Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések
 
Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   12 / 130
(#) tungsram válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Semmi gond.
(#) kadarist válasza tungsram hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
De ugye nincs harag?
(#) tungsram válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Ugyan miért volna??
(#) kadarist válasza tungsram hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Bocs,de mindjárt indulok munkába, ilyenkor kicsit frusztráltabb vagyok
(#) tungsram válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Jó munkát neked!!
(#) kadarist válasza tungsram hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Köszi, meg lesz!
(#) chipi válasza VIM hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Hogy hol csöpög azt nem tudom sajnos, mert van alul egy csavar meg a kilógó saruk. Bal oldali saru alján látom a vízcseppeket.
Elküldöm a termosztátot is, amin látható, hogy víz ért.
A fűtőszálon berajzoltam egy tömítő gyűrűt, azt cseréltem ki.
(#) VIM válasza chipi hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Ennél a típusnál épp van tömítés de nem tudni szilikonból van-e. Meghúztad kelőképpen a csavart ott középen? A szilikont azért mondom, mert az nem keményedik meg a forróvíztől és megy tönkre a repedezés miatt.
(#) Baxy72 hozzászólása Jan 7, 2010 /
 
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz: van egy 25 éves, 120L-es hajdú villanybojlerem. Hárman használjuk csak zuhanyozásra, mosogatás máshonnan). Kb napi 40 liter vízet használunk így fel. Napi 5, 6Kwh áramot fogyaszt, szerintem ez sok( a hugomék 80l-es bojlerje, amit 4-en használnak ennél jóval kevesebbet fogyaszt). Mit javasoltok ? A bojlert rendszeresen vízkőtelenítem, talán a fűtőszál a "ludas"? 10 évvel ezelőtt cseréltük szálszakadás miatt. Ugye mai energia árak mellett nem mindegy mennyit fogyaszt ??
Válaszotokat előre is köszönöm
(#) potyo válasza Baxy72 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
A fűtőszál miatt nem fogyaszthat többet, akármi is van vele. Én inkább a hőszigetelés állapotára gyanakszom. Meg az is kérdés, hogy az a 40 liter víz az hány fokos? Mert ha ti mondjuk 80 fokra melegítitek és úgy 40 liter, hugodék meg mondjuk 50 fokra és úgy 60 liter, akkor energiából ti használtok el többet.
(#) Baxy72 válasza potyo hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
A bojler még nem volt soha javítva ( nem lyukadt ki a tartáj), a szigetelés nem volt bojgatva. Lehetséges, hogy a mai új villanybojlerek korszerűbb szigetelőanyaggal vannak ellátva? Azonos a termosztát beállítása.
(#) potyo válasza Baxy72 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Tapintásra a bojler külső borítása nálatok melegebb-e? A 120 literes bojlernek nagyobb a felülete így nagyobb a hővesztesége is. Próbálkozz azzal, hogy lejjebb veszed a víz hőmérsékletét. Az ideális az lenne, ha csak annyira lenne meleg, amilyen hőmérsékletű vízzel zuhanyoztok, tehát hogy ne kelljen hideget keverni hozzá, vagy legalábbis nagyon minimális mennyiségűt.
(#) VIM válasza Baxy72 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Helló!
A 120L-be 2.2KW-s szokott lenni a fűtőszál. A 80L-be nem hiszem, hogy ekkorát építenének gyárilag, de meg kell nézni az adattáblájukat. Így a fogyasztásod magáért beszél.
VIM
(#) potyo válasza VIM hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
A fűtőszál teljesítményének SEMMI köze a fogyasztáshoz!
(#) VIM válasza potyo hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Úgy legyen! :worship: Ami volt is, megszüntetésre került, hozzám már be sem tehette a lábát ilyen berendezés. A régi sok rossz tapasztalat miatt döntöttünk így. Akoriban egy 120L-s tartály kb. 20-25fokos vizét kb. 80fokra felmelegíteni, 9-10kW kellett. Lehet, hogy azóta az "echós" kivitelűek hatásfokban jobbak mint 80%.
VIM
(#) potyo válasza VIM hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
A fűtőszálat körbeveszi a víz, mégis hová menne el a hő róla, ha nem a vízbe? Tehát amit bevezetsz villamos energiát, az bizony 100%-ban hővé is alakul. A hőszigetelés minősége az, ami rontja a hatásfokot, de annak meg semmi köze a fűtőszálhoz.
(#) zolika60 válasza potyo hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Ez bizony így van. A szigetelés minőségén múlik a hatásfok. Nálam egy hűvös helyiségben van a bojler és a teteje mindig langyos. Tán valami extra szigetelés javítana a hatásfokán.
(#) weber74 válasza VIM hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
én meg ugy toom hog a 120 literesbe 1800w os van most néztem meg
(#) cruisher hozzászólása Jan 9, 2010 /
 
Figyelni kell arra is, hogy milyen tömítést használsz a fűtőszál alatt, mert több fajta létezik! Engem egyszer ez szivatott meg. (A boltba ahol én vásároltam 2 fajta volt) Összeraktam, jovolt, aztan felfűtés után kezdett szépen csöpögni a víz...
(#) kleff hozzászólása Jan 11, 2010 /
 
Üdv Mindenkinek!
Van egy 150 literes kb. 3 éves Hajdu villánybojler.
Az a baj vele, hogy estére rendszerint kifogy a melegvíz. Akinek van hasonló tapasztalata/ötlete kérlek ségítsetek, mert mar nagyon elégünk van a helyzetból.

Részletek: Csak két honapja költöztünk be a lakásba. Tulajdonos szerint nem sokat volt használva a bojler előtte. Ejszakai áramra van rákötve és első honapban kb 10e ft számlát produkált (ami szerintem egy kicsit sok, de nem baj). Mikor 60-ra, mikor 80 fokra állítottam be a hőfokszabályzót. A vízet egébként rendesen felfüti, de ez csak reggeli zuhányzásra és napközbeni hasznalatra elég (max 50 liter), este pár liter után nagyon langyos a víz és utána hirtelen hidre vált.
Kihívtam a szerelőket. Megtisztították, cseréltek anodot (ez a sztenderd) és nem találtak semmilyen hibát. Azt javasoltak, hogy kössem rá nappali villányra (vagy csak naponta egyszer használjam). Szerintem azért valami nincs rendben:
1. Nem létezik, hogy 150 literes bojler 3 embernek nem elég. (A fürdőkádról el is felejtetük, mert max 15 centig elég a melegvíz)
2. Nem lehet, hogy olyanníre hirtelen a 60 fokos melegvíz vált hidegre.
Vagy mégse értek valamit.
Időközben beépítettem egy váltókapcsolót, most tudom kézzel kapcsolgatni ejszakairől nappalire, ha mégis mosokodni tamad kedvem esti órákban...
(#) zolika60 válasza kleff hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Biztos vagy abban, hogy 150 l-es? Nekünk csak 120-as van és az is elég. Van-e előtte nyomásszabályozó? Mert ha nincs a tágulási szelepen is kicsöpöghet a meleg víz, ha túl nagy a nyomás.
(#) gulyi88 válasza kleff hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Vízszámla rendbenvan, nem folyik el a melegvíz?
Nappaliról ha lehet ne használd, mert a gatyád rámegy(kétszer drágább), meg amúgyis több órába telik mire felfűti a vizet.
(#) gulyi88 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Tágulási szelep normális esetben a hideg bevezetőcsövön van, így csak a hidegvíz csöpöghet.
A melegnek fent kell maradnia a boyler tetejében.
(#) kleff válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Szia! Köszi a gyors reákciód!
Igen, biztos hogy 150l, vagyis ez van ráírva. Szerintem is normális körülmények között 120l is elég kell legyen.
Nem tudom pontosán nyomásszabályozó van-e (mi ez), van egy szelep, amin van kis csap szerőség. Mellesle a szerelők nem szóltak, hogy hiányzott volna valami...
(#) kleff válasza gulyi88 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Nem tudom, nem folyik-e... a vízszámla kb. 15 köbméter per hó. Hol tudom megnézni, nem folyik-e? kénet nem látszik, hogy csöpögne sehol semmi. A bojler tenyleg újnak néz ki, a bevezető/kivezető csövek is - mind újszerő, száraz.
(#) zolika60 válasza gulyi88 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Hacsak nem a túlnyomás miatt folyamatosan beáramló vizet melegíti. Ha csak kapcsolt áram van, a hideg időben csak tizenegy-két fokos, folyamatosan érkező víz (ami ugyan csak a bojler alján rétegeződik) letudja hűteni az addig felmelegítettet.
(#) gulyi88 válasza kleff hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
15 köbméter/hó?? ez komoly?
15000 liter az istentelenül sok. Lehetetlen.
Ugorj már le a vizórába, amikor minden el van zárva, és figyeld a mutatókat egy fél percig.
boyler alatti szerelvényekről egy képet dobhatnál fel (nyomáscsökketnő túlnyomásszelep van-e..)
(#) zolika60 válasza kleff hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
A hideg oldalon a bevezető csövön van a tágulási szelep. Ennek van egy kivezető csöve, amin ha melegszik a víz (áram alatt van a bojler) kicsöpög a hőtágulásból adódó többlet. Ha itt olyankor is csöpög, amikor nincs fűtés valószínűleg túl nagy a nyomás. Ez a szelep úgy van többnyire szerelve, hogy a kádba csöpögjön, vagy a falon szerelnek alá lefolyót.
(#) kleff válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Köszi az ötletet. Hol van ez a cső, hol tudom megnézni.
Egyébként visszahívtam a szerelőket... tiltakozásuk ellenére ki kell jönnijuk megegyszer hibát kéresni...
(#) kleff válasza gulyi88 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
OK, megnézem a vízórát! A képet csak este tudok feltölteni, akkor leszek otthon.
Következő: »»   12 / 130
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem