Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   149 / 207
(#) Lacko12 válasza Lacko12 hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
csatlakozóinak a test részét külön letesteled akár a készülékházhoz mert sokszor a vezetősáv elég, generátorzajok 99%-át ez okozza például.
(A telefonos kijelölés aktiválta magát )
(#) Lacko12 válasza Zente1 hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Szia!
Minden féle műsorforrásnál csinálja?
Úgy értem rádiónál, usb-nél vagy cd funkciónál is?
(#) fadam2 hozzászólása Márc 25, 2017 /
 
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban szeretném a véleményeteket, segítségeteket kérni: 11 éves opel merivámban a minap reggeli indítást követően a CD30 típusú rádió nem kapcsolt be. A főkapcsolót megnyomva azonban elindult az adás, ám amikor a világítás felkapcsoltam, akkor láttam, hogy a fejegység nem világít, ellentétben a műszerfal többi elemével. Emellett a műszerfal felső kijelzője, ami az időt, a kinti hőmérsékletet és az aktuális rádió adót kiírja világít, de a rádió felől nem kap információt, csak az előbbi két adatot jelzi ki. Manuálisan a rádió tökéletesen működik, leszámítva a világítást és a kijelzővel történő kommunikáció hiányát. Az adók közt lehet váltogatni, keresni, hangerőt szabályozni stb. Az autó leállításakor, a kulcs kihúzását követően a rádió nem áll le, de manuálisan kikapcsolható. A szervizben elvileg megnéztek mindent, de nem találták a hiba okát. Ezt követően még a nem rég cserélt akksi is lemerült a szervizben, én a rádióra gondoltam, mert eddig nem volt ilyen télen se. Ezért megkértem őket, hogy egyenlőre kössék ki inkább.
Semmi előzménye nem volt a hibának, minden elem gyári, nem lett cserélve.
Előre is köszönöm, ha bármi javaslatotok van.
(#) localhost hozzászólása Márc 28, 2017 /
 
Sziasztok!

Lenne egy gyári Fiat Stilo fejegységem és szeretném a CD tár bemenetét AUXként használni, kék ISO csatlakozó és a kábelezés már megvan. (18-19-20) Viszont a fejegységet nem tudom CDC módba rakni, mert ugye nincs rajta tár és addig a menüt se aktiválja. Van esetleg ötlet, hogy tudnám ezt megtenni? Ha jól sejtem, sima rövid zárral ez nem lehetséges... Abban sem vagyok biztos, hogy sima analóg jellel aktiválható e. Ötleteket várnék, előre is köszönöm mindenkinek. Linkek alatt a fejegység matricája, információgyűjtéshez + a gyári pin kiosztás.

Head Unit
Head Unit Pinout
(#) Inhouse válasza localhost hozzászólására (») Márc 29, 2017 /
 
Van egy AUX-os topic már.
Ehhez mikrovezérlő kell. Manapság egy Arduino Nano is megoldhatja, ha megírod rá a szoftvert. Ha rákeresel a neten és valaki már megtette, esetleg fel is rakta, akkor csak fel kell töltened a memóriájába. Ha ez sem megy, akkor eddig ott tartasz, hogy van egy pár gombod egy kabáthoz...
Lehet kapni 16eFt körül erre készült autó/fejspecifikus kütyüket, azt csak be kell kötni és mehet.
(#) localhost válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 29, 2017 /
 
A Yatour és társait szeretném kiküszöbölni, nincs szükségem indokolatlan kiadásokra. Az AUX is csak azért kell, hogy BTvel tudjak zenét hallgatni, de az autó egységét nem akarnám megbontani. Vezérlésre sincs szükségem, csak a bemenetet akarnám használni. Egy Yatour modul alapján nem lehetne esetleg készíteni egy vezérlőt, ami ezt elvégzi?
(#) Inhouse válasza localhost hozzászólására (») Márc 29, 2017 /
 
Mire gondolsz, a Yatour-ban mi lehet? Mikrovezérlő kommunikál a fejjel, hogy elhiggye, hogy a CD-tár van a másik oldalon. Arduino Nano, vagy hasonló 1xxxFt, meg sok meló, ha nincs más által megcsinálva. Mire gondolsz az indokolatlan kiadásnál? Egy vezeték átkötéssel nem lesz aktív CD tár bemeneted, bár egy készüléknél láttam ilyen aktiválást, de ez nem működik máshol...
A megépített megoldásnál felraktak rá egy CD-tárat, monitorozták a két készülék között a kommunikációt és ezt szimulálják egy mikrovezérlővel és az abban futó programmal.
Arduino CD tár emulálás
Ráadásul igyekeztek kitalálni a gyártók saját protokollokat, nehogy egy meglevő szerint működjön.
Lehet, jobban jársz, ha nem erre keresgélsz, hanem az AUX-os topicban szétnézel, hogyan lehet másképp ilyet faragni a fejegységedre.
(#) localhost válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 29, 2017 /
 
Arra már van komplett leírás. Egyébként a régebbi Fiat fejegységeken a 13-15 pint összekötötték 1kOhm-os ellenállással és aktiválható volt onnantól.
(#) szamóca hozzászólása Ápr 4, 2017 /
 
USB pendrive-ról exFat fájlrendszerről képesek az autórádiók lejátszani az MP3 zenéket, vagy csak NTFS alól működnek?
(#) Inhouse válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
Elég különc még az exFat, a TV-k sem nagyon viszik, én PC (Linux/Windows7->) környezeten kívül nem láttam még működni. Persze idővel, lehet majd...
(#) szamóca válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
OTG pendrive, amit az android használ. Sajna a droidos telók mást nem ismernek fel. A TV-k azok nem azt tudom, de ezek szerint az autórádiók sem.

Bár találtam olyat, ami kezeli, Bővebben: Link csak sajna ez nem átlagos, drága meg 2DIN-es.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Szerintem a fat32 a legáltalánosabban elterjedt, azt az androidnak is kell ismernie, és a rádióddal is jó eséllyel barátkozik... Ha már közös nevezőt keresel.
(#) szamóca válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Csak az a 4GB-os a határ, meg azon a leglassúbb a felmásolás.
De végül is...
(#) Inhouse válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Idézet:
„OTG pendrive, amit az android használ.”

Szerintem mindegy, hogy OTG pendrive, vagy sima pendrive egy OTG kábellel.
(#) szamóca válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Igaz, csak a használat körülményeinek tisztázása miatt írtam le.
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Az csak a fájl méretét korlátozza, de mutass már mp3- at, vagy androidra való tartalmat efölött...
(#) Inhouse válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Nem igazán függ így össze a sebesség és a fájlrendszer. Mérted ugyanazon a háttértáron ugyanazokat a fájlokat másolva ugyanarról az eszközről NTFS és FAT32 fájlrendszerrel?
Igazából van amiben az egyik, van amiben a másik gyorsabb, sok mindentől függ, de akkora különbség, hogy kijelenthesd, hogy
Idézet:
„azon a leglassúbb a felmásolás”
szerintem nem lehetséges.
(#) szamóca válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
HD-FHD-MKV filmek akár 40GB-osak is lehetnek. Igaz ez utóbbi már nem nagyon kapcsolódik a témához, viszont a droidos telón én rengeteg ilyen nagy tárhelyigényű filmet nézek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
(#) szamóca válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Mértem, tényleg elhanyagolható.

sd.jpg
    
(#) simi73 hozzászólása Ápr 8, 2017 /
 
Sziasztok~
A kovetkezo problemam lenne..toyota prius gyari fejegyseget szeretnem kicserelni ugyan oltan gyarira mivel az elozo amerikai tipus es csak a paratlan frekvenciakat fogja, Rendelnek az ebayrol hasznaltat,_de tobb helyen irjak,_h"" missing code"" de a radion az osszes adat latszik.._gyari szam,_szeria szam..._stb(.) ezek alapjan esetleg ki lehet e deriteni valahonnan a gyari kodot,_,topikrol,_vagy egyeb helyrol.._Toyota szervizt kerdeztem de azt mondtak,h nemis kell hozzajuk kod....._hol lehet az igazsag? Valaszokat koszonom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2017
(#) dani9228 hozzászólása Ápr 12, 2017 /
 
Sziasztok!
Ezzel a fejegységgel lenne problémám. A kijelzője meleg hatására kezd rendessen kijelezni, addig viszont a szegmensek nem látszódnak. Ha szétszedem és összerakom akkor egy darabig jó. Kijelzővel vagy a kijelzőt összekötő zebragumival lehet probléma?
Köszi!
(#) Bakman válasza dani9228 hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Leheséges, hogy az összeillesztés nem megfelelő. Ha meg tudod tiszítani házilag, érdemes vele maszatolni, egyébként nem éri meg szervízbe küldeni.

Mit értesz szétszedés és összeraks alatt?
(#) dani9228 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Szétszedem, letisztítom az érintkezőket majd összerakom. Most teljesen szétszedtem, valami ragasztó vagy nem tudom micsoda folyt szét benne teljesen, a kijelző hátlapján. A kijelzőt megragasztottam, hogy ne tudjon mozogni, most úgy néz ki hogy jó.
(#) dani9228 válasza dani9228 hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Hello! Eddig bírta megint a kijelző. Kétszer átmelegedett a kocsiban, ma hidegen megnéztem és megint csak néhány szegmens ment . Tuti valami kontakt, de már nem tudom mi lehet.
(#) begri hozzászólása Ápr 21, 2017 /
 
Sziasztok. A következő problémával fordulok hozzátok! A fejegységem egyik napról a másikra megbolondult,felrakom az előlapot bekapcsol kb 4-5 mp tudom a hangerőt szabályozni és utána. semmire nem reagál . Nem tudom kikapcsolni ne csak ha leveszem az előlapot csak a cd része szol rádióra nem is lehet átkapcsolni,egyik gomb se reagál semmire! Köszönöm a segítséget!
(#) zolika60 válasza begri hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Nem ártana egy gyártmány, meg egy típus.
(#) attika válasza begri hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Valamelyik nyomógomb kontakthibás lett.
Nekem Sony csinálta ezt.
(#) begri hozzászólása Ápr 21, 2017 /
 
JVC KD-R453
(#) hunpeter hozzászólása Ápr 23, 2017 /
 
Sziasztok!

Opel Astra H autómba vettem egy 2din-es navis fejegységet, kínai, de jobb minőségű, DVD-s (Doppel, WinCE 6.0). Megvettem hozzá minden átalakítókábelt, tökéletesen működik egyébként, de...
A hiba a következő: látszólag ok nélkül, változó időközönként (van hogy 5 percen belül kétszer, de van, hogy csak kéthetetnte egyszer) lefagy. Ilyenkor az egész képernyő zöld és sipol mint a fábaszorult féreg amíg nem resetelem.
Azt figyeltem meg, hogy ha több funkciót használok (GPS+zene), vagy klíma+fényszóró+a fejegység, akkor gyakrabban jön elő a probléma. Lehet, hogy az áramellátással van baj, vagy kontakthiba lehet? Vagy csak a windows ekkora ****?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017

IMG_1764.JPG
    
(#) ursitzg hozzászólása Ápr 24, 2017 /
 
Sziasztok!

Vásároltam egy 2008-as Suzuki Grand Vitarát amely gyárilag Clarion MAX678RVD multimédiás fejegységgel van szerelve. Az előző tulaj personal kódot tett a rádióra, de az évek alatt elfelejtette.

Már felkerestem a Clarion Magyarországot, ők a HIFI-Station Kft.-t javasolták.
Ők először azt mondták, keresgéljek az interneten, minden készüléknek van egy gyári reset kódja, ha nem találom, hívjam őket majd újra megcsinálják. Most újra hívtam őket azt mondták nem foglalkoznak ilyennel.

Valaki tudna nekem segíteni ebben a témában?

A fejegység adatai a képen láthatóak.

Előre is köszönöm a segítséget!

IMG_0422.JPG
    
Következő: »»   149 / 207
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem