Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   198 / 207
(#) kendre hozzászólása Ápr 28, 2022 /
 
Sziasztok!
G Astra, 70mai menetrögzítő kamera, JVC új fejegység.
A kamera usb kábelen kapja a kraftot amely az "A" oszlopon fut, de nem az antenna mellett, hanem a másik oszlopon.
A problémám az, hogy nagyon picit bezavarja a rádió (Fm) adást.
Tervben van, hogy egy jó minőségű, árnyékolt usb kábelt be szerzek, mert a jelenlegi (a kamerához kapott) elég vékony, nem hinném, hogy van rajta árnyékolás.
A kérdésem az, hogy van-e értelme hosszabb antennaszárat is beszerezni, vagy a nagyobb antenna a zavart is jobban összeszedi?
Esetleg más ötlet a zavarszűrésre?
(#) Uviktor válasza kendre hozzászólására (») Ápr 28, 2022 /
 
Szia,
A tápfeszültséget mi állítja elő a kamerának?
Szivargyújtós töltő?
Az is okozhat jókora zajt ha kínai kapcsolóüzemű.
(#) kendre válasza Uviktor hozzászólására (») Ápr 28, 2022 /
 
Van egy Aliexpresses utólag beépített aljzatom, meg a saját gyári szivargyújtós töltője, amit a dobozába raktak. Mindkettővel zavar.
(#) Uviktor válasza kendre hozzászólására (») Ápr 28, 2022 /
 
Üdv,
Menetrögzítő kamerákban általában szokott lenni beépített akku.
Akkor is zavar ha a saját akkumulátoráról működik,vagy csak akkor ha tápfeszt kap az USB vezetéken?
Ebben a rögzítőben nincs véletlen infra "reflektor"?
Akár még az is lehet impulzus üzemű,ami megint zajt okozhat.

Ahogy olvasom,utólagos JVC fejegység van benne.
Antenna erősítő vezérlés be van kötve?
(Gyári kijelzőt bekapcsolja a fejegység ha bekapcsolod?)

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2022
(#) kendre válasza Uviktor hozzászólására (») Ápr 29, 2022 /
 
Kizárólag akkor zavar, ha áram alatt van az usb kábele, tehát ha valamelyik aljzatba be van dugva és rá adom a gyújtást (csak akkor van áram alatt az usb és a szivargyújtó is)
Ha leveszem a gyújtást, tehát megszűnik a kamera töltése, akkor nem zavar tovább.
A rádió gyújtásra kapcsolódik be, ilyenkor a kijelző is bekapcsol, ellenben utána már működésben marad mindkettő a kulcs kihúzásáig.
Közben babráltam vele. Van itthon ismeretlen helyről származó usb kábelem, ami vastagabb és merevebb, mint a kamera saját kábele. Azzal sokkal jobb a helyzet. Szerintem a gyári kábel nincs árnyékolva.
(#) Tylla1 hozzászólása Ápr 29, 2022 /
 
Sziasztok!

Itt próbálok szerencsét, mert a cd tár topik halott.

Van egy SONY CDX 616-os CD táram a kocsiban, melyet egy SONY XR C-4120-as fejegység vezérelt...eddig. Most nem kapcsol be, pedig a 12 V megvan az összekötő kábel végén a tárnál. Előzmény, hogy majd 6 hónapot állt leválasztva a kocsi akkumulátorától. Próbálom értelmezni a service manuált (kisebb sikerrel) és azt vettem észre, hogy van benne egy ún. cushion (T) battery (párna akkumulátor?) Létezhet, hogy ez adta meg magát (teljesen lemerült, mint ahogy a laptopokban szokott a hasonló belső akksi...vagy ez csak a memóriáért felel) és ezért nem kapcsol be, habár a 12 V feszültséget megkapja a tár? Vagy van benne valahol egy biztosíték (én nem találom), ami esetleg szakadt lehet? A magazint sem tudom kivenni belőle. A fejegység funkcióváltó gombja működik, mert a rádió és a magnó között szépen vált...itt kellene váltani a CD tárat is, de semmi

Előre is köszönöm, ha valaki érdemben tud segíteni a problémámon!
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2022
(#) Uviktor válasza kendre hozzászólására (») Ápr 29, 2022 /
 
Üdv,
Csak azért kérdeztem a kijelző kapcsolatát,mert emlékeim szerint a G Astrában is erősítős antenna van.
Ugyanaz a kapcsolt +12V kimenet adja a tápfeszültséget az antenna talpba épített erősítőnek,mint ami a kijelzőnek is ad információt hogy be van kapcsolva a rádió.
Ha erősebb az antenna jelszint,talán a zaj is kevésbé érvényesül,mivel az antenna a tető fölött van,talán elég sokat árnyékol a tetőlemez,és csak a hasznos jelet erősítené.
Csak ezért kerdeztem.
(#) razoritos hozzászólása Máj 7, 2022 /
 
Sziasztok!
Segítség kellene ,mert már tanácstalan vagyok teljesen,igaz nem a fejegységgel van gondom ,de kapcsolódik hozzá szoros összefüggésben
a kérdés létezik az ,hogy veszek 2db fm transmittert új és magyarországi vásárlás mindkettő és abból mindkettő rossz az egyik Savio tr-10 a másik pedig Baseus márkájú a gondom az velük ,hogy hiába dugom be őket a szivargyújtó aljzatba be se kapcsolnak ,ezt 3 különböző autónál is kipróbáltam hátha rossz az aljzat,de ugyan az be se kapcsolnak,ma bementem autósboltba vettem egy új aljzatot ,hátha mégis azokkal van gond,de nem az új aljzaton egy pozitív és egy negatív csatlakozó van ,ezt direktbe kötöttem egy tartalék akkura,mert nem volt kedvem szétbontani a kocsit megint és így se működnek,mi lehet a bajuk?másik fórumon azt írták ,hogy nem érintkeznek rendesen az aljzatban ,de akkor én mit tudok csinálni velük ,ha az új aljzatba se érintkeznek???
(#) GARFIELD13 válasza razoritos hozzászólására (») Máj 7, 2022 /
 
Szia!
Murpy lecsapott.
Ha új és magyarországi vásárlás, akkor blokkal és/vagy jótálási papírokkal visszavinni és csere.
Utána azért én vennék egy lottószelvényt a helyedben, ha már így elhasználtad duplán a balszerencsédet.
Sikeres cserét és utána jó zenehallgatást.
Üdv.
(#) razoritos válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Máj 8, 2022 /
 
*** még soha nem jártam meg semmivel még ,amit Kínából rendeltem azzal se ,erre tessék itthoni rendelésnél kétszer is és egymás után,
úgyhogy befejeztem az fm transmitterezést legalábbis a szivargyújtós változatot .Visszavinni küldeni nem fogom ,mert már többre jönne ki a szállítási költség ,mint maga a termék.Ha az usb-s változat is rossz lesz ,akkor meg végképp feladom az fm transzmitterezést.
Lottót meg alapból nem veszek ,mivel nem játszom nem is veszíthetek.
Köszi ,remélem az usb-s változat már jó lesz.

Fékezd Magad, légy szíves!
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2022
Moderátor által szerkesztve
(#) uniman válasza razoritos hozzászólására (») Máj 8, 2022 / 1
 
Ha letekered a dugó rész elejét, akkor ott kéne lennie egy biztosítéknak. Azt megnézted már?
(#) razoritos válasza uniman hozzászólására (») Máj 8, 2022 /
 
Megnéztem ,de nincs egy rugó van ,csak, ami a pozitív részt nyomja
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2022
(#) Udvari Zsombor válasza razoritos hozzászólására (») Máj 8, 2022 / 1
 
Írtad, hogy van egy beépítetlen szivargyújtó aljzatod is: szedd szét a transmitter tetejét ahol az elektronika van, így dugd be az aljzatba és csipogd ki, hogy az aljzat bekötési pontjaitól van-e összeköttetés az elektronikáig. Ezzel kizárhatnád, hogy hátha csak az érintkezés nem jó valahol.
(#) proba válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 8, 2022 / 1
 
Ami a szép benne, szétszedve nem bedugható a legtöbb. Hamár szétszedem, az akkut kötném a két érintkezőhöz menő vezetékre.
(#) Udvari Zsombor válasza proba hozzászólására (») Máj 8, 2022 / 1
 
Azt reméltem, hogy anélkül lehetne szétszedni a tetejét, hogy a dugó részét is szét kellene.
(#) razoritos hozzászólása Máj 8, 2022 /
 
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását sikerült rávenni magam a szétszedésre igaz roncsolás nélkül nem sikerült,de legalább kiderült nem én vagyok a ***,az alját sikerült roncsolás nélkül szétszedni és ott nem is láttam semmi rendelleneset,de a tetejénél mikor szétszedtem a felső nyáklapon a pozitív és test kábele úgy lett forrasztva, hogy összeért a két drót ezzel még nem is lett volna gond megesik,de én nem igen vagyok jártas az elektronikában nem is értem ,de én úgy tudom, ha a pozitiv és negativ vagy (test) kábelt összeérintem ,akkor zárlat lesz ha jól tudom és erre, csak azért célozgatok, mert jelen esetben a pozitív és test kábek + az antenna kábele rá van forrasztva a nyáklapra minden féle védőszigetelés nélkül , amit fogott és a 3 kábelt behúzta egy szigetelés csőbe vagy ,hogy hívják nem tudom,de olyanba mint a sodrott kábel van tudjátok mire gondolok és így ment tovább az alsó rész nyáklapjához ,ezután leválasztottam az alsó nyáklapról a 3 kábelt lehúztam a védőcsövet szétválasztottam a 3 kábelt ,majd a pozitívnak és a testnek adtam ,ami kell és láss csodát egyből bekapcsolt.Na most erre mit mondjak.Javítson ki valaki ,hogy rosszul gondolkodom ,mint laikus.

Ezen az oldalon a káromkodás, vulgáris szavak használata szigorúan tilos!
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2022
Moderátor által szerkesztve
(#) Udvari Zsombor válasza razoritos hozzászólására (») Máj 8, 2022 / 1
 
Ha most már így bekapcsolt, akkor jól jártál. Ha spórolni akarsz, akkor átdobozolhatod az elektronikát és kihozhatsz belőle valami még használhatót. Nyugi, az nem a te hibád/szerencsétlenséged, ha a gyártó annyira töketlen, hogy elbaltázta az egyszerű forrasztást.
(#) razoritos válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 8, 2022 /
 
Nem foglalkozom vele tovább ,kár pocsékolni rá az időt,pénzt ,az biztos még egyszer ilyen szivargyújtós cuccokat nem veszek *** a kettőre szállítással együtt 15000Ft-ot úgyhogy itt a vége.Köszönöm még egyszer a hozzászólásokat.

Itt tilos a káromkodás minden formája!
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2022
Moderátor által szerkesztve
(#) Udvari Zsombor válasza razoritos hozzászólására (») Máj 8, 2022 /
 
Kár, de te tudod. Az, hogy kettő ilyen, még nrem jelenti azt, hogy a többi is.
(#) BEMcorp hozzászólása Máj 11, 2022 /
 
Sziasztok!

2006-os Peugeot-omban a gyári RD4-es cd-s rádió (csak audiócd, még újraírhatót se kezel), csak akkor olvassa be a lemezt, ha kb 20-22 °C felett van a hőmérséklet, néha még akkor is akadozva (kidobja a lemezt, miután hosszú ideig próbálja "beolvasni"). Miután bemelegszik, már szépen lejátssza.
Lehet-e orvosolni ezt a problémát házilag, vagy a teljes csere lenne csak a megoldás?

Másrészről , beszereztem egy hozzá való USB/kártyaolvasó modult, de természetesen nem hajlandó kezelni, csak ha OBD-n keresztül beállítják a rádiót, hogy CD-tárat is lásson... Eddig a szervizekben nem volt szerencsém, az egy helyen amit találtam régebben (akkor még csak az AUX módot kértem beállítani) megszűnt (szegedi lennék).
(Peugeot márkaképviseletben voltam, miután megvettem az autót, de az már egy külön történet, és nem happy-end...)
Esetleg erre is tud valaki megoldást? Ez mérföldekkel jobb lenne mint a CD, de már azzal is kibékülnék...
Előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2022
(#) bodgabo hozzászólása Jún 2, 2022 /
 
Sziasztok!
Vettem egy Renault Thalia-t (2001-es) és akku csere után a rádió kéri a négyjegyű kódot, ami persze nincs meg.
Találtam webes és Androidos kódgenerátorokat, de ezt a gyári számot egyik sem fogadja el. Nem sokat foglalkoztam még ilyesmivel, van erre valami működő megoldás?
(#) bodgabo válasza bodgabo hozzászólására (») Jún 2, 2022 /
 
További kutakodással meglett a megoldás ebben a videóban. Hallelulja!
(#) Massawa válasza bodgabo hozzászólására (») Jún 2, 2022 /
 
Elvben, ha nem lopott a rádio a Renault szerviz némi apropénzért kerit egy müködö kodot.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jún 8, 2022 /
 
Sziasztok! Az miért lehet hogy az autórádió fejegysége elhallgatott. Csak a "bekapcsoló" gomb világított, semmire nem reagált. Le kellett venni az akkusarut, vártam kicsit, majd visszatettem és működik.
(#) Udvari Zsombor válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 9, 2022 /
 
Arra tippelnék, hogy valahogyan begajdult, "lefagyott" és a tápfesz ideiglenes megszakítása billentette vissza. De vajon mi történhetett, hogy egyáltalán ilyen állapotba kerülhetett?
(#) küzmös Gergely válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
A tipp jó volt, sajna azóta is csinálja, de nem kellett levennem azóta az akkusarut, viszont random elhallgat, aztán visszatér, van hogy stabilabb, nagyobb kátyúnál, zuttyanásnál megint csend. Az autót elindítva van hogy 2 percig még a bekapcsoló gomb sem világít (hiába bekapcsolva hagytam, aztán wola, de 87,5Mhz sistergéssel indít.) Azaz a memóriát rendre elfelejti, van hogy a "csatornakeresésben" ragad, ha elkapcsolom egy másik adóra akkor megint megy. Úgy van rákötve amúgy hogy a kulcs egyes állásán már szól, tehát parkolás közben is rádiózható, de csak úgy ha egyszer elfordítod a kulcsot, ilyenkor csak az akkujel világít, az olajnyomás meg a szivargyújtós töltésvisszajelzőn látom hogy 12,5V. Járó motornál 14V körül mutat (rádióval, lámpával, ezek nélküle 14,2V). Valami nem stabil, vagy a tápfesz, vagy a csatlakozó (táp/antenna). Rázkódás az van, mert ez egy 2 hengeres műanyag disel mopedautó, tehát zötykölődik rendesen, a pici disel, és mellé a pici kerekek (145/60! R13) miatt is. Rádiókiszedő szerszám kellene hozzá, mint bármelyikhez.
(#) Udvari Zsombor válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Akkor ott kontakthiba lehetséges vagy valahol az autórádió csatlakozásainál vagy valahol magában a készülékben. Lehet, hogy kénytelen leszel szerezni vagy készíteni hozzá rádiókiszedő szerszámot.
(#) küzmös Gergely válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 16, 2022 /
 
Félő hogy igen, érdekes hogy általában hosszabb állás után, (8 óra munka) sosem kapcsol vissza. S akkor "felejt" is. Fura anomáliák. Mindjárt rákeresek hogy hogyan is néz ki egy rádiókiszedő szerszám.
(#) krapulax6 hozzászólása Jún 17, 2022 /
 
Sziasztok.
Bluetooth modult szeretnek egy Sony cdx gt650ui fejegysegbe.
Sajnos az elolap burkolata alatt nem fer el ahogy sok Youtube videon lehet latni az atalakitast.
Tap reszet 7805 es egy izolalt dc-dc konverteren keresztul kapja majd.
De a kimeno jelet hova kossem a fejegysegben?
Kicsit bizonytalan vagyok.
Elolapi jack aux van rajta,az addig vilagos,hogy ezt kellene visszakovetnem.
Ebben kernem a segitsegeteket.
Mellekelem a manualjat…
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2022
(#) Inhouse válasza krapulax6 hozzászólására (») Jún 17, 2022 /
 
15. oldal bal felső sarok, J901, AUX?
Na jó, ami neked igazán kell, 21.oldal jobbra lent. Ott az előlap csatlakozója, és a 13,14,15 lesz az AUX.
Vezesd ki a kesztyűtartóig, ott rakd egy kis műanyag dobozba. A kesztyűtartó is műanyag, nem kéne gond legyen. Használj vékony árnyékolt vezetéket és ne legyen hosszabb, mint kell.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2022
Következő: »»   198 / 207
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem