Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AT Minikazán
 
Témaindító: tothgyula, idő: Szept 14, 2022
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tothgyula hozzászólása Szept 14, 2022 /
 
Tisztelt Kollégák!
Olvastam a "vékonyréteg technológián" működő átfolyós vízmelegítőről és egy videot is megnéztem. Ebben elmondják,hogy ez a minikazán (3-4-6-8-12kW)/1 vagy 3fázison működhet.
Energiasűrűsége magas 13W/cm2-500Wcm2-ig is. Egyaránt használható radiátorhoz,padlófűtéshez, stb. A fűtőelem 50000üzemórát tud. Azt láttam a videon,hogy a csatlakozó kábel 7x2,5mm2-es. Van-e már valakinek gyakorlati tapasztalata,hogy pl.21kW-os gázkazán helyett milyet kellene beépíteni? És a legfontosabb kérdés, hogy ennek folyamatosan kell menni?És a villanyszámla? Hozzávetőleges számításom szerint egy 12kW-os napi 6órával =72kWhx80.-ft (éjszakai árammal)5760.-Ft/nap??? Így szerintem ez csak nagyon tehetős embereknek éri meg.Jól számoltam? És a szakmai része, hogyan történik a szabályozás? Köszönöm.
(#) Bakman válasza tothgyula hozzászólására (») Szept 14, 2022 /
 
Fajlagosan a normál, ellenállás alapú fűtés a legdrágább, kb. jól számoltál. Lehet nagyobb teljesítményű, legfeljebb ritkábban kapcsol be, rövidebb időkre.

Szabályzás: termosztát be- és kikpacsolja, mint egy normál gázkazánt.

Vékonyréteg technológia: spanyol viasz. Drágábban el lehet adni, mintha egyszerű fűtőbetéteket építenének be a kazánba. Lehet, hogy tud valamilyen önszabályzást, csak kb. semmi értelme mert maga a "kazán" igen apró, nincs semmilyen hőtehetetlensége.
(#) Inhouse válasza tothgyula hozzászólására (») Szept 14, 2022 /
 
Ha láttad a videót, akkor a példának felhozott házban nem igazán számított a hatékonyság és az ár. Az előző fűtésrendszer el volt baltázva, átszerelték erre és jó lett neki. Amikor kérdezték, hogy mennyivel éri meg ez jobban, mint a régi, akkor a válaszban benne van ennek a kazánnak a komolysága...
(#) antiktelefon válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 14, 2022 / 1
 
Inkább nézd meg az oldalukon a képeket, nem csak átverés, ocsmány és veszélyes is.
Bővebben: Link
800Ft-os aliexpresszes kontrollerrel vezérelt valamilyen relével kapcsolják a fűtőbetéteket, minden barkácsmegoldás, hővédelemnincs, biztonsági szelep nem mindig van, különböző fémek vegyes kötése, kábelezésen sehol nincs tehermentesítés.
Feltalálták a vízforralót vagy az átfolyásos fűtőbetétes vízmelegítőt és jó sok pénzért rásózzák a hülyékre. Persze éjszakai áramról meg 3 köbméteres tartállyal lehet megközelíti a gázkazános fűtés árát, de a hőszivattyú még h tarifa nélkül is magasról veri alacsonyabb áron és nem kell a lakást becsövezni hozzá.
Bővebben: Link
12kW az majdnem 2600 dollár egy retek 20 ezres vízforráalóért??
Ehhez képest még az átverős skandináv fűtőpanel is jó befektetés.
2 ilyen szemét 2 millió magában és az még csak 24kW és használati melegvizet sem csinál, 2 millióból kijön egy kazán és egy kémény is, ha nem túl extrém a helyzet, a radiátorok meg ugyanúgy kellenek.
Ja igaz, kazánhoz nem kell teljesítménybővítés, így sokkal olcsóbb. Még jó, hogy bővítésen felül 4-500 dollért elkérnek egy Stilo kismegszakító dobozért egy chinesium fi relével meg egy biztivel.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2022
(#) Inhouse válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 14, 2022 /
 
Dehát vékonyréteg technológia! Ez jobb mint a nano...
(#) tothgyula válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 14, 2022 /
 
Köszönöm a szakmai válaszokat,ismét okosabb lettem.
(#) koppikoppi1970 hozzászólása Jan 4, 2023 /
 
Sziasztok, ha valakit érdekel nem egy hozzá nem értő embert kell megkérdezni mi a réteg technika lényege. Nyugodtan próbáljátok ki, meg fogtok lepődni. Körülbelül a gáz számlátok 80%-á ból megtudjátok oldani a Fűtési és Melegvíz előállítási számlátokat arról nem beszélve hogy egy hőszivatyú hoz képest lényegesen olcsóbb, valamint helytakarékos megoldás.
(#) koppikoppi1970 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 4, 2023 /
 
Nem nano, Más!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem