Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió erősítő szobai üzemre
Lapozás: OK   2 / 16
(#) Gery hozzászólása Jan 4, 2009 /
 
zsoltee82!
Szia,
Én arra lennék kíváncsi hogy hogy csináltad meg hogy legyen bemenő aux jel? Nekem van egy CD-s rádióm és a lejátszó része nem jó.Én arra gondoltam hogy annak a "helyére" csatlakoztatok egy bemenő auhot, és bár a panelba becsatlakozó nagy kábelcsatlakozón minden érnek felvan tüntetve hogy mi micsoda, de rövidítések és nemtudok rajtuk kiigazodni. Ha leírom mi micsoda esetleg tudsz segíteni? Vagy te hogy csináltam meg azt hogy a rádió AM-sávjára kötöttél bemenő jelet?
(#) HungarianDaniel hozzászólása Feb 7, 2009 /
 
Hasonló projectbe kezdtem és engem is az érdekelne hogy lehet aux ot "kötni" az am sávra. Előre is köszi.
(#) Medve válasza HungarianDaniel hozzászólására (») Feb 7, 2009 /
 
Hello, Keresd meg az AM vevő IC HF kimenetét, azt kösd le róla és oda tedd az AUX jelet. Például.
(#) HungarianDaniel válasza Medve hozzászólására (») Feb 7, 2009 /
 
Huh köszi a gyors választ nem szettem még szét a rádiót de majd megnézem (egyébként hogy néz ki ez az IC mármint miröl ismerem meg )
(#) Medve válasza HungarianDaniel hozzászólására (») Feb 7, 2009 /
 
Az IC, az olyan mint a többi, inkább a környezetéről ismerszik meg, ha kezdő vagy, akkor nézd meg az összes IC adatlapját (alldatasheet.com pl), igy megtalálod, melyik az "AM receiver" Szerencsétlen esetben az FM és az AM vevő egy IC-ben van, arra nincs általános gyógyír.
(#) HungarianDaniel válasza Medve hozzászólására (») Feb 7, 2009 /
 
Megnéztem a rádiót , az am és az fm vevő egy ic ben van. Ilyen esetben nemlehet valahogy másképp megoldani ? Hallottam olyanról, hogy közvetlenül az antennára van kötve az aux egy adapter segítségével ez megvalósítható lenne egy kezdő számára ???
(#) csezoli21 hozzászólása Feb 17, 2009 /
 
Heló
Egy Olyan kapcsolást keresnék, amivel egy autó cd-s fejegységet meg lehetne táplálni otthoni 220Voltról!
A fejegység 4*45 Wattos! Előre köszönöm heló
(#) csezoli21 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
nem kell neki stabilizált táp?
(#) SzervízMacska válasza HungarianDaniel hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
Szia! FM Transmitter, ez az ami kell neked. Használd a keresőt!

Üdv: SzervízMacska
(#) Inhouse válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
11-15V-ig nem szabadna baja legyen, sok autóban gyárilag hunyorog a kijelző a vékony vezetékek miatt...
Esetleg alakíts át egy PC tápot, akkor az stabil lesz. Van itt a fórumon topic erre is.

Üdv
Inhouse
(#) csezoli21 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
Heló
JA én nem tudom stabil kell e neki, csak írtam hátha valaki tudja hogy lehet itthoni hálózatról táplálni egy fejegységet! Nincs felesleges pc tápom, ugyhogy más megoldás kéne! írta valaki hogy 150 Wattos trafó meg satöbbi, de a 10 Volt váltóból hogy lesz 12 Volt egyen? és stabil? szóval eléggé homályos!
(#) SzervízMacska válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
Úgy, hogy egyenirányítás és pufferelés után a váltófeszültségednek gyök2 szöröse lesz az egyenfeszültség.
(#) csezoli21 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
Bocs rossz vagyok matekból akkor lessz belőle 12 volt vagy sem? és hogyan lehetne stabilizálni ha kell?
(#) csezoli21 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
Tehát ahogy irtad úgy kéne megcsinálni? és mennyi lenne a minimum teljesítménye a trafónak amiről még stabil lesz?
(#) SzervízMacska válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
Nem kell oda pont 12 Volt, és ráadásul stabil. Az autó pont nem az a hely, ahol állandó, stabilizált fesz. állna rendelkezésre. Ha elolvasod a rádiód leírását, ott meg van adva, milyen feszültségtartományban működik. Pl.: 10,2-15,6V DC.
(#) HungarianDaniel válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
Köszi a választ ,de az fm transmitter az nem vezeték nélküli ??? Vagy van belőle vezetékes változat is ?
(#) SzervízMacska válasza HungarianDaniel hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
Igazad van, a vezetékest fm modulátornak hívják. Elnézést! :hide:
(#) SzervízMacska válasza HungarianDaniel hozzászólására (») Feb 19, 2009 /
 
Ezt találtam hirtelen, ha ragaszkodsz az antennakábeles megoldáshoz. Más kérdés, hogy ezért az árért máshol már transmittert is vehetsz, amit csak a szivargyújtóba kell bedugni. Kártyafoglalattal, USB-csatival, kijelzővel, lejátszó gombokkal és 3,5-ös jack AUX-bemenettel...
(#) HungarianDaniel válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 19, 2009 /
 
Köszi! Közben már én is utánanéztem és én is megtaláltam ugyan ezt (sőtt még olcsóbbat is ) de időközben szétszettem a rádiót és épp az fm ic kivezetését keresgélem ahogy beköthessem az aux ot.
(#) zsoltee82 válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /
 
Szia!
Hú, most látom csak hogy vannak új érdeklődők a szobai autórádió ügyében
Szerintem a 100-150W trafó az feleslegesen nagy. Igazából csak azért kellene olyan nagy teljesítmény, hogy nagyobb terhelésen se essen vissza a feszültség (mármint így a 10V váltóból közel állandó 14V feszt kapnál). Nekem csak kisebb teljesítményű trafóim voltak kéznél (és ezek még pont elfértek a dobozában), két teljesen egyforma kb. 30W-osak egyenként. Ezeket kötöttem párhuzamosan mind primer, mind szekunder oldalon, és terheletlenül olyan 14V körüli váltófeszültséget kaptam. Erre jött a graetz, meg a 25V, 6300u-s kondi és így asszem közel 20V egyenem volt. És ehhez csináltam egy 7812 stabbal és bd246 tranyóból álló stabilizáló tápot ami 8A-ig jó. A 7812 feszültségét egy ellenállásosztóval megnöveltem, így 13,5V- ot kapok stabilan. Szerintem ennyi teljesítmény még éppen elég, ahhoz hogy elég hangerőt produkáljon két csatornán. Arra viszont tényleg kell vigyázni, hogy a 14V-ot ne lépjük túl, mert akkor a gyengeáramú részek meghalnak a fejegységben, és 11V környéke alatt az újabb készülékek kikapcsolnak (főleg a cd-sek). Nekem egy Blaupunkt venice beach ment ezzel a táppal és jól működött. Ha esetleg még tudok segíteni valamit akkor kérdezz bátran...
(#) csezoli21 válasza zsoltee82 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /
 
Heló köszönöm szépen a segítséget! Akkor elvileg egy 60 Watt körüli trafó elég lenne? Az jó! Erről a kapcsolásról amivel te hajtottad nincs valami kapcsolási rajzod, vagy nyákterv vagy beültetési rajz vagy akármi, esetleg fényképek! Érdekelne a dolog, mert lehet megépíteném én is mert itthon is szeretném használni a fejegységemet! Köszönöm a segítséget várom válaszod heló
(#) csezoli21 válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Ennyit tudok a készülékről!
Alpine cde-9848rb
Power Requiment: 14,4 VDC
(11-16V Allowable)
Maximum power Output 45W*4
Maximum Pre output Voltage 2V/10Kohms
"Vannak a fejegység gyártók, meg van az ALPINE"
(#) SzervízMacska válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Idézet:
„"Vannak a fejegység gyártók, meg van az ALPINE"”
Ezt tanúsítom. Nekem is figyel itt a polcon 1 CDA-9813R. Kívül-belül megtakarítva, gyári csomagolásban.
(#) Dióda hozzászólása Feb 22, 2009 /
 
Nos kellene egy kis segítség.

Van egy fejegységem amit szobai üzemre szeretnék felhasználni. Van egy kész tápegységem ami egy 60W-os toroid ami 12V-os egyenirányítvaegy 10000mikrós kondi és egy stabic+tranyó párossal le van stabilizálva 12V-ra. Ha erre ráteszem akkor letekert hangerőnél is van a fejegységnek egy jól hallható sípolása a hangszórókimenetén csak nem tudom miért. Próbáltam tenni a táp kimenetére még plussz kondenzátort 4 darab 4700mikró párhuzamosan de ezzel sem lett jobb. Majd megpróbáltam úgy hogy egy mnc zavarszűrőt szétvettem és annak a tekercsét a kondik közé tettem úgy hogy két 4700mikó majd tekercs utánna még két 4700mikró de így is sípol és nem értem miért.
Valaki tud rá valami értelmeset mondani mert engem már nagyon idegesít.
(#) Dióda válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Szia Zolibátyó!

Ahogy multkor beszéltük tettem rá kis kondikat .
Egyenlőre tesztüzemben ment volna a cucc ergo nem hajtva csak el kellett volna bírnia a kis toroidnak. A stabilizáláson én is agyaltam hogy az hozhatja be a zajt, de egy stab tranyóval megfejelve ekkora gubit csak nem szabadna csinánia .
(#) zsoltee82 válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 24, 2009 /
 
Helló!
Az én kapcsolásom rajza nincs itt nálam, de elmondom hogy csináltam. Először is az alapja ez a kapcsolás: http://www.bsselektronika.hu/bss/index.php?id=126
Itt az R2 nem kell, az R1 meg ha jól emlékszem nekem 22 ohm. A másik dolog, hogy a 7812 kimeneti feszét meg kell növelni, mégpedig egy ellenállás-osztón keresztül. Ezt a 7812 adatlapjáról vágtam ki. (1.kép) Itt meg az R2-n 2V-nak kell esnie, az R1-en meg 12V van. Erre viszont már nem emlékszem hogyan számoltam, de ki lehet okoskodni a képletekből. Esetleg ha valaki tud segíteni neked ezek alapján akkor az bizonyára hasznodra lehet, én most ennyit tudok. Viszont ha sikerült elkészítened a tápot, akkor először ne a fejegységen próbáld ki, hanem terheld le különböző terhelésekkel és nézd hogy változik-e a kimenő feszültség. A BD tranyót meg azért kell itt már hűteni rendesen.
(#) trefasnyul hozzászólása Ápr 6, 2009 /
 
Üdv emberek! Én teljesen laikus vagyok ehhez a témához, de szeretném a régi Blaupunkt rádióm szabadban használni, 2 hangszóróval , van hozzá 2 felesleges autóaksim is, érdeklődnék, hogy valami könnyű nyelven le tudnátok írni, hogy mit, hogy csináljak? mehet-e 2 aksiról vagy egyszerre csak 1ről? amelyik egyszerűbb és gyorsabb úgy lenne jobb, előre is köszönöm a válaszotok.
(#) akos70 válasza trefasnyul hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Milyen csatlakozo van rajta?
(#) djjani007 hozzászólása Jún 1, 2009 /
 
Van egy Sony Cdx-L400x tipusu Cd-s autoradiom.Szeretnem egy Fadobozba elhelyezni hogy a szobaban tudjam hasznalni.Max 4*45W a teljesitmenye de en csak 3*15watos reprokat kotnek rá.Azt szeretnem tudni hogy melynyomó reprot milyet lehetne raakotni maximum.hany watt.?segitsegeteket koszonom.!
(#) MolnarG válasza djjani007 hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Idézet:
„Azt szeretnem tudni hogy melynyomó reprot milyet lehetne raakotni maximum.hany watt.?”

Nem tudom mi az a repro, de elvileg nincs felső határ csak ésszerűségből (anyagiakból). Tehetsz rá 100W-os mélyet is meg 500W-osat is (csak nem fogja kihajtani).
Viszont a 45W kimenetre nem kösd rá a 15W-osat. Nem biztonságos a hangszóróra nézve (persze ésszel mindent lehet, de csak egyszer kell túltekerni a hangerőt és valószínűleg vége).
Következő: »»   2 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem