Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó riasztó (bekötés)
 
Témaindító: tom79, idő: Szept 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   39 / 42
(#) zoli1961 hozzászólása Jún 10, 2015 /
 
Sziasztok. Az lenne a kérdésem nem e tudja valaki hogyan kell bekötni a Autóriasztó Delight (55076) már meglévő központi zárat ? Kék ,zöld,barna,fehér és fekete vezetékét ?
Elöre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
(#) Inhouse válasza zoli1961 hozzászólására (») Jún 11, 2015 / 1
 
Mondanám, hogy miért nem keresel vissza, ebben és az "Autóriasztó és központi zár" topicban...de a kereső már jóideje elég necces...
Amennyiben van a motorokhoz vezérlő (tehát már működött önállóan a kp zár), akkor:
megoldás 1
megoldás 2 ...
(#) Inhouse válasza zoli1961 hozzászólására (») Jún 23, 2015 /
 
Egy újabb példa a felteszem a kérdést és elfelejtem az egészet típusú fórumozókra...
(#) BlackStar hozzászólása Aug 22, 2015 /
 
Sziasztok!
Szeretnék riasztót beszerelni 2004-es Renault Megane II-be.
A segítségeteket szeretném kérni a beszereléssel kapcsolatban. Állítólag van a Megane-ba egy csatlakozó riasztóhoz előkészítve. Ha van, hol találom? Az ajtók és csomagtér kapcsolók vezetékeit, irányjelző vezetékeit szeretném megkeresni. Tud valaki ebben segíteni (vezeték szín, kapcsolási rajz, stb). A segítséget előre is köszönöm.
(#) lacika81 hozzászólása Dec 30, 2015 /
 
Hali Tudnátok segíteni?Autó riasztómhoz keresek kapcsolási rajzot... : spal as 80 tipus
(#) Inhouse válasza lacika81 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Ha a bekötésire gondolsz, akkor itt ebben a topicban már szerepelt: Spal AS-80
(#) SafarZs hozzászólása Jan 12, 2016 /
 
Sziasztok! Volna nekem egy MEGA típusú autóriasztó távirányító. Az a problémám vele, hogy a Pót riasztó nem működteti a riasztót és a központi zárat sem. Régebben nem volt vele semmi probléma. Tudnátok segíteni nekem, hogy hogy tudnám betanítani vagy megjavítani hogy működjön? Esetleg Debrecenbe valaki aki értene hozzá? Előre is köszönöm....
(#) cobra1 hozzászólása Jan 18, 2016 /
 
Sziasztok lenne egy kérdésem vettem egy autót van benne egy avital távirányítós riasztó a központi egységen van egy kék mx4 felirat és semmit nem találok róla az lenne a probléma hogy mindíg visszaélesedik magától nem lehet ezt valahogy kikapcsolni?

előre is köszi a segitséget
(#) kzozo válasza cobra1 hozzászólására (») Jan 19, 2016 /
 
Nem érzékel ajtónyitást, ezért adott idő után visszaélesedik. Ezen a részén keresgélj.
(#) maszek0005 válasza SafarZs hozzászólására (») Jan 19, 2016 /
 
Debrecenit aki megjavítja nem tudok, de lehet , hogy csak elemet kell cserélni benne, és már müködik. Szerintem azt te is megtudod csinálni.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
(#) cobra1 válasza kzozo hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
nem az a baj amig nyitva az ajtó addig nem élesedik vissza csak ha becsukod meg ha leveszed a gyujtást és nyitod az ajtót azaz kiszállsz az autóból akkor élesedik vissza ez nem hiba így van programozva ezt kéne átprogramozni.
(#) kzozo válasza cobra1 hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
Hát, akkor írj a gyártónak. Itt megteheted. Biztos elküldik neked a Manualt, ami alapján elvégezheted a beállítást.
(#) carpower88 hozzászólása Jan 27, 2016 /
 
Sziasztok

Remélem tudtok segíteni Kocsi Octavia 1 2001 Eleganc.
Tehát adott a régi riasztóm Rhino tx320w, szeretném lecserélni, meg is vettem egy VICTOR Car Alarm System VT-200PW, mivel mind a kettőnek megvan a bekötési rajza így az alap dolgokkal nem is volt gondom, Pozitív,Negatív,Sziréna, Index, Gyújtás, Nyitó/Záró Jel, Indításgátló relé nem is volt bekötve, és hanyagolnám is.
A Rhinonák a Kék és kék-fekete az ajtónyitás érzékelő, a VT-200pw-nél nem igazán értem hova is kellene kötni, rajz szerint van két oldalajtó kioldó+/-, a negatívra kellene kötni?
Idézet:
„vw konszern”

Másik gond az ablakemelő kimenet, ha jól értem ez a szál szolgálna arra hogy záráskor felhúzza az ablakok, pontosan hova kellene kötni? hogy kereshetem meg?
Gondolom ez okozza azt a problémát,hogy eddig a Rhino beélesítéskor lezárta az ajtókat és felhúzta az ablakokat, míg a VT-200pw bezárta az ajtókat, de az ablakokat nem. Nem értem mért nem húzza fel, mikor a központi zárásával a Rhino ezt a "komfort" dolgot megtette, és ott nem volt külön szál, csak a zárás és nyitás jele.
Esetleg ötlet?
(#) Inhouse válasza carpower88 hozzászólására (») Jan 28, 2016 /
 
Az én Rhino TX320W rajzomon nincs kék-fekete, csak kék-fehér és kék. Neki volt külön csomagtér bemenete, az újnak nincs. Ha nincs összediódázva, akkor azt neked kell megtenned, különben a csomagtér nyitásra érzéketlen marad. Az újnál a (-)-osat kösd be (kék), a másikat ne (kék-fekete). Vannak autók elenyésző számban, ahol (+)-t kapcsol az ajtókapcsoló, ez ahhoz lenne.
A Rhino-n van egy kiegészítő kis csatlakozó, amin kapcsolt negatív van élesedéskor, nem ez volt kötve az automata ablakhoz? Ez esetben az újnál ott van a piros vezeték erre, szintén (-)-t kapcsol.
(#) carpower88 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 28, 2016 /
 
Össze diódázást kicsit fejtsd ki jobban légyszíves.
A Rhino-n a kiegészítő csatlakozón volt a ütésérzékelő és a belsőtér védelem, de ezeket már rég kidobtam kidobtam belőle, ettől függetlenül is mozgatta az ablakot. Ezért nem értem, hogy az új nem mozgatja, logikusan nézve kellene neki nem?
(#) Inhouse válasza carpower88 hozzászólására (») Jan 29, 2016 / 1
 
2 dolog lehet, vagy van benne pluszban egy az ablakokat felhúzó modul és azt vezérelte a Rhino, vagy eleve automata ablakok vannak és egy megfelelő pontra adott impulzus, vagy folytonos jel záráskor vezérelte azt. Impulzus van a kp zár kimeneten, vagy van azon a kis kiegészítő csatlakozón folytonos. Ha a kiegészítő csatlakozó lehúzásakor is felmentek az ablakok, akkor nem marad más, a kp zár vezérlő kimenete csinálta. De mivel ezt már bekötötted és az ajtók mennek, de az ablakok nem, valami megváltozott, lemaradt. Esetleg, ha az élesítéskor azonnal aktív a gyújtástiltó kimenet, lehet, hogy ott volt egy közvetlen, vagy relés kapcsolat az ablakokkal.
A diódák azért kellenek, hogy ne kelljen összekötni a csomagtér/motortér érzékelő kapcsolókat közvetlenül, mert működne így is, de azok nyitásakor is felkapcsolna a belső világítás.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2016
(#) carpower88 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Idézet:
„Impulzus van a kp zár kimeneten”

Az ablakemelő kimenetet akkor hova is kellene kötni? egyszerűen a záró ágra?
Amúgy nincs semmi kiegészítés, tudtommal ez gyári felszereltség volt benne pl: ha kulccsal zárom és tartom a kulcsot elfordítva akkor is felhúzza az ablakokat. Értem már a diódás megoldás lényegét, esetleg van konkrét dióda amivel ezt kivitelezhetem?
Millió köszönet a segítségedért!
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2016
(#) Inhouse válasza carpower88 hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Lehet, hogy hosszabbra volt állítva a kp zár vezérlő kimenet, nem a normál motoros 0,75-sre? Ezeket neked kellett volna a szétszedés előtt megnézni.
Diódának az 1N400x általános típusok elegendőek szoktak lenni.
(#) maszek0005 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Inhouse! Nagyon szépen kérlek segíts nekem. Adott egy Skoda Fabia 1985, augusztusi kiadás. Gyárilag, csak mezei alapfelszereltséggel. Berakattam egy Eagle riasztót, hogy a távirányítóval a központizárat is tudjam vezérelni. Sajnos valamit elbaltáztak a szakszervízben ami időközben megszünt, és kb. 45 percenként megszólal a riasztó. Ezzel a diódázással kapcsolatban olvastam a fórúmon, de most sajnos nem találom a HSZ-t. Ha valami konkrét megoldással tudsz segíteni, azt előre is köszönöm.Tisztelettel: Jani.
(#) Inhouse válasza maszek0005 hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Azt kellene megnézned, hogy visszajelez-e a riasztó valahogy, hogy melyik zóna miatt riasztott. Van-e pl. ultrahang érzékelő? Van-e késleltetett utastér világítás?
(#) carpower88 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Rátapintottál! Ha folyamatos a zára jele, akkor felhúzza az ablakot. Viszont a riasztó csak 3,5sec-ig tartja testelés, így nem megy fel teljesen. Erre egy relezés megoldas lenne(idozitős)? Ha igen tudnál ajanlani?
(#) kzozo válasza carpower88 hozzászólására (») Jan 30, 2016 /
 
Az én riasztómban be lehet állítani hogy van -e komfort zárás, azaz egy dip kapcsolót átbillentve a zárási idő kb 40s lesz, míg a nyitási idő nem változik.
(#) maszek0005 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 30, 2016 /
 
Előző hsz- ben elfelejtettem, az utastérvilágítás késleltetett. Ultrahang érzékelő nincs benne. Csak egy led van beépítve hozza, ami villog amikor be van riasztva. Az hogy melyik zóna riasztott, honnan lehet megtudni? A beépített led csak az irányjezőkkel egyszerre villog riasztáskor.
(#) carpower88 válasza kzozo hozzászólására (») Jan 30, 2016 /
 
Igen a régin is hasonlóképp volt 20sec zárás nyitás viszont maradt 0.7 Itt jumper átrakással 3.5 sec a max zárás/nyitás jel, viszont a nyitás is 3.5 sec lesz, és lehúzza az ablakokat félig. Ezért gondoltam megrelézni, a zárás negatív impulzusra behúzna és pl: 20sec ig tartaná. Létezik ilyen, esetleg elkészíthető?
(#) kzozo válasza carpower88 hozzászólására (») Jan 30, 2016 /
 
Egy másik beállítási lehetőség is szokott lenni: központizár müködtetési idő 1s vagy ~3s. A régi pneumatikus zárakhoz kellett az 1s. A riasztóm egyébként egy Laserline 989.
Ami neked kell relé, létezik készen is: Finder 80.01. Neten ha rákeresel találsz adatokat róla.
(#) Inhouse válasza maszek0005 hozzászólására (») Jan 30, 2016 /
 
Vannak riasztók amik visszajelzik kikapcsoláskor, csippanással, vagy villogással a zónát. Nézd meg a leírását!
A késleltetett utastér világítás a legtöbb riasztót meghülyíti. Nem is a késleltetés maga, hanem, hogy a plusz elektronika a stabil 2 szintet eltolja és mondjuk 2-3V kontra 0V lesz belőle. Fater Skodájánál ezért a gyári ajtókapcsoló egy relét kapcsolt, és onnan már volt független érintkező is.
(#) kzozo válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 30, 2016 /
 
Igen én is így szoktam, azzal a kiegészítéssel, hogy egy 1000-2000µF-os kondit is kötök a relével párhuzamosan.
(#) l_atti hozzászólása Feb 3, 2016 /
 
Sziasztok! Tudna valaki segíteni, egy 2005 Toyota Corolla Verso-ba szeretném bekötni a saját fejlesztésű riasztómat. Hol találom meg a jeladókat (ajtók) ,illetve indításgátlót hova lehet bekötni?
Nagyon köszönöm!!!
(#) elactrofan hozzászólása Máj 4, 2016 /
 
Üdv!

Szerintetek ehhez Bővebben: Link a riasztóhoz lehet élesítésre és hatástalanításra RFID kártyát vagy kulcsot alkalmazni?
(#) Inhouse válasza elactrofan hozzászólására (») Máj 4, 2016 /
 
Hasonlóan a sima távirányítós riasztókhoz nincs olyan bemenete, ahol bizgurálható lenne az élesedés/kikapcsolás.
Megkerülő úton, vagy az egyik távirányító gombját kapcsolod az RFID-vel, elég barbár megoldás, vagy szétszeded és megnézed, hogy az RF vevőnél van-e ehhez hozzáférhető pont. Gyanús, hogy hiába keresed, a jelsorozat bemegy a prociba és ő dönti el, hogy az neki való-e... Egy régi sima fix kódos távirányítós kütyünél a decoder IC kimenetét megkerülve működne a dolog.
Következő: »»   39 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem