Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Asztali DVD lejátszó tunning
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Neszeszellem hozzászólása Márc 19, 2006 /
 
Szerintetek, van e értelme az asztali dvd lejátszók tunningolásának.Frekvencia emelés, hűtés.. stb?
Ha igen, miket javasoltok amiket mindenképen célszerű elvégezni.10000.-ft os kategóriáju lejátszókban gondolkozzatok léci.Szerintem 1 kis hűtés pl a sunplus ra nem árthat.Nekem a filmekre semmi hatása de a menü azóta gyors, akkor is ha több órát nyüstöltem.Eddig belassúlt.Ti tudtok ötleteket?Köszi
(#) (Felhasználó 1306) válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Szerintem semmi értelme. Csak azért elveszteni a garit, esetleg el****ni a lejátszót, csak hogy a menü 0.5 s-el gyorsabb legyen, nem érdemes.

Legfeljebb újabb firmware letöltésének van értelme, ekkor legalább valamennyivel többet is tud, és még megbontani sem kell.
(#) Rendszer válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Szerintem sincs semmi értelme. Aki 10 ezer ft-os dvd lejátszót vesz az ne akarjon tuningolni. Szerintem a legegyszerűbb tuningolás az, h az ilyen gagyi olcsó lejátszókat észre sem kell venni. Helyette jobb megvenni a 20-25 ezer ft-os lejátszót, ami 5-ször annyit tud és tovább is bírja (vagy nem )
(#) vicsys válasza (») Márc 19, 2006 /
 
Mivel tud többet a drágább (ami megéri 100%-os felárat...)? Azért kérdem mert nem tudom, hogy érdemes-e lecserélni a 10.000,. -os DVDmet?
(#) pedrock válasza vicsys hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Egyrészt normálisan megírsz szoftver van rajta. Más kódolásokat, dekódereket, képjavitó eszközöket, használ, kihasználja teljesen a dvd adta lehetőségeket. A lézer fej nem fog be****ni 1 év alatt. Persze sok esetben csak a márkát fizeti az ember.
(#) Norberto válasza pedrock hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Hát én pont pénteken ruháztam be egy 13 ezres DVD-be, mert baromi sokat tud. És igazából nem márka...(ezelőtt sose hallottam a nevét)

Tud USB-ről, SD/MMC-kártyáról olvasni bármit. Videót, képet, zenét...nameg persze ismeri az összes létező zene- és videóformátumot is (DivX, Xvid, wma, MP3, stb.).

Ja, és van benne szoftveresen állítható equalizer, gyönyörű menüje van, gyorsan reagál (és mindezek mellett elég gyorsan beolvassa a DVD-ket is...)
(#) pedrock válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Nem attól jó egy szoftver, h mindent lejátszik. Csak ugye mindenhol ezt reklámozzák és ezt látja meg érti az átlag ember. Én pl arra gondoltam, h milyen dolby dekóder van benne, milyen szűrök, képjavitó eszközök, amik szoftveresen konfigurálhatóak. Tény, h az olcsó mindent lejátszik, de szinte semmi állítási lehetőség nincs rajta és a hangminőség, hát az egyszerűen borzalmas. Persze a paraszt bácsinak nagyon jó, aki előtte csak videoton tv-t látott, meg sokol rádiót hallgatott. Pl ott az LG márka amit most tucat szám vesznek, de ha mindenki tudná, h az eredetileg a goldstar volt, akkor senkinek nem kéne. A másik dolog pedig pl a sony, ami 10-20%-al drágább a jvc-nél, ami 2-szer olyan jó, csak nincs akkor reklámja nálunk, ezért a sonyt veszik. Tehát ha az embernek van egy kis műszaki érzéke, pár felesleges órája amég körülnéz, na meg egy kis esze, akkor rájön, h érdemesebb megvenni a kicsit drágábbat. Másrészt mi értelme van olcsó dvd-n mp3-t hallgatni, ha semmi hangminőség nincs, mert ugye aki olcsó lejátszót vesz, az általában olcsó erősítőt és hangfalat.
(#) mspike válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Annyiba van értelme tunningolni, hogy a divixhez a feliratokat behúzza srtből
(#) (Felhasználó 1306) válasza (») Márc 19, 2006 /
 
Szerintem legtöbbször nem éri meg a többletpénzt a márkás lejátszó. Sokszor van úgy, hogy egy 10000-es "gagyi" többet tud mint egy 20-30000-es "márkás". Én a márkára már régóta nem adok ilyen esetekben. Persze van amikor én is a márkás cuccot veszem, de az nem a dvd lejátszó. Főleg azért nem mert ha megnézed, akkor egy ilyet nem használsz 1.5-2 éven túl, már azért sem, mert akármilyen jó is a fej benne, az meghal idővel, meg azért sem, mert maga a technológia amit használ elavul. Befizetek arra, hogy 2 év múlva már egy dvd játékos sokkal jobb képet fog tudni, sokkal jobb képjavító eljásáokat fog használni, amit valszeg a mostaniak használni sem tudnának, hardverből kifojólag.

Na meg ottvan a hddvd, meg a társai, amik csak jönnek-és jönnek. (előbbutőb talán ide is érnek ) Szerintem...
(#) Norberto válasza pedrock hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
JVC-t jobb, ha nem említed előttem többször . Egy trágya...nem egy cuccom döglött meg teljesen újonnan, ami JVC volt...szal ennyit erről. Más márkák közül meg egyetlen sem...sose...

Idézet:
„Másrészt mi értelme van olcsó dvd-n mp3-t hallgatni”


Ki beszélt olcsó DVD-kről? Életembe nem írtam magamnak TDK márkán kívül másra se zenét, se filmet (csak szólok HALKAN, hogy a legdrágább típus a lemezek között a TDK...bocs...). Az meg a másik, hogy 256 kbps-es MP3 az azért már nem olyan szar szerintem...

Idézet:
„Olcsó lejátszót vesz, az általában olcsó erősítőt és hangfalat.”


Egyébként a pénznek semmi köze az egészhez. Aki szereti költeni, és van is neki belőle rendesen, az vegye meg a 2 milliós lejátszót. Legalább lesz mivel kérkednie...
Én egyébként miért vegyek meg egy 80 ezreset (pedig van pénzem és buta se vagyok), ha a 13 ezres is le tudja játszani ugyanazokat. Ja, és nincs házimozi a szobámba, csupán EGYETLEN Sony sztereo HiFi.
Most ilyen körülményekre minek költsek feleslegesen???
(#) pedrock válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Az olcsó dvd alatt én a lejátszót értettem és nem a lemezt, unyais eddig a lemezről szó se volt
(#) Neszeszellem válasza pedrock hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Na az a része hogy 2.000000.- ft a zsebbe és mit vegyek, az Nekem is megy.Kicsit elkanyarodtunk.Az egy másik fórum egy másik helyen ahol ez a tém a lényeg.A kérdéssorozat a fórum elején olvasható.Nem a csingcsung dekóderek professzionális studiotechnikai felhasználású szintű dvd-k ről kellenek tippek.Az érdekel hogy ami van abból lehet e, érdemes e, jobbat csinálni és ha igen akkor hogyan.Nem arról szól hogy üres a zsebem vagy tele van.Kiváncsi vagyok van e olyan aki tudna válaszolni ezekre is.Mert már bocs .. de a vegyél 1 jobbat természetesen mindenre megoldás csak itt senki nem kiváncsi erre.Köszönöm a hozzászólásokat Mindenkinek
(#) Norberto válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Idézet:
„Szerintetek, van-e értelme az asztali DVD lejátszók tuningolásának.Frekvencia emelés, hűtés...stb?”


Röviden: nincs. Szerintem. Mit várhatnál el tőle? Ez nem számítógép, se nem videókártya. Ezt nem lehet húzni. Illetve lehet, de mit fog jobban tudni? Ahogy mondtad, gyorsabb a menü. És ezzel mi lesz jobb? 1 mp-cel előbb hallod meg a kedvenc dallamodat? Szerintem nem éri meg...más a számítógép, mikor kijön egy (vagy több) új játék, és hogy ne akadozzon, célszerű megemelni bizonyos határig a memória frekijét (esetleg CPU feszültségét.

Tuningolni legfeljebb mechanikusan lehetne, hogy halkabban (szinte hangtalanul) csússzon be a nyelvecske. Én erre áldoznék talán energiát, de hűtésre, gyorsítsára nemigen.
(#) Neszeszellem válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Frim frissítéssel a feliratokat sikerűlt fullossá tennem.A teljesség igénye nélkűl.Nagyon kicsik a betük.Kezeli a sub-ot, srt-t.Többet 1 et sem.
Vendég hozzászólására reagálva : Ezek szerint akkor aki camping biciklit vásárol az ne akarjon biciklizni.Okos.Értem.
(#) Neszeszellem válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Igaz, jó űton közelíted meg.Azonban nem értek hozzá annyira hogy miket csinál és mi van benne.Kapott leírások kapcsolások alapján azonban általába boldogulok.Ezen a menü témán meg nem kell annyira hasalni, mert Nekem nem az volt a célom, csak megnéztem mi történik ha meghűtöm a csippet és ez történt Ennyi Mindenki úgy vágja le mintha ez marhára fontos lett volna.NemEz csak egy kis tapasztalat volt amit ebben a témában szerettem volna megosztani azzal aki kíváncsi rá
(#) isamisa válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
Sziasztok!
Szerintem is lehet tuningoni egy kicsit még az ólcsóbb lejátszókat is. Ahogy látom Nagyszellem meg van elégedve azzal ha a menüje kicsit gyorsabb lett. Az eredmény tehát megvan...

Megjegyzem hogy én sem preferálom a nagy hangzatos márkákat. Az én fateromat például nem tudom lebeszélni a Sonymániájáról. A karácsonyra kapott a család egy házimozit mert már régi álmunk volt (DVD-író, AV-receiver, hanszórószett)

az egész szett Sony . azért megérte igy is mert elég egy távírányító és mivel nem a legujjabb rendszert vettük igy kedvezmény is volt rá.
Az Av-receiverrel semmi gond. Tud 5*80Wattot, több mint elég. A hangszórószett a Sony Pascal sorozatábol a második legjobb. Szóval azis elég jó. Csak az a nyavajás DVD-író ne lenne olyan unalmas . kevés beállítási lehetőség, problémázik a gagyi lemezeken és lassú is. Ezért fogok én is venni egy kis DivX-es lejátszót pluszba.

Légyszi Norberto oszd meg velünk milyen fajtát vettél. Ennyit szánnák én is rá Kb.

Na hogy valamit érdemben is hozzászóljak. Gondolom ez az oldal ismert: Mestertuning
Tudom ez kicsit már Hi-End de amit ott leírnak az alapokkal az azért igaz lehet. Meg a Cd-lejátszó tuning sem rosz. A Tápegység tuningja hozhat eredményt
Isa
(#) Norberto válasza isamisa hozzászólására (») Márc 19, 2006 /
 
A márkája: SCOTT

Típusa: DVX i960 CS

(akcijóban volt a madaras teszkóban )
(#) pedrock válasza isamisa hozzászólására (») Márc 20, 2006 /
 
Úgy látom kéne nyitni egy "márkák háborúja" fórumot is Sok jót és rosszatt lehetne írni az olcsó és drága márkákról is, csak ugye ha az olcsó elromlik azt nem nagyon említi meg az ember, mert olcsó és nem csodálozik annyira, na de ez nem ide tartozik...
(#) wild84 hozzászólása Szept 20, 2011 /
 
Sziasztok. Van egy Orion DVD 5000 asztali lejátszóm. le szeretnék tölteni egy uj FW-t hozzá. ugyanis nemigen akar szólni a mély. a hangszóró az jó. merg sz.gépen zuhog mint a huzat. Csak DVd-n nem. Valaki segitene hogy honnét lehet? vagy esetleg küldeni a fire-fighter84@freemail.hu-ra?

előre is köszi mindenkinek
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem