Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bluetooth kérdések
 
Témaindító: Gory, idő: Szept 13, 2005
Lapozás: OK   3 / 19
(#) karpi válasza sztojanov hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
SonyEricson HBH DS-200 , MSI FS120 -FS 110 .
HBH DS-200 kaptam ay üzletbe , sztereo mini 3,5mm Jack csatlakozás audio kimenet , beépitett aku 33gramm.
A képeken láthato .Telefonnal es PC-vel v1.2 és v2.0 bluetooth cuccokkal mükodik. Kimenetét erösitöhöz is lehet csatlakoztatni.
Az MSI FS120-FS110 ado ás adó-vevö pár.Nem kaptam csak az adót sajnos amit nem sikerült csak egy FM Bluetooth-os autó transmitter-el párositanom a saját headset-jét valakinek eladták külön és nem kaptam sehol .Ezekkel akarmilyen két audio cuccot lehet wireless muködtetni 10 m -en körzeten belül.

FS110-est kinyitottam , hát nem tudom hogy lehet azokat az IC-ket beforrasztani ,alul van a sok kicsi kontaktus nem latszik semmi.Csak a DC-DC koverternek vannak kivezetései meg egz pár SMD alkatrésznek.
(#) tanci válasza Macsek71 hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Próbáld meg a software-t frissíiteni vagy ha lehet formátozd.
(#) Macsek71 válasza tanci hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Valószínű beállítási hiba volt. A BT beállításainál átállítottam a bejövő mappát c:\incoming azóta működik
(#) karpi válasza dures hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
MMV200? Ilyen van nekem, kepeket kuldhetek a telefonrol Bluetoothe -on keresztul amit a TV-n nezhetek .A telefont hasznalhatom "remot control"-nak is.Amugy van "multi card reader" is rajta evvel s AV kimeneten a TV-hez csatlakoztatva lehet halgatni meg nezni ,tob fele video formatumot valamint a kepeket slidshow-ba is...mp3 player ..stb .
(#) featx hozzászólása Márc 29, 2010 /
 
Sziasztok!
Nekem olyan gondom van most, hogy egy kis nokia 105-ös headset-et akartam belebuherálni a bukósisakomba, és egészen jól működött a dolog, amíg az utolsó kapcsolót be nem forrasztottam. Nagyon vigyáztam mindenre, minden lépés előtt kipróbáltam a kütyüt, és mégis. Az utolsó forrasztás után, miután összeszereltem az egészet, olyat csinál, hogy 30 másodpercig (de mindig 30) túl gerjeszti a hangaszóróját. kb, mintha egy overdrive lenne bekötve. Azután rendbe jön, és rendesen szól. De minden hívás első 30 másodperce ilyen, azután jó. Kiszedtem, kipróbáltam más 16, 8 ohmos hangszórókkal is (az eredeti 32) de ettől független a dolog. Kondit sorba kötve is ugyanez. Végig forrasztottam újra az egészet, kitakarítottam mindenhol de semmi. Mit próbálnátok még ki? Kicsit szomorú vagyok mert tényleg az utolsó pillanatig jó volt.

IMG_0141.JPG
    
(#) featx válasza featx hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Akkor megválaszolom magamnak a kérdést, hátha valaki belefut egyszer ebbe. (bár erősen kétlem)

1) Tesztelés közben lemerült a telefonom.
2) Valamiért feltöltöttnek mutatta az állapotát továbbra is. (LG KE970 Shine)

Másnap reggelre egy szó nélkül kikapcsolt.

Megoldás:
Újraindítás, majd felraktam töltőre a telefont (nem a headszetet!) és megjavult

Gyönyörűen szól a sisak, akit érdekel tudok képeket küldeni.
(#) nikolatesla hozzászólása Máj 20, 2010 /
 
Hali!
Szeretnék építeni egy Bluetooth-os hangszórót.
De nekem csak a Sony Ericsson féle headset van ami bluetooth--val működik és én zenét szeretnék telefonról a headsetre küldeni és azt egy erősítővel fel erősíteni.
Szerintetek,hogyan csináljam meg mert a headset csak a telefon hívásokat hangosítja.

Olyan ami a képen van (az van nekem)

bluetooth.jpg
    
(#) featx válasza nikolatesla hozzászólására (») Máj 20, 2010 /
 
Szerintem ez is teljesen telefonfüggő, mert nekem még a telefon csörgése se hallatszik a sisakban. Be-kikapcsoláskor ugyan ad hangot a headset, de egyébként csak a beszédet közvetíti.

Nézd meg, hogy van-e olyan mp3 lejátszó a mobilodra ami tud bluetooth-on adni (lejátszani). A beépített szerintem nem fog, de ne legyen igazam.
(#) davidov válasza nikolatesla hozzászólására (») Máj 20, 2010 /
 
A telefon headsetjén nem fogsz tudni zenét lejátszani, mert az csak a HFP (Hands Free) profile-t tudja kezelni. Ez kis sávszélességű (ha jól emlékszem vonal kapcsolt) kapcsolatot használ, ami pont elég beszédre.
Neked a zenéhez csak az A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) jöhet szóba. Ha a telefonod Bluetooth-a tudja az A2DP-t, akkor csak egy A2DP-s hangszoró/vevő egység kell. Lehet ilyet hazilag is hekkelni, de ezek a Bluetooth-os dolgok, annyira nem egyszerűek/olcsók...
(#) nikolatesla válasza davidov hozzászólására (») Máj 20, 2010 /
 
Ha tudnál esetleg adni egy kapcsolást az jó lenne.
Tehát én szét szedtem ezt a headsetet és kicsit meg lepődtem. Akkor hát elvileg lehetne a telefonról audio jelet küldeni blutooth-on. Mert anno egyik ismerősömnek volt gyári hangfala ami olyan volt.
(#) featx válasza davidov hozzászólására (») Máj 21, 2010 /
 
Ez most nekem nem egészen tiszta. Ami kapható BTM112 modul, az végeredményben független a bluetooth protokolloktól, mert azok egy magasabb szinten valósulnak meg ugye? Tehát ha jól okoskodok akkor egy ilyen modul, meg egy párszázforintos AVR házasságából akár még egy ilyen BT hangszóró is összejöhet. Jól rakom össze a dolgokat?
(#) davidov válasza featx hozzászólására (») Máj 22, 2010 /
 
A bluetooth stack is hasonló az osi modellhez, és ha jól gondolom akkor te a hiányzó rétegeket szoftverből szeretnéd megvalósítani. Ennek semmi akadálya nincs. Viszont ha megnézed az általad belinkelt bluetooth modulnak az adatlapját láthatod, hogy az csak az SPP-t támogatja. Így ez baromi jó modul, csak a mi esetünkben nem a legszerencsésebb. (SPP-vel egyébként szuper nagysebességű vezetéknélküli sorosportot lehetne csinálni.)
Ha megnézed, hogy az SPP és az A2DP hogy épül fel, láthatod, hogy a legfelső közös szint az L2CAP. Ez azt jelenti a te esetetben, hogy a modult csak az L2CAP funkcióig használod, onnantól kezdve szoftverből lekezeled az A2DP-t, persze ehhez az AVDTP-t is implementálni kell, valamint az SBC tömörítésről sem szabad megfeledkezni, ami az mp3 kódolással hasonló hatásfokú kódolás.
Ha ezt végig gondolod láthatod, hogy ez nem egy avr-es móka..

Amit én ajánlanék az a bluegigának a wt32-es modulja. Ez egy direkt multimédiás modul, az A2DP-ig benne van minden. Ezt a modult egyszer kell felkonfigurálni, utána már simán lehet hozzá kapcsolódni.

nikolatesla: ha megnézed ennek a modulnak az adatlapját te is össze tudod dobni a kapcsolást. Ehhez egy nagyfrekvenciás pcb-t kell tervezni, ami azért nem az auto route..
(#) Sinike hozzászólása Jún 14, 2010 /
 
Hali skacok!

Jelenlegi problémám, hogy színpadi társulatunkat szeretném kihangosítani. A mikroportok drágák (amik használhatóak) UHF (vagy egyéb) mikrofon jó lenne, de ahhoz - ugyi - annyi jó minőségű vevő (rádió) kell.

Arra gondoltam, h BT headsettekkel tán megoldható, minden headset egy egy BT keyre csatlakozik - ez aránylag megfizethető és zavar sincs. Kérdésem, h lehet-e több BT key-t tenni egy laptopra (merthogy egy key csak egy headsettet kezel) Kipróbálnám, de épp kölcsön sem találok mégegyet...
Köszi
(#) szkrep hozzászólása Okt 25, 2010 /
 
Van egy ilyen AT parancskészletű BT modulom (további adatok). A parancsok rendben működnek is, de gyárilag nincs benne definiálva a működési profil, így a gép csak azt látja, hogy mi a neve. Odabiggyesztették az adatlap aljára, hogy a 32 bitből ki kicsoda, de nem értem a csoportosítgatást. SPP profil érdekelne engem az egészből, de nem tudom kibogozni, hogy hogy adjam meg. Gyárilag azt ajánlja az adatlap, hogy 1f1f legyen. Így a gép nem tudja mi az.
Megtenné valaki, hogy elárul 1db olyan profilkódot, amivel soros portként látja a számítógép?
(#) szkrep válasza szkrep hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Eljutottam addig, hogy a gép modemnek látja. Viszont továbbra sem támogat semmit. A beállítások közt nem is találok olyat, hogy sima mezei soros port. Lehet kódolni telefont, mikrofont, épp csak kávéfőzőt nem. Vajon milyen eszközt kell elhitetni a géppel, hogy sorosport legyen benne?
(#) victorio válasza szkrep hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Megnéztem a leírást, de én sem találtam semmit a profilokra. Egy másik eszközzel viszont csinálhatsz a modulon egy "Service discovery"-t.
(#) szkrep válasza victorio hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Megoldódott: egy régebbi verziójú bluesoleil program kellett a gépre. Én nem értem hogyan, de a 3.x verzió rögtön látja a soros portként, a 6.x pedig nem hisz neki. Ő baja...
(#) Fizikus válasza szkrep hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Latom sikerult mukodesre birni a modult. Orulok neki.
Kiprobaltad mar hogy kb mekkora a hatotavolsaga?
(#) puli122 válasza Fizikus hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Ez Class 2-es ha jól látom. Akkor 10 méter körülinek kéne lennie, jó antennával, ha jól gondolom. De hogy valójában menyi azt mérni kell...
(#) Fizikus válasza Fizikus hozzászólására (») Nov 1, 2010 /
 
Aki esetleg BT modult akar venni, az nezze meg az alabbi hozzaszolast:Bővebben: Link
(#) gerenk hozzászólása Dec 20, 2010 /
 
Sziasztok !
Kérdésem, hogyan lehet bluetooth kapcsolatot erre képes laptop és dig. tuneres MPEG-4 szabványú
TV között létesíteni. Mi szükséges hozzá ?
Van olyan TV amelyik bluetooth képes ?
(#) gaben62 válasza gerenk hozzászólására (») Dec 21, 2010 / 1
 
Van ilyen tv igen, úgy hívják full Hd, amoled képmegjelenítő panellal szerelve, az Mpeg2,Mpeg4-et, kódoltakat is ismeri, valamint Wlan internet +külön internet modem is van beépítve.
A kimeneti audio jelet Bluetooth-on keresztül átküldi, Bluetooth vevőre/erősítőre, vagy fejhallgatóra, amit az egész házban élvezhet a gazdája.
Az ára a legjobb 180ez.ft.nál kezdődik.
(#) gerenk válasza gaben62 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Szia !
Köszi a választ, mivel a TV -m nem ilyen, csak video/audio és PC VGA jelet tud fogadni a bluetooth kapcsolatot el kell felejtenem. Amit szeretnék a laptop VGA jelét valami adapter közbeiktatásával vezeték nélkül a TV képernyőjére küldeni. Van ilyen lehetőségem, és mi az ?
(#) HeZ válasza gaben62 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Például LG50PS8000 vagy LG60PS8000. 234e ft bruttótól árgép szerint.
(#) Szebence hozzászólása Ápr 29, 2011 /
 
Sziasztok!

Nem találtam neki jobb topicot, ezért ide írom.
Kaptam egy Apple Magic egeret, amit bluetooth-on keresztül szeretném csatlakoztatni a számítógépemhez. Az egér beállításainál, mikor szinkronizálom a géppel rámegyek, hogy hitelesítő kulcs mellőzése. Aztán mikor végigmentem a teljes konfiguráláson, akkor a PC-m kér egy hitelesítő kulcsot. Ha nem írok be semmit, akkor nem fogadja el és nem működik az egér.
Milyen hitelesítőkulcsot kér? Van ehhez valami univerzális vagy gyári kulcs? Nem igazán vagyok otthon a bluetooth-os kapcsolatokban, hogy ezek, hogyan is működnek. A segítséget előre is köszönöm!
(#) abcdabcd válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
próbáld meg a 0000-t a két eszköz párosításához kell, valami olyasmi miatt szerintem, hogy ne lehessen azt hogy az egyik fél azt mondja, hogy csatlakozik egy eszközhöz, a másik eszközt kezelő személy jóváhagyása nélkül szóval ezért kell az eszköz "titkos kódja", ami elvileg sok esetben 0000, a csatlakozáshoz.... Nézd meg az egered könyvében, vagy netes gyári leírásában, hogy mit írnak a párosításhoz szükséges kódnak...
(#) Knaliret hozzászólása Máj 11, 2011 /
 
Sziasztok!

Vettem egy Bluegiga WT41 modult.
Szerintetek az USB kapcsolatának (D+, D- lábakon) alapból mennie kellene ha csatlakoztatom egy PC-hez? (A gyári doksiban szereplő tápfesz, alkatrészek köré építésével együtt)...mert nem megy.
Vagy (RX/TX+FT232 <-> USB) vagy mikrovezérlő+UART kiépítésen keresztül előbb mindenképpen konfigurálni kell.

A modul elindul, mert a gépem bluetooth modulja megtalálja.
(#) miki79 hozzászólása Jún 15, 2011 /
 
Sziasztok!
Nem rég vettem egy bluetooth routhert egy ideig jól működött aztán elkezdett zagyvaságokat csinálni.
Amikor nagyobb mennyiségű adatot akarok átvinni abba hagyja és abszolúlt nem akar semmit csinálni.
A kezelő felületen meg ákom-bakomokat ír ki(lásd.:kép)
Többszöri telepítésnél sem oldodott meg a problémám.
Win8-at használok.
Köszi!

bluetooth.jpg
    
(#) denon888 válasza miki79 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /
 
Ha Win8-at használsz ne is csodálkozz rajta. Mivel ez az OP. rendszer még erősen BÉTA verzió. Tesztelésre adták ki,nem pedig használatra. A jövőre megjelenő végleges verzió nagyon sok hibajavítás és egyéb ráncfelvarráson fog átesni (driver támogatás, stb.). Használj Win7 vagy XP-t.
(#) Juhicom hozzászólása Szept 30, 2011 /
 
Sziasztok!

Szeretnék építeni egy bluetooth-os kapcsolót amit telefonról lehet vezérelni. Egy szimpla lámpa kapcsolót szeretnék kiváltani! Teljesen kezdő vagyok ezért mindenféle segítség kapóra jönne!

Előre is köszi!
Következő: »»   3 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem