Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok
 
Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   4 / 59
(#) szitko válasza szitko hozzászólására (») Aug 9, 2013 /
 
Kb. egy éves kínlódás után sikerül kapcsolatot létesítenem az Android 4.x.x és egy HC-05-ös bluetooth modul között.
Az Android 2.3.x verziónál nem volt ilyen gondom soha, ezért anno bevásároltam ebből a modulból. De sajnos a 4.x.x-re váltás után minden általam fejlesztett bluetooth program az enyészeté lett, mivel a Google megváltoztatta a bluetooth driverét, Ő szerintük biztonságosabbra. Ennek a "nagy" biztonságnak köszönhetően, nem tudtam többet kapcsolatot teremteni a modulok és a telefon között.
Most teljesen véletlenül rátaláltam egy bejegyzésre, ahol leírták a megoldást.
A poén az, hogy amikor először szembesültem ezzel a problémával, az "Android Developers" bluetooth referenciái között ez a metódus még nem szerepelt.
Tehát a megoldás, egy nem biztonságos csatornát kell létrehozni az SPP/RFCOMM UUID-vel így:
  1. mySocket = btShield.createInsecureRfcommSocketToServiceRecord(uuid);

Készítettem egy bluetooth-os ajtózárat az fent említett modullal + MCU-vel. Miután frissítettem a telefonon az Androidot nem tudtam bemenni a lakásba. Úgy kellett betörjek. Most, hogy megint működik, egy újabb kísérleti fázis kezdődhet..
(#) kameleon2 válasza szitko hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Szerintem minden PC-s megoldást;wifi,usb,bluetooth lehetőleg felejts el az ajtózárnál és egyéb biztonsági funkciónál. Maradj a hardver szintjén (RS232, RS485, stb) Az csak hab legyen a tortán, hogy egy pc-vel, vagy pc szerű eszközzel is fölé rendelsz egy plusz vezérlést. Különben mindig meg fogod magad szívatni, vagy éppen másokat. Az már régen rossz, ha egy linux, windows vagy android az úr. A hardver maradjon hardver. Kulcs mindig legyen nálad.....!
(#) szitko válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Idézet:
„Maradj a hardver szintjén (RS232, RS485, stb)”

Erre akkor kellett volna gondoljak, amikor építettem a házam. Mivel nem akarom "elrondítani" mindenféle kábelsínnel a házat, ezért marad a vezeték nélküli megoldás, és ebből a legegyszerűbb/legolcsóbb a bluetooth modulok "tömeges" telepítése.
És mivel úgy tűnik, hogy a mostani bluetooth Android driverem stabilan működik, ezért én "vakon" megbízom benne.

Az ajtózárhoz most másodlagos megoldásként készítettem egy netes nyitási lehetőséget. Tehát ha a bluetooth kapcsolat mégse jönne létre, a neten keresztül ki tudom nyitni az ajtót.
(#) kameleon2 válasza szitko hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Az én házam intelligens épületnek épült, mivel közel 20 éve ezzel foglalkozom - mégis - vagy talán éppen ezért van rajta kulcsos zár is. Túl sok technikában bízó embert láttam már tanácstalanul a háza előtt állni, amikor éppen áramszünet volt. Sőt láttam olyat is aki több millió forintos rendszer ide, vagy oda - a saját házába volt kénytelen betörni, pedig szünetmentes áramforrása is volt. EZ nem bizalom és akarom kérdése. Mindig az első számú döntéshozónak az embernek kell lenni. Talán Asimov neve és a robotika törvényei mondanak valamit. Ha átengeded a döntést az elektronikának - rábíztad az életed. A Bluetoothra én biztosan nem bíznám - de más technológiára sem. Éppen azért mert jópárat használok és ismerek.
(#) szitko válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Én csak most kezdtem foglalkozni az "intelligens ház" vezérlés fogalmával.
A "több milliós" cuccokat én nem tudom értékelni, szerintem egy valamire orientált milliós termék nem igazán hasznos, hogy finoman fejezzem ki magam... Az "amatőrök" által "összefabrikált" kütyüket, amilyeneket én is csinálok, sokkal jobb és megbízhatóbbnak tartom.
De szerintem keressünk egy másik topikot mert kikapunk.
(#) kameleon2 válasza szitko hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Igaz - bár nálam van Androidos működtetési lehetőség is. Most már működik Android 2.2-vel, és a 4.1, 4.2-vel is. Világítás és redőnyvezérlés is. wifivel - ami szintén vezeték nélküli. De szigorúan a hardveres működtetés alatt a hierarchiában. Azaz a hardver, a vas, ami a kezemben van - az a főnök. A többi csak plusz szolgáltatás.
(#) lala1975 hozzászólása Aug 28, 2013 /
 
sziasztok
a segítséget szeretnék kérni egy samsung galaxy ace telefonnal kapcsolatban.
szoftver frissítést csináltam és közben elment az áram azaz kikapcsolt a laptop amiről csináltam a frissítést. a telfonon azóta egy telefon ikon és egy számítógép ikon van közte meg egy sárga háromszög fekete felkiáltójellel a közepén. a kies programot többször inditottam,de a telefon nem reagál semmit. segítsetek légyszi.
(#) kameleon2 válasza lala1975 hozzászólására (») Aug 28, 2013 /
 
Hááát - tudom eső után köpönyeg - de én mindig notebookról frissítek - annak van akksija. A hardware reset nem segít? Olyankor legalább az alap rendszer visszajön, igaz minden más törlődik. A firmware általában úgy zajlik, hogy nem egylépéses - tehát csak a fájlok áttöltése sérült valószinűleg. Azaz az alaprendszernek mennie kell - hiszen valami küldi neked is a hibaüzenetet....
(#) kocsgab002 válasza lala1975 hozzászólására (») Aug 28, 2013 /
 
Boot módba bemegy? Hangerő le+home+power
Ha nem akkor bootloader sérült, és akkor csak jtag-al lehet a bootloadert beletenni, majd utána sw.
(#) DitroID hozzászólása Aug 28, 2013 /
 
Az lenne a kérdésem hogy egy okos telefonnál házilag hogyan lehetne megállapítani hogy alaplap hibás a készülék vagy sem? Mik a legfőbb jelei?
Ha a telefont rádugjuk a gépre egyáltalán nem reagál?
Van nekem egy galaxy s advance-em a kijelzője egyik pillanatról a másikra el sötétedett és azóta vissza se jött!
Ha rádugom a gépre akkor reagál felismeri a gép teljesen! Bekapcsolásnál rezeg ill az érintő gombok is reagálnak!

Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2013
(#) lanti válasza DitroID hozzászólására (») Aug 28, 2013 /
 
A leírásod alapján a kijelzővel van baj mivel a teló rezed csipog stb. de ez nem jelenti azt hogy a kijelző csere segíthet csak.
(#) kameleon2 válasza DitroID hozzászólására (») Aug 29, 2013 /
 
Ha elsötétedett a kijelződ annak általában mindössze 3 oka lehet. 1.) Az alaplap hibás 2.) A kijelző hibás 3.) A csatlakozó, vagy szalagkábel a hibás. Ha van több alkatrészed, mint a szervizben, akkor "favágós" módszerrel pillanatok alatt kiderül melyik a ludas, mindössze kell másik kijelző és alaplap. Házilag kissé szöszölősebb ezt megtalálni. Én ebben az esetben megnézném először melyik az olcsóbb és azt szerezném be. Valószinűleg a kijelző lesz az. Azt használtan is vehetsz kipróbált állapotban. Nekem eddig bejött ez a metódus, mivel a legsérülékenyebb a kijelző. Plusz eleve a kijelzőre szokták rögzíteni a szalagkábelt is, ha tehát az a rossz - akkor is megjavul. Ha nem jött be a dolog - még mindig eladhatod a biztosan jó részét.
(#) Travolta válasza DitroID hozzászólására (») Aug 29, 2013 /
 
Lehet, csak a háttérvilágítás ment tönkre. Bár ez is lehet az alaplap problémája, de lehet a kijelző is. Ha oldalról nézed a kijelzőt,esetleg fény felé fordítva, látszik valami a kijelzőn? Ha igen,akkor tuti háttérvilágítás probléma. De mint említettem, sajnos lehet az alaplap hibája.
(#) sprofan hozzászólása Szept 19, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Samsung Galaxy Mini2 telefonom. Nem működik rajta egyetlen internetes telefon sem. Próblátam skype-ot, vibert, és a FB beépített telefonját de minden esetben ugyan az: cincogó, akadozó egérhangon hallom csak a másikat és ő is úgy hall csak engem. Felhívtam a Skype sound test-et, ott is ugyan ez a helyzet, megkértem ismerősömet hogy ő is hívja fel: nála tökéletes. Ebből számomra az következik hogy az én telefonommal van a gond. Eddig, kb 1 héttel ezelőttig tökéletesen ment mindegyik. Azóta semmiféle szoftverváltozás nem történt amire esetleg gyanakodhatnék. Normál hívásnál kristálytiszta a hang. Van valami ötletetek hogy mit lehetne kipróbálni?
(#) SzervízMacska válasza sprofan hozzászólására (») Szept 19, 2013 /
 
Pár programot letörölni, vagy erősebb hardvert választani... Sávszélességet nem korlátozta a szolgáltató? Wifivel próbáltad esetleg?
(#) sprofan válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 19, 2013 /
 
Program alig van rajta, hardver meg ha eddig ment akkor most miért nem jó? Csak wifivel szoktam telefonálni, 60mbit-nek csak elégnek kéne lennie.
(#) SzervízMacska válasza sprofan hozzászólására (») Szept 19, 2013 /
 
Ebben igazad van. Nekem csak 20/10-es, de még így is elég. Pedig a fél ház itt lóg rajta...
(#) rockersrac hozzászólása Okt 7, 2013 /
 
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy ismerősünk telefonja egyszer meló helyen elázott, akkor kiszárította, működött is, kb 2 hónap után viszont gondolt egyet, és meghülyült. Hibajelenség a következő: bekapcsolásnál minden előző beállítást elfelejt, a gyári állapotra tér vissza. Ha hagyom a készüléket elmenni készenlétbe, akkor a képernyő csak nehezen ,,tér magához" egy ideig semmi nem látszik rajta, csak az hogy világítanak a háttérben a ledek. Volt szervízben, ott újra húzták az oprendszert, meg mondták hogy nem tudnak vele mit kezdeni. A szervíz után mikor visszakapta ismerősöm, működött hellyel közzel, de egy ideje már a sim kártyát sem ismeri fel. Tud valaki segíteni ebben, hogy mi lehet a baj, és hogy lehet-e javítani a készüléket? Egy SonyEricsson Xperia Ray telefonról van szó, 2.3.3 android verzióval.
(#) kocsgab002 válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 7, 2013 /
 
Szia.
10 év mobilejavítás tapasztalata azt mondatja velem, hogy kuka.
Sosem lesz jó.
(#) rockersrac válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 7, 2013 /
 
Ezt kifejtenéd bővebben esetleg?
(#) kocsgab002 válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 7, 2013 /
 
Szia.
Mivel kapacitív érintője van, és nagy valószínűség szerint oda is bejutott a víz, sosem fog teljesen jól működni. Az áramköri panel 4-6 rétegből áll, a közbenső rétegek a vizet kapnak, megszakadnak. Semmilyen tisztítás nem oldja meg. A felületi alkatrészek elkezdenek korrodálódni, és elkezdenek lepotyogni az smd alkatrészek. Ha az ázást követő 12 órában nem kerül ultrahangos mosó alá, szinte biztos hogy tönkremegy.
(#) rockersrac válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 7, 2013 /
 
Értem, köszi a választ! Reméltem hogy meg lehet csinálni, de ezek szerint kb semmi esély rá... :/
(#) kocsgab002 válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 7, 2013 /
 
Sajnos, szinte semmi esély rá.
(#) lanti válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Az alaplapi kapacitások csökkent értékűek a nevesség és az utána való használat miatt "kiszőrösödtek" a tápköri inverterek túlterheltek, hamarosan komolyabb gondjai is lesznek ha nem viszed olyanhoz aki tudja mit csinál.
(#) rockersrac válasza lanti hozzászólására (») Okt 9, 2013 /
 
Én ezt értem, és köszi a részletes leírást, de úgy tűnik ennek a telefonnak annyi, mert már készenlétből is egyre nehezebben ,,tér magához" és az is aránylag random már.
(#) rockersrac hozzászólása Okt 9, 2013 /
 
Annyi kérdésem lenne még, hogy az af segédfény led mekkora feszültségről, mekkora árammal üzemeltethető tartósan? És kb mekkora felületű hűtés kell neki?
(#) lanti válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 10, 2013 /
 
Küld el nekem a postát állom ! A vaku ledje áramgenerátoros üzemre van széles fesz tartománnyal..
(#) dposa hozzászólása Okt 20, 2013 /
 
Üdvözlet Mindenkinek!
Egy Samsung telefonnal szeretnék a működő routeremhez - melyen egy tablet és egy netbook is üzemel - csatlakozni Wifin, de a telepítéskor olyan jelszót adtam, melyben egy "§"- jel van (de minek?) Ezt a jelet a telefonon nem lehet beállítani, nincs a jelkészletben. Olyan megoldást szeretnék kérni, amely nem kíván router ujra-telepítést.
Előre is köszönöm szépen az esetleges megoldásokat! dposa
(#) Gabó válasza dposa hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
Nekem is samsung telóm van, de van ilyen jelem. Ha neked nincs, nagy eséllyel át kell írnod a jelszót a routerbe.
(#) SzervízMacska válasza dposa hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
Szia! Ha a routered és a wifid telód is tud WSP azonosítást, jelszó gépelése nélkül is párosíthatod. Esetleg lehet a nyelv átállításával is kísérletezni, hátha más nyelven különböznek a karakter készletek...
Következő: »»   4 / 59
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem