére nem minden véletlenszerű gombnyomás értelmezhető ).
(#) rockersrac hozzászólása Jún 11, 2013 /
 
Sziasztok! Olyan gondom van, hogy tegnap délután lemerült a telefonom(decemberben vettük, és amióta nálam van, ezt az esetet leszámítva egyszer fordult elő hogy lemerült) teljesen, és azóta nem hajlandó se tölteni, se pedig bekapcsolni! Egy Sony Xperia U tipusú telefonról van szó. Az lenne a kérdésem, hogy valakinek valami tippje esetleg van rá, hogy tudnám életrekelteni a telefont? Mert bár voltam szervízben(t-mobile) ott mondták hogy akksit kell cserélni, meg ilyenkor szoftvert is kell ilyenkor frissíteni(ezt mondjuk marhára nem értem, miért akarnak minden áron új szoftvert is rápakolni?), meg hogy nincs hozzá akkumulátoruk, és belátható időn belül nem is lesz(mondom hurrá -_- ) Azt mondták, hogy az a megoldás van, hogy a Sonyhoz elküldik javításra, és ott is mindenképp szoftvert frissítés fog történni(na de ha én nem akarom frissíttetni, akkor mi van?), meg hogy kellene a töltője is hozzá. Ezek után eljöttem tőlük készülékestől megpróbáltam nővérem telefonjából áttenni bele az akkumulátort, de nem sikerült bekapcsolni(tölteni azzal még nem próbáltam, csak egy rövid bekapcsolás próba erejéig volt benne a másik akku) Fontos, nagyon körülményesen, vagy egyáltalán nem pótolható dolgok(képek, bejegyzések, meg sok más fontos dolog) vannak a telefonon, és ezeket szoftver frissítés előtt le szeretném menteni! Remélem tudtok segíteni ebben!
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Ja és még valamit elfelejtettem: az akksi alapból 3,5V-on áll, ha töltőre teszem, mondjuk fél órára, akkor felmegy 3,62-3,65V-ra. De inkább 3,62V a jellemző. Majd egy idő után ki is kapcsol a töltés. A telefonon lévő kis led az pirosan világít, majd kb egy óra múlva nem világít. Elvileg ennyi idő alatt már narancssárgának kellene lenni a lednek. Egész éjszaka fent hagytam a töltőn, de nem segített sajnos.
(#) lanti válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Sajnos más esélyed nincs mint amit mondtak.
(#) techgabor hozzászólása Jún 14, 2013 /
 
Sziasztok!

Építeni szeretnék egy áramkört, ami usb-n ft232 vagy cp2102-ön kereszül kommunikál egy tab-al.
A tab-ok árai annyira lent vannak, hogy felmerült bennem, hogy az olcsó kínai tab-ra Android alá kellene egy egyszerű vezérlő/megjelenítő program.

Tud valaki érdemben segíteni nekem abban, hogy Android alá megír egy egyszerű keretrendszert, ami tud: rajzolni vonalat, gomb-ot kezel, számokat lehet gépelni?
Kifelé és befelé is a lényeget a hw végzi.

Alternatívának felmerült, hogy ne Android legyen, hanem Linux alapú, ezzel talán szebb lenne az egész, és iparibb lenne a boot-olás is.

Minden ötletet, tippet szívesen veszek.

Üdv,
Gábor
(#) neocska válasza techgabor hozzászólására (») Jún 14, 2013 /
 
Egy rövidebb leirást ha adsz a hardwer-röl akkor talán segithetek Android-ra vagy akár Linux ra is csinálni Drivert, Kezelöprogramot hozza.
(#) freechat hozzászólása Júl 28, 2013 /
 
Android-os telefonra/táblagépre szeretnék külső hangkártyát, de az egész netet bejárva sem találtam megoldást.
A cél az lenne, hogy hangbemenetet varázsoljak az egyszerű táblagépre.
Mivel ezeken nincs sem headset, sem Bluetooth sem semmi csak egy beépített mikrofon, de van egy mini USB port ezért merült fel bennem ez a lehetőség.
Nagyon megköszönném a segítséget kislányomnak óriási segítség lenne zenei pályafutásában
(#) freechat válasza techgabor hozzászólására (») Júl 28, 2013 /
 
Én a következőt javasolnám:
Android+Phonegap+plugin hozzá.

A plugin az egyetlen ami problémás lehet, de ha valaki segítene a hardware részével lehet én is tudnék segíteni a plugin megírásában.

A Phonegap pedig egy roppant egyszerű eszköz ami gyakorlatilag annyit csinál, hogy egy "böngészőt" rak ki megjelenítő felületnek és aki egy kicsit is ismeri a html+css-t az tud vele rendes android alkalmazást készíteni.
A programozása javascriptben történik ami nagyságrendekkel egyszerűbb, mint a java.
Van vászon amire vonalakat rajzolhatsz kb így:
canvas.moveTo(50,50);
canvas.lineTo(200,200);

A beolvasást pedig így lehetne megcsinálni:
var b=serial.readbyte();

Tömbökbe is bele lehet rakni, eléred az összes hardware-t.

És ami lényeges, hogy (bár a plugin-ra még várni kell egy kicsit), de online fordíthatod. Feltöltöd a html,css,javascript fájlokat és lefordítja neked utána megkapod az apk-t.

neocska írásával pedig szerintem még a plugint is meg tudja írni szinte bárki aki ért egy kicsit a java-hoz.

Keretrendszert js-ben könnyű megírni, hogy neked valóban csak a lényegre kelljen figyelni.

Linkek:
PhoneGap
Fordító
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
(#) Bell hozzászólása Júl 28, 2013 /
 
Sziasztok!
Androidos telómban megadta magát az egyik akksi. A mérete, csatlakozója eléggé egyedi, így arra gondoltam, szétszedem a régit és a tokjába építek egy LI-po-t. (A hőkapcsoló ki van vezetve rajta.)
Azt szeretném tudni, mire számíthatok, mennyire kockázatos a beavatkozás, a meglévő töltő használata.
Köszönet!
(#) szitko válasza neocska hozzászólására (») Júl 28, 2013 /
 
Szia.

Android 4.x.x verzióhoz, tudnál segíteni SPP bluetooth drivert írni? Vagy legalábbis módosítani?
Sajnos a 4-es android nem támogatja ezeket a bluetooth modulokat, sőt még az autós kihangosítók egy részét sem...
(#) rockersrac válasza freechat hozzászólására (») Júl 28, 2013 /
 
Szerintem még járható út esetleg az is, hogy veszel vakerán occón egy külső, usb-s hangkarit, és csinálsz hozzá egy usb-micro usb átalakítót. Nem biztos hogy működik, de próbát megér szerintem.
(#) sargarigo hozzászólása Júl 28, 2013 /
 
Többeknek volt gondja a töltéssel Sony XP-nél!
Csak megemlíteném, hogy legalábbis az U az nagyon hisztis a töltőfeszültségre!
Vettem egy autós töltőt még tavaly az előző telefonomhoz, remekül működött is, de az XP kérdés nélkül lemerült vele, hiába volt bedugva. Rámértem, és 5.6V-ot adott le. Mondom nem létezik, hogy ez a 0.6V legyen az oka. Pedig de! Sorba kötöttem vele egy diódát, és máris vette fel a töltést! Meglepi!
(#) rockersrac válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 28, 2013 /
 
Az u másra is hisztis. Nekem az előző telefonomban azt hittem hogy az akksi halt be, de kiderült hogy a telefonban a töltő ic mondott kakukkot, így garis csere volt, és sajnos minden a telefonon lévő adat veszendőbe ment. szóval javaslom rendszeresen biztonsági mentést csinálni az olyan telefonoknál, ahol beépített memória van, nem pediglen memóriakártya!
(#) lanti válasza Bell hozzászólására (») Júl 28, 2013 /
 
Sima ügy, ha jól kötöd be és figyelsz az elektronikára is semmi baja nem lehet!
(#) Bell válasza lanti hozzászólására (») Júl 28, 2013 /
 
Köszönöm!
(#) rockersrac válasza lanti hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Li-po, vagy li-ion akksi volt a telefonban? Csak mert tudtommal nem egyforma a két akksi töltésilag...
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Nem feltétlenül típushiba. Van (a csoda vigye el) sajnos ilyen vírus is. A gyerek telefonján 17 darabot szedtem össze. Van gombnyomogatós is.
(#) sargarigo válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Vírus? Van már igazi vírus?
Én még csak olyat láttam, hogy egy telepített program mást is csinált mint amiért letöltöttem. Már nem emlékszem mi volt az, csak az hogy nagyon nem örültem neki. Volt ugyan lappangási ideje, de szerencsétlenségére viszonylag ritkán rakok fel új dolgokat, így másodikra meg is lett a ludas. Leszedtem, és annyi. Szóval ez nem igazi vírus volt, mert nem tudott terjedni.
(#) kameleon2 válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 6, 2013 /
 
Igazad van, éppen elég, ha megnöveli az adatforgalmat és nem engedi használni a tapipadot. Nekem ez már vírus kategória, mert használhatatlanná teszi a készüléket. Ahogyan a sok felesleges szinkronizáció és frissítés. Amikor feltelepítettem az új Androidot egy tabletre, villámgyors volt. Ahogy szaporodtak a játékok és a frissítések - tetű lassú lett. Pedig egy igen fürge darab 3D gyorsítással és HD kijelzővel.
Következő: »»   3 / 59
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem